Boşanmak istiyorum, avukat varsa bakabilir mi?

Ne yazık ki eşinizin üstüne bir şey yoksa alabileceğiniz nafaka ve tazminat sınırlı olur.Edinilen mallar da evlilikten önce olduğu için hak iddia etmeniz mümkün değil.Bulunduğunuz ilin barosundan adli yardım talep edebilirsiniz.Avukat sağlayacaklardır.Çocukları alması mümkün görünmüyor.Hakim siz istediğiniz müddetçe velayeti size verecektir.Normal şartlarda eşinizin gelir durumuna göre çocuklarınıza iştirak size de yoksulluk nafakası bağlanır.Ancak eşiniz çok düşük gelirli gösterecektir kendini ki bu durumda nafaka miktarları da düşük olacak.Aklınızda bir soru varsa elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım.

Sen burnundan getir o seni boşamak istesin

Sorun ne bilmiyorum ama ne kadar bunaldığınızı neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. İş bulmaya çalışın, şu durumda ayrılmanız zararınıza olur. Ayrılık fikrini aklınızdan tamamen çıkarıp eşinizin iyi yönlerini düşünmeye çalışın. Neden onu tercih ettiğinizi bir kere daha düşünün. Bir şeyler elbette ki düzelecektir. Çocuklarınıza odaklanın Allahtan isteyin bir kurtuluş çaresi.Eğer bir iş bulursanız, biraz zaman geçtikten sonra boşanırsınız. Şimdilik oluruna bakın derim.

Soru şu heralde; Eşinizin bekarken edindiği yada babasının üzerine olan mülkleri size nafaka olarak verirler mi? Hııı verirler

Kpderin gelir durumuna güveniyo arkadaş:)

Arkadaşlar siz iyi misiniz ya? Ne demek kayınpederine güveniyor? Eşi olacak adam müsveddesi olabilecekleri öngördüğü için hiçbir şeyi üzerine almamış, beş kuruş almadan bu kadıncağız ve çocukları madur mu olsun?

Kadın burda yardım almaya gelmiş nasıl bir üslup sizinki ya mübarek günlerde biraz anlayış

Kadının en büyük düşmanı yine kadın .
Niye dalga geçiyorsunuz yahu ?
Konu sahibi caresiz ve çözüm arıyor.

Sevgili balkupuu biraz daha sabretseniz ve eşinizin kazancını ispat etmeye çalışsanız daha iyi olur sanki.
Ayrıca bu sürede biraz da birikim yapmalısınız.

Allah yardımcınız olsun.

Anladığım kadarıyla konu sahibi kadıncağıza sahip çıkacak bir ailesi, akrabası ve mesleği yokmuş.

Haliyle kocadan gelecek nafakaya muhtaç ama bazı çok duyarlı kadınlar!!!! böyle bir durumda bile hemcinsini eşinin ailesinden para ve mal koparmaya çalışmak ile suçluyor. Pes yani pes...

Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.

Kimsenin çaresizliği ile de dalga geçecek kadar vicdandan mahrum etmesin.

Son düzenleme:
Beni anlayan, yaşadığım duruma üzülen bana buracıktan da olsa destek olmaya çalışan herkesten şu kandil gününün hürmetine rabbim razı olsun..
Egosunu benimle tatmin etmeye çalışan, dalga geçenler sizide rabbime bıraktım !
Sizin gibi bir kaç üye yüzünden biz burada konu açmaya fikir danışmaya korkar olduk!

Ben çocuklara takıldım be güzel kardeşim.arka arkaya iki küçük çocuk... Genel yazıyorum: evlenen insanlar kendilerine biraz zaman vermeliler bu adam bana iyi bir eş çocuklarıma iyi bir baba olur mu bundan emin olduktan sonra cocuk yapmalılar diye düşünüyorum.evliliginin geleceğini görmeyen çocuk yapmasın.eşinizin psikolojik şiddetinden bahsediyorsunuz ama iki cocuk var arada yaş farkı bile yok.boşansaniz cok küçükler baba ilgisine muhtaclar maddi olarak zaten cok zorlanırsınız.devam etseniz psikolojik şiddet sizi bitirir ve çocukları da etkiler.iste ben bu tabloda masum çocuklara üzülüyorum anne babanın kurbanı oluyor onlar.herşeye rağmen umarım yüzünüz güler bu durumdan kurtulursun.Allah yardımcınız olsun.

Şu mübarek günde Allah feraha kavuştursun.Acele karar vermeyin bence yavrularınız çok küçük durumu idare etmeye çalışın.Evet çok zor ama bence başarabilirsin.Allah yardımcın olsun

“Yaşasın bir çaresiz insan konu açmış hadi dalga geçeyim “diyen insanlar var!!! allah merhamet versin şu mübarek gün !
Konu sahibi kardeşim siz evlendikten sonra edinilip de kayınpeder üstüne yapılan bir mal vs oldu mu? Bunu ıspat edebilir misiniz?
Diğer durumun da ıspatı olduğunda yani birlikte kazanıldığı şeklinde bence hak sahibi olunur diye düşünüyorum ama bilemedim
Şu mübarek gün diliyorum Allah yardımcınız olsun sizi feraha çıkarsın

Şu mübarek günde Allah feraha kavuştursun.Acele karar vermeyin bence yavrularınız çok küçük durumu idare etmeye çalışın.Evet çok zor ama bence başarabilirsin.Allah yardımcın olsun
Allah razı olsun.. hepinizden..
Ben kopuk bir ailede büyüdüm. Yuva nedir bilmedim..babam baska kadının koynundayken bunu bile bile sabahlara kadar uyumazdım belki babam eve gelir diye.. böyle büyümüş bir kız çocuğu yabrularını babadan koparmak ister mi? İnanın çok büyük savaş veriyorum evlatlarım babasız yuvasız kalmasın arkadasları babalarıyla gezerken boyunları bükülmesin.. ama olmuyor.. tükendim.. intaharı düşünüyorum da iki meleğime bunu yaşatmak istemiyorum.. dua edin bana olur mu zira çok ihtiyacım var..

Allah razı olsun.. tabiki oldu sürekli mülk ediniyoruz rabbim herkese versin kimseler kiralarda kalmasın.. Benim hiçbişeylerinde gözüm yok.. Benim gözüm olsaydı maddiyatla doyacak biri olsaydım hiiç umursamaz çatır çatır yerim binerim gezerim elhamdulillah yediğim önümde yemediğim arkamda herkese helaliyle yemek nasip olsun.ama ben maneviyatcıyım sırf maddi durumu iyi susayım evli kalayım diyemiyorum.benım karnımı doyuracak kafamı sokacak bir göz odalı evim olsun ben ne araba isterim ne yazlık ne bahçe.. burada bazı insanlar zannedıyor ki herşey bana kalsın milyarlarca nafaka tazminat alayım.. hayır!! Maddi durumu bu kadar iyiyken asgari ücretle geçiniyorum diyip benim çocuklarım madur etmesin.

Malesef görünen maaşı ne ise davada da o görülür.
Şuan belli ki çalışma şansınız da yok o yüzden acil kurtulun bu adamdan diyemiyorum.
Diğer arkadaşların da söylediği gibi gizli birikim yapmaya çalışın, en azından bir hayat kurana kadar sizi geçindirebilecek bir birikim sonrası gelir zaten.
Insallah kısa zamanda mutlu olacağınız günler gelir.

Ah böyle yorumlar okudukça içime sular serpiliyor gözlerim doluyor biliyor musunuz? İnşallah güzel arkadasım mutlu olcagım ve benim gibi kadınların mutlu olacağı günler yakındır..
Şuan dediğiniz gibi birikim yapmaktan baska çarem yok..

Yıpratmayın kendinizi her şey güzel olacak emin olun. Yaşamadım, bilemem ama tek söyleyebılecegim çocuklarınıza sımsıkı sarılıp bu zamanin geçeceğini düşünün. Siz güzel yürekli bir annesiniz, sizin için her şey çok güzel olacak ben eminim.

Size sarıldığımı varsayın..
Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.. inşallah öyle olur.

Allah yardımcın olsun inşallah, tazminat açabilirsin ama o da hakim ne kadar görürse kazancı üzerinden pay biciliyor .

Ben yazsam konuyu, ancak bu kadar olurdu!
Ben bekliyorum, bebeklerimin büyümesini, çalışabileceğim bir yaşa gelmelerini ve bu süreçte de evlenmeden önce alınan ama sonrasında bizim parasını ödediğimiz malları değiştirmek maksadıyla, yeniletmeyi!
Elimden giden her şeyi bu süreçte geri yerbe koymayı ve çocuklarımın geleceğini garantilemeyi!
Sen de bekle, güçlen ve defet o adamı!

Değiştirsek yine bizim üzerimize olmayacak..
Beklesem yaşım geçiyor nasıl çalışıcam ilerde..
Birikim yapsam ne kadar yapbilirim en fazla bir kaç hadi bir yıl idare etsin.. sonra ne olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…