• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istiyorum, avukat varsa bakabilir mi?

Benim iki tane bebeğim var..
Eşimden ciddi anlamda psikolojik şiddet görüyorum. Artık dayanamıyorum. Şuan küsüz diye değil aramız düzelsin ben düzelemiyorum iyice soğuttu kendinden. Cinsel anlamda duygusal anlamda hiçbirşey hissedemez hale geldim..Konuyu detaylı anlatırım ama cok uzar diye kısa kesiyorum.
Boşanmak istiyorum.
Korkuyorum, gidecek hiçbiryerim bir tane bile akrabam yok. Babam var alkolik onun yanına gidemem çocuklarımı onun yanında büyütmek istemiyorum.
Çocuklarımı bırakıp gidemem anneyim ben..
Eşimin maddi durumu çok çok iyi evler arabalar dükkanlar yazlıklar vs.. bunların %80 ni biz evlenmeden önce alınmış şeyler.. hepside babasının üzerine zaten.. (baba oğul ortak iş yapıyorlar) eşimin üzerine bir don bile yok, olsa bile zaten ben hayatında yokken alınmıs seyler.. eşim normal ssk lı çalışan dışardan bakılınca.
Şimdi sorarım arkadaslar ben boşansam iki bebekle nereye giderim nasıl geçinirim. Bu adamın maddi imkanı bu kadar iyiyken üzerine birşey olmaması kanunen nafaka vs asgari ücretten mi görecek savcı?
Kalıyım diyorum zorluyorum ama olmuyor artık sinir hastası oldum ben ... hiç bir anne babasından yuvasından ayırmak istemez yavrulrını
Evlenmeden önce alınan mallardan hak alamazsın,maaşıda asgari ücret ise nafaka çok yüksek olmaz,eğer eşinin adına banka hesabı var ise ve para giriş çıkışları yapılıyor ise onun incelenmesini isteyebilirsiniz,çocukların velayeti size verilir küçük olduğu için.

Bebeklerinize bir bakıcı tutsanız sizde bir işe girseniz. Hem o evden uzaklaşırsınız birazda birikim yaparsınız. Sonrada kendi ayaklarınızın üstünde durabilceğinizi düşündüğünüzde boşanırsınız.

Benim ilk hedefim oturduğumuz evi değiştirmek, çünkü evlenmeden önce alındı.
Hak iddia edebilmem için bunu yapmam lazım.
Sonrasında yine giden zihnet eşyalarımın peşindeyim ve arabamın.
Benim üzerime olmayacak ama eşiminkine olsa yeter.
Alttan girip üstten çıkıp buna çabalıyorum, çocuklarım olmasa defolup gideceğim ama sizin gibi benim eşim de bağkurlu göründüğünden bir haltı yok üzerine.
Ve, maddi konularda bu kadar haysiyetsiz olduğunu bilseydim zaten evlenmezdim.
Kendine gelince her şeyin en iyisini yaşayan ama iş başkasına bana ya da çocuklarıma gelince, çalış kazan harca ya döndü mesele.
Aynen de yapacağım bunu önümdeki 5 senede herhalde 2+1 bir ev parası biriktirmiş olabilirm.
Bu arada her ay o kocam olacak karaktersizin kartından bir iki altın alıp saklıyorum.
Bakalım, kim sağ çıkacak bu süreçten...
Yoksa adamlar parayla oyun oynarken, çocuklarına zırnık nafaka vermeden kurtulacaklar bu meseleden.

Benim ilk hedefim oturduğumuz evi değiştirmek, çünkü evlenmeden önce alındı.
Hak iddia edebilmem için bunu yapmam lazım.
Sonrasında yine giden zihnet eşyalarımın peşindeyim ve arabamın.
Benim üzerime olmayacak ama eşiminkine olsa yeter.
Alttan girip üstten çıkıp buna çabalıyorum, çocuklarım olmasa defolup gideceğim ama sizin gibi benim eşim de bağkurlu göründüğünden bir haltı yok üzerine.
Ve, maddi konularda bu kadar haysiyetsiz olduğunu bilseydim zaten evlenmezdim.
Kendine gelince her şeyin en iyisini yaşayan ama iş başkasına bana ya da çocuklarıma gelince, çalış kazan harca ya döndü mesele.
Aynen de yapacağım bunu önümdeki 5 senede herhalde 2+1 bir ev parası biriktirmiş olabilirm.
Bu arada her ay o kocam olacak karaktersizin kartından bir iki altın alıp saklıyorum.
Bakalım, kim sağ çıkacak bu süreçten...
Yoksa adamlar parayla oyun oynarken, çocuklarına zırnık nafaka vermeden kurtulacaklar bu meseleden.
Sonrada cocuklar annede hopp yeni kadın yeni hayat ohh! Kart derken kredi kartıyla mı? Anlamıyor mu? Yahu banada akıl verin para nasıl biriktirilir

Bebeklerinize bir bakıcı tutsanız sizde bir işe girseniz. Hem o evden uzaklaşırsınız birazda birikim yaparsınız. Sonrada kendi ayaklarınızın üstünde durabilceğinizi düşündüğünüzde boşanırsınız.
Böyle bir adam beni çalıştırı mı? Bide anaları barlen bakıcıda neymiş zihniyeti.. çalışmak istersem boşan öyle derler..

Eski konularınıza baktım da dayak, kv belası ve çok sorunlu bebek, hatta hamileyken dayak yemişliğiniz var ve bu adam her zaman da böyleymiş zaten.Şu an başka halde olsanız sürpriz olurdu.2.çocuğu yapmış olmanız büyük cesaret gerçekten de.

Eşinizin üstüne yatan sgk neyse onun bir kısmı size nafaka olarak bağlanır.Dayak, küfür, aldatma vs gibi şeyler varsa ve kanıtlarsanız iyi bi tazminat alırsınız ama o da sizi hayat boyu kurtarmaz sonuçta.Bu şartlarda boşanmanız zor gözüküyo.

Evlenmeden önce alınan mallardan hak alamazsın,maaşıda asgari ücret ise nafaka çok yüksek olmaz,eğer eşinin adına banka hesabı var ise ve para giriş çıkışları yapılıyor ise onun incelenmesini isteyebilirsiniz,çocukların velayeti size verilir küçük olduğu için.
Evlenmeden önce alınan büyük ölçüde mesela oturdugum daire evlenmeden alındı.. ama onun üzerine değil. Banka hesabı var mı bilmiyorum adamın tek mal varlığı kendisi.. kendisi mal.. onuda istemem

Eski konularınıza baktım da dayak, kv belası ve çok sorunlu bebek, hatta hamileyken dayak yemişliğiniz var ve bu adam her zaman da böyleymiş zaten.Şu an başka halde olsanız sürpriz olurdu.2.çocuğu yapmış olmanız büyük cesaret gerçekten de.

Eşinizin üstüne yatan sgk neyse onun bir kısmı size nafaka olarak bağlanır.Dayak, küfür, aldatma vs gibi şeyler varsa ve kanıtlarsanız iyi bi tazminat alırsınız ama o da sizi hayat boyu kurtarmaz sonuçta.Bu şartlarda boşanmanız zor gözüküyo.
2. Bebeğim süpriz oldu çok istedim ama verene karşı gelip aldıramadım.. vardır bir hayır.. okuduklarınız anlattıgım kadarı daha nice yaralarım var.. şartlar böyle bu evliliği istemiyorum ama elim kolum bağlı ne acı..

Sonrada cocuklar annede hopp yeni kadın yeni hayat ohh! Kart derken kredi kartıyla mı? Anlamıyor mu? Yahu banada akıl verin para nasıl biriktirilir
Aynen öyle!
Bizden uzak olsunlar da ne halleri varsa görsünler!
Kart şöyle, benimki ek kart.
Yani eşine alışverişe gidiyorum dediğimde, orada çeyrek ya da yarım altın araya sıkıştırıyorum.
Çünkü evlendiğimizde tüm altınlarımı kendim verdim git sat getir diye ama, gelen olmadı.
E iki bebek var, ailemiz ve çevremiz ciddi meblağya denk gelen altınlar taktı, onlar da satma bahanesiyle gitti ve gelmedi.
O sıralarda kayınpederim dükkan aldı, yok iş yerini büyüttüler vs nakit için kullanmışlarmış.
Yok zaten koymuşmuş bankaya ama senden boşanacağım dediğimde, ceketini al git diyen bir adam müsvettesi!
Benim bahsettiğim altınların o zamanki denkliği 120 bine falan geliyor , üzerine araba da var tabi satılan. tam da kendim ve çocuklarıma küçücük bir ev alabilirdim, bugünki kur olsaydı zaten uçmuştu satmadaydı 350 bin falan ediyordu.
Yani kimse sanmasın ki bizlerin bı adamların parasında gözümüz var, hakkımız olanı istiyoruz o da çocuklarımız için bu kadar.
İş diye git 13 14 saat evde olma, tatil bilme gece gündüz karışsın, sonra adamın malı!
Yok öyle güzel dünya!!!

Birkac sene once bu tur durumlarda hakimden "zabita arastirmasi" talep ediyorduk..yani resmiyette esiniz hic calismiyor bile gozukebilir buna ragmen iyi bir geliri olabilir, boyle durumlar icin her turlu ispat aracini kullanmak lehinize olacaktir. Yolunuz cok uzun anladigim kadariyla velayet, nafaka, mal paylasimi..belki icra yoluna bile gitmeniz gerekecek. Lutfen hak kaybina ugramamak icin bulundugunuz ilin barosuna gidin, barolarin internet sayfasinda "adli yardim" sekilde bir baslik var oraya tiklayip gerekli evraklari temin edip edemeyeceginize bakin, mutlaka bir avukat ile takip edin bu sureci...

Kaldi ki esiniz asgari ucret ile calistigini iddia edecek ise o yaslardaki iki kucuk bebegin gelisimini hem maddi hem manevi olarak saglayamaz.

İkisini de size verirler çünkü çok küçükler. Nafaka konusu sıkıntı. Ayrıca eşiniz neden böyle yapmış anlamadım. En azından emeklilik için maaşını yüksek gösterebilirmiş. Mantıklı gelmedi. Mahkeme sizi kadın sığınma evine de yönlendirebilir.

Soru şu heralde; Eşinizin bekarken edindiği yada babasının üzerine olan mülkleri size nafaka olarak verirler mi? Hııı verirler
Yine aynı kişi. Yine cıvık yorumlar. Gözardı etmek en iyisi.
Reel durum araştırması istenebiliyordu önceden. Hala da olabilir. Kaldığınız eve aile konutu şerhi koydurup, dava sonuçlanana kadar en azından siz orada kalırsınız.
Kişisel mal geliri de edinilmiş mal sayılır. Evlenmeden önce alınsa bile akarı varsa, talep edebilirsiniz gayet de.
Çocukları sizden katiyen almazlar. Babasının durumu sizden bin kat iyi olsa da. Geçimlik nafaka vermek zorunda.
Bi adım atıp bi yerden başlayın devamı gelir.

Kp derinizin üstüne olandan nafaka mı verecek sanıyorsunuz savcı k.bakmayın ama tabiki vermez! O zaman herkes kpderi zengin ama eşi issiz ayrılınca hakim (savcı değil) kpderin gelir durumuna göre vermiyor maalesef kocanın gelirine bakıyor, sonuçta babasının malı bunda hak iddia edemezsiniz, ayrıca sürekli boşanma davası açmak isteyen sitede avukat arıyor arkadaşım madem öyle niyetiniz var gidin ya avukat tutun ya da bürolardan avukat isteyin sonuçta sanal bi ortamda avukat ne yapabilir,
Sende çok terbiyesizsin allah sizi ıslah etsin dışarda ezik sanalda ceneci

Onuda düşünüyorum.. ne kadar büyüyünceye kadar? Hem benim işim yok gücüm yok maddi imkanım yok bana verir mi mahkeme çocuklarımı?
Yaşları küçük olduğu için büyük ihtimalle sizde kalır çocuklarınız ve bakımları olduğu için nafaka verir eşiniz allah yardımcınız olsun bende boşanıyorum ve bebeğim henüz yeni doğdu erken doğdu prematüre iki kat masraf ve eşim ödemek zorunda maddi durumum kötü olduğu için baro ücretsiz avukat veriyor tabi bazı belgeler istemiyor bizden adliyeden alın o evrakları toplayın

Coook gecmis olsun arkadasim, cocuklarin cok kucuk dayan diyemiyorum cektiklerini az cok anlayabiliyorumm. simdilik adami yok say cocuklarinla ugras baska bir seyi gozun gormesin, o tarz insanlarin! derdi cocuklari degil tabi kii, senin birakip gitmeyecegini dusundugu icin e 5 parasiz ne yapacaksin, bana mecbur diyor ve yapmadigi birakmiyor. Rabbim onunu acsin ferahlik versin, tez zamanda cozume ulasirsin umarim.

Toprak111 Toprak111 sen akıllı bir kızdın hayırdır inşallah bunlar nasıl yorumlar bu ne kadın düşmanlığı çoğu erkek karısına kuruş koklatmamak icin bu yola başvuruyo sizde burda sütyensiz miray paşayla makara yapiyosunuz sana hiç yakıştıramadım
Ya ben böyle bir msj hayatta yazmam o ara sayfa acıktı arkadaşıma tel lazım oldu o ara nete girmiş yazmış bu sayfanın ne olduğunu bilmiyor kafasına göre yazmış çok kızdım arkadaşıma bidaha bişeyde diyemedim ne deseler haklılar, ben sonuna kadar konu sahibini savunuyorum gerçekten çok zor bir durum bende gectim o aşamalardan çok çok iyi anlıyorum, konu sahibi k.bakma gerçekten bende şuan seninle aynı durumdayım elimden gelse kp bütün her seyine el koydurmak isterim bana çok çektirdiler bütün konulara hakkında yorunlarımı okuyabilirsiniz her zaman kadınları savundum her konuda asla kadının ezik duruma düşmesini istemem.

Ya ben böyle bir msj hayatta yazmam o ara sayfa acıktı arkadaşıma tel lazım oldu o ara nete girmiş yazmış bu sayfanın ne olduğunu bilmiyor kafasına göre yazmış çok kızdım arkadaşıma bidaha bişeyde diyemedim ne deseler haklılar, ben sonuna kadar konu sahibini savunuyorum gerçekten çok zor bir durum bende gectim o aşamalardan çok çok iyi anlıyorum, konu sahibi k.bakma gerçekten bende şuan seninle aynı durumdayım elimden gelse kp bütün her seyine el koydurmak isterim bana çok çektirdiler bütün konulara hakkında yorunlarımı okuyabilirsiniz her zaman kadınları savundum her konuda asla kadının ezik duruma düşmesini istemem.

Bende şaşırdım hadi diğer arkadaşın tarzına asinayız kibledim ama o mesajları, şimdi ban yersen üzülücem

Back
X