Boşanmak isteyen arkadaşım.

Black Light

özgürlük, ama herkes için
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
13.897
51.412
26
Selam arkadaşlar. Arkadaşım için soruyorum.

Baskıcı bir ailesi var ve kızlarını kendi istedikleri kisi ile evlendirdiler. Arkadaşım 2 yıllık evli ama mutlu değil ve ayrılmak istiyor. Ama eğer boşanırsa ailesi kesinlikle karşı çıkar ve sabret, yüzümüzü yere eğme falan der. O yüzden arkadaşım ne yapacağını bilmiyor, mesleği yok Almanya'da yaşıyor. Ailesi ise Türkiye'de yaşıyor.

2 yıldır Almanya'da olduğu için sanırım henüz vatandaşlığı yok, sizce ne yapabilir? Bu süreçte en azından ne yapması gerekiyor? Ailesi ile birlikte yaşamak istemiyor çünkü hayatı zindan ederler kıza.

Dil öğreniyor, o konuda sıkıntısı yok. Evet 5 yıl şartı varmış, teşekkür ederim ileteceğim

Reactions: Cac

Sevmiyorsa ve niyeti boşanmaksa korunsun çocuk yapmasın. sevgisiz bir evliliğe çocuğu da alet etmesinler

Almancasi ne durumda? Bosanip nasil surdurecek hayatini dil bilmeden? Iki cumleyle bitmiyor ki is, almanya demek kagit isi demek yapabilecek mi tek başına?
Kursa gidip dilini gelistirsin, suresiz oturum almak icin b1 belgesine ihtiyaci var onu alsin.
Su an bosanirsa postalarlar geri diye dusunuyorum.

Kursa gidiyor su an. Hangi seviyede bilmiyorum, ona atayım bi mesajını ben

Kursa gidiyor su an. Hangi seviyede bilmiyorum, ona atayım bi mesajını ben
Sınavda yuksek basari elde ederse b1 sertifikasini alir ve suresiz oturuma hak kazanir. Aksi halde suresini 1 sene 1 sene uzatirlar veya uzatmazlar ve boşanma durumunda sutlarlar.
Akli varsa adami kullansin herseyini halletsin ondan sonra boşansin

Ay Love aynısını söylüyorum yaşı küçük biraz, mesajlarınızı attım aklına yattı bazı şeyler

Yani aklin yolu bir, o da aklini çalıştırsin azicik.
Kullansin kullanabildigi kadar, düze cikinca bakar gerisine.
Ailesi ne der diye saniye dusunmesin
Onlar dusunmemis sonucta boyle bir evliliğe zorlayip kizlarini yabanci ulkede bunlari dusunerek kendisini çıkmazda hissetmesini...

Kesinlikle haklısın ailesini düşünmüyor zaten, onlar için sabrettim yeteri kadar diyor. 19 yaşında babasının gece gündüz baskısı ile evlendi, daha 21 yaşında şimdi

Vatandaşlık alana kadar veya bir iş buluna kadar tabi ki sabretsin. Boşandıktan sonra da Türkiye'ye dönmesine gerek kalmaz. Ailesi de istediği kadar ağıt yaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…