Boşanmak isteyen arkadaşım.

Kadın olsun erkek olsun şiddet, ihanet vs gibi büyük kusurların olmadığı evliliklerde birbirini kullanmamalı diye düşünüyorum. Madem sevmiyor ne demek idare etsin sonra da boşasın. Kul hakkından hiç mi korkmuyorsunuz yahu?
Korkmuyoruz bebeğim. Kocasi korksun kul hakkindan, mal alir gibi kiz almis, ailesi korksun kul hakkından mal verir gibi kiz vermis.
Hayatini kurtarmaya calisacak tabiki bu hanzolardan😙

Korkmuyoruz bebeğim. Kocasi korksun kul hakkindan, mal alir gibi kiz almis, ailesi korksun kul hakkından mal verir gibi kiz vermis.
Hayatini kurtarmaya calisacak tabiki bu hanzolardan😙
Tek suçlu kocası mı konuda? Yıl 2022, kız 2020 de evlenmiş. Bu zamanda evlenmek istemese evlenmezdi, devletin kurumları eskisinden güzel işliyor. Ayrıca bebeğim falan hoş olmamış.

Selam arkadaşlar. Arkadaşım için soruyorum.

Baskıcı bir ailesi var ve kızlarını kendi istedikleri kisi ile evlendirdiler. Arkadaşım 2 yıllık evli ama mutlu değil ve ayrılmak istiyor. Ama eğer boşanırsa ailesi kesinlikle karşı çıkar ve sabret, yüzümüzü yere eğme falan der. O yüzden arkadaşım ne yapacağını bilmiyor, mesleği yok Almanya'da yaşıyor. Ailesi ise Türkiye'de yaşıyor.

2 yıldır Almanya'da olduğu için sanırım henüz vatandaşlığı yok, sizce ne yapabilir? Bu süreçte en azından ne yapması gerekiyor? Ailesi ile birlikte yaşamak istemiyor çünkü hayatı zindan ederler kıza.
Boşanmadan biraz çalışıp para biriktirsin

Tek suçlu kocası mı konuda? Yıl 2022, kız 2020 de evlenmiş. Bu zamanda evlenmek istemese evlenmezdi, devletin kurumları eskisinden güzel işliyor. Ayrıca bebeğim falan hoş olmamış.

Aile baskısı olunca "evlenmesek istemeseydi evlenmezdi" olmuyor maalesef...

Dil öğrensin, meslek kurslarına gitsin, oturma iznini aldığında da boşansın. Tabii ki bu arada bebek olmaması iyi olur.

Bak ulke degisince kiz nasil biseyler yapmaya cabaliyor, bok cukuru gibi aile olunca bisi yapamamis tabi.

19 yaşında genç kız, okumamış. Hayat tecrübesi yok, ailesinin ısrarı üzerine mecbur kalıyor buna.
Herkesin koşulları aynı değil

19 yaşında genç kız, okumamış. Hayat tecrübesi yok, ailesinin ısrarı üzerine mecbur kalıyor buna.
Herkesin koşulları aynı değil
Kimse bu devirde başına silah dayamadan nikahta zorla eveettt diye bagırmıyor,.. Madem evliliginde aldatma, şiddet yok, bu adamın suçu ne? Kız sevmiyor anladık.... Almanya gibi bir yerde, kimsenin destegi olmadan tek başına yapamaz... Dil bilmiyor, oturumu kocasının üstünde, hic bir şey yapamaz! İlk önce oturumu kendi üstüne alıcak, en az 5 yıl beklemeli toplamda, dil kusurlarını bitirsin..Ben bu kızın dedirdini anladım, her şeyi üstüne yapıp, adama tekmeyi bastıktan sonra, ilere başkasıyla evlenip almanyada yaşamak..... Eger kocasının cok ciddi bir kötülügü yoksa o adamın günahına girmesin... Oturum icin kullanmasın... Kimse onu zorla evlendirmedi....

Kimse bu devirde başına silah dayamadan nikahta zorla eveettt diye bagırmıyor,.. Madem evliliginde aldatma, şiddet yok, bu adamın suçu ne? Kız sevmiyor anladık.... Almanya gibi bir yerde, kimsenin destegi olmadan tek başına yapamaz... Dil bilmiyor, oturumu kocasının üstünde, hic bir şey yapamaz! İlk önce oturumu kendi üstüne alıcak, en az 5 yıl beklemeli toplamda, dil kusurlarını bitirsin..Ben bu kızın dedirdini anladım, her şeyi üstüne yapıp, adama tekmeyi bastıktan sonra, ilere başkasıyla evlenip almanyada yaşamak..... Eger kocasının cok ciddi bir kötülügü yoksa o adamın günahına girmesin... Oturum icin kullanmasın... Kimse onu zorla evlendirmedi....
Hanımefendi ne diyorsunuz Allah aşkına siz ben ne demisim konuda. Kız boşanmak istiyor ne yapabilir demisim, kendiniz kurup kendiniz inanmıssınız.

Konuyu zerre anlamayıp yorum yapmışsınız. Sizin nezdinizde aldatma ve şiddet olmayınca erkekler melek gibi oluyor zaten.

Baskıcı bir ailesi var ve kızlarını kendi istedikleri kisi ile evlendirdiler. Arkadaşım 2 yıllık evli ama mutlu değil ve ayrılmak istiyor. Ama eğer boşanırsa ailesi kesinlikle karşı çıkar ve sabret, yüzümüzü yere eğme falan der. O yüzden arkadaşım ne yapacağını bilmiyor, mesleği yok Almanya'da yaşıyor. Ailesi ise Türkiye'de yaşıyor.

2 yıldır Almanya'da olduğu için sanırım henüz vatandaşlığı yok, sizce ne yapabilir? Bu süreçte en azından ne yapması gerekiyor? Ailesi ile birlikte yaşamak istemiyor çünkü hayatı zindan ederler kıza.
Boşanmak için gerekli sebepler ve deliller biriktirsin. Bir ayndan da az çok para biriktirsin sonra Almanya'da bosansin. Türkiye'ye dönmek zorunda değil ona sahile cikmayanda artık ailesi değildir zaten. Kendine düzen kursun sakın çocuk yapmasın. Zar zor geçinir sonra düzenini kurar.

valla bence boşanmasın vatandaşlık alana kadar. boşanırsa hem buraya dönemk zorunda kalır çocuğu yoksa hem de hayatından 2 yılı heba etmiş olur. vatandaşlığpı alana kadar dayansın sonra doğrudan boşansın. zaten orada devlet sahipo çıkıyor iş de veriyor yardım parası da veriyor

Kadın zorla evlendirilmiş... 🤦

X