içkili içkili tehditler savuran adama babanız evladını yolluyor.
hmm. peki.
nasıl rezil edecekmiş? neden korktu babanız da size zarar vereceğini bildiği adama yolladı?
O da benim daha güvenli bir şekilde düşünüp hareket ederek kurtulmamdan yana çünkü özel eşyalarım da dahil herşey evde kalmıştı ve hiçbirini vermeyeceğini söyledi. tabi önemli olan eşya değil Allah beni kurtarsın da dünya onun olsun umrumda değil. Sadece özel evrakların diploma belgeler ve arabamın anahtarının da evde mahsur kalmış olması çok kötü oldu. babamdan bin türlü özür diledi timsah gözyaşlarıyla. normal zamanda ve çevreye karşı çok uysal gibi gözüküyor ama benim çektiğimi bir ben biliyorum. babamın amacı güvenli olarak düşünerek kurtulmam çünkü onlarda kalıp restleşmem iyice kışkırtacak onu. ama bu öyle ironik bir durum ki insan ne yapacağını şaşıyor. şimdi bu işin yürümeyeceğini ailem de biliyor ama soğuyarak ayrılsın derdindeyiz açıkcası da bunu başarabilecek miyim bilmiyorumyoksa şuanda evden çıkıp davayı açabilirim ama sonrası var işte.. kendimden de ailemden de geleceğimden de korkuyorum
Esinizden adam diye bahsetmeniz biraz tuhaf geldi bana.
Esiniz madem sabikali, polise sikayet etsenize.
Bu kadar zor mu bunu dusunmek, madem aileniz arkanizda, niye tekrar dayak atan vs. bir adamin evine geri gonderiyorlar burasi da soru isareti.
Babaniz telefonda konustuktan sonra sizi geri gondercegine, esinize polisi arayacagini soylemesi gerekmez miydi?
Kafamda bir suru soru isareti olustu simdi.
eski türk filmlerindeki "kötü adamı kendinden soğutarak kendi isteğiyle ayrılmasını sağlamak" taktiği diyorsunuz..
hmm.. anlıyorum.. hayırlısı bakalım yazarsınız gelişmeleri..
canım ya kendini de hayatını da mahvetme ayrılmak istiyorsan ayrıl sakın korkma devlet koruma da verir gerekirse katlanmana hiç gerek yokKızlar merhaba, benim sorunum öyle büyük ki nereden başlasam bilemiyorum. Ben 6 yıl önce 1 yıl süren bir evlilik geçirdim, çocuğum yok. Neredeyse 6 yıl boyunca bu tecrübenin acısıyla hep dikatli ve ince eleyip sık dokuyarak düşündüm ve kaç tane taliplimi tereddütlerim yüzünden bana uygun oldukları halde reddettim. Hep bir kusur buldum. Kaderimin daha iyi olması için elimden geleni yaptım ama kader midir benim körlüğüm müdür bilemiyorum sakındık göze çöp battı işte... Neyden korkarkan o gelir başına doğruymuş cidden. 7 ay önce anlaşarak eşi ölmüş 12 yaşında bir oğlu olan biriyle evlendim. ama ne evlilik...ailem karşı çıktığı halde onları ezdim evlendim ve ailem yıllardır hep bir numaralı desteğim olduğu halde. yine de onlardan habersiz nikah günü aldık çağırdık ve beni yine sahipsiz bırakmayıp nikaha geldiler. ama nikahtan sonra herşey öyle gün gibi ortaya döküldü ki ben nasıl böyle bir hataya düştüm anlamıyorum. adam ve ailesi bana öyle güzel ortamlar vaatler verdi ki hepsi boş çıktı. öncelikle söz verdikleri düğünü yapmadılar, ne altın ne eşya hiçbirşey... üstüne üstlük adam abisiyle ortak olduklarını söyledi, abisinin maddi durumu çok iyi ama herkesin kesesi kendine. nikahtan sonra ortak olmadıklarını adamın işsiz ve ilkokul mezunu ve de malesef cezaevinde 8 yıl kaldıktan sonra yeni çıktığını ve bunların hepsini sakladığını öğrendim. hepsini de itiraf etti. ben ise çok iyi bir üniversite mezunu ve de kamuda çalışan biriyim. şimdi beni aşırı kıskançlık nedeniyle sürekli gözetim altında tutuyor çünkü ölen eşi onu aldatmış ölmeden önce o içerdeyken. sonra trafik kazasında ölmüş içerdeyken yine. şuan yalan dolan hayal kırıklığı maddi zorluk ve inanılmaz psikolojik ve fiziksel şiddet görüyorum. bir de annesinin baktığı oğlunu getirip bizimle yaşamasını ve benim ona her türlü annelik yapmamı istiyor mecbur görüyor oysa ki daha kendisi babalığın ne olduğunu bilmiyor. ben de henüz anne bile değilim zaten.. bu arada aileme karşı rezil oldum başım yere eğildi. sana demiştik niye 1 ay içinde tanımadan evlendin işte böyle oldu diyorlar. hem bu eziklik ve pişmanlık olma durumu hem de hergün kendimle ağır bir savaş içinde olmam beni mahvetti. kendimi hergün yargılıyorum idam ediyorum beynimde. ondan nefret etmem bir yana artık hayatı kendimi bile sevmiyorum. şimdi ondan boşanmak istiyorum, ailem yine desteğim oluyor sağolsunlar haklarını ödeyemeyeceğim ya o da bana ayrı bir dertboşanmak için kaç kere söyledim her seferinde beni ailemi ölümle tehdit ediyor boşanmayıp süründüreceğini etrafa rezil edeceğini söylüyor. güya çok seviyormuş... ne yapacağım kafayı yiyeceğim önüm karanlık ne açıdan bakarsanız bakın... bana fikir verin lütfen nasıl kurtulacağım ondan
size bir avukat olarak tavsiyede bulunacağım ve ciddiye almanızı rica ediyorum!!
kandırılarak evlendiniz, fiziksel şiddet görüyorsunuz ve tehdit ediliyorsunuz. bunlar boşanma sebebidir ve suçtur. derhal bir avukata başvurun. eğer maddi durumunuz yoksa İstanbul Barosu Adli Yardım Merkezini arayın. avukatınız derhal süreci başlatacak size koruma da talep edecektir.
korkmakta haklısınız ancak burada bu şekilde çözüm bulamazsınız. harekete geçerseniz başınıza birşey geleceğinden korkuyorsunuz ama şu anda ruh sağlığınız gibi can güvenliğiniz de tehlikede. anlattıklarınız ihbar niteliğindedir ve acilen prosedür işletilmelidir.
size ve bu tür sorunlar yaşayan tüm bayanlara sesleniyorum, hiç kimse size fiziksel, ekonomik,cinsel vs. şiddet uygulayamaz. asla kabullenmeyin bir avukata danışın, maddi durumunuz yoksa derhal İstanbul Barosunu arayın, biz avukatlar size ücretsiz yardımda da bulunuyoruz.
sağlıcakla kalın..
aldatan, doven, hakaret eden erkekleri genelde savunup konu sahiplerini rencide edip her daim onlari suclu gostermekle neyi nasil tatmin ediyorsun anlamis degilim
Bunları sakin kafayla ve içinde olmadan söylemek kolay elbette ama işin içinde o panik anlarında anne baba bile ne yapacağını şaşırıyor. soru işareti oluşacak bir durum yok, sadece panik ve endişenin vermiş olduğu duygu durum karışıklığı.
ya birşey yapamaz da kardeşim iyice araştırmadan neden evleniyorsun adamla .baksana ilkokul mezunuymuş sana yazık değil mi?okumuş etmişsin iş güç sahibisin yani.ailenden habersiz bu işlere kalkışılır mı yani?eğer ailenin haberi olsa araştırırlardı adam kim neci diye .off boşan yani diecem başka birşey diyemiorum yani .
erkekler çok kolay kandırıyor artık insanları valla gözünüzü açın yani.gerekirse diploma isteyin ya .benim bir arkadaşımda birinle çıkıyordu adam mühendisim dedi lise mezunuymuş yani kimseye güvenilmior bu devirde.
Ben de sizin her konu sahibinin avukatligini neden yaptiginizi anlamis degilim.
Biraz mantikli bakabilirseniz hayata herseyi daha iyi anlayabileceksiniz.
Empati yetenegim gayet gucludur. Sadece benim aklima gelen ilk sey polisi aramak olurdu. Keza ailem de o durumda kalkan gorevi gorurdu ama haklisiniz her yigidin yogurt yiyisi farklidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?