• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden bu kötülüğü kendime yaptım

konu ezelde kalmadı canım halen en sıcağından yaşatyyrlar. Ailesini kendisi bile beğenmeyen adam bugun bana evet göryrm sana haksızlık yapyr ama susacaksın diyr bende insanım diyemez miym ne olyr kardeşim. ve hep derim kim beni kınıyrsa allah başına versin bilmeden konuşunca kul hakkı diye bşy var

Seni kınamıyorum
O zaman boşan. Ne diyim. Hakkında hayırlısı

Esini sevip sevmedigini dusun. Bu esnada baska hicbir faktoru aklina getirme. Eger seviyorsan, bu kez de esinin seni sevip sevmedigi konusunda hislerini dusun. Sonuc olarak hic kimse yokken esin ve sen birbirinizi seviyorsaniz ve mutluysaniz kesinlikle kayinvalide ve benzerlerinin hareket ve sozlerine aldiris etme. Iki yuzlu ol. Esinin yaninda iken onlara karsi iyi yuzunu goster. Onlarla birebir kaldigin zaman ve yanlarinda onlara sahit olabilecek kimse yokken, aklina gelen soylemek istedigin seyleri soyleyebilirsin. Cunku icinde kalirsa da insan kendi kendini yiyor gibi hissedebilir. Ancak evli bir kadin olarak ben anladim ki hicbir erkek ozellikle annesine karsi esinin olumsuz davranmasini istemiyor. Kendi ailelerine karsi ufacik sahte bir olumlu davranisinda ise erkekler kendini mutlu hissediyor. E tabi esinin mutlulugu senin mutlulugun... bi daha dusun.

Kayınvalideniz ile bu konuları konuşmak istediğinizde önünüzde engel olarak duran kişinin "kocanız" olduğunu göreceksiniz.. Bu da size, asıl engel ve sorunun en başından beri eşiniz olduğunu zaten gösterecektir. Sonra elbette ki siz... Ardından da sizin ilişkinizde ki bir tür pasiflik nedeniyle olaya sirayet edebilen üçüncü kişiler.. Piramit böyle..

Nişanlılık döneminde, oldukça pasif karakterli bir adamı seçtiğinizi mutlaka anlamışsınızdır. Neden pasif seçim belli iken siz de pasif kaldınız, tam onu bilemiyorum ve o dönemde ki toyluklarımıza yoruyorum ben.. Belki de istemsizce şuna mı inanıyoruz "Aynı evde olunca ben nasılsa onu ikna ederim"... Ama bir pastanede limonata içerken konuştuğumuz ortama benzemiyor işte evlilik.. Evliliğin de kendi içinde sorunlu dinamikleri var en başından itibaren... Hesaplayamadığımız..

Beş yıl geçmiş.. İstediğiniz yalnızca "Haklılık" olmayacaktır bundan sonra. Haklılık verilmesinin ertesinde kendinizi tutamayarak başka tavizler isteyeceksiniz eşinizden.. o da bunun farkında.. Pasifler ama amiyane tabirle aptal değiller.. Kabul etse de size belli etmeyecektir... Kayınvalidenizin ne ölçüde şu an samimiyet gösterdiğini yazıdan anlayamadım. ama bir samimiyet var sanırım "Samimiyetine inanmıyorum" yazmışsınız... Deneyin bakalım... Mutfakta bir kahve yapın, çağırın.. sağdan soldan konuşurken "Ya bana şunu şunu demiştin anne, ne kadar alınmıştım" deyin... Önce oradan başlamak ister misiniz peki, yapılan haksızlığın ilk adresinden... Üslub ve tavrı yumuşacık ayarlarsanız, belki konuşma imkanınız olur.. Aradığınız şey, haklılık ise...
Esini sevip sevmedigini dusun. Bu esnada baska hicbir faktoru aklina getirme. Eger seviyorsan, bu kez de esinin seni sevip sevmedigi konusunda hislerini dusun. Sonuc olarak hic kimse yokken esin ve sen birbirinizi seviyorsaniz ve mutluysaniz kesinlikle kayinvalide ve benzerlerinin hareket ve sozlerine aldiris etme. Iki yuzlu ol. Esinin yaninda iken onlara karsi iyi yuzunu goster. Onlarla birebir kaldigin zaman ve yanlarinda onlara sahit olabilecek kimse yokken, aklina gelen soylemek istedigin seyleri soyleyebilirsin. Cunku icinde kalirsa da insan kendi kendini yiyor gibi hissedebilir. Ancak evli bir kadin olarak ben anladim ki hicbir erkek ozellikle annesine karsi esinin olumsuz davranmasini istemiyor. Kendi ailelerine karsi ufacik sahte bir olumlu davranisinda ise erkekler kendini mutlu hissediyor. E tabi esinin mutlulugu senin mutlulugun... bi daha dusun.
seviyorum onunda sevdiğini biliyrm ama şu sözü de yaşyrz sevgi yetmiyor bazen. zaten uzun zamandan beri karar vermiş olduğum içimde tutmamam gerektiği sadece ailesi konusunda değil evde iş yerinde sokakta komşuda insanın dur kardeşim demeleri olmalıymış. bunu da yerine getiriyorum ve başarılı olduğum yerler oldu bunu ailesine çok yaptım ama çizmiş olduğum sınırı aşmak için herşeyi yaptılar başka misafir yemeğe davet ederken alakasız şekilde kapı çalıyr bizde yemeğe geldik tavrında oldular hep. Dün gece eşim yanıma geldi yaklaşık yaşamış olduğum 5 yılı yarım saate sığdırıp anlattım ve sonunda onlar benim ailem değil snin ailen ben katlanmak zorunda değilim bana bunu yapamazsın. eşinin mutluluğu snin mutluluğun demişsinz evet ben bu söze inanarak kaç yıl onu mutlu etmeye çalıştım şimdi yapmayı düşünmüyrm artık çünkü bnm mutsuzluğumu görmyr.
kendisine kararlı olduğumu bana boşanmak için yardım etmesini beklediğimi söyledim.

Kayınvalideniz ile bu konuları konuşmak istediğinizde önünüzde engel olarak duran kişinin "kocanız" olduğunu göreceksiniz.. Bu da size, asıl engel ve sorunun en başından beri eşiniz olduğunu zaten gösterecektir. Sonra elbette ki siz... Ardından da sizin ilişkinizde ki bir tür pasiflik nedeniyle olaya sirayet edebilen üçüncü kişiler.. Piramit böyle..

Nişanlılık döneminde, oldukça pasif karakterli bir adamı seçtiğinizi mutlaka anlamışsınızdır. Neden pasif seçim belli iken siz de pasif kaldınız, tam onu bilemiyorum ve o dönemde ki toyluklarımıza yoruyorum ben.. Belki de istemsizce şuna mı inanıyoruz "Aynı evde olunca ben nasılsa onu ikna ederim"... Ama bir pastanede limonata içerken konuştuğumuz ortama benzemiyor işte evlilik.. Evliliğin de kendi içinde sorunlu dinamikleri var en başından itibaren... Hesaplayamadığımız..

Beş yıl geçmiş.. İstediğiniz yalnızca "Haklılık" olmayacaktır bundan sonra. Haklılık verilmesinin ertesinde kendinizi tutamayarak başka tavizler isteyeceksiniz eşinizden.. o da bunun farkında.. Pasifler ama amiyane tabirle aptal değiller.. Kabul etse de size belli etmeyecektir... Kayınvalidenizin ne ölçüde şu an samimiyet gösterdiğini yazıdan anlayamadım. ama bir samimiyet var sanırım "Samimiyetine inanmıyorum" yazmışsınız... Deneyin bakalım... Mutfakta bir kahve yapın, çağırın.. sağdan soldan konuşurken "Ya bana şunu şunu demiştin anne, ne kadar alınmıştım" deyin... Önce oradan başlamak ister misiniz peki, yapılan haksızlığın ilk adresinden... Üslub ve tavrı yumuşacık ayarlarsanız, belki konuşma imkanınız olur.. Aradığınız şey, haklılık ise...
işte sorun bu konuştuğunu ispat edebilsem gidip güzelce oturup ne yapmaya çalışıyrsnz derim.
diyeceksiniz ispat edemiyorsn nasıl anlyrsun konuştuğunu.
evde oturuyrz anıden telefon çalıyr damatları kızları amcası halası vs.
annen baban çok iyi insanlar onların kalbini kırmayın onlar için ne yapyrsnz.
allah sizi cezalandıracak. vs vs bu telefon aramalarında 2 hafta önce ordaydık yemek yedik onlar konuştu ben dinledim çıktyık geldik. insan demez mi hayırdır onlara kötü mü davranyrz dövdük mü en son gittiğimizde acaba. Niye durduk yere aryrlar böyle bşy deme gereği duyuyrlar yani açıkçası oğlullarını geri istyrlar. yani mantığı anlamyrm ne yapyrz ikimiz onlara da herkese böyle bir profil çiziyrlar. onlara gidip hayırdır niye arayıp böyle bşy diyrlar diyemyrm çünkü bizle alakasız konu deyip çıkıyrlar işin içinden. samimiyet demiştim tüm bunları yapan insanlar eşimin yanında bana can ciger davranyrlar bu bni çıldırtyr. eşim yokken başka varken başka oluyr. nasıl artık samimiyetlerine inanayım

Back