boşanmak için kaç kere söyledim her seferinde beni, ailemi ölümle tehdit ediyor

rosedrop

Guru
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
404
150
303
Antalya
Kızlar merhaba, benim sorunum öyle büyük ki nereden başlasam bilemiyorum. Ben 6 yıl önce 1 yıl süren bir evlilik geçirdim, çocuğum yok. Neredeyse 6 yıl boyunca bu tecrübenin acısıyla hep dikatli ve ince eleyip sık dokuyarak düşündüm ve kaç tane taliplimi tereddütlerim yüzünden bana uygun oldukları halde reddettim. Hep bir kusur buldum. Kaderimin daha iyi olması için elimden geleni yaptım ama kader midir benim körlüğüm müdür bilemiyorum sakındık göze çöp battı işte... Neyden korkarkan o gelir başına doğruymuş cidden. 7 ay önce anlaşarak eşi ölmüş 12 yaşında bir oğlu olan biriyle evlendim. ama ne evlilik...ailem karşı çıktığı halde onları ezdim evlendim ve ailem yıllardır hep bir numaralı desteğim olduğu halde. yine de onlardan habersiz nikah günü aldık çağırdık ve beni yine sahipsiz bırakmayıp nikaha geldiler. ama nikahtan sonra herşey öyle gün gibi ortaya döküldü ki ben nasıl böyle bir hataya düştüm anlamıyorum. adam ve ailesi bana öyle güzel ortamlar vaatler verdi ki hepsi boş çıktı. öncelikle söz verdikleri düğünü yapmadılar, ne altın ne eşya hiçbirşey... üstüne üstlük adam abisiyle ortak olduklarını söyledi, abisinin maddi durumu çok iyi ama herkesin kesesi kendine. nikahtan sonra ortak olmadıklarını adamın işsiz ve ilkokul mezunu ve de malesef cezaevinde 8 yıl kaldıktan sonra yeni çıktığını ve bunların hepsini sakladığını öğrendim. hepsini de itiraf etti. ben ise çok iyi bir üniversite mezunu ve de kamuda çalışan biriyim. şimdi beni aşırı kıskançlık nedeniyle sürekli gözetim altında tutuyor çünkü ölen eşi onu aldatmış ölmeden önce o içerdeyken. sonra trafik kazasında ölmüş içerdeyken yine. şuan yalan dolan hayal kırıklığı maddi zorluk ve inanılmaz psikolojik ve fiziksel şiddet görüyorum. bir de annesinin baktığı oğlunu getirip bizimle yaşamasını ve benim ona her türlü annelik yapmamı istiyor mecbur görüyor oysa ki daha kendisi babalığın ne olduğunu bilmiyor. ben de henüz anne bile değilim zaten.. bu arada aileme karşı rezil oldum başım yere eğildi. sana demiştik niye 1 ay içinde tanımadan evlendin işte böyle oldu diyorlar. hem bu eziklik ve pişmanlık olma durumu hem de hergün kendimle ağır bir savaş içinde olmam beni mahvetti. kendimi hergün yargılıyorum idam ediyorum beynimde. ondan nefret etmem bir yana artık hayatı kendimi bile sevmiyorum. şimdi ondan boşanmak istiyorum, ailem yine desteğim oluyor sağolsunlar haklarını ödeyemeyeceğim ya o da bana ayrı bir dert boşanmak için kaç kere söyledim her seferinde beni ailemi ölümle tehdit ediyor boşanmayıp süründüreceğini etrafa rezil edeceğini söylüyor. güya çok seviyormuş... ne yapacağım kafayı yiyeceğim önüm karanlık ne açıdan bakarsanız bakın... bana fikir verin lütfen nasıl kurtulacağım ondan

çok zor bir durum ne diyeceğimi bilemedim niye yaptınız demekten çok ne yapacağınız önemli ama bu durumda ne yapılır belalı biriyle nasıl başa çıkılır allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin size verebilecek hiç bir tavsiye bulamadım kafamda sadece çok üzüldüm rabbim yar ve yardımcınız olsun((

1 ay içinde mi evlendiniz eşinizle?
Maalesef çabuk karar vermişsiniz.
Peki bu acelenin bir sebebi varmıydı?
Neden bir süre daha beklemeyi tercih etmediniz?

Senin durumun pek de "sakınılan göze çöp batarmış" sözü ile bağdaşmıyor.

Kendin diyorsun ailemi ezip geçerek evlendim diye demek ki ailen adamın sorunlu taraflarını görerek seni uyarmışlar ama sen dinlememişsin.

Seni tehdit ediyorsa bir an önce savcılığa ve polise suç duyurusunda bulun ve kurtul bu adamdan.

Aceleyle,tanımadan etmeden duygularına yenik düşüp yanlış bir karar almışsın.

Zararın neresinden dönsen kardır.Hayat çok kıymetli,geçen yıllar geri gelmiyor.

Tehditlere kulak asma,rezil etse ne olur etmese ne olur ?

Sen şu an zaten diptesin,kaybedecek neyin var?

Hem neyle rezil edecekmiş ? Atıp tutmasın boşuna,son çırpınışlar bunlar.

Bu sayfayı kapatıp hatta kopartıp,kendine yeni bir sayfa aç.Tereddüte yer yok bence.

Boşanma sürecinin hukuki aşamaları hakkında bir fikrim yok ama eğer mümkünse davayı açıp bir süre uzak bir şehre tatil (!) yapmaya gitmenizi önerirdim, tabii kimseyi yeriniz hakkında bilgilendirmeden. Televizyonda o kadar kötü şeyler görüyoruz ki.....

Evet tabi doğru diyorsun pek de öyle değil benim durumum ama benim kastettiğim durum sen 6 yıl bekle dur o kadar mantıklı hareket et sonra gözün kararsın duygularına yenik düşüp inanıp güvenip evlen sonra her yönden yıkıl, üstelik aileme karşı hissettiğim mahcubiyetin telafisi yok kalbimde

mesleğin var canım niye çekiyorsun hemen boşanma davasını aç korumada talep et. bi avukat arkadaşımızdan yardım al.
işin gücün yerinde hiç katlanma. yerinde olsam 1 dakika daha mutsuz olmak istemem. herkes hata yapabilir sadece sana mahsus değil. hayat bu.

memurmuşsunuz .. adam sıkıntılı psikolojide bozuk sanırım hemen boşanma davası acın ve avukata devredin bütün yetkilerinizi ve hemen durumunuza istinaden tayin isteyin .. ama durumunuzu üstlerinize bildirin .. boşanma gercekleşip olay kapanasaya gelmeyin o ile .. avukatınız davalara katılsın .. hakkınızda hayırlısı diyorum .. ama yaşadığınız olayları sakın küçümsemeyin ..... gazetelerde neler okuyoruz dikkat edin temkinli davranın

hicbirsey yapamaz hemen savcılıga suc duyurursunda bulunun ailenizin yanına gidin boyle evlilikmi olur siddet gecimderdi biran once kuryulmaya bak peki hapse girme nedeni neymis?

Canım zaten Allah razı olsun ki ailem her türlü arkamda, zaten geçen hafta tartışıp babamlara gittim ve avukata vekalet verdim boşanma ve suç durusu için. birkaç gün babamlarda kaldım. hergün gece gündüz babamı aradı ağladı sızladı gece parklarda yattığını eve girmediğini bensiz yaşayamacağını ve beni de yaşatmayacağını söyledi. babam bana tlfnumu kapattırdı orda kaldığım sürede ve ona onunla görüşmek istemediğimi düşünmek istediğimi söyledi ama o ısrarcı tavırlarla babama resmen psikolojik baskı yaptı. bu arada babamla avukata vekaleti vermiştik ve davayı açacaktı ama o gece iyice içmiş tlfde oraya gelecem sizi herkese rezil edecem falan filan demiş. babam da artık dayanamadı ve kızım sen şimdilik dön ama temkinli dur dedi. davayı şimdilik erteleyelim, iyice ne şekilde kurtulacağımızı düşünelim dedi ve öyle yaptık. avukata talimatı durdurduk ve ben eve hiç istemeyerek geri döndüm resmen mezara girmek gibi. onun avukat vekalet talimat gibi şeylerden hiç haberi yok. şu an diken üstündeyim. ne yapsam ne etsem diye. aslında kendimden çok ailemi düşünüyorum onlara bir zarar gelmesin diye offf offf

bir mafya ile anlaşın adamı tehdit etsin, gözü korksun ailenize yaklaşmaya korksun, boşanın sonra da.

ps: özgün bir çalışma olmamış

Canım seni anlıyorum ama bu boyle olmaz. o gece içki içip kapınıza dayansaydı polisi arardınız daha sonra o tutanak davanda delil olarak gösterilirdi.
ALLAH göstermesin ama ben olsam hukuki prosedürü bilen biri olarak 1 dakika çekmem o adamı

yaşınız küçük değil anladığım kadarıyla keşke daha oldun davranıp her söylediğine kanmasaydınız..
neydi aceleniz..

Son düzenleme:
ısıracak köpek havlamaz ailenede sanada bişey yapamaz sadece o hapis yatmışya piskopata bağlıyo aklı sıra bu kadar yalanla evlilik ileri gitmez

boşanırsanız ölümle tehdit ediyormuş, direkt ayrılın bile diyemiyorum, çünkü yasalarımız kadını erkegin şiddetinde korumada yetersiz kalıyor, ki görüyoruz zaten kocasından boşanıp, tehditlerler yaşayan ve devletten korunma talep ettiği halde devletin yetersiz kaldıgı durumlarda malesef kadın cinayetleri oluyor....
kendinizden soğutmanız lazım ama nasıl bilmiyorum, bu tarz tehdit eden insanlarla medenice de konuşmak pek işe yaramıyor çünkü..Allah yardımcınız olsunn

Yaptığınız hatanın farkındasınız.Bazen insanın basireti bağlanıyor sanki..Keşke demek yerine çözüm yolu aramak en doğrusu.

Yalanın,şiddetin gölgesinde bir hayat sürdüremezsiniz ne yazık ki.

Bu evliliği sürdürmeniz hepsinden daha büyük bir hata olacaktır.

Boşanmaktan başka çıkaryol gelmiyor benim aklıma.

Ailenizin yanına dönün ve savcılığa tehdit edildiğinize dair şikayette bulunun.

Umarım hayatınız yoluna girer.

Seni sen olmaktan uzaklaştıran herşeyden kurtul.Zararın neresinden dönersen kardır,herkes hata yapar,ailende seni doğrularınla ve yanlışlarınla HEP sevecektir.

Geçmiş için hayıflanmak yerine bugünün ve yarının için bir şey yap,o davayı aç,yalan söyleyen o acizi de hayatından çıkar at,varlığı ne verdi ki yokluğu ne götürsün,gönder gitsin.

Yalnız tüm bu süreçte hanıefendiliğinden ve terbiyenden ödün verme ki karşı taraf için kışkırtıcı olmayasın,zaten belli ki saçmalama potansiyeli yüksek.Kolaylıklar diliyorum.

"YARIN BAMBAŞKA BİR İNSAN OLACAĞIM DİYORSUN.NEDEN BUGÜNDEN BAŞLAMIYORSUN?"

içkili içkili tehditler savuran adama babanız evladını yolluyor.

hmm. peki.

nasıl rezil edecekmiş? neden korktu babanız da size zarar vereceğini bildiği adama yolladı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…