-
- Konu Sahibi Nevisahsinamunhasirr
Erkek kardesten kiskanmak nedir?Merhaba sevgili hanımlar. Kısaca bahsetmek istiyorum; ben 26 eşim 29 yaşında 2 yıla yakındır evliyiz çocuğumuz yok. Aklımda evlenme fikri yokken eşimle tanışıp 1 yıl içinde de evlendik fakat evlendikten kısa bir süre sonra anlaşmazlıklar yaşamaya başladık. Eşim aşırı kıskanç beni de sürekli olarak her konuda eleştirir ve son zamanlarda bu kıskançlık konusunu iyice abartmış durumda beni en yakın akrabalarımdan hatta kendi öz erkek kardeşimden bile kıskanıyor. Sürekli beni baskı altına almaya çalışıyor ve her konuda kavga çıkarıyor. Evlendikten kısa bir süre sonra psikolojik destek almayı aile danışmanına gitmeyi teklif ettim defalarca ama tamamıyla reddediyor asla psikologa gitmem diyor. Bende son zamanlarda gerçekten kendimi artık iyi hissetmediğim için psikologa gidiyorum. Psikolog sizin daha fazla yapabileceğiniz birşey yok noktalayın diyor ama eşimi de seviyorum sadece aşırı kıskançlıkları olmasa iyi biri lütfen bana yardımcı olun benimle fikirlerinizi paylaşın ne yapmalıyım? Devam edersek ileride daha da sorun yaşar mıyız ya da boşanan arkadaşlar pişman oldunuz mu?
"Karar tabiki sizin fakat siz eşinizin herşeyi olmuşsunuz şuan noktalamazsanız karşı taraf size daha da bağlanır ve sizi kaybetmemek için zarar vermeyi de seçebilir kadın cinayetlerinin sebebi tam da bu" dediPsikologlar noktaların demez, kararı kişiye bırakır. Öyle dediğine emin misiniz?
Amacım zaten bu ama tamamıyla reddediyor terapiye gitmeyi çok denedim en son da rest çektim 10 gün sonra terapi var gelmezsen bitireceğim bu ilişkiyi diye ama gelmem diyor. Ve boşanma konusunda şaka yapmıyorum.Ne yapıp edip eşinizi çift seansima goturmelisiniz psikolojik bi yardım almalısınız birlikte..
Aksi halde sizi kaybedeceğini anlamalı..
Bir de eşinizin burcu ne?
Kova ya da balık burcu burcundan tam emin olsaydık güzeldi.Amacım zaten bu ama tamamıyla reddediyor terapiye gitmeyi çok denedim en son da rest çektim 10 gün sonra terapi var gelmezsen bitireceğim bu ilişkiyi diye ama gelmem diyor. Ve boşanma konusunda şaka yapmıyorum.
Doğum tarihi 28 Şubatmış fakat kimlikte 28 mart yazıyor
İkizler.Kova ya da balık burcu burcundan tam emin olsaydık güzeldi.
Evliliğiniz daha çok yeni bir evliliğin oturması dört hatta beş yılı buluyor hele ki sizin flört döneminiz tanışma döneminiz olmamış.. Onunla yeni tanişiyorsunuz ve her defasında hayrete düşüyorsunuz ama emin olun alismaya başlayacaksınız. Daha çok yeni bir evlilik kıskançlık yüzünden bosanirsaniz ilerde hep acabalar mi olabilir çünkü kurtarılabilir bir durum gibi duruyor ortada aldatma ihanet şiddet vs yok.. YouTube İlhan uckan izlemenizi tavsiye ediyorum. Ve tartışmalarda dahi dişil enerjinizi kaybetmemenizi.. Onunla karşı karşıya gelmemeye çalışın şüpheye düşürecek durumlara mahal vermeyin açık olun.. sizin burcunuz nedir?
Balık burcu herşeyden şüphe duyan insanların burcudur herşeye alınabilir akla gelmeyecek şeyler kurabilir.. Kıskançlık olabilir evliliklerde dozu kacmadiktan sonra. Bir tartışma daha yaşarsanız bi anda oturun ağlayın sen beni sevmiyorsun deyin. Sevsen her defasında bunu yapmazdın deyin. Boşanma konusuyla korkutmaktan ziyade ona karşı duygusal olarak uzaklaşacağınızı hissettirebilirsiniz.İkizler.
Tartışmalarda dahi sakinliğimi korumaya çalışıp ses yükseltmeyen sakince anlatmaya çalışan biriyim eşim sesini yükseltirse onu da uyarıyorum. Ve dünyadaki en net insanlardan biri olduğumu düşünüyorum. Eşimin şüphe duyduğu pek çok konuda da kanıt sunarım gayet açık olduğumu düşünüyorum... Ama varsa öneriniz severek dinlerim..
Kardeşinden kıskanıyormuş konu sahibini...Balık burcu herşeyden şüphe duyan insanların burcudur herşeye alınabilir akla gelmeyecek şeyler kurabilir.. Kıskançlık olabilir evliliklerde dozu kacmadiktan sonra. Bir tartışma daha yaşarsanız bi anda oturun ağlayın sen beni sevmiyorsun deyin. Sevsen her defasında bunu yapmazdın deyin. Boşanma konusuyla korkutmaktan ziyade ona karşı duygusal olarak uzaklaşacağınızı hissettirebilirsiniz.
Yazdıklarınıza saygı duyuyorum haklı olabilirsiniz. Ama insanların geçmiş yaşantıları da karakter oluşumu ve düşünceleri üzerinde oldukça etkili sadece burçlarla bunu açıklayamayız diye düşünüyorum. Eşimin annesi defalarca evi terk etmiş sonra boşanıp çocukları ile görüşmemiş birisi ve eşimin ailesinde uzun evliliği olan kimse yok ve çevresindeki kadın (halası, yenge, anne) figürleri hep kaçan, aldatan kişiler. Ben bu sebeple eşimin güvensiz olduğunu ve böyle bir ortamda büyümesinin bedelini bana ödettiğini düşünüyorum. Bu güne kadar hep alttan alma sebebim de buydu ama ben bunları hakediyor muyum? Ve gittikçe dozunu artırması beni korkutmaya başladı ilerisi ile ilgiliBalık burcu herşeyden şüphe duyan insanların burcudur herşeye alınabilir akla gelmeyecek şeyler kurabilir.. Kıskançlık olabilir evliliklerde dozu kacmadiktan sonra. Bir tartışma daha yaşarsanız bi anda oturun ağlayın sen beni sevmiyorsun deyin. Sevsen her defasında bunu yapmazdın deyin. Boşanma konusuyla korkutmaktan ziyade ona karşı duygusal olarak uzaklaşacağınızı hissettirebilirsiniz.
Psikolojide şemaları anlatan bir kitap önereceğim size hemen alıp okumalısınız "hayatı yeniden keşfedin" kitabın ismi ve muhtemelen esinizde terkedilme şeması oluştuğu için dünyanın güvensiz bir yer olduğuna inanıyor fakat bunu aşabilir şema terapi ile aşılamayacak bi konu değil.Yazdıklarınıza saygı duyuyorum haklı olabilirsiniz. Ama insanların geçmiş yaşantıları da karakter oluşumu ve düşünceleri üzerinde oldukça etkili sadece burçlarla bunu açıklayamayız diye düşünüyorum. Eşimin annesi defalarca evi terk etmiş sonra boşanıp çocukları ile görüşmemiş birisi ve eşimin ailesinde uzun evliliği olan kimse yok ve çevresindeki kadın (halası, yenge, anne) figürleri hep kaçan, aldatan kişiler. Ben bu sebeple eşimin güvensiz olduğunu ve böyle bir ortamda büyümesinin bedelini bana ödettiğini düşünüyorum. Bu güne kadar hep alttan alma sebebim de buydu ama ben bunları hakediyor muyum? Ve gittikçe dozunu artırması beni korkutmaya başladı ilerisi ile ilgili
Teşekkür ederim. Merakla okuyacağım.Psikolojide şemaları anlatan bir kitap önereceğim size hemen alıp okumalısınız "hayatı yeniden keşfedin" kitabın ismi ve muhtemelen esinizde terkedilme şeması oluştuğu için dünyanın güvensiz bir yer olduğuna inanıyor fakat bunu aşabilir şema terapi ile aşılamayacak bi konu değil.
O kadar haklısınız ki söyleyecek bir şey bulamıyorum..Gerçekten kendimize reva gördüğünüz ilişki bu mu??? Aldatılmakla suçlanmak,kardeşinle bile yakıştırılmak.Yavas yavaş hayatınız elinizden alınmış,seviyorum diye kendinizi avutmussunuz.Karsinizdaki sizi sevmiyor sevgi bu değil.Bu adam ilerde kıskancım diye bir yerde kafanıza sıkar çünkü hasta.Uzatmadan kendinizi kurtarın insanlara anlatın kendinizi ve çevrenizi koruyun.( Yapmaz demeyin böyle diyen gencecik kadınlar son nefesi bu canilerin elinde verdi)
Allah o toplumu bildiği gibi yapsın zaten!Psikolog da aynı kanıda. Eşimin 'sapkın' ve aslında kendisinin böyle düşünceler içerisinde olabileceğini söyledi. Benim de midemi bulandıran ve boşanma düşüncesini aklıma sokan bu. Ama insan tabi boşanmak için evlenmiyor ve şuan 26 yaşındayım toplumumuzun boşanmış kadınlara nasıl baktığı ortada korkum bu yüzden sanırım biraz
İki yılda anladın mı yok bir yıl boyunca hiç fark etmedin mi diye soranlardan olmayacağım çünkü şunu biliyorum ki bazı şeyleri fark etmiş fakat bunu ona konduramamissinizdir , yada geçer beni tanıdıkça diye düşünmüşsünuzdur, bunun bir sonrası telefonunuza programlar yüklemek daha sonra marketteki kasiyer ile konuşmanıza kadar müdahale etmek şeklinde ilerleyecek bekle seni tanıdıkça azalır bu duygu diyenlere inanma azalmıyor hatta garip bir şekilde sana baglandikca misliyle artıyor dahasi sana sevgisini de yavaş yavaş hissettirmemeye başlayacak , sanki seni sevdiğini belli ederse istediklerini sana yaptiramayacak hissine kapılarak kavgalar önce kendini anlatmak için çıkacak sonra kendini aklamak en sonda da var olma mücadelesi için ,sabırlar tukenincede işin içine şiddet girecek aynaya baktığında bambaşka birini görmeye baslayacaksin o gün ben niye burdayım diyeceksin , zor hem sevmek hem yapılanları kendine ona yakistiramamak umarım tükenmeden toparlarsinizMerhaba sevgili hanımlar. Kısaca bahsetmek istiyorum; ben 26 eşim 29 yaşında 2 yıla yakındır evliyiz çocuğumuz yok. Aklımda evlenme fikri yokken eşimle tanışıp 1 yıl içinde de evlendik fakat evlendikten kısa bir süre sonra anlaşmazlıklar yaşamaya başladık. Eşim aşırı kıskanç beni de sürekli olarak her konuda eleştirir ve son zamanlarda bu kıskançlık konusunu iyice abartmış durumda beni en yakın akrabalarımdan hatta kendi öz erkek kardeşimden bile kıskanıyor. Sürekli beni baskı altına almaya çalışıyor ve her konuda kavga çıkarıyor. Evlendikten kısa bir süre sonra psikolojik destek almayı aile danışmanına gitmeyi teklif ettim defalarca ama tamamıyla reddediyor asla psikologa gitmem diyor. Bende son zamanlarda gerçekten kendimi artık iyi hissetmediğim için psikologa gidiyorum. Psikolog sizin daha fazla yapabileceğiniz birşey yok noktalayın diyor ama eşimi de seviyorum sadece aşırı kıskançlıkları olmasa iyi biri lütfen bana yardımcı olun benimle fikirlerinizi paylaşın ne yapmalıyım? Devam edersek ileride daha da sorun yaşar mıyız ya da boşanan arkadaşlar pişman oldunuz mu?
Şuan zaten neden ev sahibine merhaba dedin, yok kafanı çevirdin kime bakıyorsun gibi kavgalar ediyoruz eve kamera takacağım diye tehdit ediyor ki sanki yaksa ne olacak? Bunlar 1 günde olan şeyler değil zaten zaman içinde dozu artarak sürekli hale gelen durumlar ve insanı suçlayıp bastırmaya yönelik şeyler. Maalesef ki konu kardeşime kadar gelince dank etti bende... Bi umut tedavi olursa düzelir mi diyorum ama onu da kabul etmiyor...İki yılda anladın mı yok bir yıl boyunca hiç fark etmedin mi diye soranlardan olmayacağım çünkü şunu biliyorum ki bazı şeyleri fark etmiş fakat bunu ona konduramamissinizdir , yada geçer beni tanıdıkça diye düşünmüşsünuzdur, bunun bir sonrası telefonunuza programlar yüklemek daha sonra marketteki kasiyer ile konuşmanıza kadar müdahale etmek şeklinde ilerleyecek bekle seni tanıdıkça azalır bu duygu diyenlere inanma azalmıyor hatta garip bir şekilde sana baglandikca misliyle artıyor dahasi sana sevgisini de yavaş yavaş hissettirmemeye başlayacak , sanki seni sevdiğini belli ederse istediklerini sana yaptiramayacak hissine kapılarak kavgalar önce kendini anlatmak için çıkacak sonra kendini aklamak en sonda da var olma mücadelesi için ,sabırlar tukenincede işin içine şiddet girecek aynaya baktığında bambaşka birini görmeye baslayacaksin o gün ben niye burdayım diyeceksin , zor hem sevmek hem yapılanları kendine ona yakistiramamak umarım tükenmeden toparlarsiniz
Hani kişi kendinden bilir isi diye klasik bir ifade var ya üzgünüm bu eşiniz için geçerli değil böyle düşündüğü için bunu yapmıyor yada yaptığı için sizin yapma ihtimalinizi düşünmüyor, bu fikirlerin önüne geçemeyen bir dürtü ile yaşıyor gece uyanınca telefonunuzu karıştırırken bulursunuz, ufacık bir mesajın saatlerce açıklamasını yaparsınız kndinizden eminsinizdir ama o bu fikirlerinin onune gecemiyordur, üzgünüm giderek artıyor balkonda oturma, araba kullanma ,bu sana niye böyle dedi ile devam ediyor artık kndinizi aklamak değil tartismalardaki amacınız bu şekilde hissettirilmenin yaşattığı onur kirikligindan kurtulmak olacak ki o zaman onu acıtacak şekilde konuşmaya başlayacaksınız sonrası şiddet üzgünüm ama bu film hep böyle bitiyorŞuan zaten neden ev sahibine merhaba dedin, yok kafanı çevirdin kime bakıyorsun gibi kavgalar ediyoruz eve kamera takacağım diye tehdit ediyor ki sanki yaksa ne olacak? Bunlar 1 günde olan şeyler değil zaten zaman içinde dozu artarak sürekli hale gelen durumlar ve insanı suçlayıp bastırmaya yönelik şeyler. Maalesef ki konu kardeşime kadar gelince dank etti bende... Bi umut tedavi olursa düzelir mi diyorum ama onu da kabul etmiyor...
Bu boyutta ise hasta bu adam, düzelmez. Allah korusun canınızdan olursunuz.Şuan zaten neden ev sahibine merhaba dedin, yok kafanı çevirdin kime bakıyorsun gibi kavgalar ediyoruz eve kamera takacağım diye tehdit ediyor ki sanki yaksa ne olacak? Bunlar 1 günde olan şeyler değil zaten zaman içinde dozu artarak sürekli hale gelen durumlar ve insanı suçlayıp bastırmaya yönelik şeyler. Maalesef ki konu kardeşime kadar gelince dank etti bende... Bi umut tedavi olursa düzelir mi diyorum ama onu da kabul etmiyor...