Sevgili hanimlar merhaba,
Onceki konularimda evi terkettigimi anlattim size. 5 hafta oldu, ve 5 haftadir ne aradi ne sordu. Babasi geldi konusmaya ve beni eve gidip evde sorunlarimi esimle halletmeme ikna etmeye calisti (ayrica tum sucuda bana yukledi). Gitmedim.
Avukatimi buldum, mantiken biseyler bayagi netlesti. Cogu zaman mantigimla konusabiliyorum artik. Ama yuregim henuz farkinda degil sanirim olacaklardan habersiz gibi..
Gel gelelim son buyuk soru, icinden cikamadigim seye.
Birkac erkek dostumla konustum bu konuyu (ailemdeki erkekler kesinlikle 'arama' diyorlar duygusal yaklasiyorlar olaya). Hepsi asagi yukari ayni seyi soyledi 'evi sen terkettin, sen donmelisin, ben olsam bende aramam' tarzinda seyler. Eve donm
Bence bu kararı almak ta evliliğin süresi çok önemli eğer 10 senelik evliyseniz o adamin degismesi çok zor belki değişir ama gencliginiz tamamen gider. Ama iki üç yıllık bir evlilikse kesinlikle arayın çünkü evlilik kolay oturmuyor gurur yüzünden yuva yıkılacak olsa yuva kalmazdı bir tarafın alttan alması gerek bir erkeğin annesi ve kardeşi yanında azarlanmasi kolay değil o özlemiş olsa aramak istese yine arayamaz gururluysa( onlar ne biçim erkek diyecek diye ) bizim için önemli değil ama onlar takiyorlar içim yanacak diyorsunuz boşanmak daha çok yakmaz mi içinizi bence her evlilik bir şans daha hakediyor sonuçta aldatmak falan da yok ben olsam aradım çünkü eşimi çok seviyorum sen de seviyorsan kesin ara derim bir inat uğruna yikma yuvanı. ayrıca boşanmak istiyorsa onun ağzından duy herseyi konuş hiçbirşey kapalı kalmasınSevgili hanimlar merhaba,
Onceki konularimda evi terkettigimi anlattim size. 5 hafta oldu, ve 5 haftadir ne aradi ne sordu. Babasi geldi konusmaya ve beni eve gidip evde sorunlarimi esimle halletmeme ikna etmeye calisti (ayrica tum sucuda bana yukledi). Gitmedim.
Avukatimi buldum, mantiken biseyler bayagi netlesti. Cogu zaman mantigimla konusabiliyorum artik. Ama yuregim henuz farkinda degil sanirim olacaklardan habersiz gibi..
Birkac erkek dostumla konustum bu konuyu (ailemdeki erkekler kesinlikle 'arama' diyorlar duygusal yaklasiyorlar olaya). Hepsi asagi yukari ayni seyi soyledi 'evi sen terkettin, sen donmelisin, ben olsam bende aramam' tarzinda seyler. Eve donmeyecegim kesin. Ama son kez arayip 'Ne istiyorsun, ne olmasini bekliyorsun' tarzinda bir soru sorsam mi sormasam mi emin degilim (aslinda istemiyorum ama pisman olursun diyorlar, bosanmak istedigini ondan duy diyorlar, yarin oburgun 'ben bosandim ondan' degil, 'oda benden bosanmak istedi' demen daha kolay olur senin icin diyorlar). Bu hafta avukata gidecegim, esime bosanma kararimi o bildirecek yani. Esimde elbet kabul edecek ve bu is tamamen bitecek. Ama bosanmak istedigi sozunu ondan duymam beni gercekten (acitsada) dahada ikna edermi sizce..?
İleride aklında soru işaretleri olmasın , eşini seviyorsan son defa bir adım atmalısın.Sevgili hanimlar merhaba,
Birkac erkek dostumla konustum bu konuyu (ailemdeki erkekler kesinlikle 'arama' diyorlar duygusal yaklasiyorlar olaya). Hepsi asagi yukari ayni seyi soyledi 'evi sen terkettin, sen donmelisin, ben olsam bende aramam' tarzinda seyler. Eve donmeyecegim kesin. Ama son kez arayip 'Ne istiyorsun, ne olmasini bekliyorsun' tarzinda bir soru sorsam mi sormasam mi emin degilim (aslinda istemiyorum ama pisman olursun diyorlar, bosanmak istedigini ondan duy diyorlar, yarin oburgun 'ben bosandim ondan' degil, 'oda benden bosanmak istedi' demen daha kolay olur senin icin diyorlar). Bu hafta avukata gidecegim, esime bosanma kararimi o bildirecek yani. Esimde elbet kabul edecek ve bu is tamamen bitecek. Ama bosanmak istedigi sozunu ondan duymam beni gercekten (acitsada) dahada ikna edermi sizce..?
Evet. Cunku beni ilk once yine o yanliz birakti (kardesimin dugununde kiz almaya gelmeyerek), yine o surat yapti (oncesinde yapmamasini guzellikle rica etmisken ben), yine o bi koseye oturdu somurttu (yabancinin dugunuymus gibi). Yani beni yine utandirdi, yine insan icinde yanliz birakti.
Bendede sarteller atti diyelim, masada tartistik kovdum onu eve donmeyecegimi soyledim kibirinden biktim usandigimi sert bir usluble soyledim. Annesiyle ablasida sahit oldular.
Keşke medeni davranabilsek..inan huyuma suyuma hiç uymasada konusmamak, bitirmek icin son kez konusmak bile artik imkansiz.Bence git.
Oturun karşılıklı bir çay için.
Olmazsa eşyanı al ve çık.
Medeni bir şekilde bitirmek size yakışır.
Su anda ki en buyuk pismanligim belkide bu, acik acik bu ten uyumu meselesini konusmamis olmam. Ayrica o mantik evliligi yaptigini soyledikten sonrada bu konuyu onunla yuzlesip konusmadim. Belki inanmadigimdan ve kizginlik ani soyledi diye dusundugumden, yada belkide duyacaklarimdan korktugumdan, bilmiyorum.Konularınızı okudum.adam sizin kokunuza alışamadığını, sizinle mantık evliliği yaptığınısöylemiş kİ yaptıklarıda üzülmeyin ama bunu gösteriyor davranışlarıda. Sunu kabul edelim hepimiz ego sahibiyiz.adamın etrafında pervane olmuşsunuz ama o burnundan kıl aldırmamış hiç, yani aramayın paramparça olmuş egonuz en azından aldığınız boşanma kararıyla toparlarınır bunu lehinize çevirebilirsiiz.ki arıycam diyosanızda zaten boşanmak istediğini söyleyecek ve sanki evi siz terketmemiş gibi bide üstüne terkedilmiş olacaksınız
bence konuşmalısın cevrendekiler haklı.Sevgili hanimlar merhaba,
Aynen aynen. Evliligimiz bunu hak ediyor, sonuc ne olacaksa olsun ama son kez konusulmali.zor bir soru ama ben olsam arardım . her şeye rağmen son bir kez görüşmeyi hak eder her evlilik. başımıza ne gelirse gelsin pişman olmayacak kadar güçlü kadınlarız. o halde takılma ve ara bence . keşkeleri sil at kafandan hem.
Bu konunu hatırlıyorum.
Sana yazdığım yorumu da net hatırlıyorum.
Eşinin huyunu, suyunu, evliliğinizde başka problemler var mı bilemem.
Ama şunu söyleyebilirim.
Düğünde seni yalnız bırakması ve bununla bağlantılı olaylar evini terketmeni, tartışıp kovmanı
ve boşanmanı gerektirmiyor.
Verdiğin tepkiler sadece bu konu için söylüyorum abartılı ve haksız görünüyor benim açımdan.
Ve evet. Beni haksız yere böyle bir konu için terk etse eşim ben de 5 hafta da aramam 10 haftada.
Seninki inatsa onunki de inat.
Haa evlilik inatla yürür mü diyeceksin.
Elbette yürümez.
O zaman sen de inadı elden bırakacaksın.
Ben yerinde olsam bir mesaj yazarım.
5 hafta aramamana bakarak düşüncelerin, duyguların hakkında tahminlerim var aslında.
Şu gün avukata gideceğim. Gitmeden evvel yine de baş başa buluşup konuşmanın faydalı olacağını
düşündüm. Aynı fikirdeysen eğer iletişim kurmanı beklerim. Kendine iyi bak.
Bu seni gurursuz yapmaz. Kendi hatalarına yönelik atman gereken bir adımdır bu.
Ben evime gidip evimde esimle sorunlarimi cozecekmisim, oyle soyledi. Ayrica sikayetlerimi dinlemeye, ve kendi sikayetlerini soylemeye.Kayınpederiniz size neden gelmişti, amacı neydi ne konuştu sizinle
Zaten mesajimi daha iyi okursan, kararimdan emin olmadigimi anlarsin. Mantigimla kalbim ayni seyi soylemiyorlar (henuz..).Bence bosanmayi istemiyorsun..bosanmayi isteyen direk gider bosanir.bu sorular niye..kararinin arkasindaysan o desin veya demesin Hayatinda hicbir sey degismeyecek
Valla sizin boşanmanız daha hayırlı gibi.. eni sonu boşanacaksınız bari çok vakit kaybetmeyin ve hazır mevzu sizdeykende boşanınBen evime gidip evimde esimle sorunlarimi cozecekmisim, oyle soyledi. Ayrica sikayetlerimi dinlemeye, ve kendi sikayetlerini soylemeye.
Sikayetlerinin ozunude anlatayim canim; benim dik kafali, basina buyruk, cok sosyal olup gezen, ailemden kafami gonlumu bi turlu alamamis olmammis sorunlarimizin sebebi. Ha birde alisverisime giderken kaynanayla gorumcemi goturmuyormusum, ayrica telefonumlada cok ilgiliymisim.
Esimde su kelimeleri kullanmis guya; ben bu evlilikten bir tat alamadim, bana yapmasi gerektigi gibi hanimlik yapmiyor, vaktini evine dogru harcamiyor, ailesinden bir turlu cikamadi, temizlige bile baskasini cagiriyor eviyle ilgilenecegi yere gezmeye gittigi icin.
Bu arada; ben kv ve kp ile komsuyum, isleri gucleri arabalarimizi takip etmek. Girdik mi ciktik mi. Kayinpederim eger ben bu huylarimi degistirmezsem, daha coook sorunlar yasarmisiz. Bak bak bak.