Bosanmadan önceki son adim ..?

diger konularina da baktim, bardagi tasiran sartelleri attiran dügün meselesi demissin,tek bunun icinse bu ayrilik karari evliligine yazik etme bence. evimde mutluyum ve cok seviyorum demissin,bence bir sans vermek adina aramani tavsiye ediyorum,zira bu icinde kalabilir,belliki sen de istiyorsuna aramayi,eger icinden biraz bile geliyorsa ara.

Bence bu kararı almak ta evliliğin süresi çok önemli eğer 10 senelik evliyseniz o adamin degismesi çok zor belki değişir ama gencliginiz tamamen gider. Ama iki üç yıllık bir evlilikse kesinlikle arayın çünkü evlilik kolay oturmuyor gurur yüzünden yuva yıkılacak olsa yuva kalmazdı bir tarafın alttan alması gerek bir erkeğin annesi ve kardeşi yanında azarlanmasi kolay değil o özlemiş olsa aramak istese yine arayamaz gururluysa( onlar ne biçim erkek diyecek diye ) bizim için önemli değil ama onlar takiyorlar içim yanacak diyorsunuz boşanmak daha çok yakmaz mi içinizi bence her evlilik bir şans daha hakediyor sonuçta aldatmak falan da yok ben olsam aradım çünkü eşimi çok seviyorum sen de seviyorsan kesin ara derim bir inat uğruna yikma yuvanı. ayrıca boşanmak istiyorsa onun ağzından duy herseyi konuş hiçbirşey kapalı kalmasın

eğer şimdi onu ararsan ha gördün mü burnu sürttü işte demeye getirirler sen o istekte olmamana rağmen
sonunda boşansan bile keşke zamanında yanına gitmeseymişim diyebilirsin
ilk başta sadece düğün meselesinden ev ter k edilmez diyordum ama bu beklme süresi az buz değil
eşini seven önemseyen evliliğinin devam etmesini isteyen biri değil beş bir hafta sonra arar en azından ya kendini savunur yada ortak bir yol bulmaya çalışırdınız

ama hep ben ve benim ailem diyen adamla nereye kadar onun gururuymuş peki senin gururun ne olacak
niye süngünü düşürüp o eve kendin gidip birde gönlünü mü yapacaksın
bence avukat konusunda kararsızsan arkadaşların dediği gibi ailenle konuş ben kıyafetlerimi eşyalarımı almak istiyorum siz arayın beraber gidelim de
hem sürekli yeni kıyafet alıp durmazsın hem senin ciddi olduğunun farkına iyice varır
o evde senin eşyaların durdukça nasıl olsa geri dönecek rahatlığı da olabilir

Düğünde yaşadığınız olaylarsa sizi boşanmaya kadar getiren; hiçte boşanma nedeni değil.
Onun sizi aramamasının nedeni ablası ve annesine karşı kendini göstermek istemesi ( ailesinin yanında tartışmanız iyi olmamış ) ve döneceğinize emin olması.

Yazdıklarınızla hala beklentiniz olduğunu gördüm. Ee haklı olarak yuva kolay kurulmuyor , yıkmakta kolay değil.
Size tavsiyem bir hafta bekledikten sonra bir aile terapistinden randevu almanız.

Onada mesaj atın. X .. " Burada bekliyorum seni. Evliliği kurtarmak ya da boşanmaya zemin hazırlamak için değil , sadece bu kadar yılın , ayın birikimini karşılıklı atabilmek için. Kalsakta , gitsekte her iki durumda da iyi gelecek. Birbirimize bunu borçluyuz "
Şelinde , benzeri bir mesaj sonunda gelirse ne âlâ, gelmezse zaten bitmiş demektir.

Hem beklentiniz kalmaz, hem keşkeniz.. İçiniz rahat edersiniz.

Böyle bir hareket gururunuzu da incitmez. Geldiğinde yüz vermezsiniz , o odada konuşulur ne konuşulacaksa.
Ha lütfen, sakin , kendinden emin olun. Ve konuşurken detaylara asla girmeyin.

Edit : Terapistin kapısı dışında başka yerde buluşmayın ve gelmezse bile siz girin içeriye. Çok iyi gelir.
( Tabi böyle bir öneriyi kabul edip yaparsanız yazdıklarım geçerli :) )

İleride aklında soru işaretleri olmasın , eşini seviyorsan son defa bir adım atmalısın.

Konularınızı okudum.adam sizin kokunuza alışamadığını, sizinle mantık evliliği yaptığınısöylemiş kİ yaptıklarıda üzülmeyin ama bunu gösteriyor davranışlarıda. Sunu kabul edelim hepimiz ego sahibiyiz.adamın etrafında pervane olmuşsunuz ama o burnundan kıl aldırmamış hiç, yani aramayın paramparça olmuş egonuz en azından aldığınız boşanma kararıyla toparlarınır bunu lehinize çevirebilirsiiz.ki arıycam diyosanızda zaten boşanmak istediğini söyleyecek ve sanki evi siz terketmemiş gibi bide üstüne terkedilmiş olacaksınız

Bu konunu hatırlıyorum.
Sana yazdığım yorumu da net hatırlıyorum.
Eşinin huyunu, suyunu, evliliğinizde başka problemler var mı bilemem.

Ama şunu söyleyebilirim.
Düğünde seni yalnız bırakması ve bununla bağlantılı olaylar evini terketmeni, tartışıp kovmanı
ve boşanmanı gerektirmiyor.

Verdiğin tepkiler sadece bu konu için söylüyorum abartılı ve haksız görünüyor benim açımdan.

Ve evet. Beni haksız yere böyle bir konu için terk etse eşim ben de 5 hafta da aramam 10 haftada.
Seninki inatsa onunki de inat.

Haa evlilik inatla yürür mü diyeceksin.
Elbette yürümez.
O zaman sen de inadı elden bırakacaksın.

Ben yerinde olsam bir mesaj yazarım.

5 hafta aramamana bakarak düşüncelerin, duyguların hakkında tahminlerim var aslında.
Şu gün avukata gideceğim. Gitmeden evvel yine de baş başa buluşup konuşmanın faydalı olacağını
düşündüm. Aynı fikirdeysen eğer iletişim kurmanı beklerim. Kendine iyi bak.

Bu seni gurursuz yapmaz. Kendi hatalarına yönelik atman gereken bir adımdır bu.

zor bir soru ama ben olsam arardım . her şeye rağmen son bir kez görüşmeyi hak eder her evlilik. başımıza ne gelirse gelsin pişman olmayacak kadar güçlü kadınlarız. o halde takılma ve ara bence . keşkeleri sil at kafandan hem.

Bence git.
Oturun karşılıklı bir çay için.
Olmazsa eşyanı al ve çık.
Medeni bir şekilde bitirmek size yakışır.
Keşke medeni davranabilsek..inan huyuma suyuma hiç uymasada konusmamak, bitirmek icin son kez konusmak bile artik imkansiz.
Konu ailelere yansidiktan sonra, bisuru insanin fikri yorumlari filan.. medeniyeti sen diyorsunda gururu tavana tasiyan bir ailen oluyor sonucta, kizlarini koruma icgudusu devreye giriyo onlarida anliyorum.

Su anda ki en buyuk pismanligim belkide bu, acik acik bu ten uyumu meselesini konusmamis olmam. Ayrica o mantik evliligi yaptigini soyledikten sonrada bu konuyu onunla yuzlesip konusmadim. Belki inanmadigimdan ve kizginlik ani soyledi diye dusundugumden, yada belkide duyacaklarimdan korktugumdan, bilmiyorum.
Lakin son kapanis cumlen icine dusmekten en cok korktugum pozisyon. Beni okadar incitecek ki 'terkedilmis hissi', korkarim o duygu ondan ayri kalma duygusundan daha agir olacak.

Oooff.

Erkeklerin %80'i böyle bir durumda dön diye kapına gelmez ya da aramaz. Burada nasıl biz birbirimize akıl veriyorsak onların erkek arkadaşları da bizim gibi erkek tarafına akıl veriyor çünkü. (Eşimin arkadaşının boşanmasında bizzat şahit oldum) En önemlisi de bunu bir başkası duyarsa kılıbık erkek konumuna düşerim diye düşünmeleri... Kafandaki acabalardan kurtulmak ya da onu hayatından daha çabuk çıkarman için son bir defa görüşülebilir.

bence konuşmalısın cevrendekiler haklı.

Aynen aynen. Evliligimiz bunu hak ediyor, sonuc ne olacaksa olsun ama son kez konusulmali.
Dun bir arkadasim annemin vefatindan sonra hayatta yaptigim seyler icin degilde, yapmadigim seyler icin pismanliklar duyuyorum dedi.

en yakinlarim okadar emin ki, bu soylediklerim bile (anlayacak kapasitedeler emin olun) onlara yeterli gelmiyor aramam icin. Esim okadar sevilmiyor ailem tarafindan dusunun artik : )

Bu mesajini inan kaydedecegim. Uzerine biraz dusunecegim. Belkide haklisin? Kendi hatalarim yonelik atmam gereken bir adim olmalidir belkide en azindan bir mesaj.
Ya herseyi bilirsinde eeyla, bir bunu bilemedin. Her konuda kararli olursunda, bir bu konuda bi karara varip emin olamadin...

Hayatima yon verecek bir adim sonucta, kucucuk bir adim avukata talimati vermek, lakin oyle zor ki...

Kayınpederiniz size neden gelmişti, amacı neydi ne konuştu sizinle

Bence bosanmayi istemiyorsun..bosanmayi isteyen direk gider bosanir.bu sorular niye..kararinin arkasindaysan o desin veya demesin Hayatinda hicbir sey degismeyecek

Kayınpederiniz size neden gelmişti, amacı neydi ne konuştu sizinle
Ben evime gidip evimde esimle sorunlarimi cozecekmisim, oyle soyledi. Ayrica sikayetlerimi dinlemeye, ve kendi sikayetlerini soylemeye.

Sikayetlerinin ozunude anlatayim canim; benim dik kafali, basina buyruk, cok sosyal olup gezen, ailemden kafami gonlumu bi turlu alamamis olmammis sorunlarimizin sebebi. Ha birde alisverisime giderken kaynanayla gorumcemi goturmuyormusum, ayrica telefonumlada cok ilgiliymisim.
Esimde su kelimeleri kullanmis guya; ben bu evlilikten bir tat alamadim, bana yapmasi gerektigi gibi hanimlik yapmiyor, vaktini evine dogru harcamiyor, ailesinden bir turlu cikamadi, temizlige bile baskasini cagiriyor eviyle ilgilenecegi yere gezmeye gittigi icin.

Bu arada; ben kv ve kp ile komsuyum, isleri gucleri arabalarimizi takip etmek. Girdik mi ciktik mi. Kayinpederim eger ben bu huylarimi degistirmezsem, daha coook sorunlar yasarmisiz. Bak bak bak.

Bence bosanmayi istemiyorsun..bosanmayi isteyen direk gider bosanir.bu sorular niye..kararinin arkasindaysan o desin veya demesin Hayatinda hicbir sey degismeyecek
Zaten mesajimi daha iyi okursan, kararimdan emin olmadigimi anlarsin. Mantigimla kalbim ayni seyi soylemiyorlar (henuz..).

Valla sizin boşanmanız daha hayırlı gibi.. eni sonu boşanacaksınız bari çok vakit kaybetmeyin ve hazır mevzu sizdeykende boşanın

karısını kaybetmek istemeyen erkek gurur yapmaz, evliliğini kurtarana kadar çırpınır ki; evi terkeden siz olduğunuz halde son adım atmayı düşünürken, o nasıl düşünmez.
babasının size gelip suçlarcasına sorgulaması zaten ailecek oturup bu evliliğin kritiğini yaptıklarını gösterir.
şimdi sizin anneniz ya da babanız gidip damadı suçlarcasına gel karını al deselerdi ne kadar toparlayıcı olurlardı.
5 hafta dile kolay ve boşanmanın eşiğinde olduğunun farkında, kurtarmak isteyen adam zaten beklemez çabalar.
ben olsam aramam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…