Bosanmadan önceki son adim ..?

Eeylacım önce iyice bi düşün. Eşini seviyor musun, onunla bu hayata devam etmek istiyor musun, herşeyi unutup çok mutlu oluruz diyebiliyor musun. Bu soruların cevabı evetse yerim yani gururunu inadını, bir ömür özlem çekmeye değmez. Yok evet diyemiyorsan o zaman kararını kalbinde de aklında da netleştir. Aramana gelince, bırak bu konuda inadını ilk kıran sen ol, bırak geri dönen sen ol. Hiçbişey kaybetmezsiin. Yine güçlü kuvvetli bir kadın olarak yaşamaya devam edersin. Ayrılık bu. Kolay mı. Tabi ki gerekirse arayacaksın. Ha olumsuz bi tepki bile alsan hiç olmazsa adın inat etti gitti değil, uğraştı, çabaladı olur. Eşinin ailesinin çenesini kapatmış olursun. Allah yardımcın olsun canım. Dualarım seninle ama unutma insan merhametle eğitilir, cezayla değil. İnadın evlilikte yeri yok. Yeri geliyor kocalarımızı çocuk gibi eğitip istediğimiz noktaya getirmeye çalışıyoruz öyle değil mi?

Bence boşansanız dahi eşiniz bunu sizden duyması gerekir. Bunca yıl geçirdiği belki bu buluşma hayırlı sonuçlara sebep olacaktır. Bende eşimle yıllar önce ayrılmaya gittiğimde barıştık ve şimdi çok şükür mutluyum. Eşin seni seviyorsa bu görüşmende elinden geleni yapacaktr

Eşini seven insan merak eder arar sorar. Bu net. Yok eşim gururlu inatçı burnu düşse yere eğilip almaz gibi laflar sadece bizlerin geliştirdiği savunma mekanizmaları. Diğer konuda da ben her konuda kararlıyımdır kalbim mantığım çelişiyor bunlar da savunma mekanizması. Tabii insanların savunma mekanizmalarına başvurması gerek ama bunu hayatındaki çok önemli konularda yapması bir sorun olduğunu gösterir

Yorumlarinizi okudum, ve hepside cok degerli benim icin. Gurur yapilmamalidir belki bukadar, ama yediremiyorum kendime bana bukadar degersizmisim gibi davranmasini. Kaldi ki asil gurur yapan kendisi.

Dun aksam annemin cok yakin arkadaslari, ellerinde buyudugum teyzeler annemlerdeydi. Annemin dertlesmeye ihtiyaci varmis demekki, anlatti ustu kapali bi sekilde olan biteni. Onlarda, etrafimdaki HERKES gibi, sana deger vermiyorduki, veren bir adam azicikta olsa gostermezmi? Biraz karisina guler yuzle yaklasmazmi? Biz onun tavirlarini gordukce uzuluyorduk senin icin, cok iyi olmus otursun onlar dusunsun sen ne dusunecen diye yine herkesin soyledigini tastikledi. Bu soylenenleri onumuzdeki aylar hep duyacagim.
Bu sabah kahvaltida enine boyuna babamlada konustum. Bu karari yanliz vermeye zorlamasinin nekadar zoruma gittigini anlattim. Yanliz hissetme kendini, biz arkandayiz hemde dag gibi. Basimin ustunde yerin var, ben seni bu muameleyi goresin diye evlendirmedim, bitir kizim dedi.

Adam olaydida beni uc gunluk dunyasina sigdirip mutlu edeydi. Yada yine adam olaydida 'yapamiyorum, bosanalim' diyeydi. Madem her ikiside yok, ben adamligin nasil olacagini ona gosteririm o vakit.

Nekadar kararimin getirecegi sonuclara hazir olup olmamam konusunda emin olmasamda, bu hafta islemleri baslatacagim. En yakin dostlarimi dertlerimle bogmak ayni seyleri defalarca konusmak onlari yormak istemiyorum ikidebir. Bu donemde yine ara ara depresif konular acarsam bana yine destek olun emi : )

Yorumlarinizi okudum, ve hepside cok degerli benim icin. Gurur yapilmamalidir belki bukadar, ama yediremiyorum kendime bana bukadar degersizmisim gibi davranmasini. Kaldi ki asil gurur yapan kendisi.

Dun aksam annemin cok yakin arkadaslari, ellerinde buyudugum teyzeler annemlerdeydi. Annemin dertlesmeye ihtiyaci varmis demekki, anlatti ustu kapali bi sekilde olan biteni. Onlarda, etrafimdaki HERKES gibi, sana deger vermiyorduki, veren bir adam azicikta olsa gostermezmi? Biraz karisina guler yuzle yaklasmazmi? Biz onun tavirlarini gordukce uzuluyorduk senin icin, cok iyi olmus otursun onlar dusunsun sen ne dusunecen diye yine herkesin soyledigini tastikledi. Bu soylenenleri onumuzdeki aylar hep duyacagim.
Bu sabah kahvaltida enine boyuna babamlada konustum. Bu karari yanliz vermeye zorlamasinin nekadar zoruma gittigini anlattim. Yanliz hissetme kendini, biz arkandayiz hemde dag gibi. Basimin ustunde yerin var, ben seni bu muameleyi goresin diye evlendirmedim, bitir kizim dedi.

Adam olaydida beni uc gunluk dunyasina sigdirip mutlu edeydi. Yada yine adam olaydida 'yapamiyorum, bosanalim' diyeydi. Madem her ikiside yok, ben adamligin nasil olacagini ona gosteririm o vakit.

Nekadar kararimin getirecegi sonuclara hazir olup olmamam konusunda emin olmasamda, bu hafta islemleri baslatacagim. En yakin dostlarimi dertlerimle bogmak ayni seyleri defalarca konusmak onlari yormak istemiyorum ikidebir. Bu donemde yine ara ara depresif konular acarsam bana yine destek olun emi : )
ailenin durusu onemliydi bu surecte, onlar da Allah'a cok sukur dogru bi tavir takinmislar, arkanda durmalari onemli..
hic de korkma, bosanmak icin evlenmez kimse.. ama bi kadin da kolay kolay bosanmak istemez.. sana deger vermeyen(herkes farketmis bir de), su surecte arayip sormayan adam icin hirpalanma.. elinden geleni yaptiysan, caba gosterdiysen, gerisi bos.. o erkek kuzenlerini de dinleme.. haksiz olsan hatali olsan ozur dile derim ama burda galiba oyle degil.. 'ben olsam ben de aramam, sen ara' demek de nedir? esini taniyan sensin ama eger ararsan ve barisirsaniz, artk esin iyice rahatlayacak ve cekinmeyecek seni uzmekten..
ha evi durduk yere terkedip, esini zorda biraktiysan, haksizlik ettigini dusunuyosan, durma ara simdi..

Ben evime gidip evimde esimle sorunlarimi cozecekmisim, oyle soyledi. Ayrica sikayetlerimi dinlemeye, ve kendi sikayetlerini soylemeye.

Sikayetlerinin ozunude anlatayim canim; benim dik kafali, basina buyruk, cok sosyal olup gezen, ailemden kafami gonlumu bi turlu alamamis olmammis sorunlarimizin sebebi. Ha birde alisverisime giderken kaynanayla gorumcemi goturmuyormusum, ayrica telefonumlada cok ilgiliymisim.
Esimde su kelimeleri kullanmis guya; ben bu evlilikten bir tat alamadim, bana yapmasi gerektigi gibi hanimlik yapmiyor, vaktini evine dogru harcamiyor, ailesinden bir turlu cikamadi, temizlige bile baskasini cagiriyor eviyle ilgilenecegi yere gezmeye gittigi icin.

Bu arada; ben kv ve kp ile komsuyum, isleri gucleri arabalarimizi takip etmek. Girdik mi ciktik mi. Kayinpederim eger ben bu huylarimi degistirmezsem, daha coook sorunlar yasarmisiz. Bak bak bak.
Sırf şu mesajınız bile ortada bir yuva olmadığını gösteriyor.

Eşiniz ve ailesi kendilerine köle arıyorlar zihniyet olarak. Bu asla değişmez.

Anlamıyorum seviyorsan ara diyenleri. Yahu adam kokuna alışamadım diyor, mantık evliliği yaptım diyor. Sevgisiyle hiçbir zaman ortalarda yok zaten.

Ayrıca erkekler evi terk edersen gelmez kısmı tamamen bir yalan. Bu forumda da görüldüğü gibi, haklı veya haksız, eşine değer veren erkekler kapılarında yatıyor.

Yani nerede kurtulacak evlilik?

Eeylacım önce iyice bi düşün. Eşini seviyor musun, onunla bu hayata devam etmek istiyor musun, herşeyi unutup çok mutlu oluruz diyebiliyor musun. Bu soruların cevabı evetse yerim yani gururunu inadını, bir ömür özlem çekmeye değmez. Yok evet diyemiyorsan o zaman kararını kalbinde de aklında da netleştir. Aramana gelince, bırak bu konuda inadını ilk kıran sen ol, bırak geri dönen sen ol. Hiçbişey kaybetmezsiin. Yine güçlü kuvvetli bir kadın olarak yaşamaya devam edersin. Ayrılık bu. Kolay mı. Tabi ki gerekirse arayacaksın. Ha olumsuz bi tepki bile alsan hiç olmazsa adın inat etti gitti değil, uğraştı, çabaladı olur. Eşinin ailesinin çenesini kapatmış olursun. Allah yardımcın olsun canım. Dualarım seninle ama unutma insan merhametle eğitilir, cezayla değil. İnadın evlilikte yeri yok. Yeri geliyor kocalarımızı çocuk gibi eğitip istediğimiz noktaya getirmeye çalışıyoruz öyle değil mi?

Öyle yapıyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz. Çocuk eğitmek istiyorsanız evlat edinseydiniz evlenmek yerine.

Şu durumda kendisini sevmeyen eşini ararsa konu sahibi, güçlü kuvvetli bir kadın olarak falan yaşamaya devam edemez.

Evlilikte inada yer yok mudur tartışılır, ancak evlilikte sevgisizliğe ve terbiyesizliğe, köleliğe yer yoktur. Ailesinin ve kendisinin beyanlarını okursanız adamın köle istediğini anlarsınız.

Konu sahibi seviyormuş, sevmiyormuş önemi yok bu noktadan sonra.

nedense kocan kendi aklıyla hareket etmiyo gibi geldi bana daha önceki konularını okumadım ama kv ve kp dolduruyo bence onu. ve sen nasıl ailenle içli dışlıyken sana bunu bahane ediyosa kendi de oyle ozamn senin arabanın girişini çıkışını gezmeni takmışlarsa kafaya ortada organize bi suç var kimse araya girip ortalığı bulandrmasa eminim ki aranız düzelirdi zaman vermişsiniz biribirinize ama arada parazitler var allah yardımcın olsun sonuç ne olursa olsun ne olur kendni üzme ve asla de ezdirme dik duruşunu devam ettir

nedense kocan kendi aklıyla hareket etmiyo gibi geldi bana daha önceki konularını okumadım ama kv ve kp dolduruyo bence onu. ve sen nasıl ailenle içli dışlıyken sana bunu bahane ediyosa kendi de oyle ozamn senin arabanın girişini çıkışını gezmeni takmışlarsa kafaya ortada organize bi suç var kimse araya girip ortalığı bulandrmasa eminim ki aranız düzelirdi zaman vermişsiniz biribirinize ama arada parazitler var allah yardımcın olsun sonuç ne olursa olsun ne olur kendni üzme ve asla de ezdirme dik duruşunu devam ettir
Bence de her zaman dik dur Eylaa.. ailen kapi gibi arkanda.. ne olursa olsun seven erkek evliligini devam ettirmek isteyen erkek arar sorar bi sekilde ulasir yahu.. ben inanmiyorum yok gurur yok kibir bahanelerinin arkasina siginanlara. bende yeni yeni anliyorum esim beni hic sevmemis. elinden kacirmazdi seven adam bosversene.. istersen davayi senmi aciyosun benmi acayim diye bi mesaj at aklinda kalmasin. Verecegi tepkiyle belli eder zaten dusuncesini.

X