Bosanmadan önceki son adim ..?

Eğer zaten eşiniz sizi aramamış sormamışsa son nokta çoktan konulmuş evliliğinizde...
Bazen bende diyorum, yakında buraya bir boşanma topiği açanda ben olacağım galiba... :KK51:
Hakkınızda hayırlısı olsun, kolay bir süreç değil.. Ama böyle durumlarda mantık konuşmak zorunda, duygular değil...
Amin canim tesekkur ederim.

Dun soyle bi dusundumde...bosanmalar nekadar basit, ne kadar kolaylasmis. 3 evlilikten biri bosanmayla sonuclaniyor avrupada, yok caniim derdim, hakikaten oyleymis. Ne tuhaf. Her isi basarir, her istedigimi elde ederdim. Azimle, cok ugrasmakla, onun uzerinde deli gibi calismakla herseye sahip olunur derdim. Ama yok, olmuyormus bazen..bazen salacakmissin.

Ama sana soylemek istedigim sey bu degildi, evini terk etmeden once, her yolu denedigine emin ol.

Evet. Cunku beni ilk once yine o yanliz birakti (kardesimin dugununde kiz almaya gelmeyerek), yine o surat yapti (oncesinde yapmamasini guzellikle rica etmisken ben), yine o bi koseye oturdu somurttu (yabancinin dugunuymus gibi). Yani beni yine utandirdi, yine insan icinde yanliz birakti.

Bendede sarteller atti diyelim, masada tartistik kovdum onu eve donmeyecegimi soyledim kibirinden biktim usandigimi sert bir usluble soyledim. Annesiyle ablasida sahit oldular.
son damla olmuş yani. anlıyorum eeyla. kibirli bi insanla bırak evliliği, arkadaşlığı bile sürdürmek zor olur bilirim. bence adamı arayıp iyice burnunu kaldırma. zaten en olması gereken zamanlarda bile yanında olmamış ki..

son damla olmuş yani. anlıyorum eeyla. kibirli bi insanla bırak evliliği, arkadaşlığı bile sürdürmek zor olur bilirim. bence adamı arayıp iyice burnunu kaldırma. zaten en olması gereken zamanlarda bile yanında olmamış ki..
Haklisin. Hic bana gore degil bukadar gururlu olmak, okadar duygularimla hareket ederimki iliskilerimde..sasiyorum basarima.
Aramamak en dogrusu. Zaten 5 hafta dayanmisim, bir hafta daha beklerim.

Eşin aranacak bir adam değil.

Kendinden ve ailesinden başka kimseyi umursadıgını da düşünmüyorum.

Hep kadınlar gitmesin, hep kadınlar yuva yapsın. bu erkekler ne halt yemeye yanımızda o zaman?
Gurur diyorsun da senin gururun ne olacak?
Hay agzina saglik. Hayatta herseyim zaten rayinda, bi kocaya pek ihtiyacim yoktuki, ben onunla evlenirken 'yanliz degil, yanimda ait oldugum adamla birlikte olmak istiyorum, hayattaki guzel ve kotu seyleri onunla paylasmak istiyorum' dedim, ben hayatta bircok yerde yine 'yanliz' olacaksam ne anladimki??

Amin canim tesekkur ederim.

Dun soyle bi dusundumde...bosanmalar nekadar basit, ne kadar kolaylasmis. 3 evlilikten biri bosanmayla sonuclaniyor avrupada, yok caniim derdim, hakikaten oyleymis. Ne tuhaf. Her isi basarir, her istedigimi elde ederdim. Azimle, cok ugrasmakla, onun uzerinde deli gibi calismakla herseye sahip olunur derdim. Ama yok, olmuyormus bazen..bazen salacakmissin.

Ama sana soylemek istedigim sey bu degildi, evini terk etmeden once, her yolu denedigine emin ol.
Tabii ki, ben şu an ruh halimden dolayı böyle konuşuyorum. 2,5 senelik evliliğim ve bir oğlum var. Şu an boşanma söz konusu olamaz ama böyle giderse sonun malumu olacaktır diye düşünüyorum...

Tabii ki, ben şu an ruh halimden dolayı böyle konuşuyorum. 2,5 senelik evliliğim ve bir oğlum var. Şu an boşanma söz konusu olamaz ama böyle giderse sonun malumu olacaktır diye düşünüyorum...
Ara ara inisler cikislar normaldir elbet. Bir bebeginizde varmis. Onumuz yaz, guzel bir tatil toparlar eminim: )

Ara ara inisler cikislar normaldir elbet. Bir bebeginizde varmis. Onumuz yaz, guzel bir tatil toparlar eminim: )
İnişler - çıkışlar olsa sadece neyse, fakat ben çok yorulduğumu artık mücadele etmek istemediğimi fark ediyorum.
Harika bir oğlum var, Allah ona uzun ömürler nasib etsin, sadece onun varlığı beni mutlu eden tek şey şu aralar.
Nasip kısmet, ben elimden gelen mücadelemi vermiş durumdayım. Bu ara kenara çekildim izliyorum.
Rabbim bizlere de hayırlısını nasib etsin inşallah...

Benim biraz gözüm karadır ve radikal kararları çok kısa sürede alabiliyorum.
Sadece oğlum için biraz daha sabır gösteriyorum o kadar. Ama dediğim gibi nasip kısmet, hakkımızda hayırlısı olur inşallah...

Sevgili hanimlar merhaba,

Onceki konularimda evi terkettigimi anlattim size. 5 hafta oldu, ve 5 haftadir ne aradi ne sordu. Babasi geldi konusmaya ve beni eve gidip evde sorunlarimi esimle halletmeme ikna etmeye calisti (ayrica tum sucuda bana yukledi). Gitmedim.

Avukatimi buldum, mantiken biseyler bayagi netlesti. Cogu zaman mantigimla konusabiliyorum artik. Ama yuregim henuz farkinda degil sanirim olacaklardan habersiz gibi..

Gel gelelim son buyuk soru, icinden cikamadigim seye.
Birkac erkek dostumla konustum bu konuyu (ailemdeki erkekler kesinlikle 'arama' diyorlar duygusal yaklasiyorlar olaya). Hepsi asagi yukari ayni seyi soyledi 'evi sen terkettin, sen donmelisin, ben olsam bende aramam' tarzinda seyler. Eve donmeyecegim kesin. Ama son kez arayip 'Ne istiyorsun, ne olmasini bekliyorsun' tarzinda bir soru sorsam mi sormasam mi emin degilim (aslinda istemiyorum ama pisman olursun diyorlar, bosanmak istedigini ondan duy diyorlar, yarin oburgun 'ben bosandim ondan' degil, 'oda benden bosanmak istedi' demen daha kolay olur senin icin diyorlar). Bu hafta avukata gidecegim, esime bosanma kararimi o bildirecek yani. Esimde elbet kabul edecek ve bu is tamamen bitecek. Ama bosanmak istedigi sozunu ondan duymam beni gercekten (acitsada) dahada ikna edermi sizce..?

canım aslında yazdığının mealini yazayım:

arasam boşanmak istediğimi söylesem, acaba gel oturup konuşalım der mi? beni geri isteyebilir mi?

ama sana net bir şey söyliyeyim: eğer böyle bir isteği varsa zate dağ tepe aşar gelir. ama şu dönemdeki erkekler gurularını eşlerinden daha fazla seviyorlar. bu yüzden ona gururuyla mutluluk dileyeceksin.

ben de ara ara kötü oluyorum. oğlumun doğduğu gün çekilen resimlerimize bakamıyorum.
ama onun bana aynı seninki gibi sessiz savaş yapması, içimi iyice soğutuyor.

seni de soğutmalı.

dönüp arkana bakma. seni 5 hafta aramayan adamdan hayır gelir mi? gelmez.
neden? ben yaşadım gördüm.
tarih tekerrürden ibaret.
sen barışsan ki seninki de benimki gibi gururlu zor barışır. yine herhangi bir olay patlak verdiğinde ailenin yanına geldiğinde yine seni aramıycak.

bırak ne hali varsa görsün. arasın avukatın da söylesin şartlarını. gerisini o bilir.

sen zaten güçlü bi kişiliğin var. bunu atlatırsın. boşandıktan sonra pırıl pırıl temiz huzurlu mutlu ve yeni heyecanlara gebe bir hayatın olacaktır.

canım aslında yazdığının mealini yazayım:

arasam boşanmak istediğimi söylesem, acaba gel oturup konuşalım der mi? beni geri isteyebilir mi?

ama sana net bir şey söyliyeyim: eğer böyle bir isteği varsa zate dağ tepe aşar gelir. ama şu dönemdeki erkekler gurularını eşlerinden daha fazla seviyorlar. bu yüzden ona gururuyla mutluluk dileyeceksin.

ben de ara ara kötü oluyorum. oğlumun doğduğu gün çekilen resimlerimize bakamıyorum.
ama onun bana aynı seninki gibi sessiz savaş yapması, içimi iyice soğutuyor.

seni de soğutmalı.

dönüp arkana bakma. seni 5 hafta aramayan adamdan hayır gelir mi? gelmez.
neden? ben yaşadım gördüm.
tarih tekerrürden ibaret.
sen barışsan ki seninki de benimki gibi gururlu zor barışır. yine herhangi bir olay patlak verdiğinde ailenin yanına geldiğinde yine seni aramıycak.

bırak ne hali varsa görsün. arasın avukatın da söylesin şartlarını. gerisini o bilir.

sen zaten güçlü bi kişiliğin var. bunu atlatırsın. boşandıktan sonra pırıl pırıl temiz huzurlu mutlu ve yeni heyecanlara gebe bir hayatın olacaktır.
'Beni geri isteyebilirmi' den ziyade 'bu evliliğin yürümesini istiyormu ve bunun için çaba göstermek istiyormu' asıl sorum.

Avukata giderek dönüşü olmayan bir yola gireceğim, bunun gayet farkındayım. Belkide o yüzden bu son tereddütlerimi yaşıyorum, buna YANLIZ karar vermem için zorladığı için beni, ona olan kızgınlığım ve öfkem dahada artıyor. İstemiyormusun, adam ol, onu bari söyle değil mi.

Neyse uzar gider bu konular. Haklısın, evet güçlü bir kadınım, ama bu evliliğimi kurtarmak istemediğim anlamına gelmiyor tatlım. Elbet onsuzda mutlu olmayi biliyorum, bana mutlu olmayı o öğretmedi. Ama bi yola baş koymuşum onunla, hayaller kurmuşuz birlikte. Bunlardan elbet vazgeçilir, ama zoruma gidiyo işte. Maalesef ki davranışları bunları sadece benim önemsediğimi gösteriyor.

Aramam. Arayamam. Haklısınız.

'Beni geri isteyebilirmi' den ziyade 'bu evliliğin yürümesini istiyormu ve bunun için çaba göstermek istiyormu' asıl sorum.

Avukata giderek dönüşü olmayan bir yola gireceğim, bunun gayet farkındayım. Belkide o yüzden bu son tereddütlerimi yaşıyorum, buna YANLIZ karar vermem için zorladığı için beni, ona olan kızgınlığım ve öfkem dahada artıyor. İstemiyormusun, adam ol, onu bari söyle değil mi.

Neyse uzar gider bu konular. Haklısın, evet güçlü bir kadınım, ama bu evliliğimi kurtarmak istemediğim anlamına gelmiyor tatlım. Elbet onsuzda mutlu olmayi biliyorum, bana mutlu olmayı o öğretmedi. Ama bi yola baş koymuşum onunla, hayaller kurmuşuz birlikte. Bunlardan elbet vazgeçilir, ama zoruma gidiyo işte. Maalesef ki davranışları bunları sadece benim önemsediğimi gösteriyor.

Eğer avukattan önce ondan bir şeyler duymak istiyorsanz avukat işini erteleyin.

Sabırla asla onu aramadan ne yapacagını bekleyin. Bu sırada eğer sosyal medyada hesaplarınız varsa sürekli mutlu fotograflar genelde karsı tarafı kıskırtır ''ne oluyor ya ne yapıyor '' diye telasa sokar. Bu tarz seylerde sizi aramasını sağlar.

Maksat siz aramadan onu aratıp düşüncelerini öğrenmekse eğer bunlar yapılabilir.

5 hafta evliliğini yürütmek isteyen adam için bence çok uzun bir süre . benim eşimde burnundan kıl aldırtmayan hep o haklı olan asla bana hak vermeyen bi adamdı çekip gittim ne aradım ne sordım hannesli arkadaşın dediği gibi hep mutlu gözüktüm en fazla 1 hafta sonra aradı ve ben istemiyorum dedikçe aradı çabaladı sonunda kazandı ... bence zaten çabalamak isteseydi 5 hafta dayanamazdı gibi geliyor... bencede gururuyla mutluluklar dile ! ....

Sabırla asla onu aramadan ne yapacagını bekleyin. Bu sırada eğer sosyal medyada hesaplarınız varsa sürekli mutlu fotograflar genelde karsı tarafı kıskırtır ''ne oluyor ya ne yapıyor '' diye telasa sokar. Bu tarz seylerde sizi aramasını sağlar.

Maksat siz aramadan onu aratıp düşüncelerini öğrenmekse eğer bunlar yapılabilir.

konu sahibi elinden geleni yapsa aramayan aramaz.
o arayacak diye böyle beklemek kimseye yaramaz, aksine konu sahibine ciddi acı verir.
ben 4 aydır ayrıyım. kendimden biliyorum.
karşı taraftan bişey beklemek mi?
gidip camdan atlamak daha az acı verir.

Erteleme işinide düşündüm kararsız kaldım. Şöyle bir durumda var, hiçbir eşyam yok yanımda. Haftalardır devamlı alışverış yapıyorum, yani cüzdanıma ağır gelmiyor değil. Ailem kesinlikle gitmiiceksin, cal caput degilmi git al diyorlar. Avukat en azindan 'hangi gun gelip alsin esyalarini' diye bir soruda sorabilir ona.

Sosyallik konusuna gelince; o beni zaten biliyor. Sosyal medyadaki hesabini kapatali uzun zaman oldu. Lakin sulaylesi elbet yakin takibe aldi beni ; ) yaz geldi, eglenceler, teraslar, yemekler vs cogaldi ve bende oldukca cok geziyorum ne yalan soyleyim (oturup derdime yanasim gelmiyo, ailemde zorla oraya buraya gonderiyo zaten). Yani bu onu cileden cikarip deliye cevirse bile, etkilendigini belli etmez.

Avukati bi hafta daha mi ertelesem..bilemiyorum.

konu sahibi elinden geleni yapsa aramayan aramaz.
o arayacak diye böyle beklemek kimseye yaramaz, aksine konu sahibine ciddi acı verir.
ben 4 aydır ayrıyım. kendimden biliyorum.
karşı taraftan bişey beklemek mi?
gidip camdan atlamak daha az acı verir.

kafasında ''acaba acele mi ettim?'' karmasasını biraz olsun hafifletebilir diye düşündüm.
yoksa ben de sizin gibi düşünüyorum

Erteleme işinide düşündüm kararsız kaldım. Şöyle bir durumda var, hiçbir eşyam yok yanımda. Haftalardır devamlı alışverış yapıyorum, yani cüzdanıma ağır gelmiyor değil. Ailem kesinlikle gitmiiceksin, cal caput degilmi git al diyorlar. Avukat en azindan 'hangi gun gelip alsin esyalarini' diye bir soruda sorabilir ona.

Sosyallik konusuna gelince; o beni zaten biliyor. Sosyal medyadaki hesabini kapatali uzun zaman oldu. Lakin sulaylesi elbet yakin takibe aldi beni ; ) yaz geldi, eglenceler, teraslar, yemekler vs cogaldi ve bende oldukca cok geziyorum ne yalan soyleyim (oturup derdime yanasim gelmiyo, ailemde zorla oraya buraya gonderiyo zaten). Yani bu onu cileden cikarip deliye cevirse bile, etkilendigini belli etmez.

Avukati bi hafta daha mi ertelesem..bilemiyorum.

Esyalarınızı almaya gidebilirsiniz aslında. Hem ciddiyetinizi anlamış olur hem de avukata gitmek konusunda kendinizi bu kadar zorunda hissetmezsiniz. Akışına bırakırsınız.

Babanızı ikna edin o aşağıda bekler siz alır çıkarsınız hem tepkilerini de görmüş olursunuz

Neden boşanma karari aldiniz?
Ben de 3 aydir ayriyim iki çocuğumla.ben evi terkettiğimden beri nerdeyse hergün aradi ama bir kez bile cevap vermedim...sebep şiddet...

Bence git.
Oturun karşılıklı bir çay için.
Olmazsa eşyanı al ve çık.
Medeni bir şekilde bitirmek size yakışır.

X