- 19 Kasım 2019
- 570
- 1.838
- 28
- Konu Sahibi yenidendogus123
-
Hayir mehir bosanirken verilir. Evlenirken sozu verilir sadece, miktari belirlenirMehir boşanınca verilmez ki, evlendiği ilk gece kadına kocasi tarafindan verilmesi gereken bir hediyedir. Bu arada miktarı ne kadar?
Farzet ki hiç boşanmadılar veya adam öldü, mehir ne olacak bu durumda?Hayir mehir bosanirken verilir. Evlenirken sozu verilir sadece, miktari belirlenir
Yeni boşanan bi arkadaşımız var,13 yıllık evliydi boşandı,arabasını sattı mehrini verdi eski eşine.Kadın istemedi ama o dinen hükmü var olmaz dediAdamın vicdanına kalan bir durum galiba bu.
Ben daha boşanınca mehir vereni duymadım. ☹ en dindarı bile üstüne yatıyor.
Yeni boşanan bi arkadaşımız var,13 yıllık evliydi boşandı,arabasını sattı mehrini verdi eski eşine.Kadın istemedi ama o dinen hükmü var olmaz dedi
Canim mehir senedin var mı. O senette eşinin imzası varsa geçerli olur. O senede dayanarak dava acabilirsin.Selam sevgili kardeşler. Aranızda boşanma sonrası mehir alabilenleriniz oldu mu? Olduysa nasıl talep ettiniz? Bu işin kanunen hükmü olmadığından tecrübeli olanlarınızın yorumlarını bekliyorum.
Hayir mehir bosanirken verilir. Evlenirken sozu verilir sadece, miktari belirlenir
Farzet ki hiç boşanmadılar veya adam öldü, mehir ne olacak bu durumda?
Tekrar bak istersen. Mehir hediyedir. Almak icin boşanmaya gerek yoktur ama maalesef insanlarımızda böyle bir algı var.
Bence de gümbürtüye gitmeyelim.Fesleğen koku nane haklı, mehir almadan ilişki yaşamama hakkı bile var dinde kadının. Adamın vermesi gerekiyor.
Boşanma işin en son haddi, yani vermedi vermedi en son artık boşandığında vermek zorunda. Çok dine girdim ben uzayayım ufaktan.
eğer elinizde düğünde takılanlara dair bir görüntü varsa onları mahkeme yoluyla talep edebilirsiniz, onun dışında mehir falan yok artık, kimse vermiyor.Selam sevgili kardeşler. Aranızda boşanma sonrası mehir alabilenleriniz oldu mu? Olduysa nasıl talep ettiniz? Bu işin kanunen hükmü olmadığından tecrübeli olanlarınızın yorumlarını bekliyorum.
Evet dikkat eder kendisi.Valla helal olsun. Lafta değilmiş müslümanlığı çok sevindim. Benim etrafımda kim varsa değil mehir vermeyi günahını vermicek şekilde boşanıyorlar hep. ☹
ya o yüz görümlüğü değil miBence de gümbürtüye gitmeyelim.
Dindar olanlar uygulamak zorunda. Imam nikahinin sartlarindan biri cunku. Yerine getirilmezse de erkek icin buyuk sorumluluk oteki dunyada. Inanmayanlar da kendi bilir. Saygi duyarim her goruse.Mehir mi kalmış arkadaşım, kim uygular bunu bu devirde?
Düz bir kağıda yazıldı nikahım 7 ay önce cok kalabalık sahitler huzurunda kıyıldı.Canim mehir senedin var mı. O senette eşinin imzası varsa geçerli olur. O senede dayanarak dava acabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?