• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanma ve mehir

yenidendogus123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2019
570
1.838
28
Selam sevgili kardeşler. Aranızda boşanma sonrası mehir alabilenleriniz oldu mu? Olduysa nasıl talep ettiniz? Bu işin kanunen hükmü olmadığından tecrübeli olanlarınızın yorumlarını bekliyorum.

yıllar önce; yakınlarımın dolduruşuna gelip, yüksek dozda triplerime karşılık eşim, bu böyle yürümeyecek ayrılalım dedi ve (dini)nikahta taktıklarını oturup hesapladı. ertesi gün önüme nakit olarak koydu. ve o zaman başımdan kaynar sular dökülmüştü. mehrimin önüme konulmasına hiç bu kadar üzülemezdim. sonra pişman oldum ve süt dökmüş kediye döndüm. olay kapandı. mehri de almadım.

resmi nikahımda var bu arada...

Hayir mehir bosanirken verilir. Evlenirken sozu verilir sadece, miktari belirlenir
Farzet ki hiç boşanmadılar veya adam öldü, mehir ne olacak bu durumda?
Tekrar bak istersen. Mehir hediyedir. Almak icin boşanmaya gerek yoktur ama maalesef insanlarımızda böyle bir algı var.

Adamın vicdanına kalan bir durum galiba bu.
Ben daha boşanınca mehir vereni duymadım. ☹ en dindarı bile üstüne yatıyor.
Yeni boşanan bi arkadaşımız var,13 yıllık evliydi boşandı,arabasını sattı mehrini verdi eski eşine.Kadın istemedi ama o dinen hükmü var olmaz dedi

Yeni boşanan bi arkadaşımız var,13 yıllık evliydi boşandı,arabasını sattı mehrini verdi eski eşine.Kadın istemedi ama o dinen hükmü var olmaz dedi

Valla helal olsun. Lafta değilmiş müslümanlığı çok sevindim. Benim etrafımda kim varsa değil mehir vermeyi günahını vermicek şekilde boşanıyorlar hep. ☹️

Selam sevgili kardeşler. Aranızda boşanma sonrası mehir alabilenleriniz oldu mu? Olduysa nasıl talep ettiniz? Bu işin kanunen hükmü olmadığından tecrübeli olanlarınızın yorumlarını bekliyorum.
Canim mehir senedin var mı. O senette eşinin imzası varsa geçerli olur. O senede dayanarak dava acabilirsin.

Hayir mehir bosanirken verilir. Evlenirken sozu verilir sadece, miktari belirlenir
Farzet ki hiç boşanmadılar veya adam öldü, mehir ne olacak bu durumda?
Tekrar bak istersen. Mehir hediyedir. Almak icin boşanmaya gerek yoktur ama maalesef insanlarımızda böyle bir algı var.

Fesleğen koku nane haklı, mehir almadan ilişki yaşamama hakkı bile var dinde kadının. Adamın vermesi gerekiyor.
Boşanma işin en son haddi, yani vermedi vermedi en son artık boşandığında vermek zorunda. Çok dine girdim ben uzayayım ufaktan. 😀

Fesleğen koku nane haklı, mehir almadan ilişki yaşamama hakkı bile var dinde kadının. Adamın vermesi gerekiyor.
Boşanma işin en son haddi, yani vermedi vermedi en son artık boşandığında vermek zorunda. Çok dine girdim ben uzayayım ufaktan. 😀
Bence de gümbürtüye gitmeyelim.

eğer elinizde düğünde takılanlara dair bir görüntü varsa onları mahkeme yoluyla talep edebilirsiniz, onun dışında mehir falan yok artık, kimse vermiyor.

Valla helal olsun. Lafta değilmiş müslümanlığı çok sevindim. Benim etrafımda kim varsa değil mehir vermeyi günahını vermicek şekilde boşanıyorlar hep. ☹
Evet dikkat eder kendisi.
Evin bir aylık kirasını ve nafakasınıda ödedi.
Eşyaları komple eski eşine bıraktı.
Kendisi annesiyle yaşamaya başladı.
2 oğlu var.
Çocuklar babada kalmak istedi.
Adam eşi düzelsin diye çok emek verdi ama olmadı.
Keşke herkes böyle olsa dediğiniz gibi

Herkese tek tek çok teşekkür ederim, anladığım kadarıyla bu tamamen karsı tarafın vicdanında. Bu arada mehir, nikah akdinden sonra herhangi bir zamanda verilebilir en son bosanmada peşin ödenmeli. Ölüm durumunda mirastan varsa alınıyor yoksa bağışlanabiliyor.

Back
X