• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve mal paylaşımı

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Merhaba bu konuyu arkadaşım için açtım. Kendisinin danışmak istediği bi konu var. Arkadaşım 3 sene önce bi adamla ikinci evliliğini yaptı. Adamın da ikinci evliliği ve adamın ilk eşinden 2 çocuğu var. Arkadaşımın da ilk evliliğinden 1 çocuğu var. İkisinin ortak çocuğu yok. Şuan şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanıcaklar. Bu durumda mal paylaşımı nasıl olur? Bilenler yardımcı olursa çok seviniriz. Teşekkürler şimdiden.

Merhaba bu konuyu arkadaşım için açtım. Kendisinin danışmak istediği bi konu var. Arkadaşım 3 sene önce bi adamla ikinci evliliğini yaptı. Adamın da ikinci evliliği ve adamın ilk eşinden 2 çocuğu var. Arkadaşımın da ilk evliliğinden 1 çocuğu var. İkisinin ortak çocuğu yok. Şuan şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanıcaklar. Bu durumda mal paylaşımı nasıl olur? Bilenler yardımcı olursa çok seviniriz. Teşekkürler şimdiden.
Evlenmeden öncekiler kendilerinde kalır. Evlilik içinde edinilen mallar ikiye bölünür diye biliyorum.

sadece 3 sene içinde kazanılan ne varsa o 2 ye bölünür önceki mallardan asla hak iddia edemez

Ama adamın başkasından çocukları varya bu durumda onlar da ayrıyetten hak sahibi olmuyor mu?
Onların haklarının bu konuyla alakasını anlamadım.
Boşanma durumunda evlilik Birliği içerisinde edinilen malların yarısı arkadaşınıza verilir. Kanun nettir.

Ama adamın başkasından çocukları varya bu durumda onlar da ayrıyetten hak sahibi olmuyor mu?
Hayır ne alakası var, çocuklar boşanma durumunda bir tek velayet konusu olur, zaten ortak çocukları yokmuş. Bu durumda evlendikten sonra edinilen mal ve para paylaşılır. Bunu anlaşmalı boşanacaklarsa mal paylaşımını kendileri yapabilir.

Çocuklarının üzerine mi yapmış ev arsa? Hesapları çocukları adına mı açmış?

Evlendikten sonra edinilen mallar ikiye bölünür. Adamin evlenmeden önce aldığı evi arabayı isteyemez yani arkadaşınız. Bir de evlendikten sonra edinilen mallar bir tarafin ailesinden kalan miras ise işler değişir. Kişi o malın miras olduğunu kanıtlarsa eski eş o maldan hak iddia edemez.
Emin olmamakla birlikte benim bilgim bu yönde. Yanlış biliyor olabilirim. Bir avukata danışmakta fayda var tabi, arkadaşınız da danışsın bence.

Back
X