Şok oldum gerçekten. Mesela geçen kış ne yaptınız kalorifer işini? Yine martta kapanmasını mı istedi? Veya bebek plansiz miydi, eşin istemedi mi? Ay insana evladı yük olur mu gerçekten çok üzüldümhiç bir probleminiz yokken birden muayene parası yüzünden ayrılığa gelir mi bir yuva ([/QUOTE
Canım geçen sene ben KPSS için dersaneye gidiyordum ve de o dersanenin rehberliğinde çalışmaya başladım. Eşimde çalşıtığı için kombi hep en düşükteydi akşamları yükseltiyorduk. Evde olduğum dönemler anneme geliyordum haftalık iznimde falan.... İnternetten ders çalışıyordum annemde sınırsız internet var. Ben evlendikten sonrada gelip ders çalışırım diye kapattırmadı. Eşimle nadir izin günlerimiz aynı oluyordu. Onda da tüm gün dışarda falan oluyorduk.
Muaneyene parası sarsmış onu... Öyle diyor. zaten konu da yazdım. Daha yazmadıklarım var.
İlk yıl ben çocuk istedim ama eşim istemeyince üstelemedim bile. O da istediğinde karşılıklı bir istekle oldu. İyi ki oldu kızım. RABBİM(c.c) cümlesinin evladını bağışlasın inşaALLAH(c.c)...
Bana diyor ki geçen bebeği sen mutlu ol diye yaptım diyor. Sanki kafasına bıçak dayadım. Şaka gibi...
Eve erzak falan alırdı ama ben hesap dışına hiç kaçmadım. Hep tutumlu oldum. Zaten ben çalışmayı bırakınca olan oldu. Ki her ay harçlığımı annem veriyordu. Eşim anca parasız kalınca istersem verirdi. Evliliğimizin ilk zamanları haçlığı verirdi ben istemeden. Nasıl değişti anlamadım.
Evet boşanıyoruz durum bunu gösteriyor. Benim zor zamanımda yanımda olmayı aramayanı ben ne yapayım. İlk başlarda hayati tehlike çıktı. Biz ayrıldıktan sonra doktor düşük tehliken var dedi eşimin yanında. Ama o ne yaptı ben bebekle ilgilenmiyorsun diye o kadar mesaj attıktan sonra aradı. Halada aramıyor. Bebeğini merak etmeyeni ne yapayım ki ben...
Canım geçen sene ben KPSS için dersaneye gidiyordum ve de o dersanenin rehberliğinde çalışmaya başladım. Eşimde çalşıtığı için kombi hep en düşükteydi akşamları yükseltiyorduk. Evde olduğum dönemler anneme geliyordum haftalık iznimde falan.... İnternetten ders çalışıyordum annemde sınırsız internet var. Ben evlendikten sonrada gelip ders çalışırım diye kapattırmadı. Eşimle nadir izin günlerimiz aynı oluyordu. Onda da tüm gün dışarda falan oluyorduk.Şok oldum gerçekten. Mesela geçen kış ne yaptınız kalorifer işini? Yine martta kapanmasını mı istedi? Veya bebek plansiz miydi, eşin istemedi mi? Ay insana evladı yük olur mu gerçekten çok üzüldümhiç bir probleminiz yokken birden muayene parası yüzünden ayrılığa gelir mi bir yuva (
Eşimin ailesi ile görüşmüyorum. Onlar da beni istememiş sanırım zamanında. En son telefon konuşmamızda beni aramamasını istemiştim. Bana bizi kabul etmiyorsan oğlumun yanında yerin yok demişti. Bir daha da konuşmadık. Ama çok şey yaptılar bana ama yazmaya elim gitmiyor. Çünkü o günleri hatırlayıp ağlayıp bebeğimi üzmek istemiyorum.Çocuğu elinden alırım diyen adam aramasın daha iyi. Merak etme çocuğu alamaz tapusu sende.
Belki sormuşlardır ama kaynana vs ne diyor bu duruma?
Hayırlı kandiller canım... Umarım bundan sonrası bebeğinizle çoook daha güzel olur, sakın sakın bebeğimi alıcam tehditlerine kanma... Adam daha doğmadan dr kontrollerinin parasının lafını etmiş, çocuğu mu alacak sanki? İstese bile almaz bu zihniyetteki adam.. Aman parası gitmesin, soğuklarda donsun o terbiyesiz...Son gelişmeleri yazmak istedim. Bana destek olan arkadaşlar için. Hafta başına yada haftaya davayı açacağım nasipse. Kendi akrabalarına yalan dolan anlatmış olayları.Kulağıma geldi. Bu insanı nasıl tanıyamadım inanamıyorum kendime. Erkek kardeşimle ilk defa konuştular ona da her şeyi yalan olarak anlatmış. Gelelim yüz yüze konuşalım demiş. Erkek kardeşim kabul etmemiş. Sosyal medyadan fotoğraflarımızı kaldırmış zaten.. Sürekli şurdayım burdayım diye durum güncelliyormuş. Elimde tüm yalanlarını ispatlayacak delillerim var çok şükür. Bebeği yüzeysel olarak soruyor mesaj yolu ile.
Bu arada kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar. ALLAH(c.c)'a emanet olun dualarda buluşalım kk hatunları.
ALLAH(c.c)'ım razı olsun güzel dualarınız için...Aminnnnn inşaALLAH(c.c)...Hayırlı kandiller canım... Umarım bundan sonrası bebeğinizle çoook daha güzel olur, sakın sakın bebeğimi alıcam tehditlerine kanma... Adam daha doğmadan dr kontrollerinin parasının lafını etmiş, çocuğu mu alacak sanki? İstese bile almaz bu zihniyetteki adam.. Aman parası gitmesin, soğuklarda donsun o terbiyesiz...
Doğumdan sonra çalışmayada başlarsın Allahın izniyle.. Çok daha sağlıklı büyütürsün, dilediğini dilediğince alırsın bebeğine:) bir ömür mutlulukla inşallah:)
ALLAH(c.c)'ım razı olsun.. Cümlesimizin yar ve yardımcısı olsun RABBİM(c.c) inşaALLAH(c.c)...Allah yar ve yardimcin olsun şu mübarek günün hürmetine. Arkanda ailen var hemde üniversite mezunusun. Tabiki bakarsın bebeğine. Zaten o adamla hayat geçmez. Bebek doguncada mi açmayacak kombiyi oldu o zaman valla. Hakkında hayırlısı olsun inşallah senin için dua edicm
ALLAH(c.c)'ım razı olsun... Teşekkür ederim sağolun...Bebegini elinden alamaz bos tehtid onlar, gecsin onu. canim sen hic kendini uzme karnindaki yavrunu dusun hakkinda hayirlisi olur insaalah
O işler öyle olmuyor işte ne olursa olsun o çoçuğun babası o keşke böyle kolay olsa hemen hemen aynı şeyleri yaşamış ve boşanmış bir anne olarak söylüyorum bunuİçim parçalandı.
Allah nasil biliyosa öyle yapsın okurken kendimi senin yerine koydum zor çok zor . Bebeğine üzüldüm en çok böyle olaylarda olan günahsız yavrulara oluyor. Ama üzülme okumuşsun en azından annen yanında Paşa paşa bakarsınız çocuğuna da böyle pisliktwn kurtulduğuna sevin.
Sadece kadınım ve haklı olarak görülüyüm diye bu konuyu açmadım ki... Bu kanıya neren vardınız?Kahretsin burdaki butun kadinlar melek erkekler seytan bunu anladim hic mi bir kadin oz eleştiri yapmaz hatalar bence ortaktir bu sekilde baksaniz mutlu olursunuz sadece kadindir diye kimseyi hakli görmem objektif olunmali
Çocuğum yok. Ama evliyim küçükken ailem kavga ettiği zamanlar babamın cahillik zamanlari diyeyim . Anneme yaptıklarıni yaşattıklarını gördükçe nefret ederdim babamdan anneme çok yalvarmisimdir bosan bu adamdan bizi düşünme diyerek . Bi kadin icin nasıl birseydir bilemem eşimden bende ayrı kaldim ama çocuğum yoktu varken nasil olur onu da bilmem ama en azından ailesi destekçisi. Kendi başına birseylere göğüs germis ayakta olan binlerce kadin var . Karar vermisse of puf demeye gerek yok . Insan bardagin hep bos tarafina bakmamasi gerekiyor bir yola çıkmışsa dolu tarafina bakip mutlu olmali .O işler öyle olmuyor işte ne olursa olsun o çoçuğun babası o keşke böyle kolay olsa hemen hemen aynı şeyleri yaşamış ve boşanmış bir anne olarak söylüyorum bunu
Evet çok haklısınız...Çocuğum yok. Ama evliyim küçükken ailem kavga ettiği zamanlar babamın cahillik zamanlari diyeyim . Anneme yaptıklarıni yaşattıklarını gördükçe nefret ederdim babamdan anneme çok yalvarmisimdir bosan bu adamdan bizi düşünme diyerek . Bi kadin icin nasıl birseydir bilemem eşimden bende ayrı kaldim ama çocuğum yoktu varken nasil olur onu da bilmem ama en azından ailesi destekçisi. Kendi başına birseylere göğüs germis ayakta olan binlerce kadin var . Karar vermisse of puf demeye gerek yok . Insan bardagin hep bos tarafina bakmamasi gerekiyor bir yola çıkmışsa dolu tarafina bakip mutlu olmali .
Aminnn ALLAH(c.c)'ım razı olsun...Kanım dondu resmen eşinizin size yaşattıklarını okudukca.
Yolunuz ve bahtınız açık olsun yavrunuzla.
" para dilenme!" Bu çok ağır bir cümle . İnsan karısına bu lafı söylermi?Merhaba ,
Ben de boşanma sürecine giriyorum sanırım. Eşimle bir aydır ayrıyız. Bir kaç kere konuşup uzlaşmak istedi ama kibar bir şekilde kendini değiştirmeyeceğini onu hep böyle kabul etmem gerektiğini anlattı. Kabul etmedim. Psikolojik olarak çok yıprandım. Genel olarak eşimle iyiydik ama ben hamile kaldıktan sonra vurdum duymazlığı , ilgisizliği çıktı meydana...
Hamileliğimin 5. ayındayım. Hamileliğimi ilk öğrendiğimizde doktorum kanımın çok düşük olduğunu , en ufak bir kanamada benim hayatımın riskte olduğunu ( kanamam olursa bilincimin hemen kapana bileceğini) söyledi. Bunun üzerine eşiminde talebiyle annemin yanına geldim tabiki kendimi toparlayana kadardı bu süreç... Bunların yanında klasik hamilelik bulantılarımdan dolayı hep yattım. Eşim markette çalışıyor. Gün içerinde beni hiç ama hiç arayamadığı günle olduğu için anneme geldim.Eşimde iş çıkışı anneme geliyor annem ona ayrı sofra hazırlıyor , çayını yapıyor. Yani eşime sorsanız bana ilgili ama yanımda internet , telefon vs. kafasını kaldırmıyor.
Bulantılarım minimuma inince eşime arık eve gelmek istediği söyledim. Kabul etmedi. Aklının bende kaldığını biraz daha burda kalmamı istediği söyledi kabul ettim. Gelelim nisanın ayının başına. O gün eve geldim. Eşim iş çıkışı arkadaşının düğününe gideceği için hızlı bir şekilde hazırlanıyordu. Ben de bir kaç güne beni annemden al dedim. Eve geçmek istiyordum artık. Ama kanım çok düşük olduğundan mıdır bilmem ama çok üşüyordum. Kendisi evimizin kombisini Mart ayının başında kapattı. Eve gelince kombiyi açacağım için Nisan ayının sonuna kadar annemde kalmamı istedi. Şaka yapıyor sandım ama kestirip attı.
Benim eşim cimriymiş ben bunu hamilelikten sonra anladım. Önceden bende bir dersanenin rehberlinde çalıyordum, asgari ücretinde çok altında para alıyordum , annemde haçlığı eksik etmyordu. Eşimden pek para almadığımdan bunu fark edememişim demek ki...
Annemde kaldığımdan beri eve doğal olarak erzak alınmıyor , Faturalar düştü. Anneme gelirken ufak tefek şeyler alırdı o da benim talebimle.. Çarşıya gittiğimizde bebeğime bir şey almak istedim ertendi hep... ama benim zorumla ufak tefek şeyler alındı.
Geçen benimle konuşmak istedi kapının önünde arabanın içinde konuştuk. bebek konturolleri onun bütçesini sarsmiş.'' Şaka mı yapıyorsun '' dedim.
Bütçesini sarsacak bir durum yok. Hastane kontrol ücreti 40 tl... Kendisinin geçmişten gelen kredi borcu var. İlk evlendiğimizde o borcu kapatmak için altınlarımı aldı ama borç kapanmadı. Bunu sorduğumda geçiştirdi. Neyse para dediğin nedir ki dedim aldırmadım. Yani bizim bir borcumuz yok. Evin kirası da diğer evinin ev kirasından geliyor...
Bebeğimizin kontrolu var bu cumartesi. Gelemeyeceğini söylemiş mesaj atmış. Bende'' kontrol parasını ne zaman vereceksin ''dedim. Benden para dilenme yazmış. Cevap vermedim.
Daha yazamadığım çok ama çok şey var. Boşanıyorum. Ailem arkamda. Babam hayatta değil. Annem ve iki abim destekçim. Bağırlarına bastılar beni...
Abimlerin şehir dışından gelmesini bekliyorum. Davayı açacağım. Hamileliğim zorlu geçiyor. Yalnız yapamam sanırım bu işi.
Üniversite mezunuyum , atama bekleyen bir İİBF'liyim. Ama yinede evde keçe işleri falan yaptım. Ellerim hiç boş kalmıyor yani...
Bebeğimi elimden alacağını söylüyor. Tehdit ediyor yani. İnsan eşinin bu zor zamanında yanında olmaz mı? Olmadı. Zorlu geçen dönemimde olmadı.
Bir de benim ondan boşanmak için anneme kaçtığımı söylüyor. Şaka gibi. Nasıl görmemişim yüzünü.
Bunları neden yazdım bilmiyorum ama belki de bir iç dökme...
Not : Her şeyi hamile kalınca mı gördün diyeceklere evet gerçekten hamile kalıp çalışıp paramı kazamayınca gördüm.
Okuyan herkese çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.
Gelişmeler 7. sayfada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?