- 30 Nisan 2023
- 33
- -3
- 29
-
- Konu Sahibi Eylulbasakk
3 aylık mı evlisiniz? Yaşınız kaç?Merhaba sizinle benzer durumdayız ben de ayrılacağım henüz 3 ay oldu. Cok zor allah sabır versin size de..
Ya bunlar kansız insanlar sen baş edemezsin , belli ki seni tongaya düşürmüşler, daha fazla katlanma bu insanlara , bak diğer eşi kurtulmuş Sen de kurtulmaya bak , sakın ha geri dönme , emin ol daha iyi bir hayat yaşarsın...Hiçbir şekilde hayrı olmadı. Hep maddiden vurdu, hep neyin eksik dedi, yaa çamaşır makinem bile yoktu idare edelim dedi. Ben poşet poşet kirli çamaşırımı toplardim annem veya ben götürür annemlerde yıkatir ütüler getirirdim. Bundan bile iftira attılar
Yaa daha neler neler dediğimde abartmıyordumYa bunlar kansız insanlar sen baş edemezsin , belli ki seni tongaya düşürmüşler, daha fazla katlanma bu insanlara , bak diğer eşi kurtulmuş Sen de kurtulmaya bak , sakın ha geri dönme , emin ol daha iyi bir hayat yaşarsın...
Kendiniz secmissiniz bu kaderi. Ailesi duzelecek dedi diye evlenilir mi yahu? Bu ne sacma sey. Kurban gibi anlatmissiniz da hic de kurban degilsiniz. Akliniz evlenmeye yetmis ama ailesinin sozuyle duzelmeyecegini idrak etmeye yetmemis. Bosanin bari bundan sonra mantikli karar verin.Eşimden boşanma surecindeyim, biraz uzun olacak ama lütfen okuyun bana cevap yazın
Evlilik düşünmeyen bir insandım, beni eşim ve ailesi çok zorladı. Eşim 6 yıl önce boşanmış ve bir cocugu olan biriydi. Ben ise bekar biriydim. Beni gördüler her şeyimi beğendiler ama ben olmayacağını ve ailemin kabul etmeyeceğini biliyordum. Öyle de oldu. Aklımla çok oynadılar, çok inandirdilar, guvendirdiler. Ona sevgi goster sana bağlı olsun, hakaret ve baskısı çoktu. Ailesine söylediğimde bize olsun o küfürler sen idare et diyordular. Düzelecek. Sen sev. Nisanlan düzelecek, nişanlandım. Kaç kez Nisan attım, düzelmiyor, olmuyor dedim, ailesi evlen düzelecek. Evlendim, ne balayı ne evlenme teklifi, ne doğum günü ne nisanlilik süreci hiç olmadı. Altınlarım emanet gibiydi sadece 2 hafta taktım ve eşim aklınızın almayacağı şekilde zengin ona rağmen borcum borcum var diyip içim el vermeyip sattirdim al senden önemli değil dedim, ve aldı. Yetimim, babamdan kalan çeyiz parasını da aldı, vermedi. Para verme konusunda çok sıkıntı oldu, yani istediğim zaman gerek yok diyordu maddi olarak çok sıkıntı çektim eşimden, yine de alttan aldım bir şey olmaz dedim. Ama manevi açıdan artık alttan alamıyordum, hakaretleri umursamamazligi. Neyse ailesi evlen düzelecek dedi, evlendim düzelmedi. Çocuğun olsun düzelecek. Hamile kaldım, ikizdiler. Ne seni istiyorum ne de çocukları istiyorum dedi. Aramızda tartışma vardı diye ve annemlerde kaldim gün. Hamile olduğum halde ne aradı ne mesaj attı. Aldiracagiz dedi, direndim ama olmadı. Aldırdı. Sonra olmusla ölmüşe çare yok dedi gel bir daha deneyelim dedi. Affettim... Olmadı. Hep tartışma vardı, ama tartışma esnasında hiçbir zaman haksız değildi, ben 3 gün odada sabaha kadar ağlar dururdum gelir çabalamazdi. Hani evliliğin ilk ayları çiçek böcek gönül alma olayları vardır. Hiç olmadı. Sizi sıkmak istemem ama daha neler neler aileme küfürleri cabası.. Nolur bana cevap verin .. 7 aylık evliyim ve boşanıyorum inşallah..
7 aylık evliyim ve boşanıyorum inşallah..
2 kürtaj değil, ikiz gebelikti. Tek kürtajdı.7 yıllık olmasın o?
Çünkü 7 aylık evliliğe iki kürtaj sığrdırmanız mümkün görünmüyor. Hem de zorla yaptırılan kürtajlar....
Gerçi size zorla çocuk aldırtan adamla aynı yatağa girip onun istemesiyle tekrar hamile kalıp sonra yine onun zoruyla tekrar çocuk aldırmanız da çok akıl almaz.
Çok ciddi bir kendine değer verme sorununuz var gibi görünüyor.
Sizinki aptallık değil, kendine değer vermemek.
Önce kendinize değer vermeyi öğrenin derim.
Ondan sonrası kolay. Boşanma davanızı açıp arkanıza bile bakmadan terkedersiniz o evi.
İster arasın ister aramasın, ...... dibine kadar yolu var deyip önünüze bakarsınız.
Ben kullandım diyorum size. Kaç kez Nişan attım. Bırakmadılar. Ama haklısınız, yine suçluyum. Yine hata bende. Her şekilde uzaklaşmam gerekiyordu ama işte ister istemez bir sevgi oluşuyor. O sevgiye umut ederek evet belki düzelebilir deyip yoluma baktım. Hata ettim.Valla üzülmedim, acımadım kusura bakmayın. Allah akıl vermiş kullanın diye. Nişanlı iken her şeyi görüp devam etmeniz ve bunun suçlusu kayın aile gibi görmeniz aklınızı peynir ekmekle yediğinizi gösteriyor.
Boşanın bari çocuk olmadan.
Boşansanıza. Sizi sevmiyor, istemiyor. Bebeklerinizi bile aldırtmış. Hala adam gelse peşinden gidecek gibsiniz.Çok zorlanıyorum, bu normal mi? Aklım çok bulanıyor. Hani bu kadar mi umursamaz olur bir insan. 20 gün küs annemlerde kaldım, annem umredeydi. Evde tek olduğumu biliyordu ne aradı ne doğru düzgün bir mesaj attı, doğru düzgün mücadelesi yok. Bu 20 gün içerisinde kendisi tatile gitti geldi. Ve son kavgamızda beni yine evden kovup, annemlere geldim, 2 gün sonra babaannemlere giderek iftiralar ve yalanlarla konuştular kendisi ve ailesi , ve bayramın 2. Günü yine kalkıp kaplicalara gitti.
Yetti. Her şeye yetti, kac kez de vazgeçtim. Ama hep sabır sabır dediler. Biz de çektik, biz de kocalarimizi idare ettik dediler. Sen de sabret düzelir dediler. Demekki ben sabırsızım deyip şans veriyordum. Ama hata ettim. Öyle şekilde konuşuyorlardı ki Suçu hep kendimde arıyordum daha sonra düzelir belki diye bekliyordum.Kendiniz secmissiniz bu kaderi. Ailesi duzelecek dedi diye evlenilir mi yahu? Bu ne sacma sey. Kurban gibi anlatmissiniz da hic de kurban degilsiniz. Akliniz evlenmeye yetmis ama ailesinin sozuyle duzelmeyecegini idrak etmeye yetmemis. Bosanin bari bundan sonra mantikli karar verin.
Sarsan var, annem. En büyük destekçim. Ama işte ben de buraya içimi döktüm. Bir yerden sonra anneme belli etmemeye çalışıyorum üzüntümü çünkü çok üzülüyor ve burda paylaşarak içimi dökmek istedimBoşansanıza. Sizi sevmiyor, istemiyor. Bebeklerinizi bile aldırtmış. Hala adam gelse peşinden gidecek gibsiniz.
Hiç mi size akıl veren yok, sizi sarsıp kendine getirecek biri yok. Az biraz gururlu olun. Değerinizi bilin. Çocuk ta yok bırakın şu ş.. sizi.
Bırakmadılarda naptılar silah mı dayadılar kafanıza. Yorumlarınızı okudum şimdi iyice sinirlendim size.Ben kullandım diyorum size. Kaç kez Nişan attım. Bırakmadılar. Ama haklısınız, yine suçluyum. Yine hata bende. Her şekilde uzaklaşmam gerekiyordu ama işte ister istemez bir sevgi oluşuyor. O sevgiye umut ederek evet belki düzelebilir deyip yoluma baktım. Hata ettim.
Yaw niye üzgünsün, mıtsuzsun?Sarsan var, annem. En büyük destekçim. Ama işte ben de buraya içimi döktüm. Bir yerden sonra anneme belli etmemeye çalışıyorum üzüntümü çünkü çok üzülüyor ve burda paylaşarak içimi dökmek istedimÇok çaresiz kaldım, çok mutsuzum, çok kötüyüm.....
Emegimden kastım evliligim süreci değil. Nisandan önce onun olduğu iş yerinde çalışıyordum zaten her şey öyle başladı. 1 buçuk yıl beni köle olarak kullandı resmen az bir maaşla sabah 8 buçuk akşam 9 buçuğa kadar. İş yeri 2 katlı, 2 katın temizliği toparlama, öğlen arası en az 4 kişiye yemek, gün içindeki koşuşturma böyle böyle 1 buçuk yıl geçti baktı ki aptal bir kız var himayesi altına aldı kendini sevdirdi, Nişan sürecinde ise 2. İş yerini açtı ve 2 iş yerini idare ediyordum. Benim aklımda ona destek oluyorum diye mücadele ediyordum ama şimdi şimdi bakarken resmen köle olarak çalıştım. Ve son maaşımı vermemişti bile , nedeni nikah kiydiktan sonra sana gelen her para benimdir demişti.Bırakmadılarda naptılar silah mı dayadılar kafanıza. Yorumlarınızı okudum şimdi iyice sinirlendim size.
Kızım var ve böyle bir evlilik yapıp hala bışanmak istemese ve eş denen şerefsiz çağırsa dönecek olduğunu bilsem ibreti alem için kendimi yakarım gene de kızımı göndermem geri. Ailenizde arkanızdaymış neyin üzüntüsü hala. 7 aylık evlilikte emek verdim diyip duruyorsun. Sanki 10 yıllık evlilik geçen yıllarına acıyorsun.
Kocan olacak herife iki küfür edip engellesene her yerden. Uzaklaştırma da al. Boşan. Git çalış kendi düzenini kur.
Bana tüm suç sizde gibi geldi.En büyük suç benim, güvendim. İstemiyordum, şehir bile değiştirdim. Olacak gel dediler. Düzelir dediler. Diğer eşinden hiçbir şey görmedi, evlilik görmedi dediler. Öyle böyle belliki ders almış mutlu olur ve eder dedim. Güvendim. En büyük suç bende.
Evet kabul ediyorum hiç gizlemedi ama yeminler etti duzelecegim diye ve ben buna güvenerek hata ettim.. En büyük suç benimYaw niye üzgünsün, mıtsuzsun?
Git kurban kes daha 1 yıl olmadan adamın gerçek yüzü ortaya çıktı da kurtuluyorum diye. Gerçi gerçek yüzünü hiç gizlememiş o da başka
Emin olabilirsiniz eksik bile anlattım, metin uzun tutmasın diyeBana tüm suç sizde gibi geldi.
Düzelecek dediler demişler yüz kere tamam demişsiniz.
Altın ver demişler tamam demişsiniz daha da nicesi.
Konu bana pek geçmedi umarım da öyledir
Ee belliymiş aslında öyle olmayacağı.Evet kabul ediyorum hiç gizlemedi ama yeminler etti duzelecegim diye ve ben buna güvenerek hata ettim.. En büyük suç benimVe aslında 21 yıldır babam yok benim. Ona dediğim şey beni küçük bir kız çocuğu gibi sevecek misin, sevgi konusunda olgunlasmadim ben dedim. Evet seveceğim dedi buna çok güvendim en çok.
Asla, öyle olsa altinlarimi neden 2. Haftamda vereyim? Babamdan kalan toplu yetim parasını alsın benden?Ee belliymiş aslında öyle olmayacağı.
Olmayan zenginliği mi cezbetti acaba?
Bana başka evlenilecek yönü varmış gibi gelmedi çünkü.
Aslında o da mantıklı değil ama akla en yatkını o kalan seçeneklerden işte