Boşanma sonrası takılar

YazYagmuru1

...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
618
775
103
Merhaba hanımlar, özellikle boşanmış olanlar. Avukatıma ulaşamadım ama acil yardıma ihtiyacım var. 2018 de boşanma davası açtım, eski eş altınlarmi vermedi. 2022 Haziran daki mal paylaşımı davasında, boşanma tarihi itibariyle altın hesaplaması yaptirmış hakim. Şaka gibi. Şimdi yani 2022 yılı için 120 bin olan altjnlsr için 2018 fiyatıyla 33 bin odeme yapılacamis.Magdurum. Usulü böyle midir? Kafayı yicem

Son düzenleme:
Ya o bilirkişiler h düzgün iş yapamıyor. Başka konuda bize de yanlış hesapladılar itiraz ettik falan. Bu Arada ben boşanırken gram cinsinden yazdırıp istedim. 1 yıl içinde şu kadar gram ödenecek ödemezse yasal faiziyle tahsil edilecektir yazdırdım karara
Bir yildir bu dava ile uğraşıyorum, 2021Ekim ayini baz alarak hesaplama yapmıştı bilirkişi. Dava 2022 ocakta olunca fiyat artti diye itiraz ettik. Hakim boşanma tarihi itibariyle diye istemiş bu defa, dilekçeyi tekrar okudum.. Açıklayarak da yazdık, su kadar çeyrek, şu kadar gram bilezik vs diye. Bu defa 33 bin olarak 2018 fiyatını yazmış,hakim öyle istemiş. Sizin nasıl oldu peki, boşanma tarihi mi baz alındi yoksa yeni tarih mi?

Benim davanın celseleri daha görülmeye başlamadı, bizde gram olarak yazdık dilekçeye, yeniden değerleme olarak hesaplanacağını düşünüyorum. İnşallah öyle olur

Bir yildir bu dava ile uğraşıyorum, 2021Ekim ayini baz alarak hesaplama yapmıştı bilirkişi. Dava 2022 ocakta olunca fiyat artti diye itiraz ettik. Hakim boşanma tarihi itibariyle diye istemiş bu defa, dilekçeyi tekrar okudum.. Açıklayarak da yazdık, su kadar çeyrek, şu kadar gram bilezik vs diye. Bu defa 33 bin olarak 2018 fiyatını yazmış,hakim öyle istemiş. Sizin nasıl oldu peki, boşanma tarihi mi baz alındi yoksa yeni tarih mi?
Bizim bilirkişi işimiz çok farklı bir konuydu. Ben protokole 105 gram 24 ayar altın 1 nisan 2023 e kadar ödenecek ödenmezse yasal faiziyle alınacak yazdım. O da imzaladı karara da yazıldı. Ben de alamam ama icra kıyarım maaşına uğraşsın dursun

Bizim bilirkişi işimiz çok farklı bir konuydu. Ben protokole 105 gram 24 ayar altın 1 nisan 2023 e kadar ödenecek ödenmezse yasal faiziyle alınacak yazdım. O da imzaladı karara da yazıldı. Ben de alamam ama icra kıyarım maaşına uğraşsın dursun
Sizinki anlaşmalı imiş o zaman, benim çekişmeli boşanma davası idi maalesef

Bizde de soyle olmustu. Ben takı davasi acmistim ayrica, mal paylasimi davasi haricinde. Dugun CD'sini kanit olarak sunmustum ben. CD bilirkisiye gonderildi. Bilir kişi raporunda kac gram altin takildigini belirtmis. Ben de o kadar gram altinin bugunku degerinden dava acildigi gunun faiziyle birlikte aldim. Karara itiraz edebilirsiniz.

Karardan sonra 15 gun gecmediyse bir ust mahmeye itirazini yapin.

Maalesef benim de bosanma dilekcesinde yazan rakam kabul edildi. Ben avukatimi gram olarak yazmasi icin defalarca uyarmama ragmen o gidip yine tl cinsinden o zamanki karsiligini yazdigi icin hakim de kac sene sonra ayni miktara hukmetti. 3,5-4 katina cikti oysaki. O zamanin rakami cok dusuktu.

Maalesef benim de bosanma dilekcesinde yazan rakam kabul edildi. Ben avukatimi gram olarak yazmasi icin defalarca uyarmama ragmen o gidip yine tl cinsinden o zamanki karsiligini yazdigi icin hakim de kac sene sonra ayni miktara hukmetti. 3,5-4 katina cikti oysaki. O zamanin rakami cok dusuktu.
Siz de mağdur olmuşsunuz, bizimki gram cinsinden yazılmıştı, anlamadım o yüzden nasıl olacak 🥴

Bizde de soyle olmustu. Ben takı davasi acmistim ayrica, mal paylasimi davasi haricinde. Dugun CD'sini kanit olarak sunmustum ben. CD bilirkisiye gonderildi. Bilir kişi raporunda kac gram altin takildigini belirtmis. Ben de o kadar gram altinin bugunku degerinden dava acildigi gunun faiziyle birlikte aldim. Karara itiraz edebilirsiniz.
Faiz işe yaradı mı peki, yani açığı kapatmaya yetti mi? Çocuğa da nafaka da çok az, hiç bir faydası yok oğluma, görüşmüyor da. Oda alacaktım, eğitim harcamasi için köşeye atacaktım. O yüzden çok zoruma gidiyor ve onda bırakmak istemiyorum

Karar için ekimi bekleyeceğim, bilirkişi raporu ve hakimin isteği maalesef bu şekilde. İtiraz edeceğim ama işin aslı doğrusu nedir, bilemiyorum 🥴
Bilir kisi kac gram taki tespit etti ise o gunku altinin degeri uzerinden hesaplama yapiliyor, yani gunumuz degerinden, sizin evlendiginiz gunku degerden degil.

Faiz işe yaradı mı peki, yani açığı kapatmaya yetti mi? Çocuğa da nafaka da çok az, hiç bir faydası yok oğluma, görüşmüyor da. Oda alacaktım, eğitim harcamasi için köşeye atacaktım. O yüzden çok zoruma gidiyor ve onda bırakmak istemiyorum
Faiz dusuk, cok bitsey beklemeyin. Miktarini simdi hatirlamiyorum ama dava acilmadindan sonlana kadar gecen suredeki faiz. Banka faizlerinden cok cok dusun. Yanlis hatirlamiyorsam yillik yuzde 4 idi. Tam emin degilim yalniz. Yanlis bilgi vermek de istemem.

Back
X