Boşanma sonrası iş buldum ama korkuyorum

Aycan1980x

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2018
42
74
38
Arkadaşlar geçen ay 17 senelik evliliğimi bitirmiştim .evlenmeden önce çalışıyordum üniversite mezunuyum çocuklar olunca iş hayatıma son vermiştim ..şimdi çok şükür bir iş buldum güzelde bir iş ama aklım çocuklarımda kalacak ..biri 14 diğeri 9 yaşında ,ben işteyken çocuklarımla ilgilenecek birini de ayarladım ama içim rahat değil niyeyse hep onlarla beraberdik ..zaten boşanma aşamalarında yiprandilar şimdi birde benim ise başlamam onları etkiler mi ?biraz daha beklesem iş için her zaman böyle imkanda geçmez elime ..çalışmakta zorundayım ama yavrularimada kıyamıyorum iki arada bir derede kaldım

Onlara daha iyi bir hayat sunmak için çalışacaksınız tabi. Biz yeni nesil anneler psikolojileri bozulacak diye her şeyi dert ediyoruz. Hassas davranıyoruz. Merak etmeyin çocuklar bizden daha güçlüler ve her türlü değişikliğe daha kolay adapte oluyorlar.

Bence güçlü bir anne çok daha iyi bir model. İşi bırakmanızı tavsiye etmiyorum. Üstelik çocukları biraz bağımsız büyütmek yerinde olabilir. Yoksa çok duygusal ve bağımlı bireyler olabilirler.

Zaten okul çağında oldukları için sorumluluk bilincinde çocuklardır onlar da mutlu olurlar güçlü bir anneleri olduğu için çalışmaya devam edin

Cocuklar zaten butun gun okuldadirlar.Vicdan azabi yapmanizi anliyorum.Ama.ise baslayinca goreceksiniz hersey cok guzel olacakHayirli olsun

Çocuklar kocaman olmuş artık zaten günün yarısından fazlasını okulda geçiriyorladr onlar ödevlerini yapana kdr sizde evinize gelirsiniz bukadar büyütmeyin çok şükür ki bir iş bulmussunuz ne güzel kıymetini bilin hayatınıza başlayın herkes öyle büyütüyor inanın.. yeni hayatınızda herşey gönlünüzce olsun inşallah

Çocuklar genellikle 3-4 yaşına kadar annenin yoklugunu pek kabul edemiyorlar.
Sizinkiler büyük,anlayacaklarini düşünüyorum.
12 aylıkken çocuklarını birakip çalışmaya devam eden anneler gördü bu gözler.
Ha diyorsanız ki çocuklarım aklimdan çıkmaz,özlem ve bağlılık cekiyorum ; bu da sizin işinize olan konsantrasyonunuzu etkiler.
Bu şekilde düşündüğünüz sürece işinizde başarılı olmaniz pek olası değil.
Bence fazla evhamlisiniz.
İmkanlarıniz el veriyorsa bir pedagog ile görüşün,içiniz rahat etsin.

Son düzenleme:
Kocaman olmuşlar, üzmeyin kendinizi yahu :) Hatta evde olmamanız 14 yaşındaki çocuğunuz için iyi bile olabilir. Malum ergenlik başlangıcı, yalnız kalmak isteyecektir. 9 yaşındaki çocuğunuz için de bir problem göremedim. Okuldan çıktıktan sonra yalnız kalacakları süre çok uzun değildir ki. Hem siz dönene kadar biraz dinlenir ve ödevlerini tamamlarlar. Akşam da hep birlikte vakit geçirirsiniz. Vicdan yapmanız gereken hiçbir durum yok. Ama bence kendinizle çok gurur duymalısınız :)

Bence çocuklarınız büyük kendileri de idare eder,zaten okul da var..17 yıldan sonra haklarınızı almışsınızdır umarım..yeni hayatınızda çocuklarımızla mutlu olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…