Boşanma sonrası hayata uyum sürecinde kardeş evliligi

Sunshine232

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
1.160
1.688
33
Selam kk kadınları
Konu açmayalı o kadar uzun zaman olmuş ki artık bir vakti geldi dedim tekrardan geldim :)
önceden de açılmış birkaç konum var siddet yüzünden 4,5 yıllık evliliğimi geçen sene bitirdim bir kızım var ben öğretmenim şükür maddi açıdan bir sıkıntım yok
Suan için ailemle yaşıyoruz ev almayı planlıyorum alınca kendi düzenimizi kuracağım yavrumla
Sizlere danışmak istediğim şey ise su bir kız kardeşim var benden 4 yas küçük onun da uzun zamandır görüştüğü biri var ve bu yaz adını koymak istiyorlar
Onlar adına mutluyum ama kendi adıma gerçekten biraz buruk hissediyorum ve bunu sanırım biraz yansıtıyorum kimse istemezdi böyle olmasını ama olanlar oldu sonuç olarak boşandım bu arada boşandığım icin gerçekten mutluyum kendime geldim ama kızım icin endişelerim hala devam ediyor ve yaşadığım travmaları unutmaya çabalıyorum hala.
Kardeşimin evlilik meselesiyle ilgili de keske ben de mutlu olsaydım esimle diye düşünmekten kendimi alamıyorum o benim herseyimde destek oldu yanımda oldu bunu düşünmek bile cok üzüyor beni.
Böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda ? Bu gerçekten çekememezlik falan degil ama cok tuhaf hissediyorum kardeşimle aramızda gerçekten iyidir hep iyi oldu ama bu hissi ben nasıl aşabilirim ?

Hayatınız bitmiş gibi, başkalarının mutluluğuna gıpta etmenize gerek yok.
Siz de yeniden bir hayat kuracaksınız, belki herkesten daha mutlu olacaksınız. Sadece Zamana ihtiyacınız var.
Özel günler unutulmaz. Kendinize üzülmeyi bırakıp kardeşinizin mutluluğunu paylaşmaya çalışın. Yavaş yavaş herşey rayına girecektir.

Hayatınız bitmiş gibi, başkalarının mutluluğuna gıpta etmenize gerek yok.
Siz de yeniden bir hayat kuracaksınız, belki herkesten daha mutlu olacaksınız. Sadece Zamana ihtiyacınız var.
Özel günler unutulmaz. Kendinize üzülmeyi bırakıp kardeşinizin mutluluğunu paylaşmaya çalışın. Yavaş yavaş herşey rayına girecektir.
Hayatımın bittigini düşünsem planlarım olmazdı gelecek icin
Sadece bir duygu karmaşası var ortada biraz o yüzden bocalıyorum hepsi bu

Selam kk kadınları
Konu açmayalı o kadar uzun zaman olmuş ki artık bir vakti geldi dedim tekrardan geldim :)
önceden de açılmış birkaç konum var siddet yüzünden 4,5 yıllık evliliğimi geçen sene bitirdim bir kızım var ben öğretmenim şükür maddi açıdan bir sıkıntım yok
Suan için ailemle yaşıyoruz ev almayı planlıyorum alınca kendi düzenimizi kuracağım yavrumla
Sizlere danışmak istediğim şey ise su bir kız kardeşim var benden 4 yas küçük onun da uzun zamandır görüştüğü biri var ve bu yaz adını koymak istiyorlar
Onlar adına mutluyum ama kendi adıma gerçekten biraz buruk hissediyorum ve bunu sanırım biraz yansıtıyorum kimse istemezdi böyle olmasını ama olanlar oldu sonuç olarak boşandım bu arada boşandığım icin gerçekten mutluyum kendime geldim ama kızım icin endişelerim hala devam ediyor ve yaşadığım travmaları unutmaya çabalıyorum hala.
Kardeşimin evlilik meselesiyle ilgili de keske ben de mutlu olsaydım esimle diye düşünmekten kendimi alamıyorum o benim herseyimde destek oldu yanımda oldu bunu düşünmek bile cok üzüyor beni.
Böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda ? Bu gerçekten çekememezlik falan degil ama cok tuhaf hissediyorum kardeşimle aramızda gerçekten iyidir hep iyi oldu ama bu hissi ben nasıl aşabilirim ?
Bunlar çok normal duygular. Herkes ister yuvası bozulmasın. Güllük gülistanlık yaşasın. Ama insanlar bunun kıymetini bilmiyor. Sizin de imtihaniniz bu. Kimbilir neler olur neler hayatınızda. Bence çok düşünmeyin. Hatta bu tarz düşünceler aklınıza gelirse şunu deyin kendinize iyi şeyler ummadığın anda olur. O yüzden ben de beklenti içerisinde değilim deyin. Daha iyi hissedersiniz kendinizi.

Selam kk kadınları
Hissettiklerinin gayet insani şeyler. Hiçbir boşanma kolay değil muhtemelen zor şeyler yaşadınız. Kız kardeşimizle normal seviyede ilişkiniz olsa bu halinizi ona yansıtmanız da problem değil bence. Ama kız kardeşiniz her şeyinize destek olmuşken bunu ona yansıtmamaya çalışmanız daha doğru olur bence. Bu hislerinizle ilgili bir terapisti konuşma şansınız var mı?

Yeni biriyle tanışma hayali kurun
Mesela o da boşanmış 1 kızı var
Çimlerin ortasında, kızlar anlaşmış birlikte oyun oynuyorlar siz kahvelerinizi yudumluyorsunuz hayat bizi ne güzel bir araya getirdi çok şükür diyorsunuz vs.
Eskiyi düşünürseniz negatife kapılırsınız
Yeni umutlarınız olsun.
Kk daki fazla gercekci yorumlar sebebiyle artık bu hayalleri de pek kurmuyorum açıkçası

eski eşiniz adam gibi olsaydı size keşke yerine iyiki dedirtmezdi bence sen kendin için diil de kızın için üzülüyorsun gibime geldi biraz sonuçta bi yanı eksik kalıcak neyseki çabuk kurtulmuşsun.bunun için sevinmelisin.

inşallah yavrunla istediğin gibi bir düzen kurarsın🙏
kardeşine de bu burukluğu çok belli etme derim üzülür ve istediği gibi yaşayamaz yaşamak istediklerini
bi terapi alsanız daha kolay atlatırsınız bence

Hissettiklerinin gayet insani şeyler. Hiçbir boşanma kolay değil muhtemelen zor şeyler yaşadınız. Kız kardeşimizle normal seviyede ilişkiniz olsa bu halinizi ona yansıtmanız da problem değil bence. Ama kız kardeşiniz her şeyinize destek olmuşken bunu ona yansıtmamaya çalışmanız daha doğru olur bence. Bu hislerinizle ilgili bir terapisti konuşma şansınız var mı?
Süreç cok zordu ben o süreçte zaten terapi aldım ve cok iyi geldi bana
Tekrardan terapi imkanım olabilir aslında bunu düşünebilirim cünkü süreç yaklaştıkça bocalamaya başladım

eski eşiniz adam gibi olsaydı size keşke yerine iyiki dedirtmezdi bence sen kendin için diil de kızın için üzülüyorsun gibime geldi biraz sonuçta bi yanı eksik kalıcak neyseki çabuk kurtulmuşsun.bunun için sevinmelisin.

inşallah yavrunla istediğin gibi bir düzen kurarsın🙏
kardeşine de bu burukluğu çok belli etme derim üzülür ve istediği gibi yaşayamaz yaşamak istediklerini
bi terapi alsanız daha kolay atlatırsınız bence
Aslında o kötü ortamdan kurtulduğu icin bir yanı eksik gibi degil tam tersi şanslı olduğunu düşünüyorum cünkü ben öğretmenlik hayatımda bu ortamda yetişmeye maruz kalan o kadar çok cocuk gördüm ki benim kızım gerçekten şanslı
Yaşı küçük olduğu icin ileride kabullenme durumu ne olur onunla ilgili tek endişem bu
Kardeşime gelince de inanın benim de tel istediğim bu

Kk daki fazla gercekci yorumlar sebebiyle artık bu hayalleri de pek kurmuyorum açıkçası
Hayal kurmadan yaşabilir mi insan
Kkdaki negatif yorumlara göre şekillenirseniz şu an bi köşede oturup ex eşi stalklıyor olmanız lazım, arta kalan zamanınızda da buradaki "mesaj atayım mı?" Tarzı konulara "saçmalama sakın atma erkekler leştir." Yazmanız, "kocam kahveye okey oynamaya gitti" gibi konulara da "boşan" yazmanız gerekir 🥴🥴🥴

Çünkü boşanmış ve çocuklu kadınların bekar erkekle olsa birton sorun yaşayacağı aşikar bu da burda defalarca yazıldı diğer türlü de boşanmış çocuklu erkeğe neden bosandı diye birton olumsuz şey yazılıp çiziliyor o yüzden artık bu konuyu pek aydınlık görmüyorum kendim için

Kardesinizi kiskanmiyorsunuz ki, sadece kendi gecmisiniz icin uzuluyorsunuz ama bunu etrafa yansitmaniz onlara haksizlik olur. Kardesinizin bu mutlu zamanlarini golgelemeyin lutfen. Sizin icin bir sayfa kapanmis olabilir ama hayat devam ediyor, yeni sayfalar acmamaniz icin bir neden yok.

Çünkü boşanmış ve çocuklu kadınların bekar erkekle olsa birton sorun yaşayacağı aşikar bu da burda defalarca yazıldı diğer türlü de boşanmış çocuklu erkeğe neden bosandı diye birton olumsuz şey yazılıp çiziliyor o yüzden artık bu konuyu pek aydınlık görmüyorum kendim için
Boşanmalarda sorun daima erkek tarafında olmuyor. Karısı tarafından aldatılan da var, karısı çok şirret olup dayanamayan da var, var da var. İyi birisi bulma ihtimaliniz de var. Önemli olan iyi tanımadan ciddi bir adım atmamak. Dilerim hayat karşınıza iyi insanlar çıkartır.

Kk’da boşanıp çocuğuyla tekrar evlenen mutlu olan kadınlar da var

X