- 15 Şubat 2015
- 13.288
- 46.742
-
- Konu Sahibi dogadostupanda
Harikasınızçocuğunuz sizin gibi bi annesi olduğu için çok şanslı.. Yakın zamanda boşanmış olmanıza rağmen eşinizle medeni bir iletisim kurmayı başarmanız çocuğunuz için çok güzel
Dönmesin bi savaşa emin ol yine en cok sen yıpranırsın zaten.. bazıları profesyonel görüşü bile gereksiz görür ex eş sagduyulu bu konuda takdir ettim( her ne kdr uyuz olsam da kendisineHastayken yollamam zaten, cocuk hasta olursa ilac vermek vs zor oluyor. Bu iş inada binsin, benim dedigim olsun savasina dönsün istemiyorum, bunun sonu gelmez. En iyisi profesyonel bir görüş almak. Doktorun ikimizide yonlendirmesi daha saglikli olacak. Bu arada kendisine iş aradığımı soyledim. Personel arayan bir yer olursa beni yonlendirecek. Mali müşavirlik dosyami actiracagim dedim, sen ders calismaya basla ben oderim onu dedi. Umarim tez zamanda bir ise gireriz seninle
Bu tip durumlarda olan cocuga oluyor. Anne hayatina bakiyor, baba hayatına devam ediyor. Cocukta ne yapacağını bilemiyor. Daha once 3-3.5 yaş demistik ama bugun kendisi teklif etti gidip goruselim diye. Baya uzun konustuk cocuga kim bakar, cocuga nasil davranmaliyiz hakkinda.Dönmesin bi savaşa emin ol yine en cok sen yıpranırsın zaten.. bazıları profesyonel görüşü bile gereksiz görür ex eş sagduyulu bu konuda takdir ettim( her ne kdr uyuz olsam da kendisine) inşallah gireceğiz cok güzel işlere ben yürekten inanıyorum çabalarımız karsılıksz kalmayacak ( sen muhasebe işi mi yapıyosun?)
Cok normal aslında rahatsız olmanız,çok kısa bir süre olmuş boşanalı. Kızınız için de en güzelini yapmışsınız,doktor desteğiyle bu süreci daha sağlıklı atlatmasını sağlayabilirsiniz. Bu tarz konular özellikle ilgimi çekiyor eşimin ilk evliliğinden kızı olduğu için,onun ne kadar etkilendiğini gördüm ve bu süreçte başta annenin önemini anladim. Dediğim gibi bu kadar kısa sürede kendinizi toparlayıp kızınız için bu kadar dik durabilmeniz muhteşem.kızınız ve sizin için herşey çok güzel olsun inşallahTeşekkür ederimbiz ayrilali 4 ay oldu. O yuzden sevgilisine atmasi gereken mesaji bana atmasindan rahatsiz oldum. Yapmasaydi iyiydi. Yinede ona satasacak halim yok. Cocuga karsi vicdan azabi cekiyoruz ikimizde. Ona bir aile hayati borcluyuz. Onun menfaati için belli sınırlar icinde iletisimimizi sürdürmemiz lazım. Neyi dogru neyi yanlis yapiyoruz, sonuclari ne olur bir doktora danismak istedik
Panda fazla kaygılısın çocuğuna ufack bisey yansır bundan zarar görür diye yne affına sıgınarak yapıorm bu yorumuBu tip durumlarda olan cocuga oluyor. Anne hayatina bakiyor, baba hayatına devam ediyor. Cocukta ne yapacağını bilemiyor. Daha once 3-3.5 yaş demistik ama bugun kendisi teklif etti gidip goruselim diye. Baya uzun konustuk cocuga kim bakar, cocuga nasil davranmaliyiz hakkinda.
Evet ben muhasebeciyim ama çok koreldim. Evliyken esimle firmalari paylasmistik bir kismi bendeydi. Evden calisiyordum. Bir suredir calismiyorum. Ufak tefek isler aldim ama onlar cok basitti. Neyi ne kadar biliyorum, neyi unuttum bilmiyorumkendisine bunu ifade ettim, durumu biliyorsun dedim. Bana uygun iş olursa soyleyecek
Bence sizin de planlarınızın bozulmaması ve bu konularda sorun yaşamamak adına, uzun vadede sadece mahkeme görüş günlerinde ve onu da en azından hafta içi haber vererek ( haftasonu görüş günü olduğunu varsayıyorum) düzenlerseniz sizin için çok daha mantıklı olur. Biz şu an ayda 1 hafta sonu alıyoruz, ve çocuğa çok öncesinden işaretleyip veriyoruz. Eğer istediği zaman görsün diyorsanız, uzun vadede çok fazla sorun çıkacaktır, çünkü insanların planları çok değişebiliyor, son dakika başka şeyler gelişebiliyor. siz evli olsanız da böyle olacaktı fakat o zaman eşiniz olduğu için gerekçeleri bilecek ya da başka hisler beslemeyecektiniz. Fakat artık o sizden bağımsız biri, bu tarz ucu açık planlar o ya da şu nedenle son dakika iptal olabilir, başka durumlar olabilir. Bu kez de bu öfke içinizde büyür ve tıpkı o şekilde "acaba doğru mu söylüyor ya da kız arkadaşı için mi çocuğumu almadı" gibi hesaplaşmalara girersiniz. Sonuçta eski eşiniz de şimdilik mahkemeden bağımsız alayım dese de size bu konularda hesap vermeyi ya da açıklama yapmayı sürdüremeyeceği için bu olay iki tarafı da yıpratır. Bu konuda en mantıklı yapılacak şey kesin net tarihler koyup, 3-5 gün öncesinden verilen haberle tarafların buna uymasıdır, hem stabilite olur hem de çatışmaların önüne geçersiniz. Teorik olarak ne zaman isterse görsün güzeldir, fakat uygulamada aynı anlattığınız olay gibi gerçekte nerede, görüntülü ararayım, kadın için mi almadı gibi süreçlere yol açar.Merhabalar, yorumunuz icin teşekkür ederim. Ancak herseyi tam okumadiniz saniyorum. ufak bir ozet geceyim. Mahkemeden bagimsiz olarak cocugu istedigi zaman almasina musaade ediyorum, kendiside boyle istiyor. Orada ne yazdiginin onemi yok. Dunku problem şuydu. Birgun oncesinde cocugu alacagini teyit edip kendime gore bir plan yapmistim. Alamayacağını bana gec haber verdi. Aradiginda yeni uyanmisti. Benim planda iptal oldu tabiiki. Alamayacak durumda ise bana oglen saatlerinde degil sabah ya da bir onceki gun haber vermeli. Ayrica baba ister mahkeme kararina bagli olsun ister olmasin cocugu alip bana nefes alma alanı yaratmak zorunda. Cocugun tek ebeveyni ben değilim.
Kiz arkadasina atacagi bir mesaji yanlislikla bana atti ve bu beni huzursuz etti. Bu tip seylere maruz kalmak istemiyorum. Bekledigim bir özür var kendisinden(barisma amaciyla degil, kirginliklar dolayisi ile), bunu gorememek ve hayatimin duraksama donemine girmesi beni yipratti. Yinede ben olay cikaracak karakterde birisi degilim. Yani esinizin eski eşi gibi degilim. Ona buna mesaj atip kimseyi huzursuz etmem, kayinpeder ya da baska birisine yazıp ortaligi karistirmam. Ayrilirken hakli olmama ragmen anlasmali bosanip kizimin buyuyunce ogrenip uzulebilecegi seylerden uzak durmaya calistim.
Cok normal aslında rahatsız olmanız,çok kısa bir süre olmuş boşanalı. Kızınız için de en güzelini yapmışsınız,doktor desteğiyle bu süreci daha sağlıklı atlatmasını sağlayabilirsiniz. Bu tarz konular özellikle ilgimi çekiyor eşimin ilk evliliğinden kızı olduğu için,onun ne kadar etkilendiğini gördüm ve bu süreçte başta annenin önemini anladim. Dediğim gibi bu kadar kısa sürede kendinizi toparlayıp kızınız için bu kadar dik durabilmeniz muhteşem.kızınız ve sizin için herşey çok güzel olsun inşallah
Panda fazla kaygılısın çocuğuna ufack bisey yansır bundan zarar görür diye yne affına sıgınarak yapıorm bu yorumusen cok bilincli bi annesin asla cocuguna olumsuz bi etki bırakacak şeylere sebep olmazsn… smdiden daha ilerisini düşünüp hep ona göre hareket ediyosun ZaTen.. Ya bi girdin mi işe işin içinde hatrlayıp öğrenip yol alırsın da, ön muhasebe daha iyi olabilir risk almamak ve bos kalmamak acısından( cokta bilgili oldugum bi konu değil arkdasımdan biraz aşinalığım var)
Yaşadıklarından yüzeysel bahsettiğin için tahmin ettim etkilediğini.. bak sana bi örnek vereyim biraz alakasız olacak ama yinede ne demek istediğimi anlayacagını düşünüyorum. “Arkadasm annesi tarafndan ciddi bi seklde fzksel ve psikolojk siddet görüyormuş 25 senedir arkdasız halen arada anlatmadıgı seyler cıkıyor sohbetlerimizde oyle bi yaşanmıslık.. suan evli bide cocugu var gecenlerde cocuk bsey yapmş bu da refleks olarak bagırmıs cocuga bsey olacal korkusuyla.. bunu benmle paylasırken ben kötü anneyim annem gbi anneyim diyordu aglıyordu. O bagırmasını resmen annesinin siddetiyle bir görüyordu. Konustk ne kdr iyi bi anne oldugunu anladı kapattı “ yaşanılan şeyler ciddi izler bırakıyor ama ne olursa olsn sen annen değilsin aslada olmayacaksın ufacık bi ihmalinde bi sözünde kendini annenle kıyaslarsın diye korkuyorm ben bi yandan da o yüzden anlatmak istedimBen cok sey yasadim maalesef o yuzden bu kadar kaygiliyim. Annem babami kotulerdi, babam benimle cok ilgilenirdi, annem benimle ilgilenmezdi ama annelik "kutsal" derdi. Icimde inanilmaz bir kirginlik var hayata karşı. Ne yaparsam yapayim bunu aşamıyorum. Cok kucuk yasta anne babanın sacmaliklari yuzunden kendi ayaklarim uzerinde durmaya basladim. Cocuklugumu yasayamadan büyüdüm, kimlik yasim 29 ama ruhen daha yasli hissediyorum. Bana bunlari yasatmaya haklari yoktu. Cocugum mutlu olsun istiyorum, ayni seyleri yasamasin. On muhasebede olur bunun ayrimini soylemedim eski esime. O benim durumumu biliyor zaten, uygun pozisyonu bilir
Bence sizin de planlarınızın bozulmaması ve bu konularda sorun yaşamamak adına, uzun vadede sadece mahkeme görüş günlerinde ve onu da en azından hafta içi haber vererek ( haftasonu görüş günü olduğunu varsayıyorum) düzenlerseniz sizin için çok daha mantıklı olur. Biz şu an ayda 1 hafta sonu alıyoruz, ve çocuğa çok öncesinden işaretleyip veriyoruz. Eğer istediği zaman görsün diyorsanız, uzun vadede çok fazla sorun çıkacaktır, çünkü insanların planları çok değişebiliyor, son dakika başka şeyler gelişebiliyor. siz evli olsanız da böyle olacaktı fakat o zaman eşiniz olduğu için gerekçeleri bilecek ya da başka hisler beslemeyecektiniz. Fakat artık o sizden bağımsız biri, bu tarz ucu açık planlar o ya da şu nedenle son dakika iptal olabilir, başka durumlar olabilir. Bu kez de bu öfke içinizde büyür ve tıpkı o şekilde "acaba doğru mu söylüyor ya da kız arkadaşı için mi çocuğumu almadı" gibi hesaplaşmalara girersiniz. Sonuçta eski eşiniz de şimdilik mahkemeden bağımsız alayım dese de size bu konularda hesap vermeyi ya da açıklama yapmayı sürdüremeyeceği için bu olay iki tarafı da yıpratır. Bu konuda en mantıklı yapılacak şey kesin net tarihler koyup, 3-5 gün öncesinden verilen haberle tarafların buna uymasıdır, hem stabilite olur hem de çatışmaların önüne geçersiniz. Teorik olarak ne zaman isterse görsün güzeldir, fakat uygulamada aynı anlattığınız olay gibi gerçekte nerede, görüntülü ararayım, kadın için mi almadı gibi süreçlere yol açar.
Mesaja gelince bence sakince "mesajı yanlışlıkla atmışsın sanırım, anne-baba rollerimiz adına dikkat edersen sevinirim" diye uyarabilirsiniz. Bu konuya maruz kalmak istememeniz çok normal, çizginizi çekmeniz de. Bence görüş günleri konusunda da sınır çizmelisiniz ki şu an çocuğun yararına gibi gözüken durum ileride zararına olmasın.
Yaşadıklarından yüzeysel bahsettiğin için tahmin ettim etkilediğini.. bak sana bi örnek vereyim biraz alakasız olacak ama yinede ne demek istediğimi anlayacagını düşünüyorum. “Arkadasm annesi tarafndan ciddi bi seklde fzksel ve psikolojk siddet görüyormuş 25 senedir arkdasız halen arada anlatmadıgı seyler cıkıyor sohbetlerimizde oyle bi yaşanmıslık.. suan evli bide cocugu var gecenlerde cocuk bsey yapmş bu da refleks olarak bagırmıs cocuga bsey olacal korkusuyla.. bunu benmle paylasırken ben kötü anneyim annem gbi anneyim diyordu aglıyordu. O bagırmasını resmen annesinin siddetiyle bir görüyordu. Konustk ne kdr iyi bi anne oldugunu anladı kapattı “ yaşanılan şeyler ciddi izler bırakıyor ama ne olursa olsn sen annen değilsin aslada olmayacaksın ufacık bi ihmalinde bi sözünde kendini annenle kıyaslarsın diye korkuyorm ben bi yandan da o yüzden anlatmak istedim
Sizin programınız aksayacak şekilde 2 saat öncesinden ya da geç zamanda haber verirse dediğiniz gibi sonraki görüş gününde alsın. Ve mutlaka net sınırlarla belirleyin, uzun vadede çocuğunuz içinde daha barışçıl bir ortam yaratırsınız, diğer türlü çocuk büyüdükçe bu çatışmaları anlamaya başlar. Diğer konuda da bir daha olursa mutlaka uyarın, kimse kimsenin özel alanına şahit olmak zorunda değil, bu konuda kesinlikle haklısınız.Sadece gorus gunleri vereyim desem asla kabul etmez. Simdi bile parka götürünce ofise getir göreyim diye baski yapiyor. Ancak dediginiz gibi ikimizinde farkli hayatlari ve programlari var. Hem ben işe baslarsam her istediğinde alma olayi sekteye ugrar, aksamlari kizimla vakit gecirmek isterim. Doktor yine istedigi zaman verin derse babasiyla konusacagim. Kendisine uygun gunleri belirlesin (ofisi var esnek calisiyor) mesela ptesi, carsamba, cumartesi alacak sekilde belirleriz. Eger o gunlerde alamayacaksa birgun onceden haber verir, 2 saat önce haber verirse bir sonraki görüş gununde alir. Kizim henuz bebek olduğu için anneme birakip disari cikiyorum. Annemin planı varsa birakacak kimse yok. O yuzden teyitlesme benim icin önemli.
Kiz arkadasi olmasi sorun degil. Ayni gun bende fiziksel olarak etkilendigim bir erkekle ayni ortama girdim. Yeri gelecek sevgilisi icin kizini gormeyecek, boş zamani bölmek zorunda sonucta. Bu konuyuda konustu benimle. Esinle, sevgilinle ozel vakit gecirmek istersen bana yollarsin dedi. Ozel alankarsi saygim var.gozume sokmasin yeter. Ayni seyi ben yapsam oda rahatsiz olurdu bence. Bu olay tekrarlanirsa aynen sizin yazdiginizi yollayacagim ona
Sanki boşanmış eşler değil de taşınmış komşular gibi olabilmeniz farklı geldi, toplum alışık değil böyle şeylereTeşekkür ederimbiz ayrilali 4 ay oldu. O yuzden sevgilisine atmasi gereken mesaji bana atmasindan rahatsiz oldum. Yapmasaydi iyiydi. Yinede ona satasacak halim yok. Cocuga karsi vicdan azabi cekiyoruz ikimizde. Ona bir aile hayati borcluyuz. Onun menfaati için belli sınırlar icinde iletisimimizi sürdürmemiz lazım. Neyi dogru neyi yanlis yapiyoruz, sonuclari ne olur bir doktora danismak istedik
Ben olayı senin yasadklarından dolayı kendine uyarladıgında kendini yargılama diye anlattım aslnda aynı boyut değil zaten yasanılanlar.. duygusal ihtiyaçlarına smdiki gbi mecburi bi durumda karsılık veremezsn belki işte oyun oynayamıyosun çorba yapıyosn gbi.. çocuguna karsı yaklasımını düşüncelerini aşırı aşırı takdir ediyorm anne olmadıgım için akıl vermek haddim değil zaten ben sadece bi arkadasım gbi görüyorm swni. Kendi arkadasımda böyle bi durumda olsa kendisini ihmal etmeden kendisine yüklenmeden yol alması yönünde konusurdum cok uZattm kusura bakam lütfenAnladim ne demek istediğini. O kadar hassas degilim aslinda. Arada bir bende istemeden aglatiyorum kendisine zarar vermemesi için. Parmagini sıkıştıracak biseyi yapmasini engelliyorum, agliyor. Yapacak bisey yok. Duygusal ihtiyaclarina karsilik verme konusu kafami cok kurcaliyorben anne olduktan sonra annemden dahada uzaklastim. Cocugu ihmal etmenin bir sınırı var. Karni tok, ustu basi temiz, uykusunu aldiysa yeri geliyor bende beraber oyun oynamiyorum mesela su an corba karistiriyorum dibi tutmasin diye, oda kendi kendine takiliyor. Ben kizimin fiziksel ihtiyaclarini aksatmadim, annem benimkileri aksatti. Ihmalin sınırından kastım bu
Sizin programınız aksayacak şekilde 2 saat öncesinden ya da geç zamanda haber verirse dediğiniz gibi sonraki görüş gününde alsın. Ve mutlaka net sınırlarla belirleyin, uzun vadede çocuğunuz içinde daha barışçıl bir ortam yaratırsınız, diğer türlü çocuk büyüdükçe bu çatışmaları anlamaya başlar. Diğer konuda da bir daha olursa mutlaka uyarın, kimse kimsenin özel alanına şahit olmak zorunda değil, bu konuda kesinlikle haklısınız.
Sanki boşanmış eşler değil de taşınmış komşular gibi olabilmeniz farklı geldi, toplum alışık değil böyle şeylereen iyisini, en doğrusunu yapabilmenizi dilerim üçünüz için de .
Ben olayı senin yasadklarından dolayı kendine uyarladıgında kendini yargılama diye anlattım aslnda aynı boyut değil zaten yasanılanlar.. duygusal ihtiyaçlarına smdiki gbi mecburi bi durumda karsılık veremezsn belki işte oyun oynayamıyosun çorba yapıyosn gbi.. çocuguna karsı yaklasımını düşüncelerini aşırı aşırı takdir ediyorm anne olmadıgım için akıl vermek haddim değil zaten ben sadece bi arkadasım gbi görüyorm swni. Kendi arkadasımda böyle bi durumda olsa kendisini ihmal etmeden kendisine yüklenmeden yol alması yönünde konusurdum cok uZattm kusura bakam lütfen
Senin kızınla olan ilişkin o imrendiğin anne kız iletişimi gbi olacak eminim.. bide şu var hepimizin hayatında ilişkilerinde ailesinde eksikler var yanlıslar var üzülücek cok sey var. Bikaç yazında yazmıssın ya anne baba ilişkisinden mahrum kalcak üzülüyorm gbi.. mesela zamanında annemle babamn bosanmasını isterdim bende belki özgüvenli biri olurdum cok ceremesini cekiyorum ozmndan kalanların.. bende seni iyiki tanıdım vallaKimsenin cocuguyla gunde 10 saat oyun oynayabildigini sanmiyorum. Herkes cocukla evi süpürüp yemek yapiyor. Birde benim kizim cok yemek yiyor surekli ona biseyler hazirlamak zorundayim
Canim benim cok sagolasinelimden geleni yapmak istiyorum kizim icin. Bu hayato o secmedi. Ben hep anne babasiyla iyi iliskisi olanlara ozenirim, su yasimda bile keske en azindan annemle iliskim iyi olsaydi diye üzülüyorum. Ancak sunu biliyorum ki bir yastan sonra kendi yolunu cizecek. Üniversite icin gidecek, evlenecek. 50 yasinda hic calismamis, saglikli bir sevgili iliskisi olmamis bir birey olmak demek kendine hic yatirim yapmadigin yani mental olarak saglikli olmadigin anlamina geliyor bana göre. Tabi bu benim hayatim icin gecerli yani okudum, eğitimimi aldim. Bana bu süreçte gercekten cok destek oldun, uzatmak ne demek. Iyiki varsin, iyiki tanimisim seni
Senin kızınla olan ilişkin o imrendiğin anne kız iletişimi gbi olacak eminim.. bide şu var hepimizin hayatında ilişkilerinde ailesinde eksikler var yanlıslar var üzülücek cok sey var. Bikaç yazında yazmıssın ya anne baba ilişkisinden mahrum kalcak üzülüyorm gbi.. mesela zamanında annemle babamn bosanmasını isterdim bende belki özgüvenli biri olurdum cok ceremesini cekiyorum ozmndan kalanların.. bende seni iyiki tanıdım valla
Ya işsizlik bile baslı basına depresiflik sebebi inanIki ucu b... degnek iste. Beraber olsan keske ayrilsalar diye dusunuyosun, ayri olsan keske barissalar. Cok derin dusundugum icin üzülüyorum. Yakin zamanda bende psikiyatriste gittim, bir sorun görmedi. Depresif bir hava aliyorum ama 6 ay sonra karar vermek daha dogru olur dedi. Ayriligin henuz yeni olmasi, cocukla yasadigim zorluklar, henuz issiz olmam beni bunaltabilirmis. Hayat hepimize guzellikler getirsin insallah