InsallahMesleğine olması gerekenden daha fazla ve farklı anlamlar yüklemiş, gerçekten iyi niyet çerçevesinde yaklaşım sergiliyor olabilir eşiniz fakat maalesef profesyonelce bir yaklaşım olmuyor. Çok ince ve tehlikeli bir sınırda ilerliyor, bir iftira ile herşey karmakarışık ve rezil bir hale gelebilir. Kocanızdan eminsinizdir mesela, psikiyatrik manada da sıkıntı olmadığını söylemişsiniz ama işte tam da dediğiniz gibi işte, suistimale açık konular ve ortam kötü. Bende eğitimciyim ve meslek hayatım boyunca hiç bir öğrencime telefon numaramı da vermedim, özelimle ilgili de zerre kadar bilgileri yoktur.
Umarım eşiniz aklını başına toplayıp en kısa sürede meslek etiğine uygun şekilde şekilde davranış sergiler.
Kız öğrencilerle msjlaşmasındaki amaç ne daha bu adama mı güveniyorsunMerhaba bayanlar. Konuyu en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım farklı fikirlere çok ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin.
Eşimle 7 yıldır evliyiz, toplamda 12 yıllık bir beraberliğimiz var. İkimiz de öğretmeniz. Çok severek evlendik.
Eşim ailesinden sevgi ve ilgi görmeden büyümüş, çocuk ruhlu, oyunu, sporu çok seven hayatı çok da ciddi yaşamayan biri. Ben ise tam tersiyim. Zaman içinde ikimiz de birbirimizden etkilendik değiştik ben mesela her çeşit oyun oynamaya başladım. Çok eğlenirdik eskiden. Karakterlerimizin doğurduğu bir sonuç olarak ilişkide baskın karakter bendim eşimin de bi şikayeti yok sanıyordum. Çok kıskançlık yapıp boğduğum zamanlar oldu onu hatalarımın farkındayım şimdi. Bu durum sadece onu değil beni de yıpratmış zamanla.
2 sene önce 15 günlük oğlumuzu kaybettik çok zor zamanlardı ve en büyük destekçim yine eşimdi. Şükür ki şimdi 10 aylık bir kızımız var. Ama ne olduysa son bikaç ayda oldu. Eşim ortaokulda öğretmen ve sınıfındaki kız öğrencilerin sorunlarıyla fazlasıyla ilgilenmesi (evde akşamları mesajlaşma dahil) beni sinir etti ve son damla bu olay oldu. Bir de ben çevreden ve velilerce bu durumun yanlış anlaşıldığını başkasından duyunca iyice galeyana geldim- zaten bu konuda tartışıp duruyorduk bitiricem diyordu ama bi türlü bitmiyordu pat diye kesip atamamış-ve benim zorumla il içinde başka okula tayin istedi. Bu sürede telefonunu karıştırmam falan olay oldu ama bakma sebebim kızların eşime olan ilgilerini farketmem ve yanlış bişeyler var mı yok mu diye kontrol etmem. Çok net söyleyebilirim ki eşimden asla bu konuda şüphe duymadım ama sanırım benden çok onlarla ilgilenmesi kendini onlara ifade etmesi -benle hiçbir zaman dertleşmemiştir eşim- kıskançlık yapmama sebep oldu. Eşim kendini ilişkide hiç özgür hissedemediğinden şikayetçiydi ama istediği her şeyi yaptım bir aydır ama yine de eşim boşanmayı düşünüyor. Temmuz başında düzelmiştik ama aniden 5gün önce yine bozuldu. Yaptığım davranışlar bana oturmuyormuş ne olursa olsun belli bi düzeyin üstüne çıkamıyormuşuz anlaşamıyormuşuz... Bunları dedi dedi ve bişey yokmuş gibi öpmeler falan devam ediyordu ama ben lütfen kararını verene kadar yanaşma bana dedim. Ben elimden geleni yapıyorum, O hala kızlarla mesajlaşıyor okuldan ayrılmasına rağmen hatta biriyle mektuplaşıyor bile. Hiç bir şey demiyorum artık demek içimden geliyor mu onu da bilmiyorum. Kızım olduğu için boşanma kararını verecek kişi ben olmayacağım. Ben kendimden daha ne kadar ödün veririm bilmiyorum. Bence aile birliği çok önemli mesela dün akşam yemekten sonra 4saat hiç yanına gitmedim o da gelmedi sürekli mesajlaştı onlarla. Ben evde takılıyorum yalnız başıma. Boşanmak istemiyorum ama böyle nasıl gider onu da bilmiyorum. Şu an eşimin kafasında hesaplaşmasının bitmesini bekliyorum o istediği zaman konuşacakmışız.
Biliyorum çok uzun oldu ama inşallah okuyup fikir veren çıkar inşallah.
Canım, durumuna çok üzüldüm. Ama doğru hamlelerle herşeyi duzeltebilecegini düşünüyorum.Merhaba bayanlar. Konuyu en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım farklı fikirlere çok ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin.
Eşimle 7 yıldır evliyiz, toplamda 12 yıllık bir beraberliğimiz var. İkimiz de öğretmeniz. Çok severek evlendik.
Eşim ailesinden sevgi ve ilgi görmeden büyümüş, çocuk ruhlu, oyunu, sporu çok seven hayatı çok da ciddi yaşamayan biri. Ben ise tam tersiyim. Zaman içinde ikimiz de birbirimizden etkilendik değiştik ben mesela her çeşit oyun oynamaya başladım. Çok eğlenirdik eskiden. Karakterlerimizin doğurduğu bir sonuç olarak ilişkide baskın karakter bendim eşimin de bi şikayeti yok sanıyordum. Çok kıskançlık yapıp boğduğum zamanlar oldu onu hatalarımın farkındayım şimdi. Bu durum sadece onu değil beni de yıpratmış zamanla.
2 sene önce 15 günlük oğlumuzu kaybettik çok zor zamanlardı ve en büyük destekçim yine eşimdi. Şükür ki şimdi 10 aylık bir kızımız var. Ama ne olduysa son bikaç ayda oldu. Eşim ortaokulda öğretmen ve sınıfındaki kız öğrencilerin sorunlarıyla fazlasıyla ilgilenmesi (evde akşamları mesajlaşma dahil) beni sinir etti ve son damla bu olay oldu. Bir de ben çevreden ve velilerce bu durumun yanlış anlaşıldığını başkasından duyunca iyice galeyana geldim- zaten bu konuda tartışıp duruyorduk bitiricem diyordu ama bi türlü bitmiyordu pat diye kesip atamamış-ve benim zorumla il içinde başka okula tayin istedi. Bu sürede telefonunu karıştırmam falan olay oldu ama bakma sebebim kızların eşime olan ilgilerini farketmem ve yanlış bişeyler var mı yok mu diye kontrol etmem. Çok net söyleyebilirim ki eşimden asla bu konuda şüphe duymadım ama sanırım benden çok onlarla ilgilenmesi kendini onlara ifade etmesi -benle hiçbir zaman dertleşmemiştir eşim- kıskançlık yapmama sebep oldu. Eşim kendini ilişkide hiç özgür hissedemediğinden şikayetçiydi ama istediği her şeyi yaptım bir aydır ama yine de eşim boşanmayı düşünüyor. Temmuz başında düzelmiştik ama aniden 5gün önce yine bozuldu. Yaptığım davranışlar bana oturmuyormuş ne olursa olsun belli bi düzeyin üstüne çıkamıyormuşuz anlaşamıyormuşuz... Bunları dedi dedi ve bişey yokmuş gibi öpmeler falan devam ediyordu ama ben lütfen kararını verene kadar yanaşma bana dedim. Ben elimden geleni yapıyorum, O hala kızlarla mesajlaşıyor okuldan ayrılmasına rağmen hatta biriyle mektuplaşıyor bile. Hiç bir şey demiyorum artık demek içimden geliyor mu onu da bilmiyorum. Kızım olduğu için boşanma kararını verecek kişi ben olmayacağım. Ben kendimden daha ne kadar ödün veririm bilmiyorum. Bence aile birliği çok önemli mesela dün akşam yemekten sonra 4saat hiç yanına gitmedim o da gelmedi sürekli mesajlaştı onlarla. Ben evde takılıyorum yalnız başıma. Boşanmak istemiyorum ama böyle nasıl gider onu da bilmiyorum. Şu an eşimin kafasında hesaplaşmasının bitmesini bekliyorum o istediği zaman konuşacakmışız.
Biliyorum çok uzun oldu ama inşallah okuyup fikir veren çıkar inşallah.
Evet aslinda durumu cok guzel ozetlemissin ama boyle yaptiginda ben de ilgi gosteremiyorum. Doğum sonrasi ilgisiz kaldigindan yakindi basta sonra baskidan simdi de boyleCanım, durumuna çok üzüldüm. Ama doğru hamlelerle herşeyi duzeltebilecegini düşünüyorum.
Erkekler marstan, kadınlar venusten kitabını okudun mu?
Erkeklerin en büyük arzusu, eşleri tarafından oldukları gibi kabul görmek , beğenilmek ve takdir edilmektir. Eşleri onların hareketlerine müdahale ederse kendilerini yetersiz hissederler. Bazısı bu duruma 1 yılda tepki verir, bazısı da 7 yılda.
Anladığım kadarıyla sen çok kontrolcü ve baskın olduğun için, eşin takdir edilme ihtiyacını okuldaki kız öğrencilerle konusarak görüyor. Doğru birşey yaptığını söylemiyorum, ama anlaşılabilir bir durum.
Canım, şu an ilgi göstermek istememeni çok çok iyi anlıyorum.Evet aslinda durumu cok guzel ozetlemissin ama boyle yaptiginda ben de ilgi gosteremiyorum. Doğum sonrasi ilgisiz kaldigindan yakindi basta sonra baskidan simdi de boyle
Valla bravo, cok sukur bir sorunum yok ama olursa diye ve sorunlu evlilikleri olan arkadaslar icin kitap tavsiyelerini burdan ya da ozelden bekliyorumCanım, şu an ilgi göstermek istememeni çok çok iyi anlıyorum.
Ben kendi hikayemi çok kısaca özetleyeyim: evliligimin ilk senesi dolduğunda boşanma noktasına geldim.
Aynı şekilde ben baskın karakterdim, eşimin de bunu sorun etmediğini sanıyordum.
Gerçek böyle değilmiş.
Ayrilma noktasına geldiğimizde kendimi çok çaresiz hissettim. Kendi kendime çözüm bulamayacagimi anlayınca, araştırdım ve kadınlar için yazılmış olan bir sürü kitap okudum. Ben okuduklarimi uygulayarak kendi tavirlarimi değiştirdikçe, eşim de değişti ve bambaşka bir insan haline geldi.
Şu an beni üzecek birşey yapacağını düşünemiyorum bile.
Meğer baştan beri bütün güç bendeymis, ama nasıl kullanacagimi bilmiyormusum.
Evliliğin sahibi kadınlardır, evlilik onlar nasıl yonlendirirse o şekilde yürür.
İngilizcen varsa birkaç kitap tavsiye edebilirim, yoksa da elimden geldiğince yardımcı olurum canım benim. İnşallah herşey düzelecek :)
Canım sorunun olmasa bile kendini geliştirme istegine ve merakına hayran kaldım :) belki hiç sorun olmasa bile evliliğini daha da iyi ve mutlu hale getirebilirsin.Valla bravo, cok sukur bir sorunum yok ama olursa diye ve sorunlu evlilikleri olan arkadaslar icin kitap tavsiyelerini burdan ya da ozelden bekliyorum
Hemen bakiyorum canim sagolCanım sorunun olmasa bile kendini geliştirme istegine ve merakına hayran kaldım :) belki hiç sorun olmasa bile evliliğini daha da iyi ve mutlu hale getirebilirsin.
Erkekler mars'tan kadınlar venusten tavsiye ederim.
İngilizcen varsa Laura doyle'un empowered wife kitabını tavsiye ederim.
Ben de vakit bulduğumda çok kapsamlı bir blog yazacağım. İnşallah yardimim dokunur.
Cok sagol evet ingilizce biliyorum tavsiye ettigin kitaplari yine de okuyacagim insallah. Yine de diyorum çünkü yarin memlekete gitmeye karar verdim. Ne olacaksa olacak evden ayriliyorumCanım, şu an ilgi göstermek istememeni çok çok iyi anlıyorum.
Ben kendi hikayemi çok kısaca özetleyeyim: evliligimin ilk senesi dolduğunda boşanma noktasına geldim.
Aynı şekilde ben baskın karakterdim, eşimin de bunu sorun etmediğini sanıyordum.
Gerçek böyle değilmiş.
Ayrilma noktasına geldiğimizde kendimi çok çaresiz hissettim. Kendi kendime çözüm bulamayacagimi anlayınca, araştırdım ve kadınlar için yazılmış olan bir sürü kitap okudum. Ben okuduklarimi uygulayarak kendi tavirlarimi değiştirdikçe, eşim de değişti ve bambaşka bir insan haline geldi.
Şu an beni üzecek birşey yapacağını düşünemiyorum bile.
Meğer baştan beri bütün güç bendeymis, ama nasıl kullanacagimi bilmiyormusum.
Evliliğin sahibi kadınlardır, evlilik onlar nasıl yonlendirirse o şekilde yürür.
İngilizcen varsa birkaç kitap tavsiye edebilirim, yoksa da elimden geldiğince yardımcı olurum canım benim. İnşallah herşey düzelecek :)
Evet bunlar da hakli tespitleradamla aranız açık boşanmak istemiyorsunuz
ama adama diyorsunuz ki belli oluncaya kadar uzak dur
niye araya dahada soğukluk girsin uzaklaşın diye mi? sizin boşanmak istemeyen taraf olarak adım atmanız gerekirken adamın önünü kesmenizi doğru bulmadım
adam niye sizinle konuşmuyor onu düşünün mesela sürekli ona ne yapacağını söylüyor olabilir misinz?
sürekli bir akıl verme durumu olabilir mi?
bu yüzden adam sizinle konuşmak istemiyor kendinden küçüklerin küçük de olsa kendi düşüncelerine saygı göstermesi hoşuna gidiyor olabilir mi?
adamın düşücelerine ne kadar saygı gösteriyorsunuz ? mesela müdahale ediyor musnuz sürekli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?