• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma sebebimiz

İlgili bir öğretmen olabilir. Ben de kendimi idealist bir öğretmen olarak nitelerim. Ama baktım bir öğrenci problemli mesai saatleri içinde boş saatlerimde öğrenciyle görüşürüm. Kantinde bir çay ısmarlar sohbet ederim. Baktım çözemeyeceğim birşey rehberlik servisine yönlendiririm. Oturup evden 4 saat mesajlaşmam.
Adamın mesajlaşması falan fazla ama ne biliyim çok tuhaf ailesi olan çocuklar biliyorum. İntihar etmeye kalkışan hamile kalan falan daha orta okulda bir de. Farklı şekilde yardım etmeli aslında doğru

Adamın mesajlaşması falan fazla ama ne biliyim çok tuhaf ailesi olan çocuklar biliyorum. İntihar etmeye kalkışan hamile kalan falan daha orta okulda bir de. Farklı şekilde yardım etmeli aslında doğru
Evet aynen dediğiniz gibi bir okulda çalışıyorum. Geçen seneye kadar 3-5 kız vardı artık tamamı erkek öğrencilerimin. Ama şunu vurgulamam gerekiyor, çocuğum derdi her ne olursa olsun (taciz, tecavüz, intihar eğilimi vs) öğretmen kendi başına mesajlaşmayla falan bu konularla ilgilenemez. Yapacağı şey rehberlik servisine yönlendirmek ve adli bir durumsa hemen idareye konuyu anlatır bir dilekçe yazmaktır. Bu sorunları çözecek kişi öğretmen değildir. Niyeti ne olursa olsun 'sana ne' derler adama. Öğretmense zaten usulün ne olduğunu biliyordur.

Bana esinizin davranislari hic normal gelmedi. İyi niyetli olsa, siz uyardiginizda "aaa gercekten yanlis anlasilabilir" diyip birakmasi lazimdi. Hic kiskanc bir insan degilim, cevremdeki herkes de bilir ama esinizin durumu kiskanclik konusu falan degil; baska bir sorun var kabul edin bence

13-14 yaşındaki öğrencilerle ne konuşuyor Allah askina cok tehlikeli isler,yarin tacizci dkye1 çıkarsa ne halt yiyecek

Bana esinizin davranislari hic normal gelmedi. İyi niyetli olsa, siz uyardiginizda "aaa gercekten yanlis anlasilabilir" diyip birakmasi lazimdi. Hic kiskanc bir insan degilim, cevremdeki herkes de bilir ama esinizin durumu kiskanclik konusu falan degil; baska bir sorun var kabul edin bence
Tabi ki kabul ediyorum baska bisey oldugunu, o yöneltilen agir itham elbette benim de aklima geliyor ama oncelikle ne oldugundan emin olmak istiyorum. Sadece varsayimla hareket etmek istemiyorum olay bu. Nasil emin olabilirim ne oldugundan onun yolunu ariyorum. Varsa fikriniz acigim. Mesela o okulun müdürünü baska bi arkadas arasa veli gibi sikayet etse olur mi ki? Baska bisey gelmiyor aklima simdilik. Inanin pedofili falan yoksa gerçekten iyi niyetinin kurbani olacak

valla hocadır ilgileniyordur sorunlarıyla falan diyemeyeceğim hiç. geçen başka konuda da yazdım 30 yaşında kız arkadaşım 16-17 yaşındaki erkek öğrencisinin çocukluk hayranlığı/aşkına olgunlukla cevap veremedi, 6 ay debelenmesinin üstüne bikaç ay önce çocuktan hoşlandığını hislerine mani olamadığını itiraf etti!!!! o zamana dek bir milyon kere kendisine bir öğretmene öğrenci ile bu denli ilgilenmenin doğru olmadığını, yanlış(!) anlaşılabileceğini , çocuğun bariz bir şekilde arkadaşıma aşık olduğunu ve arkadaşımın bu yakın ilgisini aşkına karşılık gibi düşünebileceğini anlatmaya çalışmış, mesafeli olmasını söylemiştim... dinlemedi.

eşinin de açıkçası masum duygular beslediğine inanmıyorum..eşine Allah akıl fikir versin, çocukları da korusun diyebilirim sadece...

Tabi ki kabul ediyorum baska bisey oldugunu, o yöneltilen agir itham elbette benim de aklima geliyor ama oncelikle ne oldugundan emin olmak istiyorum. Sadece varsayimla hareket etmek istemiyorum olay bu. Nasil emin olabilirim ne oldugundan onun yolunu ariyorum. Varsa fikriniz acigim. Mesela o okulun müdürünü baska bi arkadas arasa veli gibi sikayet etse olur mi ki? Baska bisey gelmiyor aklima simdilik. Inanin pedofili falan yoksa gerçekten iyi niyetinin kurbani olacak
Valla ben bu konulardan cok uzagim ama bence o okulun mudurune gidip rehberlik hocasindan rica edip kizlari baska bir bahaneyle dinlemesini isteyebilirsiniz. Mudure de soylersiniz benim de kizim var, cok rahatsizim. Bir sey cikmaz ama benim icim rahat etsin vs diye. Bu arada basiniz sagolsun

Kaba tabirle Hafif bir subyancilik hissediyorum..

Biliyorum konduramazsin ama gerçek bu

Valla ben bu konulardan cok uzagim ama bence o okulun mudurune gidip rehberlik hocasindan rica edip kizlari baska bir bahaneyle dinlemesini isteyebilirsiniz. Mudure de soylersiniz benim de kizim var, cok rahatsizim. Bir sey cikmaz ama benim icim rahat etsin vs diye. Bu arada basiniz sagolsun
Sagolun tek bassagligi dileyen siz oldunuz. Okulda rehber ogretmen yok maalesef olsaydi isler bu noktaya gelmezdi belki de.

Hic normal degil esinizin yaptigi. Ortaokula giden bir oglum var. Biz ve sinif ogretmeni bir whatsapp grubu kurduk. Bir sorun olursa veliler oradan paylasiyoruz. Ama esinizin boyle birsey yapmasini dogru bulmuyorum. Ne yapilabilir diye dusundum ama mudurle mi konusmali diye dusundum once ama boyle birsey de nasil soylenir ki? Belki esiniz gercekten iyi niyetlidir ama mudur esinizi farkli degerlendirebilir. O yuzden bilemedim. Bu arada basiniz sag olsun.
Uzgunum nasil yardim edecegimi bilemedim ama burada rehberlik ogretmeni olarak gorev yapan arkadaslar varsa belki onlar yol gosterir.
Son olarak sizin tutumunuz kiskanclik degil. Cunku esinizin davranisi normal degil.

Veliler bile bu durumdan sikayetci ama esiniz israrla devam ediyor, ustelik butun yanlis anlasilmalara sebebiyet vermesine ragmen. O ogrencilere de umut veriyor anladigim kadariyla. Bizde ogrencilik hayati gecirdik hocalarimiza saygi duyardik asla bu sekilde bir munasebet yasamadim.
Problem esinizde bence hissettiklerinizden sonuna kadar haklsiniz. Yuva yikilmasinin bende taraftari degilim birde cocugunuz varmis. Pskolojik destek mi alsaniz faydali olabilir esiniz o kizlara hangi dertlerini anlatiyorsa pskologa anlatsin bi zahmet

Hic normal degil esinizin yaptigi. Ortaokula giden bir oglum var. Biz ve sinif ogretmeni bir whatsapp grubu kurduk. Bir sorun olursa veliler oradan paylasiyoruz. Ama esinizin boyle birsey yapmasini dogru bulmuyorum. Ne yapilabilir diye dusundum ama mudurle mi konusmali diye dusundum once ama boyle birsey de nasil soylenir ki? Belki esiniz gercekten iyi niyetlidir ama mudur esinizi farkli degerlendirebilir. O yuzden bilemedim. Bu arada basiniz sag olsun.
Uzgunum nasil yardim edecegimi bilemedim ama burada rehberlik ogretmeni olarak gorev yapan arkadaslar varsa belki onlar yol gosterir.
Son olarak sizin tutumunuz kiskanclik degil. Cunku esinizin davranisi normal degil.
Teşekkür ederim. Mudurle direkt konusmayi dediginiz sebepten uygun bulmuyorum ben de o yuzden guvendigim bi arkadaşa arattiracagim okulu sanki. Hic de sevmem boyle oyunlari ama caresizim

Öğretmenlere güvenemeyeceksek napalım yahu? Burada hergün daha da çok şaşırıyorum daha neler göreceğiz acep..:işsiz:

Merhaba bayanlar. Konuyu en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım farklı fikirlere çok ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin.

Eşimle 7 yıldır evliyiz, toplamda 12 yıllık bir beraberliğimiz var. İkimiz de öğretmeniz. Çok severek evlendik.

Eşim ailesinden sevgi ve ilgi görmeden büyümüş, çocuk ruhlu, oyunu, sporu çok seven hayatı çok da ciddi yaşamayan biri. Ben ise tam tersiyim. Zaman içinde ikimiz de birbirimizden etkilendik değiştik ben mesela her çeşit oyun oynamaya başladım. Çok eğlenirdik eskiden. Karakterlerimizin doğurduğu bir sonuç olarak ilişkide baskın karakter bendim eşimin de bi şikayeti yok sanıyordum. Çok kıskançlık yapıp boğduğum zamanlar oldu onu hatalarımın farkındayım şimdi. Bu durum sadece onu değil beni de yıpratmış zamanla.

2 sene önce 15 günlük oğlumuzu kaybettik çok zor zamanlardı ve en büyük destekçim yine eşimdi. Şükür ki şimdi 10 aylık bir kızımız var. Ama ne olduysa son bikaç ayda oldu. Eşim ortaokulda öğretmen ve sınıfındaki kız öğrencilerin sorunlarıyla fazlasıyla ilgilenmesi (evde akşamları mesajlaşma dahil) beni sinir etti ve son damla bu olay oldu. Bir de ben çevreden ve velilerce bu durumun yanlış anlaşıldığını başkasından duyunca iyice galeyana geldim- zaten bu konuda tartışıp duruyorduk bitiricem diyordu ama bi türlü bitmiyordu pat diye kesip atamamış-ve benim zorumla il içinde başka okula tayin istedi. Bu sürede telefonunu karıştırmam falan olay oldu ama bakma sebebim kızların eşime olan ilgilerini farketmem ve yanlış bişeyler var mı yok mu diye kontrol etmem. Çok net söyleyebilirim ki eşimden asla bu konuda şüphe duymadım ama sanırım benden çok onlarla ilgilenmesi kendini onlara ifade etmesi -benle hiçbir zaman dertleşmemiştir eşim- kıskançlık yapmama sebep oldu. Eşim kendini ilişkide hiç özgür hissedemediğinden şikayetçiydi ama istediği her şeyi yaptım bir aydır ama yine de eşim boşanmayı düşünüyor. Temmuz başında düzelmiştik ama aniden 5gün önce yine bozuldu. Yaptığım davranışlar bana oturmuyormuş ne olursa olsun belli bi düzeyin üstüne çıkamıyormuşuz anlaşamıyormuşuz... Bunları dedi dedi ve bişey yokmuş gibi öpmeler falan devam ediyordu ama ben lütfen kararını verene kadar yanaşma bana dedim. Ben elimden geleni yapıyorum, O hala kızlarla mesajlaşıyor okuldan ayrılmasına rağmen hatta biriyle mektuplaşıyor bile. Hiç bir şey demiyorum artık demek içimden geliyor mu onu da bilmiyorum. Kızım olduğu için boşanma kararını verecek kişi ben olmayacağım. Ben kendimden daha ne kadar ödün veririm bilmiyorum. Bence aile birliği çok önemli mesela dün akşam yemekten sonra 4saat hiç yanına gitmedim o da gelmedi sürekli mesajlaştı onlarla. Ben evde takılıyorum yalnız başıma. Boşanmak istemiyorum ama böyle nasıl gider onu da bilmiyorum. Şu an eşimin kafasında hesaplaşmasının bitmesini bekliyorum o istediği zaman konuşacakmışız.

Biliyorum çok uzun oldu ama inşallah okuyup fikir veren çıkar inşallah.
O ogrencilerin birinden birgun iftira yerse hic sasirmasin.

eşimde öğretmen biri merhaba derse selam kelam cvp vermek zorunda kalıyor ama ne zaman ki muhabet uzamaya başlıyor eşim mesajlara cevap vermemezlik ediyor, bulunduğu bölgede iftira olayı malesef yaygın. okulda asla sınıfta yanlız kalmıyor kapısı muhakkak açık ses kaydı ve kamera var nolur nolmaz , insan oğlu diyor,

diğer sorunlar ise apayrı bişy bunu bir aile danışmanı ile görümeniz lazım

Bir ogretmen olarak esinizden acil bosanin diyorum size simdi mesaj mektup ileride nolur bilinmez whatsapp grunu kurup once ders sonra foto atma olaylari olan bi arkadasimiz olmustu uyari aldi sapik damgasi yedi ise devam ediyor insallah ders olmustur bi ogretmenin numarasi ogrencide olmamali benim numaram velilerimde oluyor suana kadar hicbir ogrencim cesaret edip aramadi mesaj atmadi ki ben lisedeyim

Konu sahibi yorumlara kizdigini daha dogrusu rahatsiz oldugunu farkediyorum. Haklisin insan esine boyle seyleri konduramaz. Ama normal degilse de normal denir yani. Bu illa esinin cocuklara o gozle baktiginin kaniti degil tabiki. Ama esin ogrencileriyle sohbet etmekten keyif aliyor akranlari gibi bu kesin ve tehlikeli. Yoksa tamamen safi dur su ogrencimin problemini cozeyim gibi bir sey olmadigi ortada. Olur olum kalim meselesi olur butun gun de ilgilenir o ogrencisiyle. Ama bu durumda esini cocugunu birakip surekli onlarla ilgilenmesi onlarla vakit gecirmekten keyif almasi cok cok anormal bi durum. Bende severim cocuklarla ilgilenmeyi ruhum biraz cocuktur parka giderim oglumla arkadaslariyla yakalamac falan oynarim. Ama bi ogretmenin nerde durmasi gerektigini bilmesi, meslegini esini cocugunu da dusunmesi lazim. Bunca uyariya yanlis anlasilmaya kulak asmamasi insana acaba dedirtiyor. Saglam bi rest cekmen lazim. Hic.kotu niyeti yoksa bile bu gidisle meslegi zarar gorecek veya etrafa rezil olacaksiniz.

Eşim kendini ilişkide hiç özgür hissedemediğinden şikayetçiydi ama istediği her şeyi yaptım bir aydır ama yine de eşim boşanmayı düşünüyor. Temmuz başında düzelmiştik ama aniden 5gün önce yine bozuldu. Yaptığım davranışlar bana oturmuyormuş ne olursa olsun belli bi düzeyin üstüne çıkamıyormuşuz anlaşamıyormuşuz..

Genel olarak üzerinde durulan konu gerçekten çok önemli, bana pek masum gelmedi anlattiklariniz...

Ayrica eşiniz penceresinden de durumlar pek parlak değil anlaşılan. Boşanmayı düşünüyor demişsiniz.

Boşanmayı düşünen birisi için böyle bir güven kırıklığı üzerine amacınız boşanmamak adına mücadele etmek mi?

Back