esinizi bim ere şikayet edin. ne münasebet kız öğrenciyle mesaj mektup !Veliler rahatsızmış başka öğretmenlere ve müdüre şikayet etmiş ama müdür eşime bişey demedi galiba bilmiyorum. Eşim okul hayatını benle pek paylaşmaz.
Çok tehlikeli ,çocuğun velisi görürse sonunu düşünemiyorum
Canım, şu an ilgi göstermek istememeni çok çok iyi anlıyorum.
Ben kendi hikayemi çok kısaca özetleyeyim: evliligimin ilk senesi dolduğunda boşanma noktasına geldim.
Aynı şekilde ben baskın karakterdim, eşimin de bunu sorun etmediğini sanıyordum.
Gerçek böyle değilmiş.
Ayrilma noktasına geldiğimizde kendimi çok çaresiz hissettim. Kendi kendime çözüm bulamayacagimi anlayınca, araştırdım ve kadınlar için yazılmış olan bir sürü kitap okudum. Ben okuduklarimi uygulayarak kendi tavirlarimi değiştirdikçe, eşim de değişti ve bambaşka bir insan haline geldi.
Şu an beni üzecek birşey yapacağını düşünemiyorum bile.
Meğer baştan beri bütün güç bendeymis, ama nasıl kullanacagimi bilmiyormusum.
Evliliğin sahibi kadınlardır, evlilik onlar nasıl yonlendirirse o şekilde yürür.
İngilizcen varsa birkaç kitap tavsiye edebilirim, yoksa da elimden geldiğince yardımcı olurum canım benim. İnşallah herşey düzelecek :)
Canım önce ona müdahale etmeyi bıraktım. Yardım etmek amacıyla yaptığımı düşündüğüm, ama erkeklerin saygısızlık ve eleştiri olarak algıladığı her hareketimi bıraktım. Örneğin sigarasını karışmak, ne giymesi gerektiğini söylemek, işiyle ilgili tavsiye vermek, yediği yemeğe karışmak, bana nasıl davranması gerektiğini söylemek...Nasıl oldu bu bize de anlat örnek vererek Zeynep'cim.
Bir öğretmen olarak yorumum; eşiniz yürek yemiş. Hiç mi haber okumuyor tv izlemiyor? Üstelik okullarda her toplantıda bu konunun üzerinde durulur mesafeyi ayarlayın diye. Eşinizin hiçbir art niyeti olmayabilir ama Allah biliyor o öğrencilerin yarısı eşinize aşık olduğunu sanıyordur. Birbirlerini kıskanıp hasetlenip bir iftira atmaya bakar olay. Kendi hayatını karartması bir yana sizin ve evladınızın yüzünü de de aptal saptal şeyler yüzünden yere eğecek düşüncesiz insan.
Kızım olduğu için boşanma kararını verecek kişi ben olmayacağım.
İçerik olarak rahatsız rdici bir durum yokmuş ki siz de pedofili diye hemen teşhis koymayın benceNe bırakmaması ya. Adam alini bir şekilde pedofili!!!!
Canım önce ona müdahale etmeyi bıraktım. Yardım etmek amacıyla yaptığımı düşündüğüm, ama erkeklerin saygısızlık ve eleştiri olarak algıladığı her hareketimi bıraktım. Örneğin sigarasını karışmak, ne giymesi gerektiğini söylemek, işiyle ilgili tavsiye vermek, yediği yemeğe karışmak, bana nasıl davranması gerektiğini söylemek...
Hepsini bir çırpıda çöpe attım. Zorlandığım oldu ama ağzımda bant var farzettim.
İsteklerini ilham verici biçimde dile getirmeye başladım. "Para biriktirip ev alalım" demek yerine, "kendi evimde oturmayı çok isterdim" demeye başladım mesela. Yani talep etmeyi bıraktım, ama isteklerimi öyle bir biçimde söyledim ki, ona beni mutlu etmesi için ipucu vermiş oldum.
Kendimi mutlu etmeye odaklandim. Bir ev işi veya başka birşey benim kendime ayiracagim zamandan caliyorsa, basitçe "hayır" demeyi bildim ve kendimi savunmak için bir sürü açıklama yapmaktan kacindim.
Ona "neden beni aramiyorsun" diye söylenen guya güçlü ama çekilmez kadın olmayı bıraktım, onun yerine "seni özledim" diyen kırılgan ama kadınsı biri olmayı seçtim.
Onun bana yaptığı iyilikleri / iltifatlari, en kcuugunu bile minnetle kabul etmeye basladim. Marketten dondurma alıp geldiğinde, cileklisini niye almadın ben onu seviyorum demek yerine gülümseyerek teşekkür etmeyi seçtim. Ona beni mutlu ettiğini hissettirdikce, daha çoğunu yapmaya başladı.
Aslında bu coook daha uzun uzun anlatılacak birşey, ama özetle böyle.
Bunların hepsini blog yazıp anlatacağım inşallah.
Diyelim ki pedofili değil maksat ne yahu çocuk onlar ne mesajı ben de öğretmenim bu iş bana tehlikeli geldiBu durumun pedofili olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Belki eşiniz evlilik hayatında özgür olduğunu düşünmediği yada dinlenmedigini düşündüğü için öğrencilerin ona karşı olan ilgisinden memnun olmuştur. Yani tam olarak dinlenilmesi hoşuna gitmiştir. Siz dinlemiyosunuz filan demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama bende bı öğretmenim ve o dönem çocuklarında öğretmenlere karşı bı ilgi olabiliyor. Öğretmenden somut donutler verince daha da ilerleyebiliyor.. bu durumda iki tarafta karşılıklı ego tatmini yapıyor... Ayrıca siz boşanmak istiyorsanız direk konusun onu beklemeyin ya da bu dönemi sağlıklı bı şekilde atlatabileceginizi düşünüyorsanız esinize sabır gösterin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?