- 1 Haziran 2017
- 100
- 106
- 18
- 36
Burda cocukla ne niyetle konusulduğu falan önemli seyler. Yapılan hoş demiyorum. Bir sürü aile içi şiddet taciz gibi meseleler öğretmenler sayesinde ortaya çıkıyor. Mesajlaşması hoş değil ama velilerin de orda burda sanki adam tacizciymiş gibi anlatıp durmaları hş değil.Iyi de adam artık evliliğini zedelemeye başlamış.
Karısıyla evdeki 10 aylık kızıyla yeterince vakit gecirmeyip ogrencileriyle 4 5 saat boyunca mesajlasmak nedir ne tür bir yardimdir?
Üstelik bu kadar uzun mesajlasmak çocukları iyice telefon bağımlısı haline getirmez mi ?
Öğrencisini bu kadar düşünen öğretmen sorunu kısaca çözer ve konuyu kapatır bu denli sakız gibi uzatmaz.
Ben velilerin çok da doğru davranmadığını düşündüm. Orda burda öğretmen hakkında konuşmaları yanlış. Adama gidip çocugumun derdi ne hocam deyip çözmeye calışacakları yere mesajlarda kanıt yokken adam tacizci gibi onurunu zedelemişler. Öğretmenle müdürle halledilmesi gereken konular bunlar bence.Iyi de adam artık evliliğini zedelemeye başlamış.
Karısıyla evdeki 10 aylık kızıyla yeterince vakit gecirmeyip ogrencileriyle 4 5 saat boyunca mesajlasmak nedir ne tür bir yardimdir?
Üstelik bu kadar uzun mesajlasmak çocukları iyice telefon bağımlısı haline getirmez mi ?
Öğrencisini bu kadar düşünen öğretmen sorunu kısaca çözer ve konuyu kapatır bu denli sakız gibi uzatmaz.
Ben velileri gayet de haklı buldum.Cunku dünya artık öyle naif bi yer değil.Burda cocukla ne niyetle konusulduğu falan önemli seyler. Yapılan hoş demiyorum. Bir sürü aile içi şiddet taciz gibi meseleler öğretmenler sayesinde ortaya çıkıyor. Mesajlaşması hoş değil ama velilerin de orda burda sanki adam tacizciymiş gibi anlatıp durmaları hş değil.
Ben velilerin çok da doğru davranmadığını düşündüm. Orda burda öğretmen hakkında konuşmaları yanlış. Adama gidip çocugumun derdi ne hocam deyip çözmeye calışacakları yere mesajlarda kanıt yokken adam tacizci gibi onurunu zedelemişler. Öğretmenle müdürle halledilmesi gereken konular bunlar bence.
Arkadaslar oncelikle yorumlariniz icin tesekkurler hepsini okuyorum ama kizimla ilgilendigim için hemen cevap yazamiyorum. Birincisi konu fake degil. Ikincisi sinifin cogu kiz oldugu icin kizlarla mesajlasma fazla oluyor asla erkek ogrenciyle mesajlasmiyor demedim onlarla da mesajlastigi oldu ama kizlar acikcasi daha sorun uretip geliyor. Esim kim olursa olsun kendisinden istenen yardimi geri cevirmez. Yaptigi biraz da bana inat gibi hissediyorum basindan beri ama dogru bulmuyorum ki buraya fikir sordum. Evet suphe uyandiracak tavri oldu ama okudugum mesajlarda ve mektuplarda %95 ders konusulmustu. Baska bi durum sezsem bu is kac ay once bitmisti. Ama yine de bitmesini ve ne olursa olsun tavrinin hos olmadığını mesafe koymasi gerektigini anlamasini istiyorum. Anlamazsa veya yanasmazsa kendi bilecek
Bir öğretmen olarak yorumum; eşiniz yürek yemiş. Hiç mi haber okumuyor tv izlemiyor? Üstelik okullarda her toplantıda bu konunun üzerinde durulur mesafeyi ayarlayın diye. Eşinizin hiçbir art niyeti olmayabilir ama Allah biliyor o öğrencilerin yarısı eşinize aşık olduğunu sanıyordur. Birbirlerini kıskanıp hasetlenip bir iftira atmaya bakar olay. Kendi hayatını karartması bir yana sizin ve evladınızın yüzünü de de aptal saptal şeyler yüzünden yere eğecek düşüncesiz insan.
Eşiniz öğrencileriyle yakın olmak, iyi anlaşmak niyetinde olabilir ama ergenlik çağındaki çocuklardan bahsediyoruz. Zamanında sevdiğim bir öğretmenimin ödev kontrol listesi için sınıfın içinden beni seçmiş olması gibi basit bir olaya bile anlam yüklemiştim.Demek istediğim çocuklar da farklı anlamlar yükleyebilir bu durumu ailelerine yansıtır vs. vs. Hiç hoş olmayan durumlar, ithamlar ortaya çıkabilir. Bence de hiç iyi bir durum değil siz haklısınız. Belki de eşiniz anlattığınız gibi çocuk ruhlu olmasından dolayı yakın davranıyordur iyi anlaşıyordur ama mektuplaşmak falan biraz fazla.
Allah akıl fikir versin bu erkekler kadar aptalı yok işlerine geldiği gibi anlıyorlar herşeyi yüz kızartıcı bir sebeple kınama cezası bile alsa boşanmayla kızının yüzünü bile göstermemekle tehdit et. Eşin çocuk ruhlu olduğu için içinde kalanları böyle telafi etmeye çalışıyor gibi geldi ve ne yazık ki kötü bir şey yaşamadan aklı başına gelmeyecek. Psikolojik destek almalı o almıyorsa siz danışın bir uzmana. Hiçbiri olmazsa sen bir karar ver sabırla akıllanıp büyümesini bekleyebilecek misin yoksa o kadar uğraşamaz mısın önce buna karar ver ona göre davran. Bu işin sonu hayra alamet değil...Ona göre bi sorun yokmuş yanlış bişey de yokmuş yazışmalarda da yok eşimin ilgisi gibi bişey ama işte yine de bu durumun hoş olmadığını anlatamıyorum. Ben böyleyim hep de öğrencilerimle ilgileneceği diyor.
Elin çocuğuna babalık yapana kadar kendi çocuğuna babalık yapsın!
Evet cocuklugunu hic yasayamamis biri altta yatan cok sebebi var ama iste hiçbiri hakli cikarmiyor yaptigini. Elbette her gun dort saat konusmuyor bazen uzun bir sure hic kimseyle konusmuyor falan ama yine de dogru degil. Evet sıkıntı yasamadan akillanmayacak ve ben de sıkıntı yasatmanin yollarini ariyorum acikcasi bakalim o zaman ne olacakAllah akıl fikir versin bu erkekler kadar aptalı yok işlerine geldiği gibi anlıyorlar herşeyi yüz kızartıcı bir sebeple kınama cezası bile alsa boşanmayla kızının yüzünü bile göstermemekle tehdit et. Eşin çocuk ruhlu olduğu için içinde kalanları böyle telafi etmeye çalışıyor gibi geldi ve ne yazık ki kötü bir şey yaşamadan aklı başına gelmeyecek. Psikolojik destek almalı o almıyorsa siz danışın bir uzmana. Hiçbiri olmazsa sen bir karar ver sabırla akıllanıp büyümesini bekleyebilecek misin yoksa o kadar uğraşamaz mısın önce buna karar ver ona göre davran. Bu işin sonu hayra alamet değil...
konular mesai saatinde hallolmalı.Burda cocukla ne niyetle konusulduğu falan önemli seyler. Yapılan hoş demiyorum. Bir sürü aile içi şiddet taciz gibi meseleler öğretmenler sayesinde ortaya çıkıyor. Mesajlaşması hoş değil ama velilerin de orda burda sanki adam tacizciymiş gibi anlatıp durmaları hş değil.
Ben velilerin çok da doğru davranmadığını düşündüm. Orda burda öğretmen hakkında konuşmaları yanlış. Adama gidip çocugumun derdi ne hocam deyip çözmeye calışacakları yere mesajlarda kanıt yokken adam tacizci gibi onurunu zedelemişler. Öğretmenle müdürle halledilmesi gereken konular bunlar bence.
her ne olursa olsun "yarın okulda konuşuruz" demesi yeterliyken mesajlaşmak, hiç iyi niyetli gelmedi bana.Evet cocuklugunu hic yasayamamis biri altta yatan cok sebebi var ama iste hiçbiri hakli cikarmiyor yaptigini. Elbette her gun dort saat konusmuyor bazen uzun bir sure hic kimseyle konusmuyor falan ama yine de dogru degil. Evet sıkıntı yasamadan akillanmayacak ve ben de sıkıntı yasatmanin yollarini ariyorum acikcasi bakalim o zaman ne olacak
Orta okul çağındaki çocuklarla diyorum çünkü daha çocuklar bu kadar sık sürekli ne konuşuyor olabilir ki çok saçma. Eşinizin sizi anlaması gerekiyor. Sizin yaptığınız gayet normal anormal olan eşinizin yaptığı bilmiyorum enteresan bi durum allah yardımcınız olsun.Merhaba bayanlar. Konuyu en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım farklı fikirlere çok ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin.
Eşimle 7 yıldır evliyiz, toplamda 12 yıllık bir beraberliğimiz var. İkimiz de öğretmeniz. Çok severek evlendik.
Eşim ailesinden sevgi ve ilgi görmeden büyümüş, çocuk ruhlu, oyunu, sporu çok seven hayatı çok da ciddi yaşamayan biri. Ben ise tam tersiyim. Zaman içinde ikimiz de birbirimizden etkilendik değiştik ben mesela her çeşit oyun oynamaya başladım. Çok eğlenirdik eskiden. Karakterlerimizin doğurduğu bir sonuç olarak ilişkide baskın karakter bendim eşimin de bi şikayeti yok sanıyordum. Çok kıskançlık yapıp boğduğum zamanlar oldu onu hatalarımın farkındayım şimdi. Bu durum sadece onu değil beni de yıpratmış zamanla.
2 sene önce 15 günlük oğlumuzu kaybettik çok zor zamanlardı ve en büyük destekçim yine eşimdi. Şükür ki şimdi 10 aylık bir kızımız var. Ama ne olduysa son bikaç ayda oldu. Eşim ortaokulda öğretmen ve sınıfındaki kız öğrencilerin sorunlarıyla fazlasıyla ilgilenmesi (evde akşamları mesajlaşma dahil) beni sinir etti ve son damla bu olay oldu. Bir de ben çevreden ve velilerce bu durumun yanlış anlaşıldığını başkasından duyunca iyice galeyana geldim- zaten bu konuda tartışıp duruyorduk bitiricem diyordu ama bi türlü bitmiyordu pat diye kesip atamamış-ve benim zorumla il içinde başka okula tayin istedi. Bu sürede telefonunu karıştırmam falan olay oldu ama bakma sebebim kızların eşime olan ilgilerini farketmem ve yanlış bişeyler var mı yok mu diye kontrol etmem. Çok net söyleyebilirim ki eşimden asla bu konuda şüphe duymadım ama sanırım benden çok onlarla ilgilenmesi kendini onlara ifade etmesi -benle hiçbir zaman dertleşmemiştir eşim- kıskançlık yapmama sebep oldu. Eşim kendini ilişkide hiç özgür hissedemediğinden şikayetçiydi ama istediği her şeyi yaptım bir aydır ama yine de eşim boşanmayı düşünüyor. Temmuz başında düzelmiştik ama aniden 5gün önce yine bozuldu. Yaptığım davranışlar bana oturmuyormuş ne olursa olsun belli bi düzeyin üstüne çıkamıyormuşuz anlaşamıyormuşuz... Bunları dedi dedi ve bişey yokmuş gibi öpmeler falan devam ediyordu ama ben lütfen kararını verene kadar yanaşma bana dedim. Ben elimden geleni yapıyorum, O hala kızlarla mesajlaşıyor okuldan ayrılmasına rağmen hatta biriyle mektuplaşıyor bile. Hiç bir şey demiyorum artık demek içimden geliyor mu onu da bilmiyorum. Kızım olduğu için boşanma kararını verecek kişi ben olmayacağım. Ben kendimden daha ne kadar ödün veririm bilmiyorum. Bence aile birliği çok önemli mesela dün akşam yemekten sonra 4saat hiç yanına gitmedim o da gelmedi sürekli mesajlaştı onlarla. Ben evde takılıyorum yalnız başıma. Boşanmak istemiyorum ama böyle nasıl gider onu da bilmiyorum. Şu an eşimin kafasında hesaplaşmasının bitmesini bekliyorum o istediği zaman konuşacakmışız.
Biliyorum çok uzun oldu ama inşallah okuyup fikir veren çıkar inşallah.
Ben velileri gayet de haklı buldum.Cunku dünya artık öyle naif bi yer değil.
Ki konu sahibi yazdı eşinin arkadaşı demiş kızların ilgisi var o nedenle olmadik dertler uyduruyorlar diye o kısmı kaçırdınız sanırım.
Genç kızların bu tip duyguları olabilir evet ama yetişkin olan taraf sorumlu burada onun kendine çeki düzen vermesi gerekir.
Yoksa daha çok sapık damgası yer.
Çünkü şöyle kabaca bi arama motoruna yazsak öğretmen tacizi diye neler çıkıyor neler.
Var öyle öğretmenler. Bizim ilkokul öğretmeni de çocugunun tuvalete düşürdüyü diş fırçasına kadar anlatırdı. Bize hayat dersi veriyormuş hayata hazırlıyormus. Denge önemli vallahiBenim kızımın okulunda da bir erkek öğretmen derse geldiğinde hep karısıyla olan problemlerini anlatırdı.çocuklar biraz şaşırıyordu bu duruma fakat onlara da eğlencelimi geliyordu bilmiyorum öğretmenden şikayet eden olmadı.çocuklarla ortak bir nokta bulmanın yoludur belki, ögretmen arkadaşlar daha iyi yorumlarlar herhalde..
İlgili bir öğretmen olabilir. Ben de kendimi idealist bir öğretmen olarak nitelerim. Ama baktım bir öğrenci problemli mesai saatleri içinde boş saatlerimde öğrenciyle görüşürüm. Kantinde bir çay ısmarlar sohbet ederim. Baktım çözemeyeceğim birşey rehberlik servisine yönlendiririm. Oturup evden 4 saat mesajlaşmam.Veliler gayet elde kanıt olmaksızın öğretmeni zan altında bırakmışlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?