• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma sebebimiz

Hepinizin tepkisini anliyorum erkek öğrencilerle de mesajlasiyor ama bu kizlarin esime ilgisi oldugunu -yani onlar oyle saniyor tabi kucuk cocuk neticede -okuldan baska ogretmen soyledi bana ve bunlar surekli dert turetip sinif ogretmeni olarak esime geliyorlar o da sonuclandirana kadar konusuyor bitiyor tekrar basa. Gercekten mesajlarda esimin en ufak bi ilgisini gorseydim hic tereddut etmezdim ama bi arkadasin dediği gibi kendine bile itiraf edemiyorsa diye suphelendim acikcasi. Ona da soyledim ama cok sinirledi haliyle
Canim seninde kızın var. Bunu hem kendinden hemde bir kız annesi hassasiyeti ile degerlendiryorsun ve rahatsızlığın da tam bundan. Ama esiniz normal sekilde mesajlaşıyor olsa bile bu farklı yerlere kalabilir.
Esiniz o amacı güderek msjlassa dahi siz bunu dile getirdiğiniz de tabiki size itiraf etmez tabiki inkar edecek, sizin kendinizi sorgulamanızı saglayacak haksızlık ettiğini dusunmenizi saglayacak. Bence boşanma işini gozden geçir derim.
Eşiniz her ne sebep her ne bahane ile olursa olsun msjlasmamalı
Yanlış yanlıştır.

Hepinizin tepkisini anliyorum erkek öğrencilerle de mesajlasiyor ama bu kizlarin esime ilgisi oldugunu -yani onlar oyle saniyor tabi kucuk cocuk neticede -okuldan baska ogretmen soyledi bana ve bunlar surekli dert turetip sinif ogretmeni olarak esime geliyorlar o da sonuclandirana kadar konusuyor bitiyor tekrar basa. Gercekten mesajlarda esimin en ufak bi ilgisini gorseydim hic tereddut etmezdim ama bi arkadasin dediği gibi kendine bile itiraf edemiyorsa diye suphelendim acikcasi. Ona da soyledim ama cok sinirledi haliyle

Zaten bu sınıf öğretmenliği de başa bela.
Gerçekten ergen sorunları çokça oluyor ve hepsi bir şekilde sınıf öğretmenine ulaşıyor. Birazcık merhametli, özverili biri bu konuda doğrudan şaşabilir ne yazık ki..
Ne olursa olsun eve geldiği an öğrenci ile iletişimi kesmeli.
Ben facete falan bile öğrenci veli eklemeye çok karşıyım ne gerek var ya..

E tamam bu ogrencilerin ogretmenlerine olan hayranliklari bilinmedik birsey degil. Olabilir cocuktur bunlar. Buna firsat vermemeye ve dengeyi tutturmaya calismasi gerek kisi esiniz.
Ki o da artik egosunu mu oksattiriyor yoksa hosuna mi gidiyor ne belli degil.
Salak degil herhalde bu adam. İsine gelince seninle konusurum diyebiliyor sonucta. Cocuklara niye diyemiyor sinirlari cizemiyor. Okul saatleri mi yetmiyormus..
Sen orda evladinla ilgilen adam gitsin telefon basinda ogrencilerinle ugrassin. Cocuk sevdalisi ise bukadar kendi evladina karsi niye oyle degil...
Bosanmak istiyorsa bosanin..

Son düzenleme:
Kesinlikle çok tehlikeli.
Kendi iyi niyetli bile olsa ergenlikte öğretmenine ilgi duyan öğrenciler olabilir.
Iyilikten maraz dogabilir.
Ne gerek var?
Mesleğine, kişiliğine, yuvana zarar vermeye değer mi?
Hatasını geç olmadan anlar ve düzeltir umarım.
Haklısınız, mesajlarını görmüşsünüz art niyetli değil bu sevindirici bir durum fakat yanlış yaptığı konusunda sizden uyarı almak istememesi ne yaşayacaksam kendim yaşayıp göreyim demesi, böyle bir lüksü yok, onun hatası sadece onu bağlamıyor sizi ve kızınızı da yaralayacak sonuçlar doğurur bu nedenle karışmaya sonuna kadar hakkınız var bunu da idrak etsin, şu an aklıma bir ihtimal daha geldi acaba sırf size inat mı bu tavrını sürdürüyor kendi kararlarımı kendim veririm kimse karışamaz mı demek istiyor, inşallah çok geç olmadan bu duruma son verir.

Haklısınız, mesajlarını görmüşsünüz art niyetli değil bu sevindirici bir durum fakat yanlış yaptığı konusunda sizden uyarı almak istememesi ne yaşayacaksam kendim yaşayıp göreyim demesi, böyle bir lüksü yok, onun hatası sadece onu bağlamıyor sizi ve kızınızı da yaralayacak sonuçlar doğurur bu nedenle karışmaya sonuna kadar hakkınız var bunu da idrak etsin, şu an aklıma bir ihtimal daha geldi acaba sırf size inat mı bu tavrını sürdürüyor kendi kararlarımı kendim veririm kimse karışamaz mı demek istiyor, inşallah çok geç olmadan bu duruma son verir.
Umarim cozebiliriz bu durumu ben de altinda baska sebepler ariyorum dogum sonrasi annem bizde kaldi kizima bakti haliyle uzaklastik bu yuzden baska yone yogunlasti mi acaba diyorum. Bu erkekler doğum sonrasi bizden cok depresyona giriyor ya

Biz orta2deyken bir tarih ogretmenimiz vardi. Kendisini cok severdik, o da bizi severdi. Caliskan cocuklari daha bir severdi ne yazik ki sınıfın çalışkanları da hep kızlardı. Ben ve birkac arkadasim o zamanlar ogretmenimizin eşi dogum yaptığında evine filan da gitmistik, o samimiyeti bize vermisti. Acikcasi simdi de geriye donup baktigimda ve o zamanlar da asla kötü hissetirecek bir tavrini ve davranisini gormemistim. Tamamen iyi ogretmen hissiyatiyla yanasiyordu. Ancak benim yakin kiz arkadaslarimdan bir tanesinin ona olan hisleri biraz daha fazlaydi. Sanki bizim hislerimizden de farklıydı. Ama o kadar küçükken bunlar sorub olmuyor. Daha sonra son sinifta ben okul degistirdim, o kiz arkadasimin hisleri giderek daha da guclenmis olacak ki öğretmenimizle daha fazla iliski kurmaya calismis. Ogretmen de yanlisligin farkinda olmadığı icin ya da önemsemediği icin ilgilenmis vs. Ama isler büyüyüp disardan yanlis anlasilma olunca kotu seyler oldu. Tayinini isteyip baska yere gitmek zorunda kaldi, sorusturma acildi vs. Arkadasimin suclu oldugunu bilsem de o bir cocuk. Yetiskin bir insanin ozellikle bir ogretmenin bunun farkinda olmasi ve ona gore davranışlarını yönlendirmesi gerekir. Bu yuzden durum ne olursa olsun sorumluluk ogretmendedir.
O yuzden kimsenin fedakar cefakar mahmut hoca olmasına gerek yok. Boyle kucuk yasta cocuklarla ugrasirken 'kahraman olmaya calistim ama sapik ilan ettiler yaziklar olsun'dan fazlasi olmali. Kimse o yasta kucuk kiz ogrencilerine karsi kahraman filan olmasin.

Umarim cozebiliriz bu durumu ben de altinda baska sebepler ariyorum dogum sonrasi annem bizde kaldi kizima bakti haliyle uzaklastik bu yuzden baska yone yogunlasti mi acaba diyorum. Bu erkekler doğum sonrasi bizden cok depresyona giriyor ya
Evet olabilir, aile terapistine gitseniz düzelebilir gibi görünüyor inşallah hiç biriniz zarar görmeden aşarsınız bu durumu ve hakkınızda en hayırlı kararları verirsiniz.

O çocuklardan birinin velisi olsam eşinizi şikayet ederdim.
Ne münasebet canım
Bu konuda haklsınız, kendisinin bir agırlıgı olması lazım 13-14 yasındaki çocuklarla sürekli mesajlaşmaktan ne anlıyor yani yaşıtları bile degil yahu

Aynen
Veli olsam kesinlikle şikayet ederim

Evet olabilir, aile terapistine gitseniz düzelebilir gibi görünüyor inşallah hiç biriniz zarar görmeden aşarsınız bu durumu ve hakkınızda en hayırlı kararları verirsiniz.
Terapist arastiriyorum bakalim. Kucuk bi yerde yasoyoruz buradaki psikologa gittik 1 ay once ama begenmedik sonra da kendisi duzelmisti ama yine bozuldu iste insallah inatlasmaz da gider

Hemen adamın iyi niyetinden şüphe ediliyor burda da gördünüz mü?

Millet böyle oldu artık.
Sanki hiç iyi insan kalmadı.
Yapılan iyilik altında bile çıkar arar olduk.
Geldiğimiz nokta çok üzücü aslında.

Eşiniz belki sadece mesleğini fazlaca içsellestirmiş fedakâr bir öğretmen. Annesi babası tarafından unutulmuş çocuklara ebeveyn olmuş kendi yavrusunu unutmuş yazık.

Peki takdir eden mi var?
Üstüne sapık çıkacak.

Kimsenin çocuğu için kahraman olma derdi olmasın. Bıraksın.
Okulda öğrenen öğrendi anlamadığı soru onun ve ailesinin sorunu olsun.
Ciddi aile problemleri olanlar da rehberliğe gitsin.
Bıraksın ele abi baba olmayı.

Kahraman olcam diye sapık olacak.
Değmez.
Bir öğretmen olarak yazıyorum bunları..

Alakası yok bence panpa adam baba/abi olarak yaklaşmıyor ki

Konu sahibesi de yazmış çocuk gibi, olgun değil diye

Başka çocukları bulmuş, onlarla arkadaşlık/flört ediyor, durum bu kadar bence.

Gruptan yazismayi tayin isteyince birakti bireysel mesajlasiyor. Erkek ogrenci cok cok nadir maalesef:KK43:(

Madem çok babacan! neden sadece kızlarla yazışıyor???

Ben söyleyeyim eşiniz kızların ilgisinden hoşlanan bir ergen de ondan

Koca/baba olmaktansa haha hihi takılmak daha kolay geliyor

Hayır kıskanamazsınız bile çünkü o kızlar çocuk, eşinizin yaptığı da sapkınlık. Çoluklu çocuklu adam 12 yaşındaki kızla ne konuşur!!!

Merhaba bayanlar. Konuyu en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım farklı fikirlere çok ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin.

Eşimle 7 yıldır evliyiz, toplamda 12 yıllık bir beraberliğimiz var. İkimiz de öğretmeniz. Çok severek evlendik.

Eşim ailesinden sevgi ve ilgi görmeden büyümüş, çocuk ruhlu, oyunu, sporu çok seven hayatı çok da ciddi yaşamayan biri. Ben ise tam tersiyim. Zaman içinde ikimiz de birbirimizden etkilendik değiştik ben mesela her çeşit oyun oynamaya başladım. Çok eğlenirdik eskiden. Karakterlerimizin doğurduğu bir sonuç olarak ilişkide baskın karakter bendim eşimin de bi şikayeti yok sanıyordum. Çok kıskançlık yapıp boğduğum zamanlar oldu onu hatalarımın farkındayım şimdi. Bu durum sadece onu değil beni de yıpratmış zamanla.

2 sene önce 15 günlük oğlumuzu kaybettik çok zor zamanlardı ve en büyük destekçim yine eşimdi. Şükür ki şimdi 10 aylık bir kızımız var. Ama ne olduysa son bikaç ayda oldu. Eşim ortaokulda öğretmen ve sınıfındaki kız öğrencilerin sorunlarıyla fazlasıyla ilgilenmesi (evde akşamları mesajlaşma dahil) beni sinir etti ve son damla bu olay oldu. Bir de ben çevreden ve velilerce bu durumun yanlış anlaşıldığını başkasından duyunca iyice galeyana geldim- zaten bu konuda tartışıp duruyorduk bitiricem diyordu ama bi türlü bitmiyordu pat diye kesip atamamış-ve benim zorumla il içinde başka okula tayin istedi. Bu sürede telefonunu karıştırmam falan olay oldu ama bakma sebebim kızların eşime olan ilgilerini farketmem ve yanlış bişeyler var mı yok mu diye kontrol etmem. Çok net söyleyebilirim ki eşimden asla bu konuda şüphe duymadım ama sanırım benden çok onlarla ilgilenmesi kendini onlara ifade etmesi -benle hiçbir zaman dertleşmemiştir eşim- kıskançlık yapmama sebep oldu. Eşim kendini ilişkide hiç özgür hissedemediğinden şikayetçiydi ama istediği her şeyi yaptım bir aydır ama yine de eşim boşanmayı düşünüyor. Temmuz başında düzelmiştik ama aniden 5gün önce yine bozuldu. Yaptığım davranışlar bana oturmuyormuş ne olursa olsun belli bi düzeyin üstüne çıkamıyormuşuz anlaşamıyormuşuz... Bunları dedi dedi ve bişey yokmuş gibi öpmeler falan devam ediyordu ama ben lütfen kararını verene kadar yanaşma bana dedim. Ben elimden geleni yapıyorum, O hala kızlarla mesajlaşıyor okuldan ayrılmasına rağmen hatta biriyle mektuplaşıyor bile. Hiç bir şey demiyorum artık demek içimden geliyor mu onu da bilmiyorum. Kızım olduğu için boşanma kararını verecek kişi ben olmayacağım. Ben kendimden daha ne kadar ödün veririm bilmiyorum. Bence aile birliği çok önemli mesela dün akşam yemekten sonra 4saat hiç yanına gitmedim o da gelmedi sürekli mesajlaştı onlarla. Ben evde takılıyorum yalnız başıma. Boşanmak istemiyorum ama böyle nasıl gider onu da bilmiyorum. Şu an eşimin kafasında hesaplaşmasının bitmesini bekliyorum o istediği zaman konuşacakmışız.

Biliyorum çok uzun oldu ama inşallah okuyup fikir veren çıkar inşallah.
20 yıllık evliliğini bir gün içinde aldığı kararla bitiren biri olarak ve 20 yıllık tecrübeme dayanarak tek bir şey söyleyeceğim bulanan su bir daha berraklaşmaz. Berraklaştırmaya çalıştıkça daha da bulanacaktır. Geriye dönüp bakıyorum da evliliğimin 10. yıllarında bitmiş herşey ama ben kızlarım için ,iki kızım var, devam etmişim. Kendinden vere vere, kendimi yok etme pahasına. Sonuç ne oldu, memuru Ayselle iki yıllık ilişkisi olduğunu tesadüfen öğrendim.

Alakası yok bence panpa adam baba/abi olarak yaklaşmıyor ki

Konu sahibesi de yazmış çocuk gibi, olgun değil diye

Başka çocukları bulmuş, onlarla arkadaşlık/flört ediyor, durum bu kadar bence.

Ama öğrencilerin yazdığı mesajları okumuş abi oldunuz bize baba oldunuz falan diye. .

Ben flört olduğunu düşünmüyorum Cherrycim.

Inan bana şimdiki öğrenciler çok fena öğretmen o niyetle yaklaşsa onlar çok daha beterini yapar yüzü bulunca. Mesajları sonra gör sen..

Ama öğrencilerin yazdığı mesajları okumuş abi oldunuz bize baba oldunuz falan diye. .

Ben flört olduğunu düşünmüyorum Cherrycim.

Inan bana şimdiki öğrenciler çok fena öğretmen o niyetle yaklaşsa onlar çok daha beterini yapar yüzü bulunca. Mesajları sonra gör sen..

Kankacım ben adamın açısından baktım

Adamın ilgi hoşuna gidiyor ego tatmini yapıyor , net

Kendi de çocuk kafalı olduğu için diğer çocuklarla takılıyor

Madem abi, baba erkek öğrencilere de olsun niye sadece kızlara???

Merhaba bayanlar. Konuyu en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım farklı fikirlere çok ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin.

Eşimle 7 yıldır evliyiz, toplamda 12 yıllık bir beraberliğimiz var. İkimiz de öğretmeniz. Çok severek evlendik.

Eşim ailesinden sevgi ve ilgi görmeden büyümüş, çocuk ruhlu, oyunu, sporu çok seven hayatı çok da ciddi yaşamayan biri. Ben ise tam tersiyim. Zaman içinde ikimiz de birbirimizden etkilendik değiştik ben mesela her çeşit oyun oynamaya başladım. Çok eğlenirdik eskiden. Karakterlerimizin doğurduğu bir sonuç olarak ilişkide baskın karakter bendim eşimin de bi şikayeti yok sanıyordum. Çok kıskançlık yapıp boğduğum zamanlar oldu onu hatalarımın farkındayım şimdi. Bu durum sadece onu değil beni de yıpratmış zamanla.

2 sene önce 15 günlük oğlumuzu kaybettik çok zor zamanlardı ve en büyük destekçim yine eşimdi. Şükür ki şimdi 10 aylık bir kızımız var. Ama ne olduysa son bikaç ayda oldu. Eşim ortaokulda öğretmen ve sınıfındaki kız öğrencilerin sorunlarıyla fazlasıyla ilgilenmesi (evde akşamları mesajlaşma dahil) beni sinir etti ve son damla bu olay oldu. Bir de ben çevreden ve velilerce bu durumun yanlış anlaşıldığını başkasından duyunca iyice galeyana geldim- zaten bu konuda tartışıp duruyorduk bitiricem diyordu ama bi türlü bitmiyordu pat diye kesip atamamış-ve benim zorumla il içinde başka okula tayin istedi. Bu sürede telefonunu karıştırmam falan olay oldu ama bakma sebebim kızların eşime olan ilgilerini farketmem ve yanlış bişeyler var mı yok mu diye kontrol etmem. Çok net söyleyebilirim ki eşimden asla bu konuda şüphe duymadım ama sanırım benden çok onlarla ilgilenmesi kendini onlara ifade etmesi -benle hiçbir zaman dertleşmemiştir eşim- kıskançlık yapmama sebep oldu. Eşim kendini ilişkide hiç özgür hissedemediğinden şikayetçiydi ama istediği her şeyi yaptım bir aydır ama yine de eşim boşanmayı düşünüyor. Temmuz başında düzelmiştik ama aniden 5gün önce yine bozuldu. Yaptığım davranışlar bana oturmuyormuş ne olursa olsun belli bi düzeyin üstüne çıkamıyormuşuz anlaşamıyormuşuz... Bunları dedi dedi ve bişey yokmuş gibi öpmeler falan devam ediyordu ama ben lütfen kararını verene kadar yanaşma bana dedim. Ben elimden geleni yapıyorum, O hala kızlarla mesajlaşıyor okuldan ayrılmasına rağmen hatta biriyle mektuplaşıyor bile. Hiç bir şey demiyorum artık demek içimden geliyor mu onu da bilmiyorum. Kızım olduğu için boşanma kararını verecek kişi ben olmayacağım. Ben kendimden daha ne kadar ödün veririm bilmiyorum. Bence aile birliği çok önemli mesela dün akşam yemekten sonra 4saat hiç yanına gitmedim o da gelmedi sürekli mesajlaştı onlarla. Ben evde takılıyorum yalnız başıma. Boşanmak istemiyorum ama böyle nasıl gider onu da bilmiyorum. Şu an eşimin kafasında hesaplaşmasının bitmesini bekliyorum o istediği zaman konuşacakmışız.

Biliyorum çok uzun oldu ama inşallah okuyup fikir veren çıkar inşallah.
Önereceğim kitaplar var. Mutlaka herkesin okuması gerekli kadın erkek farketmiyor. Başucu kitapları olmalı bunlar. "Öfke İle Dans" "Dans Eden Benlikler" "Hayatınızı Yeniden Keşfedin" "Yaşasın Boşanma= Emre Kapkın'ın kitabıdır. Adına aldanmayın , boşanmayı özendirdiği falan yok.

Öğrenciyle okulda ilgilensin canim ne gerek var eve tasimasin cok cirkin sahsen cocugumun evde ogretmeniyle mesajlasmasini asla hos karsilamam

Bir diyorsunuz esim saatlerce mesajlasiyor, benim ile degil, ögrenciler ile dertlesiyor.

Bir diyorsunuz ki "mesajlarinda bisey bulamadim, ders felan calistiriyor, teog felan"

Üstelik endise etmenin yerine, 12-14 yasindaki kizlari kiskaniyorsunuz.

Bu kadar celiskili yorumlar neyin nesidir? Umarim bu kadar ciddi bu konu üzerine fake konu acmamissinizdir, umarim bizim ile kafa bulmuyorsunuzdur.

Not: ben paranoyak bir anne degilim ancak ögrenciler ile mesajlasan, hele saatlerce mesajlasan bir ögretmen sapiktir.

Eğitim fakultesi mezunuyum. Sizi haksız buldum. Bir öğretmenin görevi öğrencilerine sadece ders anlatmak değil aynı zamanda rehberlik yapmaktır. Meslekte bazı sapkınlar yüzünden bir öğretmene böyle ithamlarda bulunmak hoş değil. Öğretcilerini seven bir öğretmen cocukların sorunları karsısında bana ne diyemez. Eşinizin hareketlerinden şikayet eden veliler öğretmene laf edeceklerine kendi çocuklarıyla ilgilensinler. Mesajları kontrol etsinler rahatsız bir durum varsa konuşsunlar. Lisedeki ortaokuldaki bazı öğrencilerin hali o kadar fena ki acıkcası ilgilenmeyen öğretmene öğretmen demem. Özelde öğretmenlik yaptım. Öğrencilerimle de ilgilendim. Baska türlü vicdanım rahat etmezdi zaten. Lisede okurken de rehber hocamla samimiydim. Bana derdini de ankatırdı. Sapık mı bu adam diye düşünmedim bile. Paronayalığı insanları emin olunmayan durumlarda zan altında bırakmayı cok cok çirkin buluyorum

Back