• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma mal paylaşımı acil

Zamanmakinesi

Yorumcu baba😼taze anne👶
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
205
335
18
34
30 yıllık evli biri boşanıyor ev tarla araba bankada para var. En kısa yoldan nasıl tedbir alınır 5 çocuk en küçük 17 yaşında.

30 yıl önce ki evlilik kanunu nasıldı ? Mal paylaşımı yasası var mıydı ? Emin değilim .
Kadın haklarını alır umarım . yani beş çocuk , bir ömür hizmet evde .
Adam herşeyi kendi üstüne yapmıştır .

30 yıllık evli biri boşanıyor ev tarla araba bankada para var. En kısa yoldan nasıl tedbir alınır 5 çocuk en küçük 17 yaşında.
Acil avukata gidin. Mal paylaşım yasası 2000'li yıllarda çıktı. Mal paylaşımı o kanunun çıktığı tarihten öncesi ve sonrası diye ayrılıyor. Avukatsız ilerlenmesin kesinlikle.

1) kanun 2002'de çıktı
o yüzden adamın üzerineyse ve 2002den önce edilmiş ise yeni kanuna göre yarıdan paylaşma durumu yok, 2002den sonra ise paylaşıma girer.
2) çocukların boşanmada mal paylaşımı ile bir alakası yok onlar anca adam ölürse mirasçı olacaklar, şu anda sadece nafaka için çocuk önemli
en küçük 17 se zaten diğerleri 18den büyüktür, öğrenci değillerse nafaka çıkmaz
3) arsa filan anne babadan kaldıysa şimdi yeni evli bile olsa paylaşıma girmezdi satın alındıysa, 1. madde geçerli

bu durumda kadın çalışmış kocasına maddi katkı sağlamışsa o zaman 2002 öncesine göre bile istisnai paylaşım olabiliyor
kadın ev hanımıysa -eski yasaya göre- kadının çalışması kocasının iznine tabi olduğundan "kocam çalışmama izin vermedi ama ben de örgü ördüm sattım" filan derse dikkate alınıyordu, ama ne kadar genel geçer bir şeydir bilmiyorum...

1) kanun 2002'de çıktı
o yüzden adamın üzerineyse ve 2002den önce edilmiş ise yeni kanuna göre yarıdan paylaşma durumu yok, 2002den sonra ise paylaşıma girer.
2) çocukların boşanmada mal paylaşımı ile bir alakası yok onlar anca adam ölürse mirasçı olacaklar, şu anda sadece nafaka için çocuk önemli
en küçük 17 se zaten diğerleri 18den büyüktür, öğrenci değillerse nafaka çıkmaz
3) arsa filan anne babadan kaldıysa şimdi yeni evli bile olsa paylaşıma girmezdi satın alındıysa, 1. madde geçerli

bu durumda kadın çalışmış kocasına maddi katkı sağlamışsa o zaman 2002 öncesine göre bile istisnai paylaşım olabiliyor
kadın ev hanımıysa -eski yasaya göre- kadının çalışması kocasının iznine tabi olduğundan "kocam çalışmama izin vermedi ama ben de örgü ördüm sattım" filan derse dikkate alınıyordu, ama ne kadar genel geçer bir şeydir bilmiyorum...
Çocuklardan 3 ü de öğrenci. Ve çoğu mal 2002 den sonra elde edilmiş. Bankada para yılların birikimi onu isteyebilir mi

Çocuklardan 3 ü de öğrenci. Ve çoğu mal 2002 den sonra elde edilmiş. Bankada para yılların birikimi onu isteyebilir mi
ben avukat değilim yalnız belirteyim de onu

2002'den sonraysa güzel, kadın hak isteyebilir, bankadaki para da (birikimse yani miras vs değilse) edinilmiş mal (ev, arsa) ile aynı kapsamda bir farkı yok
yani 2002 öncesi paylaşım yok (istisnalar hariç) sonrası mal paylaşılır (yine burada da herşey yarı yarıya bölünecek diye %100 bi garanti yok ama temel olarak paylaşılır diyelim) daha ayrıntısını avukat bilir artık, sonrası da hakime kalmış

ama adam malları kaçırabilir
oturdukları konut da adamın üzerineyse aile konutu şerhi koydursun kadın, onu bari satamasın

dediğim gibi çocukların mal paylaşımı üzerinde bir etkisi yok sadece nafaka için dikkate alınır

Back
X