- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- 2
- 6.357
- 108
- 30
- Konu Sahibi aglayankiz85
-
Konu sahibi Adamın aldatmadığından eminmiş,telefonu hep ortada duruyormuş ve hiç dışarı çıkmıyormuş Adam.
bizde de tam tersi ben haraketli konuşkan eşim kalas. Bence sen esine ayak uydur.surekli ben ben demek hayat boyu mutsuzluk getirir.esin kaliteliymis yine de ayrılırken bile seni düşünmüş.ayrica bnm eşim de çok hatta fazlasıyla karışır her şeye.evet insan bunaliyor bundan ama zamanla orta da buluşuyor insan.bosanma kararını tekrar sorgula derim.Slm kızlar herkese iyi geceler, benim bir sorum var konuyu sizleri bunaltmamak adına çok kısa bir şekilde özet geçiyorum. Kocamla 4 yıllık bir sevgililik döneminden sonra evlendik. Şuan 2 yıllık evliyiz. Çocuğumuzda yok. Birbirimizi çok severek evlendik. Bekarlık döneminde her ikimizinde aile büyük sorunlar çıkarmasına rağmen eşim büyük bir dirayet gösterdi ve her iki tarafı da ikna edip evlenebilmiştik. En çok da onun o sakin ve dirayetli yapısını sevmiştim. Kendine hayran bırakıyordu beni.. Ancak evlendikten sonra bazı şeyler ters gitti anlaşamadık ve boşanma kararı verdik. bu süreçte ben gerçekten çok üzüldüm. eşimi seviyordum ve o da beni çok seviyor ama olmayınca da olmuyor. Benim sormak istediğim daha evvel aramızda mutlaka sevdiği halde boşananlar vardır. Boşanma durumu nasıl oluyor?
manevi olarak ne gibi süreçlerden geçiliyor?
bir de geçen hafta boşanmaya karar verdik eşim eşyalarını topladı ve evden ayrıldı, giderken birde imzalı bir kağıt bırakmış, oturduğumuz evi ailesinin büyük yardımlarıyla ve kendisinin bekarlık döneminde topladığı para ile almıştık ve o evi ben hiç istemememe rağmen benim üzerime yapmıştık. Benim üzerime yapma gerekçeside, erkek her türlü başının çaresine bakar ama kadın öyle değil, benim başıma bişey gelirse ortada kalmanı istemem olmuştu. bu arada benim bekarlıkta biriktirdiğim parayla da araba almıştık. o arabada eşimin üzerine. eşimin imzalı bıraktığı kağıtta ev araba düğünde gelen altınlar ve evliliğimiz süresince ortak biriktirdiğimiz paradan hiç bir hak talep etmediğini yazıp imzalamış.
Bu kağıdın mahkemede bir geçerliliği var mıdır? Ben eşiminde hakkını vermek isterim.
biz anlaşmalı boşanacağız süreç ne kadar olur?
Boşanma sebebimiz ile ilgili Güncelleme:
boşanma sebebimiz, belirli bir sebep yok aslında birden çok sebep var. En başta aileler tabi her iki aileninde evliliğimize çok müdahil olmaya çalışması eşimin kendi ailesini durdurması ancak benim bu konuda pek başarılı olamam, eşimin beni biraz fazlaca kıskanması, benim onu çok kıskanmadığımı düşünmesi. aslında öyle bir durum yok ve bu konuda sürekli bana baskı yapıyor. onun mutfak da dahil ev işlerine fazla müdahil olması benim bu konuda rahatsızlık duymam. onun eğlenceli yapısına karşın, benim çok konuşkan olmayan sessiz yapım vs. bunlar gibi daha bir çok kişisel olarak farklılıklarımız var. yani biz seviyoruz ama bir türlü anlaşamıyoruz.
boşanmayı tetikleyen olaysa bayramda nereye gideceğimizle ilgili oldu. 2 yıldır ailemin yanına doğru düzgün gidememiştim. hangi ailenin yanına gideceğiz ondan çıktı tartışma. ben kendi ailemin yanına gitmek istedim o da kendi ailesinin yanına. sonra bir anda daha nasıl olduğunu anlayamadan, evde hararetli bir tartışma başladı. ikimizde birbirimize yukarıda saydığım eksi yönlerimizi söyleyip durduk. bir kaç gün geçince oturup konuştuk, ikimizde artık bu evliliği yürütemediğimizi birimizin ak dediğin kara dediğini vs. konuştuk. güzellikle ayrılalım dedik. kısaca olay budur. kısa dedim ama biraz uzun olu sanırım.
Karşınızdaki erkek aslında kaliteli biri, size doğru düzgün yön verecek akıllı, bilge bir aile büyüğü olsaydi iki tarafta bu kadar gerilme olmazdı. Her ilişkide uyum problemi olabilir, aşılamayacak sorunları aşıp aşılabilecek noktalarda yorulmuşsunuz. Bence evlilik icin destek alın, boşanıp ne yapacaksınız ortalıkta kaliteli erkek mi kaldı? Bahtınıza bir tane denk gelmiş... Çocuğu olup kendi çocuğunu anneye yıkıp evlenirken verdiklerini alıp çekip gidenler varken...Slm kızlar herkese iyi geceler, benim bir sorum var konuyu sizleri bunaltmamak adına çok kısa bir şekilde özet geçiyorum. Kocamla 4 yıllık bir sevgililik döneminden sonra evlendik. Şuan 2 yıllık evliyiz. Çocuğumuzda yok. Birbirimizi çok severek evlendik. Bekarlık döneminde her ikimizinde aile büyük sorunlar çıkarmasına rağmen eşim büyük bir dirayet gösterdi ve her iki tarafı da ikna edip evlenebilmiştik. En çok da onun o sakin ve dirayetli yapısını sevmiştim. Kendine hayran bırakıyordu beni.. Ancak evlendikten sonra bazı şeyler ters gitti anlaşamadık ve boşanma kararı verdik. bu süreçte ben gerçekten çok üzüldüm. eşimi seviyordum ve o da beni çok seviyor ama olmayınca da olmuyor. Benim sormak istediğim daha evvel aramızda mutlaka sevdiği halde boşananlar vardır. Boşanma durumu nasıl oluyor?
manevi olarak ne gibi süreçlerden geçiliyor?
bir de geçen hafta boşanmaya karar verdik eşim eşyalarını topladı ve evden ayrıldı, giderken birde imzalı bir kağıt bırakmış, oturduğumuz evi ailesinin büyük yardımlarıyla ve kendisinin bekarlık döneminde topladığı para ile almıştık ve o evi ben hiç istemememe rağmen benim üzerime yapmıştık. Benim üzerime yapma gerekçeside, erkek her türlü başının çaresine bakar ama kadın öyle değil, benim başıma bişey gelirse ortada kalmanı istemem olmuştu. bu arada benim bekarlıkta biriktirdiğim parayla da araba almıştık. o arabada eşimin üzerine. eşimin imzalı bıraktığı kağıtta ev araba düğünde gelen altınlar ve evliliğimiz süresince ortak biriktirdiğimiz paradan hiç bir hak talep etmediğini yazıp imzalamış.
Bu kağıdın mahkemede bir geçerliliği var mıdır? Ben eşiminde hakkını vermek isterim.
biz anlaşmalı boşanacağız süreç ne kadar olur?
Boşanma sebebimiz ile ilgili Güncelleme:
boşanma sebebimiz, belirli bir sebep yok aslında birden çok sebep var. En başta aileler tabi her iki aileninde evliliğimize çok müdahil olmaya çalışması eşimin kendi ailesini durdurması ancak benim bu konuda pek başarılı olamam, eşimin beni biraz fazlaca kıskanması, benim onu çok kıskanmadığımı düşünmesi. aslında öyle bir durum yok ve bu konuda sürekli bana baskı yapıyor. onun mutfak da dahil ev işlerine fazla müdahil olması benim bu konuda rahatsızlık duymam. onun eğlenceli yapısına karşın, benim çok konuşkan olmayan sessiz yapım vs. bunlar gibi daha bir çok kişisel olarak farklılıklarımız var. yani biz seviyoruz ama bir türlü anlaşamıyoruz.
boşanmayı tetikleyen olaysa bayramda nereye gideceğimizle ilgili oldu. 2 yıldır ailemin yanına doğru düzgün gidememiştim. hangi ailenin yanına gideceğiz ondan çıktı tartışma. ben kendi ailemin yanına gitmek istedim o da kendi ailesinin yanına. sonra bir anda daha nasıl olduğunu anlayamadan, evde hararetli bir tartışma başladı. ikimizde birbirimize yukarıda saydığım eksi yönlerimizi söyleyip durduk. bir kaç gün geçince oturup konuştuk, ikimizde artık bu evliliği yürütemediğimizi birimizin ak dediğin kara dediğini vs. konuştuk. güzellikle ayrılalım dedik. kısaca olay budur. kısa dedim ama biraz uzun olu sanırım.
İkinci evliliğiniz miÇok şükür bin şükür evlilik nedir, eş olmak nedir, aile olmak nedir hepsini tattım bu evliliğimdeAllah herkese yuvasında mutluluk versin
Evet ikinci evliliğimİkinci evliliğiniz mi
İlki ne kadar sürdüEvet ikinci evliliğim
İlki 8 yıl sürdü geç bile kalmıştım , hatta hiç olmaması gereken bi evlilikmiş. Bir çocuk olduğu için bağ kopamıyor ve bu hem beni ve onu hem de çocuğu etkiliyor pedagog desteği aldığımız haldeİlki ne kadar sürdü
Şimdi iyiki diyor musunuz
Oncesini sonrasini Biraz anlatır misiniz biraz moral olsun bize.bende 8 yıllık evliydim tanımadan evlendim diyebilirim sonra sevmistim de esimi ve son 4 yılı işkence gibiydi şiddet vardi cocuk da olunca kaçınılmaz sonu ertelemiş oldum sadece..İlki 8 yıl sürdü geç bile kalmıştım , hatta hiç olmaması gereken bi evlilikmiş. Bir çocuk olduğu için bağ kopamıyor ve bu hem beni ve onu hem de çocuğu etkiliyor pedagog desteği aldığımız halde
Geçmişler olsun öncelikle. Ben tanıdığım da 17 yaşımdaydım, aşık olmuştum ‘‘?’’ 19 da evlendim ailem istediği için çok agresif her şeyimi kısıtlayan öfkesini kontrol edemeyen, bana ya da eşyalara zarar veren bi adamdı ailemle görüşmeme bile müsade etmiyordu hep o ne derse o oluyordu aksini söylediğim an bağırıp çağırıyor ve günlerce işkence gibi konuşmuyordu, bazen ne hata yaptığımı bile bilmezdim. Böyle yıllarımızı geçirdik ben de artık alışmıştım herhalde normal olan bu zannediyordum. Eve de maddi olarak ben bakıyordum kaç kere kredi çektim bilmiyorum iş yapıcam dedi diye sürekli işlere girip çıktı tüm yük omuzlarımdaydı, sonra kızıma hamile kaldım, anneliğimi bile değerli görmedi bana kendimi hep değersiz hissettirdi. Ben anne olunca çok değiştim ama sanki içim de bi çiçek vardı da o açmıştı isyan çiçeği. Ben kızım için biriktirdiğim kenardaki param bitince mecbur işe geri döndüm o sırada sırt ağrılarım vardı emzirmektendir diyordum ama gün gün artyordu, doktora gittim ve akciğerimde lekeler gördü doktor ( annemi akciğer kanserinden kaybetmiştim) bir sürü tahlil verdim ve o sonuçlar çıkana kadar 3 gün işte ayrı evde ayrı ağladım ve bana dönüp sen hep böyle ağlayacak mısın dedi ? Ahh dedim kulaklarım bunu duymuş olamaz değil mi yoksa duydu mu diye düşünürken anlamadım dedim eve gelince iki güler yüz göremicek miyiz ? Günlerdir ağlıyosun dedi o gün çizgiyi çektim ayrılıcaktım, tahlillerim temiz çıktıOncesini sonrasini Biraz anlatır misiniz biraz moral olsun bize.bende 8 yıllık evliydim tanımadan evlendim diyebilirim sonra sevmistim de esimi ve son 4 yılı işkence gibiydi şiddet vardi cocuk da olunca kaçınılmaz sonu ertelemiş oldum sadece..
Siz de çok zor şeyler yasamissiniz. Şimdi iyi olduğunuza sevindim. Benim gordugum ve yasadigimdan cikardigim kadinalr hele ki cocuk varsa gerçekten evlilikte çok ciddi şeyler olmadıktan ve o ciddi sorunlarla başetmeye calstiktan sonra umitlerinin tukenipboşa çabaladığını görünce bırakıyor.Yani boşanmış erkekler genelde agir hatalı olan taraf oluyor.bu nedenle benim boşanmış erkeklere karşı bir onyargim var.gerçi daha kimse karsima çıkmadı.kendime de gelemedim zaten.Siz şimdiki eşinizle nasıl tanıştınız neye göre karar verdiniz nasıl guvendiniz.yillarimizive herseyimizi verdiğimiz tanidigimizi sandigimiz ayrilsak da su kötülüğü su yalanı asla yapmaz dedigimiz insanin cikarina gore bunlari kolayca yapabildigini gorunce insan alt üst oluyor..bir de cocuk olunca onun adına da düşünüyorsunuz dogru insan icin ümitler azalıyor..bilmiyorum ben mi karamsarimGeçmişler olsun öncelikle. Ben tanıdığım da 17 yaşımdaydım, aşık olmuştum ‘‘?’’ 19 da evlendim ailem istediği için çok agresif her şeyimi kısıtlayan öfkesini kontrol edemeyen, bana ya da eşyalara zarar veren bi adamdı ailemle görüşmeme bile müsade etmiyordu hep o ne derse o oluyordu aksini söylediğim an bağırıp çağırıyor ve günlerce işkence gibi konuşmuyordu, bazen ne hata yaptığımı bile bilmezdim. Böyle yıllarımızı geçirdik ben de artık alışmıştım herhalde normal olan bu zannediyordum. Eve de maddi olarak ben bakıyordum kaç kere kredi çektim bilmiyorum iş yapıcam dedi diye sürekli işlere girip çıktı tüm yük omuzlarımdaydı, sonra kızıma hamile kaldım, anneliğimi bile değerli görmedi bana kendimi hep değersiz hissettirdi. Ben anne olunca çok değiştim ama sanki içim de bi çiçek vardı da o açmıştı isyan çiçeği. Ben kızım için biriktirdiğim kenardaki param bitince mecbur işe geri döndüm o sırada sırt ağrılarım vardı emzirmektendir diyordum ama gün gün artyordu, doktora gittim ve akciğerimde lekeler gördü doktor ( annemi akciğer kanserinden kaybetmiştim) bir sürü tahlil verdim ve o sonuçlar çıkana kadar 3 gün işte ayrı evde ayrı ağladım ve bana dönüp sen hep böyle ağlayacak mısın dedi ? Ahh dedim kulaklarım bunu duymuş olamaz değil mi yoksa duydu mu diye düşünürken anlamadım dedim eve gelince iki güler yüz göremicek miyiz ? Günlerdir ağlıyosun dedi o gün çizgiyi çektim ayrılıcaktım, tahlillerim temiz çıktıVe bir ay içinde boşanmak istediğimi söyledim kızın velayetini bırakırsam boşanacağını söyledi borcun harcın içindeydim en son bana yine kredi çektirmişti kredi kartımla alışveriş yapmıştı ve eve hala ben bakıyordum çalışmaya mecburdum haftanın 6 günü vardiyalı çalışıyordum ne kreş ne bakıcı asla tutamazdım, ailemden kimse de bakamazdı mecbur babaannesi bakıcaktı kızıma kabul ettim tek istediğim bu adamdan kurtulmaktı. Eski evde kalmaya devam ettim boşanma bitti bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim zaten fırtınadan önce ki sessizlikmiş ben kızıma eski düzende bakmaya devam ettim, yeni bir iş buldum çok daha iyi maaş daha iyi çalışma saatleri ve hafta sonu tatil. Eski eşime kıza benim bakabilceğimi kreşe gönderebileceğimi zaten yakında taşınacağımı söyledim, ben işteyken evime gelip girmiş eşyalarımı karıştırmış ben eve geldiğim de eve hırsız girdi sandım eski kv yi aradım oda eski eşimin bugün eve geldiğini söyledi ben de telefon açtım neden böyle yaptığını sordum geliyorum bekle dedi ( aynı apartmandaydık) geldi ve kavga çıkardı sen ne iş yapıyosun o.. mu nasıl bu kadar kolay kendini topladın nasıl gitmeye karar verirsin diye saldırdı bana şok oldum adam boşanıp burnum sürtsün geri döneyim diye beklemiş resmen ben maddi manevi güçlenince de yedirememiş resmen saldırdı bana. Bu sefer ben de boş durmadım saldırdım birbirimizi darp ettik sonra kolumdan tuttuğu gibi kapının önüne koydu beni pijamalarımla, ağlaya ağlaya eski iş yerinden arkadaşımı aradım kız gelip aldı beni. Günlerce işe gidemedim yaralarım iyileşsin diye, kızımı da göstermedi, zaten evden çıkmaya dahi korkuyordum o zamanlar mafya vari bi adamla çalışıyordu ve napcakları belli olmazdı. Sular durulunca kızımı almaya başladım tekrar. Kız arkadaşımla bir ekmeği bölüştük aylarca yoldaş olduk birbirimize. Ben yeniden doğdum kızımla beraber ve yolumu çizdim, ha velayet konusunda pişmanım ama o adamdan başka türlü kurtulmazmışım o zaman ki şartlar bunu gerektirmiş.
Büyük geçmiş olsun, çok sıkıntı atlatmışsınız.Geçmişler olsun öncelikle. Ben tanıdığım da 17 yaşımdaydım, aşık olmuştum ‘‘?’’ 19 da evlendim ailem istediği için çok agresif her şeyimi kısıtlayan öfkesini kontrol edemeyen, bana ya da eşyalara zarar veren bi adamdı ailemle görüşmeme bile müsade etmiyordu hep o ne derse o oluyordu aksini söylediğim an bağırıp çağırıyor ve günlerce işkence gibi konuşmuyordu, bazen ne hata yaptığımı bile bilmezdim. Böyle yıllarımızı geçirdik ben de artık alışmıştım herhalde normal olan bu zannediyordum. Eve de maddi olarak ben bakıyordum kaç kere kredi çektim bilmiyorum iş yapıcam dedi diye sürekli işlere girip çıktı tüm yük omuzlarımdaydı, sonra kızıma hamile kaldım, anneliğimi bile değerli görmedi bana kendimi hep değersiz hissettirdi. Ben anne olunca çok değiştim ama sanki içim de bi çiçek vardı da o açmıştı isyan çiçeği. Ben kızım için biriktirdiğim kenardaki param bitince mecbur işe geri döndüm o sırada sırt ağrılarım vardı emzirmektendir diyordum ama gün gün artyordu, doktora gittim ve akciğerimde lekeler gördü doktor ( annemi akciğer kanserinden kaybetmiştim) bir sürü tahlil verdim ve o sonuçlar çıkana kadar 3 gün işte ayrı evde ayrı ağladım ve bana dönüp sen hep böyle ağlayacak mısın dedi ? Ahh dedim kulaklarım bunu duymuş olamaz değil mi yoksa duydu mu diye düşünürken anlamadım dedim eve gelince iki güler yüz göremicek miyiz ? Günlerdir ağlıyosun dedi o gün çizgiyi çektim ayrılıcaktım, tahlillerim temiz çıktıVe bir ay içinde boşanmak istediğimi söyledim kızın velayetini bırakırsam boşanacağını söyledi borcun harcın içindeydim en son bana yine kredi çektirmişti kredi kartımla alışveriş yapmıştı ve eve hala ben bakıyordum çalışmaya mecburdum haftanın 6 günü vardiyalı çalışıyordum ne kreş ne bakıcı asla tutamazdım, ailemden kimse de bakamazdı mecbur babaannesi bakıcaktı kızıma kabul ettim tek istediğim bu adamdan kurtulmaktı. Eski evde kalmaya devam ettim boşanma bitti bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim zaten fırtınadan önce ki sessizlikmiş ben kızıma eski düzende bakmaya devam ettim, yeni bir iş buldum çok daha iyi maaş daha iyi çalışma saatleri ve hafta sonu tatil. Eski eşime kıza benim bakabilceğimi kreşe gönderebileceğimi zaten yakında taşınacağımı söyledim, ben işteyken evime gelip girmiş eşyalarımı karıştırmış ben eve geldiğim de eve hırsız girdi sandım eski kv yi aradım oda eski eşimin bugün eve geldiğini söyledi ben de telefon açtım neden böyle yaptığını sordum geliyorum bekle dedi ( aynı apartmandaydık) geldi ve kavga çıkardı sen ne iş yapıyosun o.. mu nasıl bu kadar kolay kendini topladın nasıl gitmeye karar verirsin diye saldırdı bana şok oldum adam boşanıp burnum sürtsün geri döneyim diye beklemiş resmen ben maddi manevi güçlenince de yedirememiş resmen saldırdı bana. Bu sefer ben de boş durmadım saldırdım birbirimizi darp ettik sonra kolumdan tuttuğu gibi kapının önüne koydu beni pijamalarımla, ağlaya ağlaya eski iş yerinden arkadaşımı aradım kız gelip aldı beni. Günlerce işe gidemedim yaralarım iyileşsin diye, kızımı da göstermedi, zaten evden çıkmaya dahi korkuyordum o zamanlar mafya vari bi adamla çalışıyordu ve napcakları belli olmazdı. Sular durulunca kızımı almaya başladım tekrar. Kız arkadaşımla bir ekmeği bölüştük aylarca yoldaş olduk birbirimize. Ben yeniden doğdum kızımla beraber ve yolumu çizdim, ha velayet konusunda pişmanım ama o adamdan başka türlü kurtulmazmışım o zaman ki şartlar bunu gerektirmiş.
Siz de çok zor şeyler yasamissiniz. Şimdi iyi olduğunuza sevindim. Benim gordugum ve yasadigimdan cikardigim kadinalr hele ki cocuk varsa gerçekten evlilikte çok ciddi şeyler olmadıktan ve o ciddi sorunlarla başetmeye calstiktan sonra umitlerinin tukenipboşa çabaladığını görünce bırakıyor.Yani boşanmış erkekler genelde agir hatalı olan taraf oluyor.bu nedenle benim boşanmış erkeklere karşı bir onyargim var.gerçi daha kimse karsima çıkmadı.kendime de gelemedim zaten.Siz şimdiki eşinizle nasıl tanıştınız neye göre karar verdiniz nasıl guvendiniz.yillarimizive herseyimizi verdiğimiz tanidigimizi sandigimiz ayrilsak da su kötülüğü su yalanı asla yapmaz dedigimiz insanin cikarina gore bunlari kolayca yapabildigini gorunce insan alt üst oluyor..bir de cocuk olunca onun adına da düşünüyorsunuz dogru insan icin ümitler azalıyor..bilmiyorum ben mi karamsarim
Büyük geçmiş olsun, çok sıkıntı atlatmışsınız.
Hamilesiniz. ☺ Şu an iyi misiniz? Önemli olan bu.
MasaAllah mutluluğunuz daim olsun.Rabbim gönlünüze göre vermişŞu an ki eşimle üniversitedeyken yollarımız kesişmişti ama merhabamız olmuştu sadece, ben boşanıp yeni iş arayışına girdiğimde üniversite arkadaşlarım sayesinde onun şirketin de açık olduğunu öğrendim başvurdum ve işe alındım. Önce farklı departmandaydım benim o zor dönemlerim de işe gidemezken çok yardımcı oldu yoksa beni işten çıkartıcaklardı. O kendi departmanına geçirdi beni uzaktan çalıştım bir süre, sonra birlikte çalışmaya başlayınca birlikte zaman geçirip birbirimizi tanımaya başladık , hiç acele etmeden yavaş yavaş güvenimi kazandı aylarca, hiç beklemediğim bi anda evlenme teklif etti iki kocaman evlenmiş boşanmış insanız benim öyle gönül eğlendirecek vakit kaybedecek halim yok seninle aile olmak istiyorum dedi. Ben de kabul ettim 4 ay sonra da evlendik. 1 seneyi geçti evleneli iyi ki iyi ki iyi ki Allahım önüme çıkartmış onu, bizimkisi dolu dizgin bir aşk değil ama öylesine huzurlu sarıp sarmalanmış bir aşk ki, isteyen herkese Rabbim böylesini nasip etsin. Ben o olmasaydı kendim dahil kimseye güvenemezdim, yaralarımı sardı. kızıma da gerçek bir baba oldu, şimdi ailemize bir minik daha katılacağı için çok mutlu ve heyecanlıyız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?