Boşanma kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amin hepinize teşekkür ederim. Aileme anlattım durumu. Arkandayız yanındayız dedıler sagolsunlar. Bana bırlıkte yasamayı teklıf ettıler. Ben ıstemesem de guzel bırsey. Cogu kadının aılesı bosanırsan bu eve gıremezsın seni sileriz kafasında oldugu ıcın bu bıle rahatlattı benı en azından aılem arkamda. Kararımı sorgulamadılar bile demek kı bız dısardan da karı koca goruntusu cızemıyormusuz. Mutsuzlugumu aılem de hıssetmıs. Avukatla da konustuk bılmıyorum ya bir aldatma bir ihanet var gibi gelmıyor bana. Ama yerıne de oturtamadıgım seyler var. Bu kayıtsızlıgın bır sebebı olmalı dıyorum. Nıhayetınde bız bu adamla 6yıl aynı hayatı paylastık. Mıllet aldatıyor yıne de affedılıyor ben bu kadar onun gözünde silikleştirecek ne yapmış olabılırım

20 küsür yıllık evliyim erken yaşta evlendik eşimle, o yüzden yaşlarımız evlenip düzenini yeni yeni kuranlarla neredeyse aynı. Bu kadar uzun evlilik yaşamı içinde eşimde cinsel istek konusunda azalma hiç olmadı. Hatta bu konuda ki pasifliğimi eleştirip çözme yoluna gitti. Hiç bir ilişkimde 2 dakika da erkeğin boşalıp fizyolojik ihtiyacını gidermesi tanımında olmadı, hep benimde tatmin olmamı istedi. Eğer öyle yapsaydı kendimi şişme kadınlar gibi hissederdim ki, kendine değer veren bir kadın için çok acı bir şey bu. Hatta yatak odası dışında ilgi, sevgi görmeden de cinsellik yaşayamayız biz kadınlar. Yaradılışımız, tabiatımız böyle. Bunları yaşadığın şeyin evlilik olmadığını bilmen ve içinin rahat olması için yazdım.

Yahu sevgi isteyen bir kadın seviyordur, değer veriyordur o yüzden çaba gösteriyordur. Sevmeyen kadın salar, ilgilenmez, konuşmaz bunu anlamak neden bu kadar zor. Kapıda seni gülerek karşılayan kadın yerine "off geldi yine" tavrıyla karşılayan kadın aynı huzuru verir mi? Almak için de vermek lazım, emeksiz yemek olmaz ki. Bu kadar basit bir sebep/sonuç ilişkisini çözememelerini aklım almıyor.

Çocuklarınızın yaşı küçük olması sizin için avantaj. Hatta büyük oğlunuz bile baba bir kaç akşamda bir alıp gezdirir yada eve gelip oynayıp ilgilenirse şu süreci boşanma olarak algılayacak, sorgulayacak yaşta değil. Gerçi çocuk gelişimi okumuşsunuz benden daha fazla bilginiz vardır. Ama annelik duygusu ve şu dönemde yaşadığınız duygusallık mantıklı düşünmenize engel olmasın diye yazmak istedim.

Maddi anlamda da duygusal davranıp beklentim yok düşüncesi ile hareket etmeyin. Kendinize ve çocuklarınıza fazlasıyla yeterli olabilirsiniz ama evliliğiniz daha çok eşinizin hataları yüzünden bitiyor. Ve herkes yaptığı hataların bedelini ödemeli. Ayrıca boşanma gerçekleşince erkek bekar hayatına dönerken, çocuklu annelerin yaşamı bir daha eski haline dönmüyor. Misal eşiniz her haftasonu gece 3'e kadar arkadaşlarıyla takılabilir ama sizin her planınızda önceliğiniz çocuklarınızın durumunun müsaitliği olacak.

Ayrıca her şeyi bu kadar açık net konuşabiliyorken başka bir kadın ihtimalini eşinize sorun derim. Doğruyu söylemese bile verdiği tepkiden bir şeyler çıkarabilirsiniz. Belki o zaman maddi olaark daha ağır bedeller ödemesi gerekir, bir gün pişman olduğunda duygusal olarak etkilenmezsiniz. Aileler duyduğunda esip gürleyecek, suçlayacak yüzü de olmaz.

Hakkinızda hayırlısı olur inşallah üzülmeyin diyeceğim ama olmuyor .konunuzu okumadım ama ileride çok pişman olacak buna eminim bende 2 hafta önce boşandım bir gün kaybetttiklerine pişman olacaklar inanıyorum

Cocuklarımıza mutlu bır yuva veremedık ya ben ona yanıyorum. Insallah cok pısman olurlar

Bence kendini sorgulama zor ama sorgulama

Çünkü evlilik iki insanın uyumu
Hayattan beklentileri yakin olmalı
Yoksa cidden yürümüyor
İlgisizlik kolay sey degil
Her kadinin beklentisi farkli
Kimi ihaneti affeder kimi enufak bagirmayi kabul etmez
Kimi siddeti kabul eder kimi etmez
Bu kisinin knedi ozdegeri ile ilgili

Onun sadece annesı var onunla da uzun zamandır gorusmuyorum. Bir süre kendı de gorusmemıstı annesıyle. Baska bırı olup olmadıgını da sordum acıkca. Gayet normal tepkıler verdi. Esıp gurlemedı sucluluk psıkolojısı yok. Bızı tanıstıran ortak arkadasımla aynı ısyerınde calısıyorlar yamuk bır durum olsa bana soylerdı dıye dusunuyorum. Onunla da konustuk henüz ona bosanıyoruz dememıs ama tahmınımce acar konusunı bırkac gune. Ben çirkef gözünü para hırso bürümüş biri asla degılım zaten ıhtıyacım da yok. Ama dogru soyluyorsunuz bosandıktan sonra eger hayatına baska bırı gırerse benım cocuklarım hakkı neden nafakayla sınırlı kalsın. 6000 verecek kenara cekılecek yıllık %25 arttırım talep etmeyi dusunuyorum cocuk basına. Evı bıze bırakacakmıs ama kagıt ustunde onun nıhayetınde. Neden benım cocuklarıma kalmasındansa ellere kalsın cok dogru. Insan can havliyle bunları dusunemıyor, dedıklerınız cok ama cok dogru. Ben hayatında bırı yok dıyr bılıyorum ama ya varsa ve cok ıyı oynayıp hıssettırmeden yaptıysa.

Yorumlarına denk geldiğim bir üyesiniz, konunuzu da baştan sona okudum hem sevindim hem üzüldüm sizin adınıza.

Sevindim, çünkü böyle yaşamak çok zor olmalı. Sürekli sevgi dilenmek, sebep hatta belki kendinizde bir eksiklik aramak, değer görememek insanı aşırı yorar ve bir süre sonra kadın olarak özgüveninizi kaybetmenize sebep olur. Kendinizi bu durumdan daha fazla hasar almadan kurtarmanız iyi olmuş.

Üzüldüm keşke böyle olmasaydı diye. Elle tutulacak bir sebep yok, eşiniz sen böyle yaptın da ben böyle oldum diyemiyor. Mayası bu demek ki. E o zaman sizi de yıpratmasaydı hiç evlenmeseydi. Ya da deseydi ki ben seni seviyorum ama benim sevme şeklim bu . O da yok.

Sizin ve çocuklarınız için hangisi en hayırlısıysa o olur umarım.

Evet bana ne senı sevıyorum ama ben buyum dıyor ne de senı sevmıyorum bu yuzden bıtırelım dıyor. Ne yaptıgı dusundugu bellı degıl. Kapalı kutu. Bitsin de bitsin. Al bitiyor rahata erersin. Kendime söz verdim birdaha barışsak dahi - ki ihtimal bile vermiyorum ama oldu da barıştık diyelim kendımı asla böyle ezik, aşağılanmış, değersiz ve çaresiz bir duruma sokmam hayatıma biri girse bile... 6 senedir oldurmazı oldurmaya çalışmışım,çabaladıkça dibe çöken ben oldum. Adamın bana karşı ne cinsel yönü ağır basıyor ne duygusal yönü tamamen nötr bana karşı. Yani zaten işimizi de para verip yaptırıyormuşuz bana öyle söyledi kısacası diyor ki senin bu evdeki vasfın sadece anne olmak. 3 cocuga gece gunduz bak, işe git ve aynı zamanda evin tüm işini de sen yap, yapabilirdin ama birine yaptırtmayı tercih ettine getiriyor. Eve senin kadar maaş girerken çok mutluydun ama. O zaman bakıcıymış, yardımcıymış cartı curtu hiç önemsemiyordun. Şimdi hepsinin parasını tek başına öde de aklın başına gelsin madem. Seminere, toplantıya gitmekten ben zaten eve hiç adapte olamamışım. Seminer toplantı dediği gitmek zorunda oldugum yerlerdi öyle bir lanse ediyor ki sanki 3 cocugu bununla bırakıp kızkıza tatıle cıktım. Yavaş yavaş karın ağrısı belli olmaya başlıyor sanırım. Derdi benim mesleğim ve getirileri-götürüleri.. Bende o zaman kariyerli kadınla evlenmeyecektin evlenırken bu statüde degıldım ama nıhayetınde ogretmendım bır calısma hayatım vardı dedım. Sankı ılkokul mezunuydum evlenırken de evlenınce o benı okuttu. Yahu para kazanmak ıcın herkes calısıyor bu ısın kadını erkegı olabılır mı. Avukatlarımız bugun bır araya geldı sankı köpeğin önüne kemik atıyor ne istiyorsa verelim demiş avukata, kan beynıme sıcradı. Madem oyle bu kadar kurtulmaya heveslısın bedelsız olmaz degıl mı 3 cocuk + 6 senelık yıpranma payımı almaya karar verdım. Asla yapmam yapamam dedıgım seylerı bana yaptırtıyor ya ne kadar haklıymıssınız suan cok uzuluyorum bunu nasıl öngöremedim diye

Amacım sizi eleştirmek değil ama farklı pencereden baktım ben bu karara. Sorunların %75i cinsellik demişsiniz. Ama haftanın iki üç günü ilişki oluyormuş. Yani sizi arzuluyor aslında gayet de. Kalkıp ayda bir yaklaşsa haklısınız derdim. Belli ki erken boşalma problemi var. Hem aile terapistine hem Cinsel terapiye vs de gitmiş. Ki erkeklerin çoğu da gitmez. Kendince çabalamış bence düzeltmek için. Düzelmemiş orası ayrı. Ayrıca erkekler için bu mesele bize saçma gelse de gurur meselesi. Yani karşısında cinsel problemleri için boşanmak isteyen bi kadın varken ben seni seviyorum beni bırakma dememesi normal geldi bana. Çok fazla dillendirdiyseniz ki eşiniz yine mi aynı konular dediğine göre böyle olmuş gibi adam komplekse girmiştir. Hatta duygusal yakınlık göstermemesi bile kendini yetersiz hissettirdiğiniz için size öfkeli olmasından olabilir. Ortada 3 çocuk var üçü de çok küçük sizin de doğum doğum sonrası vs derken kendinizi toplamaya pek vaktiniz olmamış. Bence zamanla düzelebilirdi. İyi de baba diyorsunuz. Yani anlatrığınız tablo bana çok kötü gelmedi. Eğer çok daha fazlası yoksa. Sizin de hassas olduğunuz bi dönem doğumlardan sonra hormanlar değişiyor ister bakıcınız olsun elinizi sıcak sudan soğuk suya sokmasanız bile. Bence ayrılık kararını erteleyin. Çocuklar için son bi deneme şansı verin bu evliliğe. Gurur yapıp yıkmayın derim. Ben çok kötü bi koca göremedim valla kusura bakmayın.
Bi de herşeye olumsuz bakmamaya çalışın. Avukatının söylediği ne isterse verelim lafına bile artniyetli yaklaşıyorsunuz. Zorluk çıkarsa cimrilik yapsa daha mı iyi. Siz boşanmayı bu kadar kolay kabul ettiği için kızıyorsunuz aslında ama eşiniz de içinde ne yaşıyor acaba. Belki o da beni yetersiz bulup ayrılmak isteyen kadının peşinde niye koşayım diyordur.

Son düzenleme:
Konunuzu takip ettim. Ama yorum yazmamıştım. Yoğun çalışma hayatı ve yaşları yakın 3 bebek derken, evliliğinize ve eşler olarak birbirinize yeterince zaman ayıramamışsınız. Kendiniz ve çocuklarınız için iyi paralar kazanmışsınız, yaşam standartlarınız yükselmiş. Ama, birbirinize soğumuşsunuz ve ilişkiniz yıpranmış. Siz eşinizi hatalı görüyorsunuz, o da sizi hatalı görüyor.Cinsel sorunlar ve ilgisizlik olarak patlak veren bu sorununuzun temelinde bunlar yatıyor.Boşanma lafı ağza alındıktan sonrada toparlaması zor oluyor.Her iki tarafta kendince gurur yapıyor.Siz elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsunuz.Eşinizde kendi için aynısını düşünüyordur.
Dönülmez akşamın ufkundaysanız yapacak bir şey kalmamıştır. Ama, gönül isterdiki, içinizde sevgi kırıntısı kaldıysa, karşılıklı konuşup, anlaşıp, birbirinize bir şans daha verebilseydiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yok biz onları da denedik. Ben hıc ustune varmadıgım zamanlarla artık cozum bulacak mısın yoksa konuyu tekrar ele alalım mı dedıgım zamanlar arasında ınanın tepkı farkı yok. Bildiğiniz ota dönüşmüş durumda. Yanı haftada 2-3 kez benı ıhtıyacları ıcın kullanması ılgısızlık gercegını degıstırmıyor malesef. Genelde evli çiftler bunu sevişmek olarak tanımlıyor bense kullanılmıs hıssı.. Evlı mısınız bılmıyorum ama kocanız sızı yatakta gecırecegı maksımum 2dk ıcın defalarca kullansa bence sız de sans vermezdınız. Ki terapistte benımle aynı fikirde. Değişmiyorum ıstemıyorum dıyen bırını kararından donduremeyız buraya geldı gelmesı bıle cok onemlı bır adımdı fakat mılım ılerleme yok dedı adam. Öyleydi de gercekten. İyi bir baba hala diyecek sözüm yok. Ama berbat bir kocadır hala lafımın arkasındayım. Bosanma kararını da ortaklasa verdık dedıgım gıbı. Ya ben senı sevıyorum ortak bır nokta elbet buluruz demek yerıne uzatmaları oynamayalıma getırdı mevzuyu. Erkeklık gururu dıyorsunuz kadınlık gururu yok mu? O benı sadece kullanırken sorun yok fakat bana artık burnuma kadar ılgısızlıge doymusken bunu mesele edıp soylemem erkeklık gururuna mı dokundu. Bana sen kadınlık yapamıyorsun dese kaale almam fakat aynı konu defalarca soylense bır durur dusunurum gercekten ıhmal ettıgım bırseyler var mı dıye. Ben ıhmal etmedıgım halde dusundum bunları

Birçok mesajınızı okudum; eşiniz eski sevgilimle baya baya aynı. Ben de aynı şekilde hala düşünüyorum nasıl bu kadar kayıtsız olabiliyor? Bu ilgisizliği nasıl normal bulabiliyor? Sevmiyorum da demiyor ama sevgisini de göstermiyor.Biz cinsellik yaşamıyorduk ama yakınlaşma vs yönünden de soğuk ilgisizdi. Onunla ayrılırken onun tepkileri de sizinkine benzerdi yani tepkisizdi ve bizim ilişkimizde tekrar barışalım diye çok uğraşmıştı da ama çok kısa sürede yine ilgisiz, yine kapalı kutu ne hissettiğini ne düşündüğünü bilmediğim bi insana dönüştü. Sürekli ben çabalıyordum aynı şekilde hem de tekrar barışmak için aylarca uğraştığı halde şans verince sadece çabalayan ben oldum.yazmadığım birçok noktada size benzer. Ben de kariyer maaş olarak size benziyorum bunla mı alakalı diyeceğim ne alakası olabilir? Siz kocanızı çözerseniz ben de eski sevgilimi çözücem sanırım Şu an da yine tekrar barışmak için uğraşıyor ama reddediyorum her çabasında.

Yorumların tamamını okumadım. Baştan birkaç syf okudum. Bana kalırsa haklısınız, ama 3 tane ufak çocuk var ortada sanırım onları düşününce ne yorum yapacağını bilemiyor insan . Ama 1.5 yıl önce boşanmış biri olarak şunu söyleyebilirim; Olmuyorsa oldurmaya çalışmamak lazım,kimseden bir beklentisi olmayınca hayal kırıklıkları da olmuyor insanın..

Ben çözemediğim ve artık çözmek de istemediğimi idrak ettiğim için boşanıyorum. Bundan sonra dağa taşa kayıtsız kalsın umrumda değil. En azından çabaladım dönmek isteyen, seven, şans vermek isteyen, değişmeyi düşünen, pişman olan şu 3 gün içinde bile telafi edebilirdi. En azından gayret gösterebilirdi. Aıleme soylemeden şans verebilirdim belki diyordum ama o hala mal paylaşımı yok istediğini verin diye talimat veriyor. Belli ki kurtulmak istiyor. Kendime başka türlüsünü açıklayamıyorum.

Dedim ya olmayanı oldurmakla gercekten tüketecek ömrüm kalmadığını hissediyorum. Aldatsa dahi ya demek ki bana olmuyormuş adam normal adammış diyecek duruma geldim

Çok yorucu sizi anlıyorum. İnsanın özgüveni kırılıyor, ben kendi ilişkimde her güne -10’la başlıyordum onun yüzünden. Bitirince üstümden yük kalktı ve baya rahatladım, sadece düşününce hala anlayamıyorum onu.umarım sizin için de en iyi şekilde ve en iyi hissedeceğiniz şekilde ilerler bu süreç

Dedim ya olmayanı oldurmakla gercekten tüketecek ömrüm kalmadığını hissediyorum. Aldatsa dahi ya demek ki bana olmuyormuş adam normal adammış diyecek duruma geldim
Cinsellik veya öpme,sarılma olayları hariç hani yazmışsınız ya ben sormadan halimi hatrımı bile sormaz diye orda kendi durumumu anımsadım bir an .. bizde de öyleydi iletişim kopukluğu,boğucu bir sessizlik... Bunlar uzun vadede insanı çok yıpratan şeyler, baktınız olmuyor ve karşıdaki de kılını kıpırdatmıyor bırakın gidebildiği yere kadar gitsin.

Bende cok yıprandım zaten. Canım evden bıle cıkmak ıstemıyor resmen kendı batagına benı de cektı adam ota baka baka ot gibi oldum

Bende cok yıprandım zaten. Canım evden bıle cıkmak ıstemıyor resmen kendı batagına benı de cektı adam ota baka baka ot gibi oldum
Evet bunlar tanıdık bana :) Önce yaşam enerjisi düşüyor,sonrasında da özgüven kaybediliyor devamında.. Ama bunların hepsi onarılıyor ya,bunlar insana deneyim kazandırıp daha dirayetli biri olmasına katkı sağlıyor,karamsar olmayın :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…