Tedbirliyim çokça..Dua et erken görüyorsun. Şu sıra iyi korun, o üç aylık iğnelerden ol.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tedbirliyim çokça..Dua et erken görüyorsun. Şu sıra iyi korun, o üç aylık iğnelerden ol.
Asla unutmuyorlar hem de.Bence aileye anlatmak iyi bir fikir değil. Yarın siz sorunlarınızı çözersiniz unutursunuz ama aileniz unutmaz. Bu sefer sizin aileniz eşinize tavir alir. yani sorunun birini çözersiniz yerine yeni bir sorun koyarsınız. Aileleri dahil etmek bana mantıklı gelmiyor.
Ben olsam kesin boşanmaya karar verirsem aileme ben boşanıyorum derdim.
Evlenince kıymetli oluyorlarYa bekarken eşim lenfoma şüphesi geçirdi hastanede çocuğu aramadı günlerce şimdi her gün yemek yedin mi diye arıyor.
Bir gün ütülü gömlek koymadı işe giderken şimdi kıyafetin çorabın var mı diyor..
Valla asla acıma, dik dur zamanla herşey düzeliyor tamamen sana bağlı, sınırlarını koru..Kaç kere söyledim. İki gön söz senet üçüncü gün yeter artık affet düzeldiler. Sen söylüyorsun o düzelme nerde? Napıyolar ki sana, ufak detaya takılma falan filan..
Eğer maddi olarak aileye bağımlı olursa işin çok zor olacak , umarım öyle biseyler olmaz ..Var. Yani bir eşim ortak iş kurma hülyasında iki aileden mal mülk gelir durumunda. İhtiyacımız yok, şu ana kadar bir şey almadık. Baba da adil biri şerhi yok ama eşim kendini abisinin babası sandığı için bir ek iş kursam o çalışsa beraber ek para kazansak diyor bazen. Hoş abi miras kalsa da yesek modunda kurulu işi batırdı.
Değiliz. Annesi gibi paracı olmazsa değiliz. Orralama üstü gelirmiz, ev almasa da birikimimiz, aracımız var. Bana yetiyor. Zamanla birikirse olur olmazsa da derdim değil.Eğer maddi olarak aileye bağımlı olursa işin çok zor olacak , umarım öyle biseyler olmaz ..
Düzelmedi bende. Her koyduğum sınırı aştı çünkü canı ailesi ve kötü çocuk olma korkusu. Sonunda alkışlamayacaklar ama olsun o ben her şeyi yaptım diyecek.Valla asla acıma, dik dur zamanla herşey düzeliyor tamamen sana bağlı, sınırlarını koru..
Derlerdi inanmazdım, kocam da dalga geçerdi böyleleriyle. Babasıyla gurur duyar annemi istemeyen kötü ailesini sildi, babamın ailesi çok kötü insanlar. Babam ailesine sahip çıktı diye. İroni..Evlenince kıymetli oluyorlar
Tuhaflar yemin ederimDerlerdi inanmazdım, kocam da dalga geçerdi böyleleriyle. Babasıyla gurur duyar annemi istemeyen kötü ailesini sildi, babamın ailesi çok kötü insanlar. Babam ailesine sahip çıktı diye. İroni..
Bence sen asla boyun eğme, gerekirse eş ailesi ile iletişimini baya azalt , eşine de sınırlar koy , baktin düzelmiyor hiç uğraşma bu adamla ..Düzelmedi bende. Her koyduğum sınırı aştı çünkü canı ailesi ve kötü çocuk olma korkusu. Sonunda alkışlamayacaklar ama olsun o ben her şeyi yaptım diyecek.
Güncelleme yapıyorum. Hiçbi şey yok gibi geldi.
Naptın, ne ettin? İyi, şöyle böyle. Sen naptın?
İş arası annemlere uğradım. Nasıl annen baban? İyiler, onlar iyi ben iyi.
Ee başka kim vardı? Komşu vardı bi de son dakika yengem olacak zat geldi. Öğrenmiş mi adabıyla konuşmayı dedim. Niye tadsızlık çıkartıyorsun. Bi saat aileme uğradım bıdı bıdı.
İstesen birlikte gidebilirdik, sen bana söz verdin. Bundan rahatsız olacağımı düşünmeliydin. Dedim.
Aileme giderken sana sormayacağım ben takmıyorum bunu, gelme diyemem orda yaşayan adama. Yeter dedi.
Yeterse ben de abinle samimiyeti artıracağım. Yarın gidip her şeyi anlatcağım dedim çıktım gittim. Ne diyeyim yani.
Bu arada çok önceden bi seans almıştım ilişki koçundan, randevusu bugündü.
Ben sanırım uğraşamayacağım ama durumu farklı ya da gücü olanlara fikir olsun diye sizle paylaşayım notları.
-Uzun konuşmaları, dert yanmaları, bu bu yüzden böyle bıdı bıdıyı kadın arkadaşlarınıza yapın. Erkek uzun cümle anlamıyor. Şunu yaptın, üzüldüm. Şunu hissettim deyin geri çekilin diyor.
-Durum uygunsa her şey için önce tatlı tatlı nazla, sonra restle halledin. Örneğin lütfen bi terapi desteği al, benimle gel senle gitmek iyi hissettiriyor falan. Olmuyorsa ya gidersin ya konuşmam diyor.
-Başa çıkma yöntemi kaçıştır erkeğin, kaçıyor durumdan.
-Eldeki kuş olmayın, daldaki kuş olun. Gezin, etkinliğe gidin, arkadaşlarınızla çıkın. Hep elimde demesin.
-Bitirmeden önce bi süre ayrı yaşamayı teklif edin. Evden gitsin. Değerlendirin.
Aklıma geldikçe yazarım..
Her gün değil, nadiren. Yol bulsa artırır. Alıştırmak taktiği.Bu adam her gün iş arasında ailesini mi görüyor? Bu nasıl bir aile aşkı?
İlişkiniz ilişki kocuna kaldıysa geçmiş olsun.
Her gün değil, nadiren. Yol bulsa artırır. Alıştırmak taktiği.
Kendi annesi ile telefonda konuştuğunda öf yeter ya haş hatır sormak için aradım darladın der kapatır halbuki.
İlişki koçunu da denemek istedim. Neden öyle dediniz ki..
Uğraşmıyorum artık zaten, zaten az.Bence sen asla boyun eğme, gerekirse eş ailesi ile iletişimini baya azalt , eşine de sınırlar koy , baktin düzelmiyor hiç uğraşma bu adamla ..
Biliyorum. Denememiş olmamak istedim. Çaresizlik, boş çaba ne derseniz..Bu ilişki kocunun eğitimi nedir? Son dönemde herkes ilişki koçu. Birlikte destek alıyoruz deseniz ok.derim ama ilişki koçu? Her sorununuz olduğunda ilişki koçu ile bir evlilik yürümez. Eşiniz ne kocuna gidiyor? Onun koçu da annesi mi? Tek taraflı çaba ile evlilik yürümez.
Biliyorum. Denememiş olmamak istedim. Çaresizlik, boş çaba ne derseniz..
İyi bi tanesini seçtim kendimce.. Belki herkes bütçe ayıramaz, denemek isteyen varsa fayda görsün diye yazmak istedim..
ben de gunces e katiliyorum. ya esinizle oturup bir aksiyon alacaksiniz, ya da terapiye gideceksiniz. iliski kocunun soyledigi seyleri paylasmissiniz ama bence cok sacma seyler. o tarz seylerin size faydali olmaz.Evliliğiniz için çaba göstermenizi anlıyorum bunu yadirgamiyorum da çünkü daha çok yeni evlisiniz.
İlişki kocu bütçe meselesi değildir zaten. Ben 2 eğitim alayım, üstüne bilmem ne sertifikası alayım al sana ilişki koçu. O yüzden eğitimini sordum.
Çaresizim diyorsunuz ama çareyi ilişki kocunda arıyorsunuz. eşinizle iletişiminiz ne alemde? o aileme gittim diyor siz o zaman ben de kardeşine sorunlarımı anlatırım diyorsunuz ve konuşmanız bitiyor. bu mu iletişim? sonra koçu da deniyim, bilmem neyi de deneyin ben elimden geleni yaptım demek mi oluyor?
Sorun kimde? Eşinizde. Sorunu çözmek için ilişki kocuna değil iletişim kurmaya ihtiyacınız var.
Bana kızmayın kırılmayin ama aynı yere takilmissiniz ve kendi etrafınızda dönüp duruyorsunuz. Kv.sunu dedi, elti böyle yaptı, diğer kardeş bilmem ne. Biri bana böyle gelse bir git ya derim.
Eşinize ben böyle bir hayat istemiyorum, sen bana bunları vaat etmedin dediniz mi?
Bu evlilikte amaç nedir? Eşinizi ve kayinvalidenizi mutlu etmek mi? Eşiniz sizin için ne yapıyor?
Hiç bir şey yapmıyorsa zaten kaybetmekten de korkmuyordur.
Siz sınırlarınızı belirlemek yerine ilişki kocuna giderseniz daha çok uzerler sizi.
ben de gunces e katiliyorum. ya esinizle oturup bir aksiyon alacaksiniz, ya da terapiye gideceksiniz. iliski kocunun soyledigi seyleri paylasmissiniz ama bence cok sacma seyler. o tarz seylerin size faydali olmaz.
Benden sana tavsiye ailesi ile ilgili konuşmayı kes , tamamen tavır olarak mesafeli dur ama sakın laf söyleme durduk yere , esin ille de seni zorlarsa o zaman aç bayramlık ağzını, baktın esin seni zorlamıyor artık sende eş ailesine tamamen nötr tepkisiz ve ilgisiz ol , zamanla herkesin ateşi sönecek sen tepkisiz kalırsan, bak bizde şimdi herkes kendi telaşında çünkü ben nötr bir haldeyim, biran önce kendine bir uğraş bul , sürekli yoğun ol ki kimse senle ilgili beklentiye girmesin ,eşin bile ..Uğraşmıyorum artık zaten, zaten az.
Ama kendisi her annesiyle konuştuğunda fişteklenir sağolsun.. onu da istemiyor altın çocuğun karısı sorunlu, bak ailesi ile görüşmüyor. Halbu ki onlar çok iyi insanlar..
konu sahibi terapiye baslamis ama.İlişki koçu psikoloji eğitimi almıştır yani altyapısı sağlamdır ve sorun konu sahilindedir o zaman anlarım. Sorun konu sahibinde değil, ilişki kocunu kendince iyi birini seçmiş ve eğitimini bilmem nesini bilmiyor ve elimden geleni yapıyorum diyor. İlişki kocunun söyledikleri zaten komedi. Ha burç yorumlarını okumuşsun ha bunlar.
Biri diyor kissasa kıssas yap. sözde evliliklerini kurtaracaklar.
Kimse de demiyor ki otur eşinle konuş, beklentilerini söyle ve birlikte ne yapabilirsiniz ona bakın diyen yok.
Herkes bosan, bu adam değişmez, yok kurbansin, yok bilmem nesin. Çözüm?
Sitede bir narsistlik modasidir almış başını gidiyor zaten. Elini sallasan narsist kurbanı. Herkes profesyonel olmuş.
Hadi diyelim boşandı. Bir sonraki ilişkisinde de iletişim kurmayı tecrübe edemeyecek. Çünkü bunu bilmiyor. Bildiği şey ilişki koçu, kv.,elti.
Valla konu sahibi bana kızmayın ama bana bile daral geldi.