Boşanma kararı sonrası kararsızlıklar

working_mom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2020
15
14
35
Herkese merhabalar,

Eşimle 8 senelik evliyiz. 6 yaşında bir kızımız var. İkimiz de çok iyi üniversitelerden mezunuz. İstanbul’da iyi şirketlerde yönetici olarak çalışıyoruz.

Evliliğimizin başından beri ufak tefek sıkıntılarımız oldu. Ancak eşim 3 4 sene önceki iş değişikliğinden sonra çok değişti. Çok yoğun çalışıyor çok hırslı. Eve çok geç geliyor bazen haftasonu da çalışıyor. Eve gelse de ya yine bilgisayardan çalışıyor ya da sürekli telefonla vs ilgileniyor. İşi ve kendi zevkleri dışında bir dünyası yok. Evle ve çocukla ilgili tüm sorumluluk bende. Evde boş olsa bile asla benimle ve çocukla ilgilenmiyor. Okuduğum bazı yazılardan bir çok özelliğinin narsist kişi özellikleriyle benzer olduğunu farkettim.

Evliliğimizde önce sevgi sonra saygı bitti. Tamamen bireysel ve özgür bir yaşam sürmek istiyor. Son 1 senedir bir kaç kere boşanma lafı geçti aramızda bir şekilde düzeldik. Son zamanlarda ufak tefek yalanlarını yakalamaya başladım. İş çevresi nedeniyle benim prensiplerimle ve hayat görüşümle örtüşmeyen insanlarla gece geç saatlere kadar takılmalar başladı. Aldatıyor mu bilmiyorum ama bu işin sonu oraya doğru gidecek çok net görebiliyorum. Biraz uzun oldu ama sonuç olarak ben boşanma kararımı net olarak verdim ancak şehirdışında olduğum için onunla henüz konuşmadık. Son kavgamızdan dolayı görüşmüyoruz. Ama çok karşı çalacağını sanmıyorum hem bazı şeyler bittiği için hem de gururundan dolayı. Umarım anlaşmalı şekilde gürültüsüz patırtısız halledebiliriz.

Beni asıl düşündüren bundan sonrası. Benim ailem ve tüm çevrem Anadolu’daki bir şehirde. Ben liseden beri İstanbul’da yaşıyorum. Ancak İstanbul’da eşimin ailesi ve akrabaları hariç kimsem yok. İstanbul’da kızımla tek başıma yaşamak maddi olarak değil ama manevi olarak zor görünüyor gözüme. Bir de kızım ailemin yanında çok mutlu. Burda çok seviliyor. Kuzenleri var yaşları yakın çok iyi anlaşıyorlar. Duygusal açıdan bu şehirde olursak daha kolay atlatırız diye düşünüyorum.

Tabi bir de işin mantıksal boyutu var. Herkesin çalışmak isteyeceği bir savunma sanayi firmasında çalışıyorum. İyi bir kariyerim var. Bilgisayar mühendisiyim ancak savunma şirketi olduğu için hiçbir şekilde uzaktan çalışma imkanım yok. İşi bırakmam gerekecek. Yıllarca çalışmam okumam emeklerim boşa gidecek gibi hissediyorum. Bu şehirde iş imkanım yok. Ancak yazılımcı olduğum için Türkiye veya yurtdışı için evden çalışacağım bir iş bulabilirim muhtemelen. Ama daha önce böyle bir tecrübem olmadı ne kadar tatmin eder bilemiyorum.

Kızım 1. Sınıfa başlayacak. Bir an önce düzenimizi kurmamız lazım. Bu da ayrı bir baskı üzerimde.

Siz olsanız napardınız? Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

İyi eğitimli biri olarak sadece okuduğunuz kitaplardan yola çıkarak bence psikolojik tanı koymak mantıklı değil, evlilikte bazen hırs herşeyin önüne geçebiliyor sizdeki gibi asılabilir şeylerse yada ortak alanlar yaratabilirseniz belkide evliliğiniz kurtulacak, evrilecegi yeri düşünmek yerine bence ilişkinizde bugün ve dünkü sorunları düşünüp irdelemelisiniz. Diyelim ki bosandiniz maddi rahatlıktn bir anda hem maddi hemde manevi boşluğa düşmek zor süreç daha da zor önce bunu bilin çocuğun duruma alışması sizin kötü de olsa sahip olduğunuz konfor alanından çıkmanız (evliliğiniz için kullandım) iş imkanınız iyiyken iş bulma kaygısı yaşama ihtimaliniz herşey size psikolojik bir yorgunluk yaratacak bu yüzden önce işleri oturtup belki sonra bu kısmı düşünmelisiniz çünkü bir anda birçok yönde savaş vermek çok yıpratıcı ve zor

Size tavsiyem asla isi birakmayin.belli bi refah düzeyine alışmışsınizdir kızınızda sizde ve turkiyede bırakın işi, kaybettiğimiz bozulan biten bir seyin yerine zor koyuyoruz hele ki böyle güzel kariyeri bitirmek mantıksız olur.

Tatillerde ara dönemlerde aileniz istanbul a gelir kızınızı büyüyünce gönderisiniz falan ama ben olsam kurulu düzenimi bozmazdım

Çok haklısınız o yüzden direkt narsist yazmadım sadece bir çok özelliğinin benzer olduğunu belirttim. Daha önce bir çok kez oturup konuştuk. Ancak eşim hatalı olduğu hiçbirşeyi kabul etmiyor. Her zaman ben suçluyum. Değişmesi gereken benim. Ben böyleyim işine gelirse modunda maalesef. Ben çocuk için düzenimiz bozulmasın diye hep sabrettim ancak artık kaldıramıyorum.

Dediğiniz gibi bir anda herşeyi birden değiştirip alt üst etmek çok zor görünüyor. En önemli şey kızımın mümkün olduğunca az etkilenmesi.

Ben olsam istanbul da kalir isime devam ederdim.

Ben olsam Istanbul'da kalirdim.

İstanbul’da pek arkadaşım yok. Üniversite arkadaşlarımın çoğu yurtdışına gitti. İş yerinde de az kişi olduğumuz için ve ben yönetici olduğum için iş dışında görüştüğüm kimse yok. Birden çok yalnız kalacağım diye düşünüyorum. Psikolojik olarak beni biraz korkutuyor.

İşini bırakma, sakın...Eğer illa düzen mekan değiştireceksen akrabaların oldugu küçük şehir yerine yurtdışı düşün. Mesleğin müsait, sen de kurtulursun yurtdışında , çocuğunun geleceği de kurtulur. İşini bırakıp küçük şehre akrabaların yanına dönersen , birkaç yıl sonra çok pişman olacaksın gibi geliyor bana....Üstelik çocuğun da ileride iyi ki buraya gelmişiz anne demeyecek emin ol....

Ablam boşandı. O da İstanbul’da yaşıyor. Biz farklı bir şehirdeyiz. Orada tek bir akrabamız bile yok. Sırf çocuğu babası ile görüşsün diye tüm zorluklarına rağmen orada yaşamayı seçti. Bizim yanımızda her şey daha kolay olurdu şüphesiz fakat sizin kadar iyi maaş almamasına rağmen bir şekilde ayakta duruyor ve açıkçası iyi de götürüyor. 6 yıl oldu ve durumdan şikayetçi değil.

Şu an ailenizin yaninda olduğunuz için daha duygusal düşünüyor olabilirsiniz.
Yıllardır alıştığınız iş yoğunluğunu bırakıp evden çalışmak, şu an tatilde olduğunuz için bunun bir devamı olarak görüp hoşunuza gidiyor olabilir. Ama süreç içinde sıkıcı olabilir, kurumsal sosyal hayatınızı ozleyebilirsiniz.

Bosaninca ailenizin ziyaretini artırın ama düzeninizi tamamen değiştirmeyin bence.

Anlıyorum sizi ama bu süreçte alacağınız kararın sizi ve kızınızı en az hasara uğratarak sonuçlanacağı şekilde olmasına özen göstermelisiniz boşanmak malesef çok sancılı bir sürec hele cocuk varken aynı anda yeni baştan bir düzen kurmak bu yüzden eşiniz ile daha ciddi bir şekilde net ve kesin konuşun ama öncesinden muhakkak bir b planınız bulunsun

Kuru düzeninizi bozmayın

Annem de uzun süredir bazı şeylerin farkında. Ancak boşanma konusunu ona hiç açmamıştım. Dün bir patlama anı yaşadım ve anlattım herşeyi boşanmak istediğimi söyledim. Beni destekledi ancak o da direkt burada yaşamaya yönlendirdi. Psikolojik olarak çok yıprandım. Hayatta hep mantıklı kararlar veririm hatta aşırı realist ve mantıkçı bulur beni eşim. İlk defa böyle duygusal yönüm ağır basıyor.

Mesleğiniz yurtdışına gitmek için çok uygun. Hem kendi hem kızınızın geleceği için buna odaklanmanızı tavsiye ederim.
Ülkenin durumu belli. Bir Avrupa ülkesinde alım gücü, eğitim, yaşam kalitesi anlamında çok daha artılarınız olacaktır.

Aslında bir kaç kez yurtdışından iş görüşmesi için teklif aldım ancak hiç değerlendirmedim. Ülkenin ve kızımın geleceği adına ben de endişeler taşıyorum ancak tamamen yabancı bir ülkede kızımı yalnız başıma büyütecek kadar güçlü hissetmiyorum kendimi. İyi bir eğitime ve kariyere sahip olmama rağmen maalesef yeterince özgüvenim yok.

Bunu deneseniz en kötü ne olur? Bunu sık sık sorun kendinize. Hele şu dönemde kararsız yada cesaretsiz kaldığınız her konuda.
Yapamazsanız yine dönebilirsiniz, hemde artı donanımlarla. Kızınız en az ihtimalde yeni bir dil öğrenmiş olur.
Diyelim ki olmadı İstanbulda yada Anadolu da yaşama fikrinizi 2-3 yıl sonra hayata geçirmiş olursunuz. Dışarıdan bakınca bir kaybınız olmayacağı o kadar aşikar ki.

İşinizi, düzeninizi bozmamanızı öneririm. Kızınız için de ailenizden birileri yanınıza gelip biraz kalabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…