Boşanma ile ilgili kararımla ilgili arkadaşlara bir danışayım dedim...

canım çok fedakarsın ve eşin seni kullanmaya alışmış..
hasta halinle niye yapıyosun iş..
kendine acı biraz dostum..
benim şuan daha bebeğim yok ona rağmen yorgunsam ya da hastaysam yatarım yemek dahi yapmam..
evet abarttığımı düşünebilirsin ama alışmasın sonra çok beklentiye girer çocuk varken ezer diye böyle davranıyorum..
senin de bukadar fedakarlık yaptığın yeter..
al karşına,biz birbirimize sağlıklı ve sağlam lazımız..para benim sağlığımdan benden kıymetli değil de..
temizlikçi de tut..kendine de bak..çocuklarınla da vakit geçirmek ozaman sorumluluk yada zorunluluk değil zevk haline dönüşür..
onun sorumsuzluğundan sen niye kendini çocuklarını yakıyosun..
eşşek gibi afedersin seni geçindirmek zorunda..
fena alışmış sırtından hayat sürmeye, şimdi de kıymet bilmiyo...
Allah yardımcın olsun canımm...

Eşinizin tedavi olması şart. Başka türlü hayat size zehir olacak. Allah yardımcınız olsun

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

ciddi misiniz?gerçekten üvey kızını bu kadar seven babalar da mı varmış? hayret doğrusu,bizim kendi babamız

Evet ciddiyim kendisi şeker hastasıydı bu sebeple çocuğu olmuyor diye ilk eşinden boşanmıştı ikinci eşinin de bir kızı vardı kendi çocuğu kadar çok sevdi yıllarca kanserle savaştılar en sonu kaybettiler kızı bir aya kalmadan gencecik yaşta üzüntüden şeker komasına girip kendisi de vefat etti Allah mekanını cennet etsin bu dünyada gerçekten böyle babalar da varmış ben de öğrenmiş oldum

Evet önemli sorunların var. Ama bence boşanma. Eşin rahatsız zaten sende demişsin.belki de bu yaptıkları onun elinde olan birşey değildir.ilaçlarını düzenli alıyor mu?
Hasta biriyle evli olmak dünyanın en zor şeyidir.ancak anladığım kadarıyla sorumsuzlukları dışında ne sana ne de kocana bir zararı yok.
Seni rahatlatacak en büyük şey bence şu: olabildiği kadar senin hayatını kolaylaştıracak destekler alman.mesela ev aletlerinden tut, internetten alışverişe (yiyecek) kadar. Üzerindeki sorumluluğu olabildiği kadar parayla yenmen.işte bu noktada bir şekilde rahatsızlığını da bahane ederek eşini ikna etmen. Tam zamanlı bir yardımcı senin baya yükünü alır. Ha ona verdiğin parayı da önemseme.çünkü zaten eşin akrabalarına verene kadar sen belki ihtiyacı olan bir kadını istihdam etmiş olursun.yada mesela oyun ablaları bulabilirsin.araban yoksa araba almaya çalış. Yani aşama aşama. Arkadaş edin.al çocuklarını olabildiği kadar çık arkadaşlarına yada kahvaltıya falan bi yerlere git. Bence üzerindeki bu yükleri biraz dağıtırsan ve biraz arkadaşlarınla vakit geçirirsen sinirin geçecekmiş gibime geliyor.yani tabiki senle vakit geçirmiyor diye yine gıcık olur üzülürsün o ayrı ama yinede şimdiki gibi kızgın olmazsın belki.
Tekrar ediyorum ben boşanma taraftarın değilim.

2 tane evladi bu sebeplerden babadan mahrum etmeye benim gonlum elvermezdi, sizin icinize siniyosa diyecek bisey yok.

Çocuklarınız için hiç etkisi olmadığını düşünseniz bile babalarının evde olduğunu bilmek , birazcık vakit geçirmek bile çok önemli. Ayrılsanız bu mükemmelletçi halinizle çok daha zorlanacağınızı düşünüyorum ben. Bence psikolojik bir destek alın öncelikle siz, belki de uslubunuz tarzınız eşten çok "anne" gibidir. Öğretmenler koca bir sınıfı idare edince ve otorite kurunca evde de benzer bir düzen istiyorlar.
Siz eğitimcisiniz bence önce siz değişin , üzerinizdeki yükleri atın. Sonra eşiniz de sorumluluğu alacaktır yavaş yavaş. Ama sürekli yapması gerekenleri söylereyerk, sürekli eleştirerek duymamak için uyumayı seçmesini sağlarsınız. Hazır yaz tatili de yaklaşmışken değişim için karar alın. Okuyun , terapiste gidin baktınız olmuyor o zaman ayrılırsınız ama önce tüm şartları zorlayın derim ben

Yakınmakta haklısın ama acı da bir gerçek var.
Bu yakınmaların,boşanmakla çözülmeyecek.
Eşin ilgisiz bir babaysa,boşanınca yine ve daha ilgisiz olacak.
Çocuklarının rızkını başkalarına veriyorsa,boşanınca aynen devam edecek.
Yani senin boşanmanın,çocuklarına bir faydası olmayacak.

Ben böyle bir erkek istemiyorum diyorsan tamam.
Ama şunu da unutma ki senin maaşınla 2 çocuğu büyütmen daha zor.
Tekrar evlenmek istersen,2 küçük kızçocuğuyla çok zor.
Çocukları babaya bırakırsan,onlara daha büyük kötülük etmiş olacaksın.

Bu durumda en iyisi eşini biraz sorumluluğa yöneltmek olabilir.
En azından çocuklara hayat sigortası yaptırıp geleceklerine yatırım yapabilirsin.
Veya evin ihtiyaçları için onun maaşından daha fazla para isteyebilirsin.
Ev veya araba borcuna girmek de faydalı olabilir.
Onun haricinde,madem eşin doktormuş,çocukların psikolojisi açısından konuya girip birlikte zaman geçirmenin önemini anlatabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…