Boşanma... derin mevzular.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes aynı olmuyor. Kayınvalidem 30 seneyi aşkındır bu rahatsızlıkla yaşıyor ve hala kabullenmiş değil. Kesinlikle hasta olduğunu kabul etmiyor. İlaçlar etki etmiyor öyle aman aman artık.
Peki bunun bir tedavisi yok mu? Yani ilaçta etki etmiyorsa ne yapilabilir

Çocuklar olmasa, sadece ben olsam veya çocuklar anlayabilecek yaşta olsa bu kararı bu kadar hızlı almazdım. Kötüleşeceğini biliyorum, içimde parçalanıyor ama adam artık rahat rahat çoluk çocuk demeden kendi kendine olmayan kişilerle tartışıyor. Büyük kızım görüyor, küçüğü henüz tam anlamıyor ama garip garip bakıyor babasına.
canım ben şu kısmı kaçırdım. sen eşine boşanacağını söylemiş miydin yaşlarınız nedir? sen çalışmıyorsun sanırım çocuk küçük

Ben konu içinde herhangi bir yatış-doktordan teşhis ve tedaviye yönelik hareket okumadım. Atlamış olabilirim okurken, varsa gösterin lütfen bana.

Peygamber ilan etti diye şizofreni olmuyor hemen, bipolar da olabilir mesela. Elbette annesindeki rahatsızlık tahmini güçlendirebilir ve fakat emin olunmalı, derecesi, türü vs.
Aktif 1 buçuk, 2 aylık bir süreden bahsediliyor ve dil dökmelerden.
Bu okuduklarım, kararın erken verildiğini düşündürdü, yazmadığı şeyler varsa tabi bilemem.
Zaten tedaviye pat diye yaklaşsa, hasta olmazdı.
Doktor teşhisi yok. Eşi önceleri saklıyor ama eşi öğrendikten sonra kendi kendine yüksek sesle konuşuyor, bağırıyormuş. Kendine Nur indiğini peygamber olduğunu söylüyormuş. Eşinin annesinde de olduğu için öyle tahmin ediyor. Bir de zaten kv’nin sürecini biliyorsa benzetiyordur bilemiyorum.

Öncelikle kolaylıklar diliyorum. Umarım çocuklarınız ve sizin için kolay, sağlıklı bir süreç olur.

Tüm yorumları okumadım, yazan olmuş mu bilmiyorum ama sizin evde kalmamanız gerektiğini düşünüyorum. Yeni bir eve çıkarsanız da adresinizi eşinize ve hatta ailesine söylemeyin. Şayet sizden ayrılınca daha kötü olursa, tedavi görmezse, hastalığın etkisiyle öfkelenip olumsuz şeyler yapabilir. Bu yüzden sizin ve çocuklarınızın güvenliği açısından taşınacağınız yeni evin adresini kimsenin bilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Görüşmek isteyen olursa, belirlediğiniz bir mekanda, uygun koşullarda görüştürürsünüz. Ailesine söylemeyin deme nedenim de, kötü olur, ailesi dayanamaz, olumsuz şeylere ihtimal vermez ve oğullarına söyleyebilir.

Ayrılık aşamasında çocuklarla iletişim konusunda sorun çıkarmayacağınıza, onları babalarından koparmak gibi bir niyetiniz olmadığına eşinizi ve ailesini ikna edin, tedbir amaçlı olarak da adresinizi vermek istemediğinizi detaylıca açıklayın.

Umarım eşiniz her ne olursa olsun tedaviye ikna olur ve her şey, hepiniz için çok kolay ve iyi ilerler.

Allah yardımcın olsun inşallah. Zor bir durum. Kendini suçlama hiç anlamadım diye. Psikozda olan biri bunu çok uzun süre saklayabilir eğer büyük bir kırılma yaşamazsa. Dışarıdan gayet normal görünebilir.

Bunun haricinde sen götürmesen de, aileden birinin doktora götürmesi lazım. Şizofreni de olabilir, bipolar tip 1 de olabilir, ya da başka bir şey.

Hasta olduğunu kabul etmemesi çok normal. O zaman hasta olmazdı adı zaten. Ama aileden kendini güvende hissettiği, sözü geçen birilerinin onu hasta olduğuna değil, doktora gitmesi gerektiğine ikna etmesi gerek.

Benim doktorum bu gibi durumlarda, siz onunla değil, hastalığıyla konuşuyorsunuz, o yüzden söylediklerine hiç alınmayın derdi.

Allah tan sabır ve huzur dilerim sen ve çocukların içinz

Eşim madde kullanıyor yakaladım diye bir konum var benim sizinki kadar olmasa da büyük bir endişeye giriyor insan madde kullanan insanların ne yapacağını kestiremediğin bilmediğim için iki çocuğum var korkuyorum şimdilik takipteyim konuştum tekrarlanırsa mecbur gideceğiz çünkü anne olduktan sonra önce anne sonra kadın oluyor insan..bununla birlikte bir akrabam tıp son sınıfta yakalandı hiç absürt bir şeyi olmadı sadece insanlara deli gibi bakıyor tedavi oluyor evlendi çocuğu var doktorluk yapmıyor nasıl oluyor bilmiyorum ama sağlık personeli oldu çocuk aynı zaman da dahi olduğu için hayatı kacırmıyor..çocuklar küçük fakat bir şekilde tedaviye ikna etmeye çalış ama oluru yoksa siz artık kadın değil annesin seçimin vicdanın rahat bir şekilde çocuklarından yana olsun..sana eşine destek ol hemen bırakma diyecekler ama o kendisi için bir şey yapmıyor yapamıyorsa onun kaderine çocuklarına yaşatma..uzun oldu biliyorum ama kendine gel bir duş al ve yeni yolunun rotasını çiz ayağa kalk mecbursun çünkü önce biz ANNEYİZ..

herkes eşin evden gitsin düzen bozulmasın demiş ama ben eşinin gideceğini düşünmüyorum yani adam zaten hasta kabul etmiyor ki o gitsin deyip duruyorsunuz. bu pek mümkün değil

Allah korusun size ve cocuklara zarar verebilir . Tedaviyi kabul etmeden sakin donmeyin siz bar8sacsk gibi duruyorsunuz cunku

Benim annemde aynı şeyleri söylüyordu. Biz tedavi ettik terketmedik. Evladım da eşimde olsa terketmem. Yarın kim ne olur belli olmaz.
Evladiniz var sizin? Merak ettim.
Anneyle bir yasayip onu tedavi ettirmek kolay.
Hatta çocuk yoksa belki esle de yaşanır tedavi olmayı kabul ediyorsa.
Ama cocuk varsa o isler oyle olmuyor iste.
Kadın ne yapsın her gece ne korkuyla uyuyor belki. Artı büyük kızı simdiden babasından kacıyormus gördüğü davranislarindan dolayi. Anne olunca once çocuğunu düşünüyorsun yani en azindan aklı selim büyük bi kesim boyle yapiyor diyeyim.
Kadın Allah korusun esim saldirsa ucumuzu bu evden nasil zarar almadan cıkartırım planları yapıyor ki potansiyel var mi? Var. Siz beraber yasamasindan bahsediyorsunuz.
Çocuğumun tehlikede olacağı bi durumda isterse babası isterse annem olsun aynı evde yasatamam. Mantıklı olan herkeste yasatmak istemez.
Bence illa yaninda birisi olacaksa kendi anne babası arada destek olabilir adama komple beraber yasamayi reddettiği icin arada destek olabilirler.
Konu sahibi 10-15 gune ayri eve cikabiliriz demis bu 10-15 gun boyunca aklim hep konu sahibinde olacak insallaj ona veya cocuklarina zarar gelmez diye.
Evet belkide yapmayacak adam boyle biseyi tabiki insallah yapmasin ama belkiyle, insallahla 2 yavrusunu nasil tehlikeye atsın.

Ama ilk zamanlar anlamadık 4_5 sene tedavisiz kaldı. Onu zehirledigimi düşünüyordu.
Tabi bakalim konu sahibi de yasasin bi 4-5 sene daha bi sekilde bakalim Allah korusun adam öldürmeye tesebbus ediyor mu? Di mi evet haklısınız. Bakalim çocuklarının psikolojisi daha ne kadar bozulabilir bi ust seviyeyi gormek lazim.
Buyuk kizi sahit oluyormus olaylara e kucugu de görsün bi Allah korusun.
Bu 4-5 yıl sonra hala evden cıkabilme durumları varsa o zaman cıkarlar.
Neticede her sizofreni hastası bir degil ve denemeden bilemezler! Buna deger!

cok zor allah yardımcınız olsun esınız tedavı olsa bıle evde tek basınıza yapabılecegınız bırsey degıl bu
ben olsam bende ılk once cocuklarımı dusunurdum ya da doktorlarla gorusurdum aılesıyle de konusur hastaneye yatıslı bır tedavı belkı uyglanırdı bılemıyorum yanı tedavı surecını bekleyeceksem evde tek basıma olmazdı o ıs cunku sızın durum farklı ve zor

a bırde sey duymustum aılede sızofren varsa cocuklarında da olabılıyormus esınızın durumunu bu yuzden de netlestırmek lazım cocuklarınızın ılerde saglıgı ıcın .

Zaten bu hastalığın en zor yani hasta olduklarini kabul etmemeleri. Bir aşamadan sonra kırılıyor Ama inatları. Çünkü düşüşe geçiyorlar. Allah eşinizin yardımcısı olsun. Hiçbirimiz böyle biseyle sinanmak istemeyiz. Yarın ne gelir başımıza belli olmaz. Hayat. Eşinizden ayrılınca çok çok daha kötü olacak muhtemelen. Sizin yerinizde olsam mücadele ederdim. Yakınımda bu hastalığı yaşamış biri olarak..
Benim de annem şizofren terlikcigim şimdi bu konuyu okuyunca acaba bende olur müyüm diye korktum.genetik felan diyor konu sahibi

Eski erkek arkadaşımın babası şizofrendi. Hastaneye yatırmışlardı.Herkesin icinde bıçakla kovalamıştı eski erkek arkadaşımı. Hastahaneye yatirinca durumu daha iyiye gitmisti ama iyilesmiyorlar.
Bazıları tanıyı siz mi koydunuz diye dalga geçmiş. Hangi insan böyle bir konuda sevdiği birinden ayrılmak için araştirma yapar ? Konu sahibinin monologla sizofrenik konusmayı birbirinden ayırabileceğinden eminim. Daha dün yolda birini gördüm kendi kendine konuşup etrafına bakıyordu. Gayette sıradan bir tipti ilk başta kulaklikla falan konusuyor sandım sonradan anladım olayı yanında biri varmış gibi sohbet ediyordu. İlla googlea yazmayı gerektirmez ben 2 dakika icinde olayı anladıysam konu sahibi aynı evde cok rajat anlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X