Gözünüz aydın , hakkınızda hayırlısı olsun , klübe hoş geldiniz :)Merhaba hanımlar. Dört seneye yakın evliliğimi sonunda noktalamak için adım atmış bulunuyorum. İki ay önce davayı açtım. Kendi evimdeyim. Uzaklaştırması var karşı tarafın. Bir hakareti ile bu hale geldi her şey. Asla yapamam asla açamam diyordum davayı ama Allahımın yardımı ile oldu her şey şükürler olsun. Çok ciddi sorunlar yaşadım evliliğim boyunca. Ailemle aylarca görüştürülmedim. Elimden maaşım zorla alındı. Takip etmeler, ettirmeler. Küfürler, hakaretler...Her hafta sonu ailesinin evine gider beni bırakıp sokaklarda gezerdi. Tam bir pislikti. Hangisini söylesem bilmiyorum. Bunları benim yaşamış olduğuma beni tanıyan kimse,bırakın ailem çevrem sokakta beni ilk kez gören insanlar bile inanmaz. Cevremde gördüğüm kadarı ile şiddete uğrayan kadınlar hep suçlu gibi görülüyor. Toplumuzun genel yanlısı bu. Bırak git kızım ne cekiyorsun gibi yorumlar yapılıyor ama o hastalıklı ilişki içinde yaşarken eğitiminiz kültürünüz aklınız hiçbir ise yaramıyor. Yaşadığınız psikolojik siddet çok farklı bir yere sürüklüyor sizi. Neye uğradığınızı şaşırmış halde bir o yana bir bu yana savruluyorsunuz düşünme ve akıl etme melekeleriniz sanki elinizden alınıyor. Ben evliliğimin ilk günlerinden başladım psikolojik Şiddeti görmeye. Ama karşı taraf süreci manipüle ettikçe ister istemez ben de kurban rolüne soyundum. Söylediğim her seye bir karşı tezi vardı, algılarımla oynuyordu. Boşanmayı çok düşündüm kendi kendime kaldığımda ama geleceğimden hep korktum. Çünkü korkutuluyordum. Dul kalacağımdan etrafta herkese rezil edileceğimden beni rahat bırakmayacağından vs. Karakollarda mahkemelerde hastanelerde sürükleniyorsunuz boşanma sürecinde de. Çok güçlü olmanız bekleniyor. Siz ayakta durup o yıkılmış halınızla savaşmak zorundasınız. Yine de ayrılmak icin karar verip adım atınca her şey düzeliyor. Bu süreçte yaşanılan duyguları, hukuki süreçleri buradan paylaşmak istiyorum. Birbirimize destek olalım.
Size de bu cesaret gelir umarım. Kimse hayatını berbat etmek için evlenmiyor. Mutlu ve huzurlu olmak icin bir hayat kuruyoruz. Sevildiginiz ve sevdiğiniz bir hayat yasamak sizin de hakkınız.lütfen umutsuz olmayın. İsterseniz özelden de yazısabılırız.Ne kadar guzel yazmışsın tamda benim yaşadıklarım insallah bende davayı acma cesareti gösterebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?