- 29 Mart 2014
- 126
- 126
Ben gayet aydın biri olmama rağmen bunları yaşadım canım. Psikolojik siddet ülkemizde çok yaygın. Özellikle erkek egemen toplum yapısı biz kadınları susmaya yöneltiyor. Haklarımızı bilmiyoruz. Bilsek de bir şekilde susturulmaya çalışıyoruz. Haklarımız var. Kanunlar kadınlardan yana aslında ama uygulamalarda sıkıntı var. Uzaklaştırmanın sadece darpla alınacağını zannediyoruz, halbuki kanunda böyl bir korkunun olması halınde bile uzaklaştırma verilmesi gerektiği yazılıyor. Ben bile bunu bilmiyordum şans eseri ögrendim karakola gittiğimde. Çok bilgisiziz gerçekten. Benim cevremdekiler şükür ki beni dinleyen anlayan insanlar. Ya çevresinde desteği olmayanlar? Buna rağmen karar alırken yine de zorlandım. Bu da benim bir şeyleri düzeltmeye olana büyük isteğimden."Dul kalacağımdan etrafta herkese rezil edileceğimden beni rahat bırakmayacağından vs"
Hayır siz tekrar bekar olacaksınız, hiç bir insan evladı bu kadarını çekmek zorunda değil, toplumun zihniyet yapısını boşverin gitsin. Çok yerinde bir karar olmuş, inşallah dönmezsiniz geri. Kocaman bir yüreğiniz var, tebrik ederim