Boşanıyoruz.. Nolur yardım edin

Konuşup anlaşmalımıyız? Yoksa boşanmalı mı?

• Boşanın

• Boşanmayın

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Piremses sendromu..

Çamaşır yıkıyo diye ağlıyomuş vay anasını. Tek sefer giyip çöpe ataydın canım. Bir de böyle sorunlu tipler aşklarının hep dillere destan olduğunu sanar ya en çok ona gülüyorum. Hayırdır kardaş leyla ile mecnun mu sandın kendini. Ferhat ile Şirin?

Piremses sendromu..

Çamaşır yıkıyo diye ağlıyomuş vay anasını. Tek sefer giyip çöpe ataydın canım. Bir de böyle sorunlu tipler aşklarının hep dillere destan olduğunu sanar ya en çok ona gülüyorum. Hayırdır kardaş leyla ile mecnun mu sandın kendini. Ferhat ile Şirin?
Tum ergenler oyle sanar , bende 17 yasindayken oyle saniyordum :) hayat boyu surecek , dillere destan , romanlara konu olacak bir askti bizimki , cok sukur 18 olunca gecmisti o duygu

Adam seni eskisi kadar gezdirmiyor diye bosanmaya mi karar verdin gercekten ciddi misin ? Dillere destan bir ask yasiyorsunuz ama daha evlendigin dakika seni daha mi az sevmeye basliyor esin e hani o zaman dillere destan ask nerde ? Esin calismaktan yorgun düşmüş evde vakit gecirmek dinlenmek istiyor ne var bunda . Belli ki ugrasacak mesgalen yok kendine dert ariyorsun ama Allah baska dert vermesin canim.

Öncelikle herkese hayırlı günler, hızlı hızlı anlatmaya çalışacağım yazım yanlışım olursa affola..
Bana artık birilerinin akıl vermesi için kayıt oldum, yakın çevreme danışmak istemiyorum.
Biz 4 yıllık flört+nişanlılık döneminden sonra evlendik. 2 yıllık evliyiz. Çocukluk aşkım ilk heyecanım herşeyim idi. Hala öyle mi bilmiyorum. Gitmediğimiz şehir gezmedigimiz yer kalmadı 4 senenin neredeyse her günü beraberdik. Ben onun en kıymetlisiyim, kimse (ailesi dahil) tek bir kelime söyleyemez, eleştiremez biri yan gözle bakamaz öyle koruyup kollar eskiden beri. O da benim en kıymetlim, böyle düşündüğüm zaman neden diyorum, neden biz bir aile olmayı başaramıyoruz. Yaşımız mı ufak ondan mı kaynaklanıyor, yoksa herkesin ailesinde mi sıkıntılar oluyor diye düşünüyorum(23-24 yaşındayız) Şöyle bir kısaca konuyu anlatayım; Biz evlendik bir kaç ay herşey güzeldi daha sonra yavaş yavaş herşey berbat bir hal almaya başladı kavgalar gürültüler ayrılıklar vs derken barıştık başka bir eve taşındık (ben hep eski evde büyü olduğuna inandım çünkü bizim senelerdir hayalini kurduğumuz evliliğin böyle sorunlu olması imkansızdı) Yeni evde herşey güzel derken şuan için tek sorunumuz gezmek. Eşim evde yatıp film izleyip vs vakit geçirmek istiyor. Ben dışarı çıkıp gezmek istiyorum haftada 1 gün en azından başka bir yerlere gidebiliriz diye düşünüyorum. He hiç mi gitmiyorsunuz derseniz elbette gidiyoruz ayda 1-2 sefer bazen. Hani normal disari cikiyoruz markete pazara anneme ivira zivira bundan bahsetmiyorum. Ben baska yerlere gidelim romantik vakit gecirelim istiyorum. Geçen hafta cumartesi baliga gittik. Hafta içi konuşurken 'cumartesi akşamı çıkarız ertesi gün rahat uyurum, işe gitmek için erken kalkınca başım ağrıyor sonra dedi bende tamam dedim. Sonra bir kaç gun sonra yanliş hesaplamisiz cumartesi gunu calisiyorum pazar günü gezeriz dedi (cumartesi akşam çıkıyordu işten çünkü) bende onayladim. Pazar günü kalktık kahvaltı falan yaptık sonra yatıp film falan izledik. Sonra o kalktı hazırlandı odaya gitti televizyondan belgesel izledi ben bu arada ağlamıştım o görmedi. Sonra bende yüzümü gözümü silip yanına gittim. Neden ağladın, seni gezmeye götürmüyorum diye mi ağladın dedi gülümseyerek. Bende neden böyle yaptığını sorduğumda içimden gelmiyor dışarı çıkıp gezmek beraber evde film izlemek falan daha iyi geliyormuş. Bende bunun böyle olmayacağını artık yorulduğumu ve kıymetli olmak istemediğimi söyledim. O da benim zaten onun için herşeyden kıymetli olduğumu söyledi. Eskisi kadar sevmiyorum dedi bir ara. Bende bir insan sevmediği bir insanla nasıl aynı yatakta uyur sarılır dedim. O da yanlış anlıyorsun hiç sevmiyorum demedim eskisi kadar çok sevmiyorum dedim seni yine seviyorum dedi.(bizim aşkımız dillere destandı herkes bilir yaşadığımız şehirde) iste oyle konustuk biseyler, ben telefon bakmaya gideyim 1 saat sonra geleceğim sen karar ver dedi. Ve kapı çaldı bir açtım ki işyerinde ki koca köpeği getirmiş cin alsani çok tatlı bir köpek. Dışarı çıktığımız zaman mutlaka gideriz onu sevmeye normal zamanda. Iceri girdiler hadi hazırlan markete gidelim dedi bende hazırlandım kapıya indik dolaştık biraz markete girdi biseyler aldı eve geldik. Biseyler yedik içtik derken bu arada konuştuk ben kararımı verdigimi boşanacağımı söyledim oda tamam dedi 15 gün ayrı deneyelim yapabilirsen davayı açarsın dedi.(kendi açmayı asla kabul etmiyor) Benim bu evde yaşayabileceğimi bütün ihtiyaçlarımı karşılayabileceğini söyledi bende bu evde yaşayamam ailen gelir (üst katta annesiyle kardeşi oturuyor) o da gelemez kimse dedi. Istersen başka begendigin evi tutarız orda yaşarsın dedi (kira elektrik su her şeyi o karsilayacak) ben de böyle birseyi kabul edemeyeceğimi başka bir kızla görüşmeye başlayınca beni unutacagini kızın böyle birseyi istemeyeceğini ben elin kizinin ağzına bağlı yaşayamayacağımı ve ailemin de boyle bir seye izin vermeyecegini söyledim. O da asla başka birisinin olmayacağını banada kimsenin karisamayacagini söyledi. Esyalari bile kim ne aldiysa alacak ona kadar bile konustuk kizlar. Neyse ben gelme dedim o da gelmeyecegini soyledi. Neyse velhasıl kelam pazar gecesi çalışıyordu zaten dün gece de gelmedi. Ama yanina hic kiyafet almadı. Daha önce bu gitgelleri yaşadık zor günler atlattık artık yorulduk. Ben sanki ayrılınca daha mutlu olacakmışım gibi oluyor. Bu ilçeden taşınacağım annem ve kardeşimle(dayılarımızın olduğu ilçeye gidicez) Annemin konudan haberi var adam akilli konusun artik gelirsen bir daha gidemezsin vs dedi arkamdalar her türlü babamda öyle. (Annemle babam ayri ama görüşüyorlar ben annemle konuşurken babamda yanindaydi) neyse işte kızlar kalbim acıyor çok zor geliyor bu evi anıları dağıtmak. Evi boşaltırken hayal ediyorum çok zor çok yanlız hissediyorum kendimi. Pişman olmaktan çok korkuyorum. Hayallerim yarım kaldı içim çok acıyor. Bir yandan güçlüyüm bir yandan ayakta zor duruyorum. Ben ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen her kelimenizi dikkate alacağım yardım edin. Çok mu zor boşanmak ayrı kalmak severken. Daha mutlu olur muyum. Çevrenin tepkisi ne olur. Kizlar Ben şuan için eminim kız falan olmadığına öyle heveslerinin olmadığına eşimin. Ama ayrılmayalım demedi bu beni çok üzüyor. Aşırı gururlu bir insan ölse gelip söylemez. Ben ne yapacağım ne yapmalıyım. Artık bazı şeyler birikti bende birazda ondan bu hallerim. Kaldıramıyorum galiba evliliği. Bazen ben neden çamaşır yıkıyorum diyip ağladığımı bilirim yoruldum artık herşeyden. Biraz mutlu olmak istiyorum akıl verin lütfen
Bu arada çocuğumuz yok eşim istemiyor para biriktiriyoruz. Normal zamanlarda napiyorsunuz derseniz eşim çalışıyor ayriyeten araba alım satim işi yapıyor tamirci parçacı o bu derken çoğu zaman iş koşturuyor anlayacağınız.
Kendine oyalanacak bir şey bul , ya da işe gir .
Yaşınıza veriyorum , çocukluk bunlar ...
Çok istiyorsanız çıkın hava alın biraz gezin kendiniz .Her şey dip dibe yapılmaz ki ...
Ortada sorun bile yok yahu .

kendine bir iş bul boşluktan bunlar ben haftasonları gelsinde evde yatayım dinleneyim diye bakıyorum gezmekte olur elbet ama her haftasonu olmaz sen evde bütün gün dinleniyorsun eşin fiziksel ve mental olarak yoruluyor boş gününde de evde dinlenmek istemesi kadar doğal bişey yok

ben niye camasir yikiyorum diyemi agliyorsunuz???
bune simariklik ya sanirsin elinde yikiyor
bayan erkek fark etmez herkesin yapacagi yapmasi gereken bir is bu buna bile agliyorsunuz gezdirmedi beni diye bosanmaya calisiyorsunuz adam beni az seviyormus diye dusuneceginize gezmiyorum diye öluyorum bitiyorum dediginiz adamdan bosanmaya calisan kendinizi sorgulayin bence once ben esinizde bir tuhaflik goremedim tuhaf olan sizsiniz

Bende eşinizin yerinde olsam sizinle evli kalamazdım. Zaten gitmediğiniz yer kalmamış her hafta bir yerede çıkmayı verin valla ben işten evime gitsem de rahat etsem diye saatleri sayıyorum. Siz belli ki çalışmıyorsunuz ama eşiniz çalışıyor ve yorgun olması çok normal neden hiç anlayış göstermiyorsunuz. Kendinize yapacak iş bulsaydınız bu kadar üzülmezdiniz.
Yaşlarınız küçük keşke biraz daha olgunlaşıp evlenseydiniz.

Bende ilk evlendiğin zaman bi hevesle hep dışarı çıkalım gezelim isterdim. Büyük tartışmalar yaşadık bizde hatta kv sen evliliği gezmek mi sanıyorsun demişti. Şimdi eşim hadi gel seni yuruyuse gotureyim dediginde bile yerimden kalkıp gidesim gelmiyor. Canım istemiyor bende evde oturup film izleyelim demeye başladım. Ilk heyecanlar sizdeki de maalesef ama keşke bu kadar basit konu için boşanmayı dile getirmeseydiniz.

Gitmediğimiz şehir gezmedigimiz yer kalmadı 4 senenin neredeyse her günü beraberdik.

Yazmışsınız..
Bi kere yaşlar küçük birbirine yakın..
Adam sıkılmış gibi geldi bana..
Yıkıcı olmak yerine yapıcı olsanız boşanmak çözüm mü mesela ?
Sevdiğiniz adam gezmeye götürmüyor diye oturup ağlamışsınız olabilir o an ki ruh halinizle ama peki çok sevdiğiniz eşinizden ayrılsanız daha mı az canınız yanacak ?

Bence eski evliliklerin uzun olmasının tek sebebi analarımızın orta yolu bulma çabası..
Çünkü erkekler ODUN anacım.. Bildiğin kağıdın hammaddesi odun.. Yaradılışları öyle,fıtrat yani..
Annem 50 yaşında acaba babam onu kaç kere gezmeye götürdü:)
Şimdikiler anca yiyim içiyim geziyim kafasında.. Evliliği de cinsellik için mi istiyorlar bilemiyorum.. Yani konudan uzaklaştım ama son dönem bdv’de basit sebeplerle eşinden boşanmayı düşünen hatunların sayılarına bakıyorum ve ben şok.. geçen biri yazmış kaynanamı sevmiyorum kahvaltıya gelsin demiş kocası falan kadında diyor ki kocamın mutluluğu için boşanayım ben..
ya siz problemi düzgün anlatamıyorsunuz yahut evlilik çocuk oyuncağı olmuş anlayamadım..

Ben kimseye ye küsküyü otur evinde demiyorum ama tabloya büyük haliyle bakmak lazım bence.. Bazen ayda bir gezebiliriz yahut sevmediğimiz aile bireyleri için bi kere de olsa kocamızın hatırına aynı sofraya oturabiliriz..
Erimeyiz ya hani.. Yüz göz olmadan da bişeyleri başarabiliriz..

Bir de bu aralar herkes bi “mutsuz” anacım..

Konu sahibi hakkında en iyi olan olsun İnşallah..

Bunlar hep boşluktan.
Kendine bi uğraş edin acil.
Tövbe estağfurullah.
:sinirli::sinirli::sinirli:

bence sen kendine acilen oyalanacak bir şey bul.
çalışan insan evini özler. mesela ben de eşim de 5 yaşındaki oğlumda dışarısı mı ev mi dersen evi tercih ediyoruz. eşimle ben hep işteyiz oğlan da okulda. e senin eşinde çalışan biri özlüyor evinin keyfini. sessiz sedasız film izlemek istiyor, uzanmak istiyor, çay kahve keyfi yapmak istiyor. senin canın sıkılıyor diye boşanılmaz ki??
adamda bıkmıştır bu hallerinden tamam demiştir. büyü var diye ev de taşıtmışsın! bu arada kimse kimseye de bir ömür bakmaz. zaten ben nafakaya da karşıyım. bir evlilik yaptım diye ömür boyu başka birine bakmak zorunda değilim yani.
iyi düşün taşın.

Bence canınız sıkılmış sizin. Şimdi gidip boşanmayalim diyip iyice yuzgoz olursunuz. Hayır eşyalara kadar konuşmak bir de zevk mi alıyorsunuz anlamadım ki.

X