Boşandıktan sonra tekrar evlenmek

Umarım herşey gönlünüzce olur.Ama burdan bakınca sizin açınızdan iyi olmayacak gibi görünüyor.Ama eşiniz öyle mi hiç bir sorumluluğu kalmayacak, bekar gibi takılacak ama sizlede bağını kopartmayacak dinen karımsın deyip beraber de olacak.Sizle de tekrar evleneceğini hiç sanmıyorum.Zaten dinen boşanmayacağızın diğer anlamı ilişki devam edebilsin diye.bide sen başkasına bakmayasın diye.Zannetmiyorum ama bu şekilde seninde işine geliyorsa sorun yok.Sanki sizde bağın tamamen kopmasını istemiyorsunuz..dinen boşanmayacağız deyip duruyorsunuz.Bir tavsiye vermem gerekirse, eşinize boşanınca dinende boşanmış sayılırız demeniz.Yoksa bunu çok güzel kullanıp , geride sizi büyük hayakırıklıklarıyla başbaşa bırakır.hakkınızda hayırlısı olsun.

Önceki ayrilmalarizda denedik tekrar aynısı oldu duzelmedi ama bu sefer benim ciddi olduğumu anladi önceden ben çok saf tim hemen affediyordum

Sevgili gibi görüşüyormuşsunuz zaten, ciddiyet bu işin neresinde?

Bence çok yanılıyorsunuz. Eşiniz ne sizin ciddi olduğunuzu düşünüyor, ne de dediği gibi mutlu bir evlilik için bu boşanmaya ihtiyacınız var. Çok istiyorsa, siz boşanmadan da tedavisini olup dönebilir.

Bir de çocuğunuz varmış. Biraz ayaklarınız yere bassın derim.

Devlet nikahı ile boşanan dinende boşanmış olur. Yok beni dinen boşamıcak diye bişe yokki.
Bide ne kdr saçma ben seni.bi boşiyim sonra kendimi düzeltim yine evleniriz.
Sizde buna inandınızmı. Kendine güveni yok bi kere kocanın. Çok güvenme...

Boşanacağız ama resmi olarak dinen boşanmayacağız bende çünkü başka kimseyle evlilik düşünmüyorum

Siz ne olur ne olmaz hem dinen hem medeni olarak bosanacaksaniz ikisinden de bosanin. Adamin aralik kapi birakmasina izin vermeyin. ayrica dinen bosanmadik diyip cinsellik isterse ne yapacaksiniz. Tamam gerinevleniriz ama bir sure imam nikahiyla duralim derse Kabul edecek misiniz? Olur da karsiniza cocugunuzu daha Duzgun baba olacak biri cikar onunla evlenirsiniz.

Dini konulara girmek istemiyorum. Ama nikah aslinda konu komsuya ailenize evlendiginizi duyurmakmis. Ister klise de evlenin ister cami de ya da devlette, hepsi ayni allahin onunde akit olarak birbirinin esi. Bosanmakta aynidir mantik olarak

Arkadaşlar 7 senelik evliliğimden 5 yaşında 1 kızım var bu evlilikte öncelikle aileler konu oldu çünkü ben kayinvalidem kayinpederim ve görümcemle aynı eve gelin geldim en başta sorunumuz bunlardi sonra o bnim aileme takmaya basladi ve zaten cocuklugundan beri annesine düşkünmüş çünkü annesi senelerdir hastalık çekmiş neyse kısaca anneci olan eşim zaten annesini 1 bucuk yil önce yoğun bakımdaydi sonrada 6 öncede vefat etti zaten görümcemde evlendi sadece kayınpederim kaldı ama sorunumuz şunlardı 1. Si o eskiyi unutamıyor yani benim ailemin söylediği laflar onunkiler tartıştığımız konular ben 7 senede nerdeyse 5 kere falan babamin evine yolladim ve pişman olup tekrar çağırdı beni bnde affedip çocuğum için geri geldim ama her seferinde gecmisi unutamamasi ve annesi hastaneye yattığından beri eve gelmek istememsinden dolayı evlilikten doğdu ve bana bosanmak istedigini soyledi iyi düşün taşın dedim evin sesiz olmasına kizinsiz yaşamaya emin misin dedim ben sizi çok üzüyorum istediğin aile yaşantısını veremiyorum sen çok iyisin benimle benim gibi psikolojisi bozuk biriyle daha fazla devam etme dedi bende tamam dedim sen kararıysan bende kararliyim diyip boşanalım dedim ve anlasmali ollarak boşanacağız ama halaa ikimizde birbirimizi seviyoruz ve bana ben destek alıp psikolojimi düzelticem ve seninle tekrar evlenicem yasayamadigimiz herşeyi ikinci baharımızı yaşayacağız diyo daha babamin evine geleli 15 gün oldu eşyalarımı da topladım geldim kesin kararliyim boşanmaya ama kesin ve kesin düzelirde evlnirim diyorum ama bu hemen değil 3 sene belki 2 sene sonra sizce düzelir mi yardım lütfen?????
Boyle bise nasil oluyo ben pek anlam veremedim. Yani bende bosanmis birisiyim ayni senin gibi anne gorumce yasadim ama ayrilinca bitmisdir bende ayrilirken severek ayrildim ama biraz dusununce bagimlilik olduguni anliyosun. Onun istedigi zaman yaninda olacaksan gerek yok.

Arkadaşlar 7 senelik evliliğimden 5 yaşında 1 kızım var bu evlilikte öncelikle aileler konu oldu çünkü ben kayinvalidem kayinpederim ve görümcemle aynı eve gelin geldim en başta sorunumuz bunlardi sonra o bnim aileme takmaya basladi ve zaten cocuklugundan beri annesine düşkünmüş çünkü annesi senelerdir hastalık çekmiş neyse kısaca anneci olan eşim zaten annesini 1 bucuk yil önce yoğun bakımdaydi sonrada 6 öncede vefat etti zaten görümcemde evlendi sadece kayınpederim kaldı ama sorunumuz şunlardı 1. Si o eskiyi unutamıyor yani benim ailemin söylediği laflar onunkiler tartıştığımız konular ben 7 senede nerdeyse 5 kere falan babamin evine yolladim ve pişman olup tekrar çağırdı beni bnde affedip çocuğum için geri geldim ama her seferinde gecmisi unutamamasi ve annesi hastaneye yattığından beri eve gelmek istememsinden dolayı evlilikten doğdu ve bana bosanmak istedigini soyledi iyi düşün taşın dedim evin sesiz olmasına kizinsiz yaşamaya emin misin dedim ben sizi çok üzüyorum istediğin aile yaşantısını veremiyorum sen çok iyisin benimle benim gibi psikolojisi bozuk biriyle daha fazla devam etme dedi bende tamam dedim sen kararıysan bende kararliyim diyip boşanalım dedim ve anlasmali ollarak boşanacağız ama halaa ikimizde birbirimizi seviyoruz ve bana ben destek alıp psikolojimi düzelticem ve seninle tekrar evlenicem yasayamadigimiz herşeyi ikinci baharımızı yaşayacağız diyo daha babamin evine geleli 15 gün oldu eşyalarımı da topladım geldim kesin kararliyim boşanmaya ama kesin ve kesin düzelirde evlnirim diyorum ama bu hemen değil 3 sene belki 2 sene sonra sizce düzelir mi yardım lütfen?????
beraberken düzelmeyen şeyler düzelmez ...boşanıp tekrar evlensen de düzelmez...

Eğer esiniz sizi kesin bir şekilde dinende bosayacaksa evet tekrar bir evlilik için başka bir adamla evlenip evlilik hayatı bir kerede olsa yasamaniz gerekir. Bu kesin bir bilgidir istenilen fetva makamlarinca sorula bilir.
İşin fikhi boyutunu bir kenara birakirsak da boşanmak yerine belirli bir süre ayrı kalmayi deneyin çocuk oyuncağı değil bu sonuçta bu süre icindeki olumlu veya olumsuz degisimine göre bir karar verin derim.

3 sene sonra dönse sen kabul edecek misin acaba. Zaman insanin duygularini dusuncelerini cok guzel değiştirebiliyor.

Boşanmayın ayrı yaşayın 1 yıl kadar birbirimize süre verelim hemen bosanmayalim deyin
Psikolojik destek alicam diyorsa zaten 1 sene içinde belli olur.siz de bakarsınız 1 sene önceki haliyle 1 sene sonraki hali arasında fark varsa tekrar düşünürsünüz baktınız hiç değişim yok zaman bosanırsınız

Ne yani sizden ayrılınca her şey yoluna girecek mi?
Üstelik çocuğu var annesine üzülüyor ama annesi şu anda hayatta değil şu an herşeyden önce çocuğunu düşünür bir insan.
Senin psikolojin yerine gelir belki ama o çocuğun psikolojisi ne olacak.
Kusura bakmayın lütfen canı isteyince gel diyor istemeyince git oh ne güzel bence siz de kendi ailenizi ve cocugunuzu düşünün sadece

Boyle bise nasil oluyo ben pek anlam veremedim. Yani bende bosanmis birisiyim ayni senin gibi anne gorumce yasadim ama ayrilinca bitmisdir bende ayrilirken severek ayrildim ama biraz dusununce bagimlilik olduguni anliyosun. Onun istedigi zaman yaninda olacaksan gerek yok.
Hayır tabikide her istediğin de yanıda olmayacağım sadce çocukla ilgili birsey oldugunda gorusecegiz ben anlamıyorum imam nikahı konusuna neden bu kadar takiliyisunz kafam da bitirmişsek bitmiştir imam nikahı var veya yok neden açık kapı birakalim sadce bu zaman kadar olmadı ayrılsak da birleştik yapamadık ama bu sefer ciddi ayrılıyoruz sadce herkezden bi fikir almak istedim olur mu olmaz mı iş nerelere geldi

3 sene sonra dönse sen kabul edecek misin acaba. Zaman insanin duygularini dusuncelerini cok guzel değiştirebiliyor.
Çok güzel bi yere değindiniz ben zaten kesin gözüyle bakmıyorum benimde fikrim değişebilir onunda o da kararlarından vazgeçirebilir herşey zamam

Boşanmayın ayrı yaşayın 1 yıl kadar birbirimize süre verelim hemen bosanmayalim deyin
Psikolojik destek alicam diyorsa zaten 1 sene içinde belli olur.siz de bakarsınız 1 sene önceki haliyle 1 sene sonraki hali arasında fark varsa tekrar düşünürsünüz baktınız hiç değişim yok zaman bosanırsınız
1 yıl ayrı kalalım ok. Peki akraba dost aileler onlara ne diyeceğiz sonra adam çıkıp bi gün sen benim resmiyette eşimsin eve gel diyip yaka paça götürürse tv lerde olanlari görüyoruz biz yapamadık diyip ortak bi kararla boşanma davasi aciyoruz birbirine düşman olarak değil onu asla kötüleyemem gözünün önünde yaşadı çünkü herşeyi belki ben aynısını yapmazdım ama benim annemde aynı şeyleri yaşasa olurdu başa gelmeyen anlamaz

Resmi bosanma olursa dini nikah da düşüyor, 1 talak (bosanma) gerçekleşmiş oluyor.. Ordan burdan bilgilerle hareket etmeyin, nikah olayi cok hassas bi konu, iyice araştırın.. Bosananlar birbiriyle baskasiyla evlenmeden evlenemiyorsa bunca insan nasil yeniden birlesiyor? Şartları var, bosanma sayısı var, 1 bosanma olduysa baskasiyla evlilik şart degildir, eski esiyle direkt birlesebilir kişi.. 3 bosanma olursa, eski esiyle yeniden evlenebilmek icin baskasiyla evlenip kari koca hayati yasayip ayrilmasi lazim, ki bu cok agir bi hukumdur, erkegin kadinin bosanma konusunu agzina sakiz etmemesi ve oyuncak etmemesi icin yaptırım ağırdır..
Her neyse, eşinin psikolojisi yasadigi son seylerden dolayi bozulmamis anlasilan, bilincaltinda sıkıntıları var ki psikolojik şiddet uyguluyor.. Icimde kalmasin diyosan biraz zaman verip tedavi olmasini bekleyebilirsin bosanmadan.. Allah hayirlisini versin..
Dinen ayrılmadım eşim zaten seni dinen bosamaycagim tekrar evlencem duzelipte diyor aralık27 de boşanma davamız

1 yıl ayrı kalalım ok. Peki akraba dost aileler onlara ne diyeceğiz sonra adam çıkıp bi gün sen benim resmiyette eşimsin eve gel diyip yaka paça götürürse tv lerde olanlari görüyoruz biz yapamadık diyip ortak bi kararla boşanma davasi aciyoruz birbirine düşman olarak değil onu asla kötüleyemem gözünün önünde yaşadı çünkü herşeyi belki ben aynısını yapmazdım ama benim annemde aynı şeyleri yaşasa olurdu başa gelmeyen anlamaz
Akrabaya dosta bir süre ayrı kalacağız diyeceksiniz? Eşiniz yaka paça götürür mü öyle biri mi yoksa asla kotuleyemeyecegin iyi birisi mi yazdıklarıniza bir anlam veremedim
Boşanmak ne demek biliyor musun her şey bitti demek.her yolu deneyip sonuç alamayınca en son yapılacak şey seni anlıyorum canım emin ol ben de yaşadım gerçi farklı şeyler ama

Ne yani sizden ayrılınca her şey yoluna girecek mi?
Üstelik çocuğu var annesine üzülüyor ama annesi şu anda hayatta değil şu an herşeyden önce çocuğunu düşünür bir insan.
Senin psikolojin yerine gelir belki ama o çocuğun psikolojisi ne olacak.
Kusura bakmayın lütfen canı isteyince gel diyor istemeyince git oh ne güzel bence siz de kendi ailenizi ve cocugunuzu düşünün sadece
Zeycan hanım kendi bilir beni gerçekten seviyor unutamıyor aşık sa eğer elinden geleni yapar duzelir ben gidipte başka insanları bulup evlenmek istemiyorum çünkü erkeklerden soğdum güvenim kalmadi evleneceksem kizimin babasi ile evlenirim baskasina baba dmesini istemem

Akrabaya dosta bir süre ayrı kalacağız diyeceksiniz? Eşiniz yaka paça götürür mü öyle biri mi yoksa asla kotuleyemeyecegin iyi birisi mi yazdıklarıniza bir anlam veremedim
Boşanmak ne demek biliyor musun her şey bitti demek.her yolu deneyip sonuç alamayınca en son yapılacak şey seni anlıyorum canım emin ol ben de yaşadım gerçi farklı şeyler ama
Kötülemeyeceğim iyi birisi eşim ben kesinlikle kefilim sakin benden korkmayın ben asla öyle bisey yapamam yapmam sana ve kızıma kıyamam kesinlikle.demisti bi kere sordugumda nikahı varken bizde 1 yıl ayrı baba evinde durulmaz ailem bi kere kabul etmez bosanmak bu isin sonu degil bence cok insan var boşanıp evlenen aynı kişiyle ama sonu iyi ama kötü kimse bilemez hakkında hayırlısı diyorum zaten daha yolun başındayım

Kötülemeyeceğim iyi birisi eşim ben kesinlikle kefilim sakin benden korkmayın ben asla öyle bisey yapamam yapmam sana ve kızıma kıyamam kesinlikle.demisti bi kere sordugumda nikahı varken bizde 1 yıl ayrı baba evinde durulmaz ailem bi kere kabul etmez bosanmak bu isin sonu degil bence cok insan var boşanıp evlenen aynı kişiyle ama sonu iyi ama kötü kimse bilemez hakkında hayırlısı diyorum zaten daha yolun başındayım
Ben sizin ailenizi kültürünüzü bilemem tabi nasıl uygun olursa öyle yapın madem.hakkınızda hayırlısı olsun ücünüz için de.

Bir adam 7sinde neyse 70inde de odur degismez degisecekse ayrilmadan degişsin zaman istesin duzelip gelecem desin cocuk oyuncagımı evlilik

X