• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandıktan sonra oğlunu aramayan sonra arar mı

Birlikte görüşün dışarda olabilir tek bırakmayın nolur nolmaz hamileyken sizin bileğinizi kıran adama güvenilmez. Ama ters de düşmeyin, ev uygun olmaz dışarda görüşelim diyin. Ama görüşsünler yani iyice uzaklaşmaınlar sağlıklı bi ortam olduktan sonra çovuk için en iyisi bu.
Ben asla görüşmek istemiyorum sanırım en iyisi hala yada babaanne eşliğinde görüştürmek ama onlara da çok güvenemiyorum....

Yani size çok endişe yüklemek istemem ben de anneyim ama inanın geçmişte çocuğu zarar görenler de buna ihtimal vermeyen insanlar..
Eski eşiniz kesinlikle normal değil. Bunu yaşayan sizsiniz. Daha iyi bilmeniz lazım..
sanırım haklısınız... sanırım bu kentten gitmem daha iyi olacak...

Haklı olduğunuz konular var fakat ne olursa olsun evladınızı babasından uzaklaştırmayın asla olumsuz şeyler aşılamayın bunun eski eşinizden çok evladınıza zararı olur. Sizi tenzih ederek söylüyorum geçmişin bütün acısını intikamını evladını kullanarak eski eşlerinden almaya çalışan o kadar çok insan var ki ne yazık ki en yakınından şahitte olduğum ,adama durduk yere uzaklaştırma verdiren icrasız çocuğunu göstermeyen mal gibi haciz ettiren hatta bunun için il değiştiren sonrada bak baban seni aramıyor sevmiyor zaten o kötü diye doldurup evladına da hayatını zindan eden ama nafakayı alıp çatır çatır yiyen ,halbuki ki babadan dinlesen olayları evladının adını bile duyunca sesi titrer gözü dolar ama kanunlar maddiyat ve kötü baba olarak yansıtılmak elini kolunu bağlamıştır da içinde bulunduğu çıkmaz da döner durur ...
Lütfen bunu okuyan arkadaşlar siz onlardan olmayın demek geldi içimden...

Bakın doğru düzgün çocuğu görsün ben asla engel olmam ama aklına estikçe değil... 2 ayda bir canı isteyince değil... ama geliyor sözler verip gidiyor aylarca arayıp sormuyor teli bile yok... çocuğa bir şey olsa ruhu duymayacak ... ulaşamayacağız... sonra çıkıp kapıya geliyor oğlumu özledim diye çocuk benimle kapıyı açınca babam diye atlıyor kucağına... ne yapabilirim.... ama dışarı çıkıyorlar bütün gün çocuğa ben çok ağlıyoruz özlüyorum öleceğim diyor.... dün de yanımda hem de baba çok hasta ... dedi ya... kaç kez dedim ne zaman istersen gör oğlunu ama çocuğa abuk sabuk şeyler söyleme diye ... anlamıyor... anlamaz ...

sanırım haklısınız... sanırım bu kentten gitmem daha iyi olacak...

Yani bilemiyorum. Gitmek de çare değil çocuk babasını özler ne olursa olsun.
Bence görüşürken yalnız bırakmadığınız sürece çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum. Tahammül etmek zorundasınız biraz çocuğun yanındayken.

Bakın doğru düzgün çocuğu görsün ben asla engel olmam ama aklına estikçe değil... 2 ayda bir canı isteyince değil... ama geliyor sözler verip gidiyor aylarca arayıp sormuyor teli bile yok... çocuğa bir şey olsa ruhu duymayacak ... ulaşamayacağız... sonra çıkıp kapıya geliyor oğlumu özledim diye çocuk benimle kapıyı açınca babam diye atlıyor kucağına... ne yapabilirim.... ama dışarı çıkıyorlar bütün gün çocuğa ben çok ağlıyoruz özlüyorum öleceğim diyor.... dün de yanımda hem de baba çok hasta ... dedi ya... kaç kez dedim ne zaman istersen gör oğlunu ama çocuğa abuk sabuk şeyler söyleme diye ... anlamıyor... anlamaz ...
Siz zaten haklısınız başta da dediğim gibi , yanlış olan taraf eski eşiniz gibi gözüküyor bu süreci en sağlıklı en doğru şekilde yönetebilmek adına destek alabilirsiniz çünkü sizi de yıpratıp yorması çok normal.

Kuzenim böyle gereksiz bir tiple evlenmişti , bir sene evli kaldılar mı hatırlamıyorum bebekti çocukları. Mahkemede babasını tanımadı bile. Aradan 15 sene geçti yolda yanından Geçse tanımaz. Adam parası olan ve hatta kuzenimin bizzat tanıdığı bir kadınla evlenmiş, Ne aradı ne sordu çocuğunu . nafaka istemedi oda , hem veremezdi Hemde çocuğa musallat olacağını düşünmüştü .
Birini bulmuşsa hayatına kolay kurtulursun

Yani bilemiyorum. Gitmek de çare değil çocuk babasını özler ne olursa olsun.
Bence görüşürken yalnız bırakmadığınız sürece çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum. Tahammül etmek zorundasınız biraz çocuğun yanındayken.
Belki de zaman her şeyin ilacıdır.... Ama insanın zoruna gidiyor maddi manevi kimseden destek almadan çocuğuma en iyi şekilde bakıyorum... Kendi hayatım yok , bu kış bir çizme bile alamadım , akşama kadar ayaklarım donuyor ama onun hiç bir şeyini eksik bırakmadım , bırakmam da siz kendinizi paralarken suya sabuna dokunmadan birinin babalık taslaması insanın sinirlerini çok yıpratıyor... Onu geçin bir de bütün gün işteyim , bütün akşamsa 4 yaşında bir çocukla konuşuyorum sadece.. Sanırım yardım almalıyım psikolojik olarak

Kuzenim böyle gereksiz bir tiple evlenmişti , bir sene evli kaldılar mı hatırlamıyorum bebekti çocukları. Mahkemede babasını tanımadı bile. Aradan 15 sene geçti yolda yanından Geçse tanımaz. Adam parası olan ve hatta kuzenimin bizzat tanıdığı bir kadınla evlenmiş, Ne aradı ne sordu çocuğunu . nafaka istemedi oda , hem veremezdi Hemde çocuğa musallat olacağını düşünmüştü .
Birini bulmuşsa hayatına kolay kurtulursun
İnşallah birini bulduğu kesin de bulduğu kadında bir kaç evlenip boşanmış 2 erkek çocuğu annesi , beş parasız o da... hatta 3 çocuğu varmış benim bilmediğim bir çocuk daha varmış babasında olan....

işte böyle gereksiz tipler baba oluyor.
baba olmayı hakedecek nice sıkıntıda erkek varken.
kimi iki ayaklı erkeğinin boşanınca çocuğu kıymetli oluyor.
yada eski karısının hayatını zindan etmek için. ilgili baba rolü yapıyor.
böyle bir durumda empati yaparsam. ben görmesini istemezdim.o çocuğun hayatında iken ona yaşatacağı tramva onsuz yaşayacağı tamvadan daha büyük gibi görünürdü bana.

Keşke çocuk bazı şeylere hakim olmadan anne babayı tam olarak hafızasında canlandırmaya başlamadan önce ayrılıp çocuğunuzu kurtarsaydınız ama geç kalınmış birşey yok. Evlenmeden önce yapılan hatalar bunlar. Bu işin sorumluluğu ve vebali bu insanları yetiştiren anne babalarda çünkü işi gücü belli olamayan adamları evlenince nasıl olsa düzelir diyerek başka insanların hayatını mahvetmek için evlendiriyorlar. İçlerinde ne ruh hastaları ne sapıklar ne pislikler ne sorumsuzlar var. Akşama kadar insanları dinliyorum ne yazık ki bu insanlar dünyanın heryerinde muhtelif miktarda mevcut. Bir uzman olarak şunu söyleyebilirim ki eğer imkanınız var ise bulunduğunuz yeri terkedip yeni bir hayat başlayınız aksi taktirde bahsettiğiniz kişi size zarar vermeye başlar çünkü kaybedecek bir şeyi yok. Aileiçi siddet heryerde.

Malesef bunu engelleyemezsiniz.
Bence onun yanında olmasına engel olamazsınız ama çocuğunuzu en az seviyede ondan ölü suz nasıl etkilenebilir bunu önlemini an,ama ya çalışın.

Çocuğunuzun akşam tepkinize karşılığı çok yüreğimi burktu üzüldüm. Eşinize tepkinizi çocuğa yansitmamaya çalışın bence.

Malesef bunu engelleyemezsiniz.
Bence onun yanında olmasına engel olamazsınız ama çocuğunuzu en az seviyede ondan ölü suz nasıl etkilenebilir bunu önlemini an,ama ya çalışın.

Çocuğunuzun akşam tepkinize karşılığı çok yüreğimi burktu üzüldüm. Eşinize tepkinizi çocuğa yansitmamaya çalışın bence.
Ben hala ağlıyorum lanet olsun bana ... Çok üzgünüm... Keşke ölseydim de çocuğuma öyle bir şey demeseydim...Ona iyi bir baba vermeliydim...

Keşke çocuk bazı şeylere hakim olmadan anne babayı tam olarak hafızasında canlandırmaya başlamadan önce ayrılıp çocuğunuzu kurtarsaydınız ama geç kalınmış birşey yok. Evlenmeden önce yapılan hatalar bunlar. Bu işin sorumluluğu ve vebali bu insanları yetiştiren anne babalarda çünkü işi gücü belli olamayan adamları evlenince nasıl olsa düzelir diyerek başka insanların hayatını mahvetmek için evlendiriyorlar. İçlerinde ne ruh hastaları ne sapıklar ne pislikler ne sorumsuzlar var. Akşama kadar insanları dinliyorum ne yazık ki bu insanlar dünyanın heryerinde muhtelif miktarda mevcut. Bir uzman olarak şunu söyleyebilirim ki eğer imkanınız var ise bulunduğunuz yeri terkedip yeni bir hayat başlayınız aksi taktirde bahsettiğiniz kişi size zarar vermeye başlar çünkü kaybedecek bir şeyi yok. Aileiçi siddet heryerde.
Keşke yapabilseydim... Hamileyken boşanmaya cesaret edemedim , çocuğa bir şey olacak diye çünkü çocuğum beni yaşama bağlamıştı... İntiharı düşündüğüm günlerde öğrendim hamile olduğumu ve dedim ki içinde bir can var o yüzden yaşamak zorundasın çocuğun için.... Sonra çocuk doğunca da bir süre düzelmiş gibi duruyordu , çalışmasa da en azından ilgiliydi çocuğu ile sonra son bir senede gene özüne döndü......

Üzmeyin artık kendinizi.
Merak etmeyin tutarlı davranın arada böyle kendinize hakim olamadığınız zamanlar unutulur gider.
Çocuk çok küçük işiniz çok zor.
Hatalar yapacaksınız, kendinizi bu kadar hırpalamayın.
Aileniz yaşadığınız şehirdeyse destek alın.
Cocugu geniş ailede büyütmeye bakın.
Bir kaç yıla çocuğun aklı erdiğinde ve hesap sormaya başladığında bir daha gözükmez Zaten.
Yavrunuz biraz yaralanacak ama yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Bazı çocuklar erken yaşta olgunlaşıyor.

Üzmeyin artık kendinizi.
Merak etmeyin tutarlı davranın arada böyle kendinize hakim olamadığınız zamanlar unutulur gider.
Çocuk çok küçük işiniz çok zor.
Hatalar yapacaksınız, kendinizi bu kadar hırpalamayın.
Aileniz yaşadığınız şehirdeyse destek alın.
Cocugu geniş ailede büyütmeye bakın.
Bir kaç yıla çocuğun aklı erdiğinde ve hesap sormaya başladığında bir daha gözükmez Zaten.
Yavrunuz biraz yaralanacak ama yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Bazı çocuklar erken yaşta olgunlaşıyor.
Teşekkür ediyorum , umarım bütün bunları atalatacağız. O çok özel bir çocuk...Sanırım destek alacağım bir uzmandan

Huylu huyundan vazgeçmez çünkü belli bir yaştan sonra kişilik oturduğunda ki eğer varsa :( istediğiniz kadar uğraşın tekrar özüne dönecektir. Bir doktor olarak düşünürsem tedavisi zor bir vaka olarak tanımlarım ama eğer bir anne bir bir birey olarak düşünürsem hayatının zindan olması için tüm bedduaları ve duaları söylemekten çekinmem. Sizin durumunuza çok üzüldüm. Böyle bir bayan hasta ile yaptığım görüşmelerde benzer bir durumdan bahsetmişti. Sürkeli rahatsız ediliyormuş. En sonunda bu hastam biriyle evlendi ve adamı evden uzaklaştırdı. Size evlenin diyemem sonuçta aklı başında bir bireysiniz ama en basit çözümlerden birisi bu.

ne kadar kötü de olsa babasını görmesini engellemeyin. bunu babası için değil çocuğunuz için yapın çünkü onun baba figürüne ihtiyacı var. ve babasını gördüğü için kendini suçlu hissettirildi şu anda, onu görmek istediği için pişman olup senden özür dilemiş yavrum benim kıyamam. hiç kendi sorunlarınıza oğlunuzu karıştırmayın hatta onun iyi bir baba olduğunu, bazı nedenlerden dolayı gitmek zorunda olduğunu söyleyin aklı ermeye başlayınca zaten anlayacaktır. şu anda ruhunda yaralar açmayın

Ne yapmam lazım , bu şimdilik bir umut ara ara yokluyor yoksa bir kuruş katkısı olamayan adam neden 2 ayda bir çocuğunu özler ki ben bir saniye ayrı kalamazken...
Bu adam anlattiginiz kadariyla ise yaramaz bir adam. Yalan dolan aldatma hersey var. Bence onun ki ozleme degil merak sadece. Cocugu ne kadar uzak tutarsaniz valla o kadar iyi. Bende ilk zamanlar uzulurdum. Hicmi merak etmiyor hicmi ozlemiyor diye. Iyi kide gorusmemisler diyorum. Benim oglumu sadece babasi degil sulalesi bile aramadi sormadi. Eger babasi ve ailesiyle gorusuyor olsaydi benim cocugum okuyup meslek sahibi olamazdi. Bunu oglum bile soyluyor. Cunku birebir cocukla kalinca istediginiz gibi yonlendiriyorsunuz terbiyesini veriyorsunuz. Diger tarafa gidip gelse cocugun akli karisir.

Huylu huyundan vazgeçmez çünkü belli bir yaştan sonra kişilik oturduğunda ki eğer varsa :KK43: istediğiniz kadar uğraşın tekrar özüne dönecektir. Bir doktor olarak düşünürsem tedavisi zor bir vaka olarak tanımlarım ama eğer bir anne bir bir birey olarak düşünürsem hayatının zindan olması için tüm bedduaları ve duaları söylemekten çekinmem. Sizin durumunuza çok üzüldüm. Böyle bir bayan hasta ile yaptığım görüşmelerde benzer bir durumdan bahsetmişti. Sürkeli rahatsız ediliyormuş. En sonunda bu hastam biriyle evlendi ve adamı evden uzaklaştırdı. Size evlenin diyemem sonuçta aklı başında bir bireysiniz ama en basit çözümlerden birisi bu.
Çok teşekkür ediyorum sanırım benim biraz soğukkanlı olmam lazım uzman desteği almam lazım muhtemelen bir süre sonra teması kesecektir.... Benden alabileceği hiç bir şey kalmadığını anladığında çocuğu da gözü görmeyecektir... bu farklı bir tür ... kendine acındırmaya çalışır işe yaramazsa iyi insan ideal insanı oynar hiçbir şey işe yaramazsa gider....bu gerçekten mahkemede hakimi kendini inandıracak cinsten ilk tanıştığında kimse anlamıyor biraz zaman geçince anlıyor insanlar... boşandığımızı duyan insanların tek tepkisi oldu çok sevindim !!! ne kendi eli ayağı ile kendimi gitti ne sorun çıkarmadan velayetide mi verdi dedi insanlar .... bir boşanmaya hiç mi kimse üzülmez... öz babası bile ben ona hiç bir zaman kız istemek istemedim dedi....

Bu adam anlattiginiz kadariyla ise yaramaz bir adam. Yalan dolan aldatma hersey var. Bence onun ki ozleme degil merak sadece. Cocugu ne kadar uzak tutarsaniz valla o kadar iyi. Bende ilk zamanlar uzulurdum. Hicmi merak etmiyor hicmi ozlemiyor diye. Iyi kide gorusmemisler diyorum. Benim oglumu sadece babasi degil sulalesi bile aramadi sormadi. Eger babasi ve ailesiyle gorusuyor olsaydi benim cocugum okuyup meslek sahibi olamazdi. Bunu oglum bile soyluyor. Cunku birebir cocukla kalinca istediginiz gibi yonlendiriyorsunuz terbiyesini veriyorsunuz. Diger tarafa gidip gelse cocugun akli karisir.
Sizin adınıza da üzülsem mi sevinsem mi bilemedim...Size katılıyorum.... Şimdi öğretmeni aradı babam beni erken alacaktı almadı diye diye uyuyakalmış yavrum :(

Back