• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandıktan sonra oğlunu aramayan sonra arar mı

Eski eşinizin halı tavrı tabi ki çok kötü. Elle tutulur hiçbir yanı yok. İyiki boşanmışsınız ve iyi ki bu kadar duyarlı ve güçlü bir annesinizve iyi ki çalışıyorsunuz. Eminim çok yıpratıyor ve günün sonunda güçlü durmaktan yorgun hissediyorsunuz ama siz de emin olun pek çoğumuz aynı şeyleri, her şeye rağmen güçlü durmak zorunluluğunu hissediyoruz, farklı farklı nedenlerden dolayı.

Eşiniz beş para etmez bir adammış. Her şey beklenir böylelerinden. Farklı bir şehre gitmeniz tabi ki çok iyi bir çözüm olur.

Onun haricinde ben çocuğunuzu tek başına babayla görüştürmemenizi tavsiye ederim. Birgün aklına bir girer, aklına eser, kaçırır, sırf sizi cezalandırmak için. Önceden konuşun, beraber lunaparka gidin, avm ye gidin, pikniğe gidin. Çocuğun aklında en azından içinde anne baba olan bir kaç anı kalsın ve babanın her söylediğini kontrol edebilin. Görüşsünler yine ama bu çocuğu yıpratacak şekilde olmasın. Tutamayacağını sözleri veremesin. Küçük yüreğinde derin yaralar açılmasın.

Çocuğunuzla bağınızı kuvvetli tutmaya çalışın, çok yorgun olsanız da. Ben de kendi ailemle ilgili sıkıntılarım yüzünden çocuğuma kötü davrandığımı fark ettim. Sert davranabiliyordum ya da zaman ayıramıyordum. Oğlum da hırçınlaşıyordu. Bunu fark edince, kendimi topladım. Onun için iyi bir şeyler yapmaya çalışırken onunla olan bağını zedelememeye dikkat ediyorum. Etrafımda bana destek kimse olmayıversin, ben ona yeterim inşallah diyorum.

Bir de eğer kendi aile bağlarınız kuvvetliyse, dede, ya da özellikle dayı filan, onlarla sık sık görüştürün. Kuzen varsa bol bol oynatın.

Oyun ortamı çocuk için deşarj olma şeklidir. Oynadıkça kendi içindekini tedavi eder, kafası dağılır. Ayrıca yakın çevresinde iyi ve güçlü bir erkek figürü olması çocuğa psikolojik olarak güven duygusu verir. Anne ne kadar şefkat hissini karşılıyorsa, baba da güven hissini karşılar ailede. O yüzden güçlü bir erkek figürü, özellikle erkek çocuğa iyi örnek teşkil eder.

Babayı kötülemeyin hiç ama idealize de etmeyin. Umutlanmasın. Zaten zamanı geldiğinde çocuk çözecektir kendisi. Sık sık sarılın, ten temasıyla, sıcaklığınızla çocuğunuza şifa olursunuz.

Benim eşim doğmadan önce babası ölmüş, annesi çok güçlü bir kadınmış. Çok güçlü durmuş ve eşİmi de el üstünde tutmuş. Doğuştan fakir ve yetim bir çocuk olarak özgüveninde sıkıntı olması beklenir ama dünyada gördüğüm en çok, hatta biraz haddinden fazla özgüvenli bir kişidir kendisi ve bunu annesine borçlu.
Çok teşekkür ediyorum. Ben de ne kadar çocuğu sakınırsam hem karşı tarafın sırf inattan bile olsa çocuğum diye tutturmasından hem de sakındıkça çocuğun baba diye gözünde büyütmesinden çekindiğim için kısıtlamak istemedim. Şimdi dün kayınvalideyle konuştum çocuğu 15 günde bir cuma akşamı alın cumartesi akşamı getirin dedim hastane mevzuna kadar anlattım çok bunalmışsın kızım boşver takma onu sen şu an ortada kaldı saldıracak yer arıyordur bulaşma babası konuşur onunla bir daha kapına gelmez dedi. Muhtemelen o zaten gelip almaz çocuğu biliyorsun onun ipiyle kuyuya inilmez dedi.Çocuksa dün akşam kendi dedi babaanneye ben sana halama babamla gelecem ama uyumayacağım orada söz mü ben odamda evimde annemle uyuyacam sözmü babaannecim dedi :)

K.hpeye k.hpe demek ne zamandan beri suç? Evli çocuklu adama kendi de evli haliyle takılan kadına Rahibe Theresa mı dicektik????
hanımefendi kendisi boşanmış ilk eşi vefat etmiş 2 çocuk ondan , sonraki çok kıskançmış ondan da 1 çocuk varmış ve adam hala tehdit edip kapısına dayanıyormuş ....

Başlığa ne yazacağımı bilemedim. Hikaye çok uzun , mümkün olduğunca kısa özetlemeye çalışacağım.

Yaklaşık 7 ay önce eşimden boşandım ve 4 yaşında bir erkek çocuğu annesiyim. Eşimle 6 sene kadar önce evlendim. Ancak kendisi gizli psikopatlar sitesinde tarif edilen insan tipi çıktı. Tüm hayatı yalan , dolan , olmadığı bir insanı , asla sahip olmadığı hayatları insanlara ilk etapta benim hayatım diye yedirmekte usta... Karaktersiz , ahlaksız , yüzsüz....

Bu evlilik içinde bana maddi ve manevi öyle zararlar verdi ki telafisi mümkün değil... Maddi zararları ölene kadar ödesem de bitmeyecek o derece o kadar büyük... Hamileliğim sırasında bileğimi kırdığını ilk defa burada söyleyeceğim sanıyorum... Doktor böyle bir kırık düşmekle olamaz deyip inanmasa da düştüğüm konusunda ısrar edince susmak zorunda kalmıştı. O zaman boşanamadığım için şimdi çok pişmanım. Hiç olmazsa oğlum asla tanımazdı bu ....

Nitekim bu evlilik ile hatta hayatım ile ilgili pişmanlık duymadığım tek şey var o da oğlum...

Çocuk var diye aslında daha uzun yıllar onu sırtımda taşıyacağımı ve çekeceğimi düşünüyordum. Bir yandan da inşallah bir o.... bulur da kendisi gider diye dualar ediyordum. Nitekim de öyle oldu 2 çocuklu bir kadın için oğluna ihanet etti ve gitti.... Ki kadını da tanıyorum hatta kadını da dost görüp bu temennimi paylaşmıştım :) Demek ki içinden işte o o.... benim demiş... Ki bilmiyor neye bulaştığını :)

Boşandığımızdan bu yana çocuğu 4 defa gördü , tahmin edeceğiniz üzere bir kuruş vermedi. İstemedim de zaten nafaka filan velayeti ver git dedim. Yoksa onun bizden nafaka talep etme ihtimali çok yüksekti. Sosyal güvencesi yok , işi gücü yok... Günlük ne bulursa onu yiyor adam...

Sorsanız oğlunu çok seviyor , onun için yaşıyor ..... İnanırsınız acırsınız ... O kadar yani....

Geçtiğimiz günlerde akşam geç vakitte oğlumu hastaneye götürdüm , çocuk ve kadın doğum hastanesi.... Babası olacak ta oradaydı , çocuk bir ara babayı gördüm dedi... Benzetmişsindir diye kandırdım.... Uzun saatler orada kaldı oda oradaydı ve yanımıza gelmedi , çocuk görmesin diye köşe bucak saklandı , onu da geçin ertesi gün hayırdır neden hastanedeydiniz nesi vardı çocuğun diye arayıp sormadı bile.... İşte böyle bir adam..... Ki benim bebekken de kaç gece yarısı çocuğu tek başına hastaneye götürdüğüm ve onun evde çok uykusu olduğu için uyuduğunu düşünürsek !!! Çocuğun 40 derece ateşi var gece 2 de ben hastaneye gidiyorum ama sen git ben yorgunum diyor.... Çalışan ben bu arada ....

Gittiğinden bu yana çok huzurlu ve mutluyum çocuğumla... Çocuğun yemesi uykusu davranışları her şeyi düzeldi... Bunu yuva öğretmenleri de söylüyor , olumlu yönde değişti diye.... Çok mutlu bir çocuk..... Ama bu gidişle bozulacak psikolojisi...

Dün sabah çocuğa kahvaltı hazırlarken geldi kapımıza... Çok özlemiş oğlunu !!!!! Git bir ekmek al da gel deim bozuk para versene dedi ya !!! Verdim..... Bütün gün çocukla oynadı ben onları evde bıraktım dışarı çıktım... Bu akşam da çocuğu yuvadan alacakmış... Al dedim... Sen aklıma mukayyet ol Allahım..... Dün çocuğa kahvaltı ettirirken çocuğa baban çok hasta çarşamba da doktora gidecek vs saçmalıyor... Yüzüne bakmadım oralı olmadım... Yüzsüzce konuşmaya çalıştıkça sevap vermedim.... Derdi muhtemelen çocuk değil zaten...

Ben bu adamdan çocuğumu uzak tutmak istiyorum. Asla yatılı vermem veremem kimle ne yapıyor belli değil...

Çocuk 4 yaşında ne bilecek iyiyi kötüyü.... Normalde hiç aramıyor sormuyor.... Ama gördüğünde üzülüyor gidince ağlıyor... Bense çok sinirleniyorum dün akşam o sinirle 4 yaşında ki çocuğa madem çok seviyor özlüyorsun yarın baba seni aldığında seni kendi evine götürsün onunla kal ama okula gidemezsin artık çünkü babanın okula verecek parası yok dedim Ya !!! Ben dedim Allah beni kahretsin dedim işte lanet olsun ki dedim.... Gitmeyeceğim burası benim evim onun evine gitmeyeceğim onu birazcık seviyor azıcık özlüyorum anneceğim dedi :KK43:

İşyerindeyim hala ağlıyorum....

Ne yapmam lazım.... Bu adam çocuğu yaz tatilinde ister mi , sürekli almaya kalkar mı , sırf onunla kalmasın diye evimde görmesine izin veriyorum , hava iyiyse dışarı çıkarıyor....

Off... Çok ama çok kötüyüm....
Ay o kadar üzüldüm içim o kadar sizladi ki anlatamam. ..aklıma bir tek şu geldi;Son günlerde bu tip kocalar kanun önünde biraz daha korkutuyor. ...o kadın çağır var ya iki çocuğunu kocası öldüren. ...siz de potansiyel psikopat falan diye çocuk için tedbir falan isteseniz nasıl olur acaba, babanın verdiği manevi zararı Pedagog raporlasa mesela ?bilmiyorum saçma mi ama çıkış yolu arıyorum açıkçası!

Başlığa ne yazacağımı bilemedim. Hikaye çok uzun , mümkün olduğunca kısa özetlemeye çalışacağım.

Yaklaşık 7 ay önce eşimden boşandım ve 4 yaşında bir erkek çocuğu annesiyim. Eşimle 6 sene kadar önce evlendim. Ancak kendisi gizli psikopatlar sitesinde tarif edilen insan tipi çıktı. Tüm hayatı yalan , dolan , olmadığı bir insanı , asla sahip olmadığı hayatları insanlara ilk etapta benim hayatım diye yedirmekte usta... Karaktersiz , ahlaksız , yüzsüz....

Bu evlilik içinde bana maddi ve manevi öyle zararlar verdi ki telafisi mümkün değil... Maddi zararları ölene kadar ödesem de bitmeyecek o derece o kadar büyük... Hamileliğim sırasında bileğimi kırdığını ilk defa burada söyleyeceğim sanıyorum... Doktor böyle bir kırık düşmekle olamaz deyip inanmasa da düştüğüm konusunda ısrar edince susmak zorunda kalmıştı. O zaman boşanamadığım için şimdi çok pişmanım. Hiç olmazsa oğlum asla tanımazdı bu ....

Nitekim bu evlilik ile hatta hayatım ile ilgili pişmanlık duymadığım tek şey var o da oğlum...

Çocuk var diye aslında daha uzun yıllar onu sırtımda taşıyacağımı ve çekeceğimi düşünüyordum. Bir yandan da inşallah bir o.... bulur da kendisi gider diye dualar ediyordum. Nitekim de öyle oldu 2 çocuklu bir kadın için oğluna ihanet etti ve gitti.... Ki kadını da tanıyorum hatta kadını da dost görüp bu temennimi paylaşmıştım :) Demek ki içinden işte o o.... benim demiş... Ki bilmiyor neye bulaştığını :)

Boşandığımızdan bu yana çocuğu 4 defa gördü , tahmin edeceğiniz üzere bir kuruş vermedi. İstemedim de zaten nafaka filan velayeti ver git dedim. Yoksa onun bizden nafaka talep etme ihtimali çok yüksekti. Sosyal güvencesi yok , işi gücü yok... Günlük ne bulursa onu yiyor adam...

Sorsanız oğlunu çok seviyor , onun için yaşıyor ..... İnanırsınız acırsınız ... O kadar yani....

Geçtiğimiz günlerde akşam geç vakitte oğlumu hastaneye götürdüm , çocuk ve kadın doğum hastanesi.... Babası olacak ta oradaydı , çocuk bir ara babayı gördüm dedi... Benzetmişsindir diye kandırdım.... Uzun saatler orada kaldı oda oradaydı ve yanımıza gelmedi , çocuk görmesin diye köşe bucak saklandı , onu da geçin ertesi gün hayırdır neden hastanedeydiniz nesi vardı çocuğun diye arayıp sormadı bile.... İşte böyle bir adam..... Ki benim bebekken de kaç gece yarısı çocuğu tek başına hastaneye götürdüğüm ve onun evde çok uykusu olduğu için uyuduğunu düşünürsek !!! Çocuğun 40 derece ateşi var gece 2 de ben hastaneye gidiyorum ama sen git ben yorgunum diyor.... Çalışan ben bu arada ....

Gittiğinden bu yana çok huzurlu ve mutluyum çocuğumla... Çocuğun yemesi uykusu davranışları her şeyi düzeldi... Bunu yuva öğretmenleri de söylüyor , olumlu yönde değişti diye.... Çok mutlu bir çocuk..... Ama bu gidişle bozulacak psikolojisi...

Dün sabah çocuğa kahvaltı hazırlarken geldi kapımıza... Çok özlemiş oğlunu !!!!! Git bir ekmek al da gel deim bozuk para versene dedi ya !!! Verdim..... Bütün gün çocukla oynadı ben onları evde bıraktım dışarı çıktım... Bu akşam da çocuğu yuvadan alacakmış... Al dedim... Sen aklıma mukayyet ol Allahım..... Dün çocuğa kahvaltı ettirirken çocuğa baban çok hasta çarşamba da doktora gidecek vs saçmalıyor... Yüzüne bakmadım oralı olmadım... Yüzsüzce konuşmaya çalıştıkça sevap vermedim.... Derdi muhtemelen çocuk değil zaten...

Ben bu adamdan çocuğumu uzak tutmak istiyorum. Asla yatılı vermem veremem kimle ne yapıyor belli değil...

Çocuk 4 yaşında ne bilecek iyiyi kötüyü.... Normalde hiç aramıyor sormuyor.... Ama gördüğünde üzülüyor gidince ağlıyor... Bense çok sinirleniyorum dün akşam o sinirle 4 yaşında ki çocuğa madem çok seviyor özlüyorsun yarın baba seni aldığında seni kendi evine götürsün onunla kal ama okula gidemezsin artık çünkü babanın okula verecek parası yok dedim Ya !!! Ben dedim Allah beni kahretsin dedim işte lanet olsun ki dedim.... Gitmeyeceğim burası benim evim onun evine gitmeyeceğim onu birazcık seviyor azıcık özlüyorum anneceğim dedi :KK43:

İşyerindeyim hala ağlıyorum....

Ne yapmam lazım.... Bu adam çocuğu yaz tatilinde ister mi , sürekli almaya kalkar mı , sırf onunla kalmasın diye evimde görmesine izin veriyorum , hava iyiyse dışarı çıkarıyor....

Off... Çok ama çok kötüyüm....
yazan oldu mu bilmiyorum ama şehir değiştiremez misiniz?

Ay o kadar üzüldüm içim o kadar sizladi ki anlatamam. ..aklıma bir tek şu geldi;Son günlerde bu tip kocalar kanun önünde biraz daha korkutuyor. ...o kadın çağır var ya iki çocuğunu kocası öldüren. ...siz de potansiyel psikopat falan diye çocuk için tedbir falan isteseniz nasıl olur acaba, babanın verdiği manevi zararı Pedagog raporlasa mesela ?bilmiyorum saçma mi ama çıkış yolu arıyorum açıkçası!
Açıkcası uğraşmak üzerime sıçratmak istemiyorum sadece uzak dursunlar istiyorum.Bilmiyorum gerçekten

yazan oldu mu bilmiyorum ama şehir değiştiremez misiniz?
Düşünüyorum ama bir yandan da baba birden bire evden gitti , duruma alıştı ...Bir de bunun üzerine tüm düzenini değiştirirsem psikolojisini çok mu bozarım diye düşünüyorum. Okulunu öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok seviyor koşa koşa gidiyor yuvaya hatta hafta sonu evde çok kalırsak keşke okul olsaydı annecim diyor o yüzden ilkokul zamanına kadar 1,5 sene var sabit kalabilmeyi umuyorum. Ama nisan ayında başlayacak bir proje için Bodrum dan bir iş teklifi aldım aklıma yatarsa kesinlikle değerlendireceğim ve bu şehire bir daha adım atmayacağım.

Tabi ki, hem de kazadan yaklaşık olarak 6 ay sonra. Çünkü adam beynine aldığı darbeden dolayı yakın tarihi hatırlamıyordu. Ablamla hala evli olduğunu sanıyordu. Kadına sürekli git yanımda ne işin var diyormuş. Bu arada kadın bizim ex enişteyle evlenmeden önce ablamı, oğlunu herkesi tanıyordu. Ablam ona bayılıyordu. Melek gibi diyordu ve ilk söylenti çıktığında söyleyenlere resmen saldırmıştı. İnanması bayağı bir zaman aldı. Ama gerçekti
Vayy be ne hayatlar var
Cidden hem çok üzücü hem çok ilginç ablanizin yaşadıkları
İnşallah bundan sonra çok güzel çiçek gibi bir hayati olur ablanizin

O baştaki kufur az bile böylesi kadına
Niye kizmislar anlamadım

Yapan utanmıyor ne yaptıklarını söyleyen utanıyor
Ayrıca senin boşandığin adamada erkeğin........ Derler

Ben olsam görüştürmem çocuğu rezil
Çocuğun babam demesini duyunca yapamıyor insan bir kaç seneye aklı kesecek zaten sakinsam gözünde büyütecek ne bilim işte çok zor

Vayy be ne hayatlar var
Cidden hem çok üzücü hem çok ilginç ablanizin yaşadıkları
İnşallah bundan sonra çok güzel çiçek gibi bir hayati olur ablanizin
Aynen öyle. Daha neler var neler de , çok uzatmak istemedim. Ama şöyle söyleyeyim ex eniştenin ablamı aldatıp sonra da evlendiği kadın ablamdan tam 20 yaş büyüktü. Ablamın göz pınarları kurumuş, artık ağlayınca yaş gelmiyordu.
Bu arada güzel dilekleriniz için teşekkürler, çiçekten de güzel bir yaşamınız olsun.

Back