Boşandıktan sonra oğlunu aramayan sonra arar mı

boşandığınız adamı kapınıza gelince neden eve alıyosunuz? hastalanınca gece iki de sizi tek başınıza hastaneye yollayan adamın neden çocuğu okuldan almasına izin veriyorsunuz?
Ne yapayım abuk sabuk bir eve abuk sabuk insanların yanına mı göndereyim çocuğumu ? Evden çıkıyorum o da çocuğu ile vakit geçiriyor. İzin vermeyip ne yapayım alıp çocuğu götürsün mü kaybedecek hiç bir şeyi yok suyuna gitmekten başka çarem yok....

Çocuğuna zarar vereceğini düşünmüyorum belki de haklısınız bilmiyorum

Bence çocukla hiçbir şekilde görüşmesine izin vermemelisin.
Adamın psikolojisi bozuk diyorsun. Nasıl güvenip yalnız bırakıyorsun?
Üstelik evine de sokuyorsun. Bana çok saçma geldi.
Ne yapayım abuk sabuk insanlarla birikte kaldığı eve mi göndereyim çocuğu ? Ne yapayım evden ben çıkıyorum oda onunla oynuyor....

alıp götürsün demiyorum. sadece boşanmışsınız eve almak zorunda değilsiniz. ayrıca yuvadan ben alayım demiş tamam demişsiniz. bu durumda yine çocuğu alıp götürebilir.

bence hırsınız sizi kör etmiş biraz.

Burada aslında öğrenmek istediğim bu tür tecrübesi olan anneler varsa bu tipler sonradan çocuklarını görmek isterler mi.... Bana öyle geliyor ki şu an derdi çocuk değil ortada kaldı çocuğu kullanarak kendine bir yer açmaya çalışıyor ama asla olmayacak. Bunu anladığında da uzun bir süre ortada olmayacaktır ama daha sonra tekrar çıkar mı ortaya çocuğumda çocuğum diye ...

ben görüşmüyorum sadece o gelince en kısa sürede evden çıkıp bir kaç sonra döndüğümde çocuğa babası gitmesi gerektiğini söyleyip gönderiyorum ama adam çocuğa ben seni çok özlüyorum hep ağlıyorum falan diyerek duygu sömürüsü yapıyror

çocuğa yarın ben seni alacağım demiş çocuk anne yarın beni babam alacakmış dediğindee hayır alamaz diyemezdim ki öğretmenine babam beni erken alacak demiş... Alıp götüremez cebinde ekmek parası yok nereye gidecek

bırakın yapsın sömürüyü büyüyünce anlayacak o çocuk...
sanırım bu şehirden gitmem lazım... Aslında bulunduğum semti değiştirsem yol parası bulup gelemez bile... Sadece zaten boşandık çocuğun hayatında başka değişiklik olmasın diye kavgam... Yuvasını arkadaşlarını öğretmenlerini çok seviyor...

Ah ahhh kendi yasadiklarim aklima geldide. Aldatildim ayrildim. Yillarca aramadi sormadi oglumu. Oglum buyudu guzel bir meslek sahibi olunca karsisina cikmaya kalkti. Serefsiz adam yillar sonra bir oglu oldugu aklina geldi. Oglumun meslek sahibi oldugunu ogrenmeseydi aramazdi adim gibi biliyorum. Oglum kesinlikle gormek istemedigini belirtti. Ne kadar uzak o kadar iyi anlayacaginiz.

Ne yapmam lazım , bu şimdilik bir umut ara ara yokluyor yoksa bir kuruş katkısı olamayan adam neden 2 ayda bir çocuğunu özler ki ben bir saniye ayrı kalamazken...

Zor ama çocuğu esirgemeyin. Nolursa olsun o onun babası. Adam hiç haketmese de çocuk hakediyor. Adam samimi olmasa da çocuk samimi duygularla seviyor babasını. Laf olsun diye bile görüşmek istiyorsa izin verin. Zaten ileride anlayacak kimin ne olduğunu. Ama şimdi iyi kötü bi rol modeli var. Sadece sizin kontrolünüzde görüşün. Ve bir daha çocuğu tehdit etmeyin, soğutmaya uzaklaştırmaya çalışmayın. Bilinçli bi annesiniz belli zaten, sadece duygularınızı karıştırıyorsunuz haklı olarak, tutun kendinizi oğlunuzun iyiliği için.

Bu arada: bana küfür etme diyorlar usülsüz, bu kadar o.ç nasıl anlatayım küfürsüz. Can yüceldi galiba.

alıp götürecek diye siz kendiniz dediniz. ben demedim ki.

Ablam boşanmıştı. Yeğenimin babası çocuk hastalanınca bile aramazdı. Aylarca görmediği bile oldu çocuğu. Sonra evlendiği kadın sırf ablamla o karaktersiz görüşmesin , ayrıca ablam üzülsün diye çocuğunu al diye aklına girmeye başlamış. Sonra yavaş yavaş çocukla görüşmeye başladılar, aklına girmişler. Erkek çocuk ne olursa olsun babasını yanında istiyor. Ve 8 yaşındayken babasıyla dışarıda görüşmek için gitti ve bir daha dönmedi. Babamda kalmak istiyorum dedi. Zavallı ablam öyle bir anneydi ki hayatı tamamen oğlundan ibaretti. Onun için çalışır onun için yaşıyordu. Ama çocukların dünyası çok farklı, ne düşündüğünü tahmin edemiyor insan.
Yaşadıklarımızdan çıkardığım dersle , size önerim; çocuğunuza kızmayın, babasını emin olun çok seviyordur, sürekli görmek istiyordur. Babasını kötülemeyin, babasından uzaklaştırmaya çalışmayın. Benim oğlum da aynı yaşta az çok baba sevgisini tahmin edebiliyorum. Yani oğlunuza babasıyla ilgili ne olumlu ne olumsuz hiçbir şey söylemeyin. Anladığım kadarıyla öyle çok babalık yapıp sahip çıkacak biri değil. Gelip geçici bir durum. Ama çocukla çok fazla yalnız bırakmamaya çalışın. Allah korusun psikolojik sıkıntıları var demişsiniz.
Ayrıca bizim ex eniştenin de babalık sevdası çok uzun sürmedi. Yani bu süreci iyi yönetir, sakin olursanız herşey yolunda gider.

Allah sizin de çocuğunuzun da yardımcısı olsun. Umarım ikiniz için de herşey çok güzel olur.

Teşekkür ediyorum esasında alsın bira kaç gün gitsin bir daha görmeye de gelmez , çocukta asla gitmek istemez biliyorum ama çocuğuma kıyamıyorum çocuğuna zarar vereceğini düşünmemekle birlikte gene de emin olamıyorum... Sanırım çok yoruldum... Bir psikologa gitsem iyi olacak

Haklı olduğunuz konular var fakat ne olursa olsun evladınızı babasından uzaklaştırmayın asla olumsuz şeyler aşılamayın bunun eski eşinizden çok evladınıza zararı olur. Sizi tenzih ederek söylüyorum geçmişin bütün acısını intikamını evladını kullanarak eski eşlerinden almaya çalışan o kadar çok insan var ki ne yazık ki en yakınından şahitte olduğum ,adama durduk yere uzaklaştırma verdiren icrasız çocuğunu göstermeyen mal gibi haciz ettiren hatta bunun için il değiştiren sonrada bak baban seni aramıyor sevmiyor zaten o kötü diye doldurup evladına da hayatını zindan eden ama nafakayı alıp çatır çatır yiyen ,halbuki ki babadan dinlesen olayları evladının adını bile duyunca sesi titrer gözü dolar ama kanunlar maddiyat ve kötü baba olarak yansıtılmak elini kolunu bağlamıştır da içinde bulunduğu çıkmaz da döner durur ...
Lütfen bunu okuyan arkadaşlar siz onlardan olmayın demek geldi içimden...

Birlikte görüşün dışarda olabilir tek bırakmayın nolur nolmaz hamileyken sizin bileğinizi kıran adama güvenilmez. Ama ters de düşmeyin, ev uygun olmaz dışarda görüşelim diyin. Ama görüşsünler yani iyice uzaklaşmaınlar sağlıklı bi ortam olduktan sonra çovuk için en iyisi bu.

Çocuğuna zarar vereceğini düşünmüyorum belki de haklısınız bilmiyorum

Yani size çok endişe yüklemek istemem ben de anneyim ama inanın geçmişte çocuğu zarar görenler de buna ihtimal vermeyen insanlar..
Eski eşiniz kesinlikle normal değil. Bunu yaşayan sizsiniz. Daha iyi bilmeniz lazım..

Öncelikle ablanız adına da çok ama çok üzüldüm... İnanın ben de oğlum için nefes alıyorum sadece.. Sabah altıda kalkıyorum 7:15 de işyerine geliyorum akşam 7 de çocuğumu alıp evime gidiyorum... Akşam ne isterse onu yapıyoruz , bu konuyu çocukla hiç konuşmuyorum babası hakkında da konuşmuyorum .. her geldiğinde çocuğa tutmayacağı sözler veriyor sonra çocuk pis baba diyor... Oğlum babalara pis denmez o senin baban diyorum... Ben sevmesem anlaşamasam da o seni çok seviyor diyorum.. Ama dün akşam tutamadım kendimi en son hastane olayı çok sinirlerimi bozdu.. Uzun aralarla geldiği için uzun aralar hiç huzurumuzu bozacak bir şey olmuyor.... Çocuk her hafta mutlaka 3-5 defa dayımı ara gelsin yada konuşayım diyor ama hiç babam gelsin ara konuşayım bile demiyor... Ama 2 ayda bir görünce de o akşam çok eziyet ediyor bana....Sinirlerim bozuldu çok hastanede görüp yanına gelmemesi kaçması sonra ertesi gün arayıp sormaması 10 gün sonrada özledim çocuğumu deyip kapıya gelmesi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…