Boşandığını duyunca deden yaşındaki adamın bile yürümesi.. Destek lütfen hanımlar:(

bende boşandım ama kimseden böyle bir talep görmedim,bu ülkede kadınlar çok zor ve uzun bir süreçten geçti çok sınandı,geçmişte kalmasını temenni ettiğim,namusun,iffetin,dinin,ahlakın sadece kadında arandığı,bekaretin bir tabu haline getirildiği çok geri,çok baskıcı bir dönemden geçtik,şu anda şükürler olsunki bu tip insanlar çok azaldı,bu tarz konularında açılması taraftarı değilim,tam unutulmuş bitmiş derken gündeme gelmesi kadını vasıfsızlaştıran sanki evlenip boşanınca bir objeye dönüştüren bu bakış açısını özellikle kadınlar tarafından benimsenmesi çok incitici bir durum,size tavsiyem talepleri boşandığınız için değil bekar olduğunuz için aldığınızı kabullenmeniz,günümüzde artık kimsenin böyle şeyleri önemsediğini düşünmüyorum,sizde eşinize geri dönmek istiyorsunuz konunuzun başından sonuna kadar anlaşılıyor zaten,asıl önemli olan bu konu bence,boşanmak çok zor bir karar ve o raddeye kadar gelip boşandıysanız geçerli bir sebep bulmuşsunuz demektir,kendinize yeniden evlenmek için nahoş sebepler yaratmak yerine yeniden aynı kişiyle evlenmelimiyim diye sorun.
Ama maalesef ki geçmişte kalmadı hanımefendi. Kalmış olsaydı, biz de bugün bu başlıkta benzeri şeyler yaşamış hanımları halen okumuyor olurduk. Olan bir şeyi dillendirmeyi hata olarak görmüşsünüz, maalesef katılmıyorum. Çözümünüz halı altına itmek midir? Ki ben burada benimle aynı tecrübeye sahip hanımlardan bilgi almak istedim. Amacım bu tabunun dillendirilmesi değil elbette, keşke bitse ama bu birkaç kuşak daha devam edecek bir zihniyet. Obje olmayı benimsemediğimiz için uykularımız kaçıyor, midemiz bulanıyor zaten. Benzerini yaşayan hanımlar beni anlayacaktır, zira başa gelmeden konuşmak her zaman kolay olandır..
Eşimle ilgili olanlara gelirsek; severek ayrıldım, çünkü ortada “kumar” ve devam eden yalanları vardı. Gizlice doktoruyla görüştüğümde umutsuz vaka olduğunu her seferinde anlıyordum. İnsanlar severken de ayrılabilir hanımlar.. bunu bu kadar yargılamayınız. Aklımız başımızda ama sevgimiz bitmiş değil ne yapalım? Boşanıyoruz.
Yeniden aynı kişiyle evlenmemi hak etmiyor zaten diye sonlara doğru yazmıştım. Konumun ana amacı barışmalı miyim değil, tecrübe eden kadınlardan yorum almaktır.

ilişki yaşamak istemek kötü göz değildir.

Karşıda ki kadın o elektriği enerjiyi vermediği , kişi ile ilgilenmediği sürece kendi halinde ve yoluna bakıyorsa ona evli mi nişanlı mı sevgilisi mi var demeden yürüyen sarkıntılık eden (tipine yaşına kendine bakmadan ) üstelik evet bu kötü gözdür ırz düşmanlığı ,arsızlıktır uzun süre süzmek bakmak bile tacizdir.
Lütfen bunu normalleştirme. Küçük kızlara da yapıyorlar çünkü.

Karşıda ki kadın o elektriği enerjiyi vermediği , kişi ile ilgilenmediği sürece kendi halinde ve yoluna bakıyorsa ona evli mi nişanlı mı sevgilisi mi var demeden yürüyen sarkıntılık eden (tipine yaşına kendine bakmadan ) üstelik evet bu kötü gözdür ırz düşmanlığı ,arsızlıktır uzun süre süzmek bakmak bile tacizdir.
Lütfen bunu normalleştirme. Küçük kızlara da yapıyorlar çünkü.
Kadının lügatinde taciz diye bir kelime yok sen ne anlatıyon?

Ondan önce zengin ama 40 yaşında bir görücüm vardı. Elbette reddettim. Fakat şimdilerde kendi ailem bile, “o şimdi gelse kabul edersin herhalde” diyorlar. Ben sırf 6 ay evli kaldım diye, büyümedim. O adamın da yaşı küçülmedi. Ah ah. Gerçekten boşanmış olmak bu mu demek?

Ailenizin tutumu inanılmaz yanlış
Sakın ama sakın böyle saçma sapan düşünen insanlara kanıp yanlış bir şey yapmayın. Siz ne düşünüyorsunuz ve ne istiyorsunuz o önemli. İçinize sinmeyen istemediğiniz hiç bir şey yapmayın.
Daha önce buraya yazmıştım kuzenim 30 yaşınki boşanmış olduğu için böyle bir piskolojiye kapılıp 50 yaş üstü bir adamla evlendi. Çok geçmeden uyumsuzluklar başladı evlilikte. "Yapamıyorum, dayanamıyorum diyerekte boşandı. En büyük pişmanlığım ilk evliliğim değil, her bakımdan bana uymayan biri ile yaptığım 2. evliliğim" diyor.

Birde o, yaşlı dedenin dediklerini hiç takmayın. Toplumda böyleleri hep olacak. Ağzının payını verin hayatınıza bakın.

Ama maalesef ki geçmişte kalmadı hanımefendi. Kalmış olsaydı, biz de bugün bu başlıkta benzeri şeyler yaşamış hanımları halen okumuyor olurduk. Olan bir şeyi dillendirmeyi hata olarak görmüşsünüz, maalesef katılmıyorum. Çözümünüz halı altına itmek midir? Ki ben burada benimle aynı tecrübeye sahip hanımlardan bilgi almak istedim. Amacım bu tabunun dillendirilmesi değil elbette, keşke bitse ama bu birkaç kuşak daha devam edecek bir zihniyet. Obje olmayı benimsemediğimiz için uykularımız kaçıyor, midemiz bulanıyor zaten. Benzerini yaşayan hanımlar beni anlayacaktır, zira başa gelmeden konuşmak her zaman kolay olandır..
Eşimle ilgili olanlara gelirsek; severek ayrıldım, çünkü ortada “kumar” ve devam eden yalanları vardı. Gizlice doktoruyla görüştüğümde umutsuz vaka olduğunu her seferinde anlıyordum. İnsanlar severken de ayrılabilir hanımlar.. bunu bu kadar yargılamayınız. Aklımız başımızda ama sevgimiz bitmiş değil ne yapalım? Boşanıyoruz.
Yeniden aynı kişiyle evlenmemi hak etmiyor zaten diye sonlara doğru yazmıştım. Konumun ana amacı barışmalı miyim değil, tecrübe eden kadınlardan yorum almaktır.
dul kadın tabiri başlı başına kadını rencide edici bir söz zaten birde üstüne dul kalınca millet sarkıyor derseniz tabiki bir dur deriz,konuya bakış açınız özellikle bir kadın olarak çok yanlış,herkesin okuduğu girip bir göz gezdirdiği sayfalarda bunu dillendirmek hatırlatmak demek elbetteki,bekarda olsanız boşanmışta olsanız illaki beğenenler olacak,boşanmış kadın diyerek altını çizmek hoş bir durummu,birde burdan yazmışsınızda yazmışsınız,aynı durumu yaşayan varmı diyede sormuşsunuz,hayır efendim ne münasebet neden ben boşandım diye millet bana yavşasın hayır yaaa kim bunlar nereden buluyorlar bu cesareti,evlenmeden öncede sonrada tanışmak isteyen olur tabiki ama bu boşandım diye olmuyor,eğer siz kendinizi şartlarsanız ben dulum diye böyle oluyor diye öyle anlarsınız tabiki,çağın gerisinde yaşamayın, bir duruma nasıl anlam yüklerseniz öyle yaşarsınız,gerçekten beğenen birisi çıkar karşınıza ben dulum diye asılıyor dersiniz hayatı zindan edersiniz kendinize,kimse size hakaret vs etmiyor,ben bir kadın olarak kadınların anlamının bu olmadığını bunu kendinize yakıştırmamanız gerektiğini söylüyorum,desteklemeniz gerekir sizin bu durumu karşımda durmanız anlamsız cidden,ben anlam veremedim.

Boşverin, umursamayın bu kadar. Yobazların ne düşündüğünün önemi yok. 27 yaşında bekar sevgilisinden ayrılmış bir kadından farkınız yok.
Maalesef toplum böyle, boşanınca kusurlu mal gibi kategorize ediyorlar sizi. Bakire olmadığınız resmi kaynaklarça tescillenmiş oluyor ve o de ne aynı zamanda başınızda bir erkek de yok.
Akbabalar üşüşüyor doğal olarak. Sanıyorlar ki koca diye aranıyorsunuz ortalıkta, bi de şimdi bir engeliniz yok ya rahat rahat da sevişirsiniz şimdi.
Ben bunu otuz yaşını geçmiş bekar arkadaşlarıma yapanları da gördüm, yaşlı başlı amcalar çirkin imalarda bulunuyorlar. Bu yaşta bekarsa başka çaresi yoktur benimle birlikte olur düşüncesine giriyorlar.
Hadlerini bildirin içinizde kalmasın.

Barış sen kocamla.evet boşanmış kadın olarak yaşayacağına öl.daha iyi bu toplumda.allah korusun dedeler bir gece kaçirıverirse sei ne yaparız.
Siz niye ard arda bi sürü negatif yorum attınız böyle? Neye bu kadar sinirlendiniz de bi türlü sinirinizi atamadınız? Bu kadar öfkelenecek ne var anlamadım ben. Hayırdır konu sahibine yürüyen yaşlı amca siz misiniz?

Siz niye ard arda bi sürü negatif yorum attınız böyle? Neye bu kadar sinirlendiniz de bi türlü sinirinizi atamadınız? Bu kadar öfkelenecek ne var anlamadım ben. Hayırdır konu sahibine yürüyen yaşlı amca siz misiniz?
Söylesem asla inanamazsınız.

Net erkek bu arkadaş, adım gibi eminim. Büyük ihtimalle orta yaşlı ve sürekli genç kızlara yazıyor. Karşı taraftan nasıl göründüğünü duyunca tetiklendi.
Hayır, kadın olduğu doğrulandı. Küçük dilinizi tutun da boğazınıza kaçmasın. Kıskanıyor.

21 yaşındayken 40 küsur yaşında pisliğin biri sarkıntılık yapmıştı. Senin neyine bakayım pis buruşuk. O zamanlar çok toy ve tecrübesiz olduğum için tersleyememiştim içimde ukte olarak kaldı. Bizim hatamız fazla kibar olmamız ve bazı şeyleri yakıştıramadığımız için geç algılamamız. İnsanları terslemekten asla çekinme.

Hayır, kadın olduğu doğrulandı. Küçük dilinizi tutun da boğazınıza kaçmasın. Kıskanıyor.
Alıştık artık ayşenin çıldırmalarına çok nadirde olsa mantıklı konuşmasına sanki içinde bir kaç kişi var bir öyle bir böyle.Ilk zamanlar bende anlamıyordum ne yapmak istiyor diye.🙄🤣

Şu an çok hassas bir dönemdesiniz o yüzden bu hadsizliğin cürretinin boşanmanızdan kaynaklandığını sanıyorsunuz. Çok üzgünüm ki evet bağlantısı var. Ben nişan attığımda 26 yaşımdaydım ve birkaç boşanmış çocuklu adam görüşmeyi talep etmişti, şok olmuştum. Yani bu adamları ex nişanlımdan önce tanıyordum cürret etmemişlerdi de şimdi nasıl ettiler demiştim ve kısa süreliğine buhrana girmiştim, yalan yok. Ama zaman geçince bunlar da bitiyor aslında nişanlılığın, evliliğin, sevgililiğin birbiriyle benzer olduğunu insan anlıyor. Birçok kişi artık sevgiliyken beraber yaşıyor cinsel birliktelik yaşıyor çok fazla anı biriktiriyor, bu kişilerin ayrılmasıyla evlenmiş bir kadının ayrılmasının ne farkı var ki? Kendinizi üzmeyin ve bu düşünceleri tamamen kafanızdan silmeden kimseyi hayatınıza almayın. Çünkü razı olma kavramı ile birliktelik yaşarsınız, bunu kendinize yapmayın. Yolunuz açık olsun 🌺

Sallıyorlar işe yaa amann.ne gıcık olduğum konular.elin dedesiyle ego kasmanın derdinde.ben olsam yaza yaza dede mi yazıyor diye üzülürdüm.
Sınanmadığın şeylerle bu kadar alay etme istersen. Senin hayat yolun başka diğer insanlarınki başka. Ego kasmak nasıl aklına gelebildi bu olayda akıl alır gibi değil. Psikolojin elverse her Türk kadının peşinde kuyruklar olduğunu fark edersin, kendinin de dahil. Bu konu kadınlar arasında ego savaşı olarak değerlendirilebilecek bir tema bile değil. Konuyu da dağıtmışsın kimsenin konusunu bu kadar sabote etmeye hakkımız yok.

Kim bu her yoruma beğenmedim atan şahıs diye merak etmiştim ki kimin olduğunu öğrenmiş oldum. Hiç de şaşırmadım 😂 Nerede bir evlilik,çocuk konusu var hop damlıyor. Hayır o kadar evliliği,çocuk yapmayı eleştiriyor ama içten içe bu sitede en çok isteyende o😂 Bu nasıl bir çelişkidir yiğidim?

Net erkek bu arkadaş, adım gibi eminim. Büyük ihtimalle orta yaşlı ve sürekli genç kızlara yazıyor. Karşı taraftan nasıl göründüğünü duyunca tetiklendi.

Taciz tacavüz gibi şeyleri güzellediği eski mesajları vardı eskiden anormal göremiyor. Malesef evet kadın. Belkide konu sahibinin dikkat çekmesi vs kıskançlığını tetiklemiştir. Neyi kıskanacağı hiç belli olmaz.

X