- 4 Mart 2015
- 250
- 84
- 35
-
- Konu Sahibi elifelif123
ailesinin sözüyle size sırt dönen yada ailesine söz geçiremeyen erkekten koca olmaz zten üzülmeyin hayırlısı böyleymiş boşnmış olmak suc değil görümce ve kv adayı ise insanın başına n egelecegini allahın bilecegini unutmus sanırımMerhaba;
Ben 3 sene önce eşimden ayrıldım. O günleri cok zor atlattım 2 sene sonra hayatıma yeni biri girdi. Başta istemedim cok uğrastı sorun olur dedim dinlemedi sorun olmayacağına beni inandırdı. 1 sene ilişkimiz devam etti ben artık ailesine durumu söylemesi gerektiğini söyledim beni 1 ay oyaladı söylemedi. En sonunda söyledi bana annem tepki göstermedi ama ablam acele etmeyın iyi düşünün dedi dedi. Ben seni bırakmam sen merak etme üzülme seviyorum olacak bu iş falan filan ama iş öyle değilmiş dün ablası bana msj attı sen nasıl bu işin olacağını düşünürsün bu işten vazgeç falan yazmış. Ona söylediğimde ben aramayın dedim ama beni dinlememişler seni üzmek istemezdim özür dilerim yazmış bende cvp vermedim. Ayrıldım. çok mutsuzum kendime olan tüm güvenimi kaybettim. Boşanmış olmak ahlaksızlık mı suç mu yani
Seven adam aileyi ikna eder suçu aileyr atmasın çocuk mu bu ayrıca sans mesaj atma cesaretini almışlar malesef doğru adam değil..Hayır o hiç evlenmemiş o ailesinin tepkisini bildiği için beni oyaladı zaten ama ben sonradan anladım her ayrılmak istediğimde ağladı zırladı ben yapamam sensiz ölüyorum diye ben başta sorun olacağını söylemiştim ama ben herşeyi hallecem dedi şimdi böyle bıraktı yani.
Bakın işte bu kafa ile gidildiği sürece "eski koca dehşeti" haberlerini görmeye devam ederiz. Toplumu zehirleyen bir anlayış bu.Annesin ablasının ağzına bakandan sana eş olmazdı zaten hiç üzülme aksine lokma felan döktür öyle birinden kurtulduğun için hayatınızın hep orta noktasında olacaklardı.Seni gerçekten hakeden biri elbet çıkacaktır yeterki sen kendine güven bir tanıdıgım bir çocukla boşandı 2.ye hiç evlenmemiş bir erkekle evlendi hemde davullu zurnalı eski kocaya inat yanii herşey tamamen senin elinde kendine güven yeter.
Valla şahsen bendeki anlayıştan ziyade evlenendeki anlayış o idi.Yoksa ben kim ne demiş hiçç kafama takan şahsiyet değilimdir.Hayatn benim sefada cefada benim kim ne yaparsa yapsın ne derse desin hiç tınlamam.Bakın işte bu kafa ile gidildiği sürece "eski koca dehşeti" haberlerini görmeye devam ederiz. Toplumu zehirleyen bir anlayış bu.
Evlenmeden de aynilarilarini yapanlar varBir tarafta hiç evlenmemiş bir erkek, diğer tarafta boşanmış bir kadın.
Böyle bir durum Türkiye'deki ailelerin çok büyük bölümünde sorun yaratır. Önce bu gerçeği bilmemiz gerekiyor. Kadının eski kocasının gelip başlarına bela olma ihtimalinden tutun, ahlaksız bir toplum olmamızdan ötürü boşanmış kadına karşı olumsuz bakış vs.
Gelin açık konuşalım. Boşanmış kadına her gün başka adamla yatıyor gözüyle bakılmasının sebebi, bekaretinin artık var olmamasıdır. O kadar çirkin bir toplumuz ki, anlayış aynen şu, bekaret artık yok mu, oh ne güzel, artık kimseye bir şey ispatlama zorunluluğu da yok, o zaman önüme gelen herkesle ...
Bu arada anne bir şey demiyorken ablaya ne oluyor denmiş. Anne sadece böyle bir tartışma içinde yer almak istememiştir. Yoksa annenin onayladığını da sanmıyorum.