• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandığım eşim bana karışıyor

Oku oku bak demisim ki sende haklisin (!)

Simdi empati kurarsak o bi baba ve kızı evet yani baska binadamla ayni evde buyuyecek eski es hakli.

Kendi mesajınızı siz tekrar okuyun. Arkasında duramayacağız cümleler yazmamanızı öneririm. Ne demek istediğiniz değil ne dediğiniz önemli. İçinizi okuyamam kendinizi en anlaşılır şekilde ifade ederseniz anlayabiliriz

Devamini okumamakta neden bu kadar israrcisiniz

Simdi empati kurarsak o bi baba ve kızı evet yani baska binadamla ayni evde buyuyecek eski es hakli. Size gelince gencsiziniz hayatinizi yasamak istiyorsunuz evlenmek en dogal hakkiniz iste bu yuzden diyoruz ki evlilikte bir seyler oturmadan cocuk yapmayin bakiniz olan o kucucuk masuma oluyor evliligi erteleyin bence hayatinizdaki oncelik kiziniz olsun bunu eski es icin degil kiziniz icin yapin en azindan akli erene kadar erteleyin 10 yasina falan gelene kadar

Ben okudum. Siz de okuyun. Konu sahibine evlenmek hakkınız demişsiniz ama bu eski eşi sen evlenme kızım başka adamla aynı eve girmesin dediğinde onu haklı bulduğunuz gerçeğini değiştirmiyor. Sonra da şaka gibi diyorsunuz ki eski eşinin yaptığını nerde onayladım 😂

K
Merhaba kizlar. Boşandım 3.5 yasında bi kızım var suan annem ve babamla birlikte kalıyoruz görüştüğüm ve ciddi oldugum bi erkek arkadasim var fakat eski esim buna siddetle karşı cikiyor(kendisi de nisanli yaza düğünü var) aslinda sadece evlenmeme degil bircok seyime hala karışıyor sebep olarak ise kızımız olduğunu söylüyor etrafta neler görüyoruz çocuğumuz erkek olsa bisey demezdim ama kiz oldugu icin evlenemezsin yoksa kızımı senden alırım diyor bi yandan da sevgilim evlilik konusunda ısrar ediyor ona soyleyemedim eski esim evlenmemi istemiyor diye korkumdan ne yapacagimi şaşırdım ikisi arasinda kaldim bir yandan evlenip yeni hayat kurmak istiyorum bir yandan da korkuyorum kızımı benden alır bana göstermez diye.
Ex eşinin nişanlısını ara nişanlın beni rahatsız ediyor sevgilime varana kadar karışıyor tasmasını az daha kısa bağla de
Evlilik konusunda da iyice emin olmadan adım atma

Merhaba kizlar. Boşandım 3.5 yasında bi kızım var suan annem ve babamla birlikte kalıyoruz görüştüğüm ve ciddi oldugum bi erkek arkadasim var fakat eski esim buna siddetle karşı cikiyor(kendisi de nisanli yaza düğünü var) aslinda sadece evlenmeme degil bircok seyime hala karışıyor sebep olarak ise kızımız olduğunu söylüyor etrafta neler görüyoruz çocuğumuz erkek olsa bisey demezdim ama kiz oldugu icin evlenemezsin yoksa kızımı senden alırım diyor bi yandan da sevgilim evlilik konusunda ısrar ediyor ona soyleyemedim eski esim evlenmemi istemiyor diye korkumdan ne yapacagimi şaşırdım ikisi arasinda kaldim bir yandan evlenip yeni hayat kurmak istiyorum bir yandan da korkuyorum kızımı benden alır bana göstermez diye.
Canim sen sakın korkma 3.5 yaşındaki kız çocukları pedegog eşliğinde annenin durumu vasat dahi olsa anneden alınıp babaya verilmiyor 2 sene önce eşim eski eşine velayet davası açtı ordan biliyorum kadın kömürlü gibi yerde yaşayıp evi pislik içinde kız çocuk bitlenmis saçları kazınmış şekilde yattığı yatak yastık yorgan sapsarı yıkanma yüzü görmemiş bir yerde üstelik anasının ve kardeşinin gelirini göstererek yeni eşiyle ayrılalı fakat bosanmadigi 2.ci estende Bi çocuğu daha olduğunu anasının emekli maaşıyla çocuklarına baktığını şimdiki benim 4 yaşından beridir büyüttüğüm oğlunun velayetini eşime verip kızını tercih etmiştir mahkemede ben oğlanı istemiyorum ayrıldığım esimde istemedi annemde istemiyor bende ben bakamam ama çocuğum bana muhtaç olduğu için kızımın velayetini istiyorum dedi ve hakim oğlanı eşime kızda o kadına verildi yani korkma sakın onun tehditlerine aldırış etme pedegog raporunda ne yazıyordu biliyormusun kız çocuk bilmemne yaşam standartlarının altında yaşayıp fakat küçük olduğu için annesinin vermek istemediğini sevgiye muhtaç olduğu için anneye verilmelidir diye kanaat etti hakim ona verdi ve bu kadın kocamdan ayırmak için etmediği kalmadı bana ama inat ettim ayrilmadim çünkü sevgi Bi aldatıp yuvasını yıkmış bir kadın için bozamazdim sevgi bu değil senin bosandigin adam sana istediği kadar söylesin sen mahkemede konuşacaksın bugün haberlerde izledim herkes vicdanlı olmayabilir üvey anne çocuğu kaynar suyla yakmış bende üvey anneyim ama eşimin çocuğu demiyorum benim oğlum diyorum çünkü dogurmakla ana olunmuyor doğurup bir erkeğe degismeklede ana baba olunmuyor ana baba sorumluluk bilmezse olanlar el kadar çocuklara oluyor.

Nasıl bir değil? Erkek adam kızı taciz eder diye korkuyoruz ama üvey anne olup üstünde sigara söndüren, dövenler var. İkisi de travma. İkisi de facia. O zaman adam da evlenmeyecek. Ne bilelim zavallı Kıza eziyet etmeyeceğini. Adamda ne kadar potansiyel varsa kadında da o kadar vardır belki
Üvey anne taciz etmez dövse travma açsa bir şey olmaz demeye getiriyor üyeler belli ki
Ama o iş öyle değil üvey anne üvey kızı yaşlı akrabasıyla kız evlensin diye evinin anahtarını o adama vermişti

Üvey anne baba ayrımı yok
Kötü insan iyi insan ayrımı var

Tek bir açıklama bile yapmanıza gerek yok bu keresteye
Kızının üvey babayla büyümesini istemiyorduysa evde oturup size adam gibi davransaydı
Boşanıp yeni maceralara atılacağına
Niye yuvam yıkılmasın diye kadınlar uğraşıyor birazda erkekler uğraşsın

Eğer sevgilinizden eminseniz tek bir açıklama yapmak mecburiyetinde bile değilsiniz
Ne dit dit mesajlaşıp sizi rahatsız etmesine izin veriyorsunuz

O çocuk tacize uğrarsa günahı onu taciz eden adamın boynundadır başka kimsenin değil

Bunda bile kadini sucluyorlar. Gunahini boynuna atiyorlar.. Bizim ulkemizde hep kadin suclu. Hakli da olsa, dogruda olsa kadin suclu.... KADIN SUCLU!!

En acisi da kadin kadina bunu yapiyor... Cildirmamak elde degil..

Klasik Türk erkeği. Hayatına giren her kadın hayatından çıkamaz onun haremidir kafası. Çocuk filan bahane. Gelişimini tamamlayamamış. Senin onu değil de başkasını sevme ihtimalini istemiyor evlenmezsen hayatında kimse olmazsa aaa beni unutamadı hala seviyor diye ego şişirecek. Dik dur çocuğunu bu kadar düşünüyorsan yuvana sahip çıksaydın üveyse ana da üvey fiziksel olmasa bile duygusal şiddet görebilir sevgisiz kalabilir. Ben onun annesiyim kendimden çok onu düşünüyorum sen merak etme. Annelik görevimi layıkıyla yerine getiriyorum, anneliğim dışındaki geri kalan özel hayatım seni zerre alakadar etmez yoluna bak de.

Şimdi tabi ki boşandığınız eşinizin size karışma hakkı yok. Ataerkil toplumda büyüyen erkeklerin klasik halleri; kadını boşansa bile, kendi ayrı bir ilişkiye sahip olsa bile onu tapulu malı gibi görmek, üzerinde hak iddia etmek. Ama bir yandan da kız çocuklarını taciz eden üvey babalar geliyor aklıma; biri hatta bizzat terapisti olan hocasından dinlediğim bir vakaydı.

14-15 yaşında üvey babayla yaşayan bir kız çocuğu var. Kızın annesi hemşire, gece evde olmadığı, nöbet tuttuğu zamanlar oluyor. Bu üvey baba kadın evde yokken içki içiyor ve içki içince kafa gidiyor gidip kızı taciz ediyor. Ders çalışırken, banyoda, kız için beklenmedik anlarda oluyor. Kız başarılı bir öğrenci ve notları birdenbire düşmeye başlıyor. Okulun rehber öğretmeni bu kızı takibe alıyor, sonradan bir bakıyor ki kızın notları yükselmeye başladı. Sebebini anlayamıyor başta. Sonra aileyle ve kızla yapılan görüşmelerde durum açığa çıkıyor. Kız bu beklenmedik tacizlerden dolayı o kadar stres altında ki bu yüzden annesi evden gittiğinde giyinip süslenip adama içki sunmaya başlıyor. Zamanını kendi seçebilmek için, ben yaptım diyebilmek için... Bu beni çok etkileyen bir vakaydı.

Eski eşiniz şu an muhatabım olmadığı için ona bir şey söyleyemem ama size söyleyebilirim. Lütfen evleneceğiniz adamla içinize sinerek evlenin. Herkes bir düşünüyorsa, siz iki düşünün. Başka bir erkek bulabilirsiniz ama çocuğunuzda açabileceğiniz travmatik yaraların geri dönüşü olmaz. Bunu söylemek istedim.

Valla canavar sapıklar için erkek ya da kız hiç farketmiyor bu bir. Siz onun hiçbir şeyi değilsiniz bu iki. Çocuğunuza kötü muamele etmediğiniz sürece elinizden alamaz bu üç.

Daha sevgilinizi tanıma aşamasınızdasınız, kötü biri çıkma şansı yarı yarıya. Ancak çocuğunu zerre düşünmeden annesinden almakla tehdit eden, başkası ile evlenecekken aklı eski karısında kalan adam kötüdür. Gerekirse çocuğunuzu bir süre göstermeyin, o adam çocuk bahanesiyle sizin üzerinizde hakimiyet kurmaya çalışıyor, uzak durun. İleri giderse polise şikayet edin.

siz bi anne olarak bunu ondan önce düşünüp tartmışsınızdır her daim de temkinli olacaksınızdır diye düşünüyorum

eski eşinizin karışmaya hakkı yok.

madem öyle bi korkusu var kızına daha da düşkün olur kötü niyeti olsa bile adam korkar kızına düşkün bir babadan.

Eger senden cocugunu almak ısterse yargı buna karar verır.Sende hayatını kuracaksın elbette .Yalnızlık allaha mahsus.

İkisi arasında kaldım demissiniz
Bana bu durum egonuzu okşuyor gibi geldi. Aksi halde boşanmış ve aşık bir kadın olarak başlardiniz onun şarap çanağına. Kusura bakmayın. Ama size kuma gibi davranıyor farkında değilsiniz.

Tanımıyor evlenmemi istemedigi icin tanismayida kabul etmiyor. Hic kimseyle görüşüp konusmami sevgilim dahi olmasini istemiyor
Bunu nisanlisina söyle bakalım ne diyecek nisanlisi. Sende silkelen kendine gel.seni Sevdiği için yapmıyor bunu

Sen git evlenmene bak ben senin hiçbirşeyin değilim diyin çocuğu alamaz daha küçük sinir oluyorum şöyle heriflere ya sanane lan kadının hayatından.. Evlen düğün bile yap hatta 😕

Kendiniz çocuğunuzu bi erkeğe emanet edip beş dakka bi yere gitmezsiniz burda başka bi kız çocuğunu yabanci bi erkekle aynı eve sokmaya çalışıyorsunuz. O çocuğun başına bi şey gelirse hepiniz suçlusunuz
Ben evladımı yabancı bir kadına da emanet edip beş dakika bırakmam. Ne malum başkalarının istismarına kapı aralamayacağı. Belki evlendiği kadının kardeşi benim kızımı taciz edecek. Sanki o kadın kendi evladı gibi mi davranacak? Kendi evladı gibi mi koruyacak? Adam da evlenmeyecek o zaman. Ben eski Koca evladım evladım Diyorsa o da oturduğu yeri beğensin madem

Back