• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandığım eşim bana karışıyor

Üvey anne taciz etmez dövse travma açsa bir şey olmaz demeye getiriyor üyeler belli ki
Ama o iş öyle değil üvey anne üvey kızı yaşlı akrabasıyla kız evlensin diye evinin anahtarını o adama vermişti

Üvey anne baba ayrımı yok
Kötü insan iyi insan ayrımı var
Kesinlikle. O kadın kendi evladını korur gibi korumayacak. Görüyoruz dayısının vs taciz ettiklerini de. Belki kadının bir akrabası istismar edecek. İnsan kendi öz evladını koruyamıyor, kaldı ki üvey evladı koruyacak. Üvey babanın taciz ihtimali varsa üvey annenin de var.

Merhaba kizlar. Boşandım 3.5 yasında bi kızım var suan annem ve babamla birlikte kalıyoruz görüştüğüm ve ciddi oldugum bi erkek arkadasim var fakat eski esim buna siddetle karşı cikiyor(kendisi de nisanli yaza düğünü var) aslinda sadece evlenmeme degil bircok seyime hala karışıyor sebep olarak ise kızımız olduğunu söylüyor etrafta neler görüyoruz çocuğumuz erkek olsa bisey demezdim ama kiz oldugu icin evlenemezsin yoksa kızımı senden alırım diyor bi yandan da sevgilim evlilik konusunda ısrar ediyor ona soyleyemedim eski esim evlenmemi istemiyor diye korkumdan ne yapacagimi şaşırdım ikisi arasinda kaldim bir yandan evlenip yeni hayat kurmak istiyorum bir yandan da korkuyorum kızımı benden alır bana göstermez diye.
Eski esinizi savunmak icin demiyorum ama sadece aklima gelen soru, yeni kiside sizin goremeyip, onun gordugu garip bir durum olmasin?

Cok iyi uvey babalar da var. Kendi cocugu gibi seven, sahip cikan... Korkunc uvey anneler de. Kendi cocugunu istismar eden oz babalar, buna ses cikarmayan oz anneler de var. Anne tetikte, ilgili, anne gibi anne olursa cocugunu zaten tehlikelerden korur. Butun uvey babalara sapik muamelesi yapamayiz.

Annelik duygusu eksik olan, kisilik sorunlari olan, bir sekilde saglikli olmayan, cocugunu korumayan kadinlar cocugunu oz babasina karsi da korumuyor zaten. Oz babasinin tacizine tecavuzune fiziksel duygusal her turlu siddetine ugrayan cocuk sayisi turkiye'de cok fazla. Buna goz yuman, gormezden gelen Anne de turkiye'de cok fazla. Yeniden evlenen iyi anneleri yargilayacagimiza gercekten Anne olamamis Anne ve babalari yargilamaliyiz. Ama bizde bir kadinin anneligi sadece cinsel ve ozel hayatina baglaniyor. Kendi hayati varsa Anne degildir deniyor. Oysaki alakasi yok. Kadinin kendi hayati olmasin, ama cocugunun ugradigi siddete goz yumsun, hatta cocuguna kendi siddet uygulasin, bakmasin etmesin, kadin sevismiyorsa toplumun gozunde anneligine laf gelmiyor. Ne zamanki kadinin cinsel hayati oluyor, anneligine laf geliyor otomatik olarak. Bu nasil bir baglanti!? Nasil kafalar bizim kafalarimiz? Eskiden kadinlar ikinci kez evlenirdi bu kadar yargilanmazdi. Cogumuzun ninesi dedesi belki ikinci kez evlenmistir. Son yillarda ise bu kadina karsi namusculuk cok artti. Annelige baglanmasi ise cok uzucu.... Cocuklari sevmek, cocuklari korumak bu degil.

Dayanamadım yine yazıyorum
Bütün Türkiye haberlerde üvey anne dehşeti haberini izlememiş gibiyiz
Hatırladınız mı makatına oklava sokulan çocukları (bunu yazmak istemezdim ama) burada kaç kadın çocukların çığlıkları kulağımdan gitmiyor yazıyordu

Şimdi gelmişler burada üvey anne iyidir alt tarafı iki tokat atar ama üvey baba öyle mi yazıyorlar
Sonrada daha evliyken üç çocuğunu arkada bırakıp başka adama kaçmış Müge anılara düşmüş bir kadını konu sahibine örnek gösteriyorlar bir tutuyorlar

Bu memleket resmen erkeklere cennet
İster evlenir ister boşanır
İster metres tutar nasıl olsa her şekilde arkasını sıvazlayan erkekler ve kadınlar var

Oysa kadın öyle mi evlenmesi ayrı
Boşanması ayrı problemli
Çocukların tüm sorumluluğu annede adam evlenip üvey anne bir şe yaparsa sorun yok
Adamın ne suçu var
Kadın evlenince niye evlendin günahı senin boynuna
Kanunlardan önce bozuk toplumsal yapımızı ahlak anlayışımızı gözden geçirmek lazım

Şok oldum cevaplara adama hak verenlere
Buraya böyle yazanlar yabancı bir kadına iki saat kızlarını emanet bırakırlar mı bakalım

Allahım çıldırıcam adamı haklı bulan kadınlar var her geçen gün forum beni şoka uğratıyor hemcinsinin düşmanları az ötede oynar mısınız?

Konu sahibi arkadaşım o adamcık hiçbir halt edemez. Öyle elinden almak falan geç bunları yapamaz merak etme hemen bir avukata danış. Güvendiysen, tanıdıysan hayatını erteleme. Bir kadının tek vasfı annelik değildir! Ve bir kadın kendi çocuğunu diğer herkesten daha çok düşünür. Kendini bilmez cahillerin yorumlarına bakma sen.

Erkek çocuk kız çocuk ayrımı olmadan sapık sapıklığını yapıyor;
Üvey-öz-anne-baba farkı olmadan sapık sapıklığını yapıyor
İlişki başında herkes pamuk şeker, ileriye dönük değerlendirmeye çalışıp adım atmakta fayda var.
Yollarını ayırdığın kişi de ancak yorum yapabilir, karar mekanizması sensin, karışamaz.

Daha bügün tv gördüm, 13 yaşında çocuk babasına tatil için kalmaya gidiyor, üvey anne iş yaptırırken bilerek kafasından sırtına kaynar su döküyor litre litre.

Eşine söyle sadece kız, çocukları değil kız, erkek tüm çocuklar tehlikeye açıktır. Hiç mi haber okumuyor dünyadan haberi yok. En önemlisi sen onun annesinin çocuğunun iyiliğini herkesten çok düşünürsün. Sana, hayatına karışmak kendi egosunu tatmin etmek için bahane üretmesi oldu o evlensin hayatına devam et sen eve kapat kendini ne güzel hayat. Dediklerini yaparsan herseferinde daha fazlasını isteyecek asla sonu gelmez

Kizinizi nasil alacakmis onu merak ettim. O is o kadsr kolay mi? Hakim kadin evleniyor diye velayeti babaya mi veriyor? Yok oyle birsey. Siz kendiniz velayeti vermediginiz surece velayeti alamaz. Cocugun anne sefkatine ihtiyaci var.
Bosandiniz artik o esiniz degil. Neden size karismadina izin veriyorsunuz? Buna siz musade ediyorsunuz. Cok yuz vermissiniz. Mesafeyi koyun eski esle. Size karismasina musade etmeyin..

Kizin cok kucuk.Ben olsam evlilikte acele etmezdim.Ayrica cocugu olmayan biri ile de evlenmezdim, cocugu olan anlayabilir bunu ancak.

Y y3Lish buraya ne kadar önyargılı, karşımdakını anlamadan dinlemeden yorumlar yazmışım ben🤦🏻‍♀️ Özür dilerim konu sahibi. Ama yine de kararlarınız verirken dikkatli olun.

o zaman sen de evlenemezsin diyeceksin niyw hala hayatına müdahale etmesine izin veriyosun ki?

Hala daha sizi koruma içgüdüsü hissediyor. Birde ben boşam evlenmem. Birine hayatımı adamam ne gerek var? özgür bir şekilde çocuklarımla hayatımı idame ettiririm. Zaten bir kere tecrübe edip evliliğin ne olduğunı bildikten sonra. Kimsenin ağız kokusunu çekemem. Bile isteye fazladan hizmet edilecek biri. (sizi tenzi ediyorum kendi hayatımla alakalı fikrim bu) kiziniza ve size sağlıklı huzurlu günler dilerim

kızı erkeği kalmadı bu işin artık bütün çocuklar sapıkların hedefinde.eşiniz endişelenmekte haklı ama size engel olamaz bu konuda.kendisi evlenmesin o zaman çocuğa tek başına baksın.üvey annelerinde çok masum olmadığını görüyoruz bazen onlar çocuk katili oluyorlar.önemli olan yeni eş adayını iyi seçmek ve ne olursa olsun çocuğun güvenliğini ön planda tutup tedbirli olmak.çocuğunuz varsa körü körüne kimseye inanmayın.

kız erkek ayrımı yapması eski eşinin çok saçma. günümüzde erkek çocukları da tacize maruz kalabiliyor karşıdaki art niyetliyse. zten evleneceğiniz kişi böyle biri olsa neden evlenesiniz, siz de annesiniz, tabi ki çocuğunuzu düşünmüşsünüzdür. bunu tahlil etmek de zaten size düşer. eski eşinize de bu konuda b*k yemek düşer.

Ama madem kendi cocugunu düşünüyor kendisi neden evleniyor madem öyle kendi de evlenmesin ben nerden bilicem onun evlendigi kisi kizima iyi mi bakar kötü mü bakar oda üvey olmuyor mu:KK43: kızım büyüyünce hic evlenemem sanirim onunda akli erince benim baska bi adamla evlenmemi istemeyebilir diye düşünüyorum
çok konuşmasın eski eşiniz
ne yalan söyleyeyim üvey anne/ baba beni de korkutur
çok ince eleyip çok sık dokumak lazım

öyle de martaval okumasın çocuğu alırmış bilmemne
yüz kızartıcı suç işlemeniz gerekir yani zor biraz
üstelik evleneceği kişi isteyecek mi bakalım kızınızı
onunla tanışırken muhtemelen çocuk annesinde ben arada görüşüyorum demiştir

Simdi empati kurarsak o bi baba ve kızı evet yani baska binadamla ayni evde buyuyecek eski es hakli. Size gelince gencsiziniz hayatinizi yasamak istiyorsunuz evlenmek en dogal hakkiniz iste bu yuzden diyoruz ki evlilikte bir seyler oturmadan cocuk yapmayin bakiniz olan o kucucuk masuma oluyor evliligi erteleyin bence hayatinizdaki oncelik kiziniz olsun bunu eski es icin degil kiziniz icin yapin en azindan akli erene kadar erteleyin 10 yasina falan gelene kadar
Eski eş haklıysa kendisi neden evleniyor. Üvey annenin zarar vermeyeceği kesin mi.

Sen kızını dusun adamı ıyı tanı eskı esı bosver ne dıyecek mahkemede ben evlendım oda evlendı ama onunkı erkek kızımı bana verınmı dıyecek sankı sakız alıyor arkadas oyle evlendın fılan dıye alamaz. Hemde onunda evlenecegı kadının kızınızı ısteyecegını hıc sanmıyorum anası evlendı al sen bakmı dıyecekmıs kadına.

Back