• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanamıyorumm :(( bu kadar zor olacağını bilemedim

Yapacak olan söylemez yapar diyenler bunu yasamayanlar. Asil yapacaklar olanlar söyler çünkü son bi sans cevreleri tarafindan ilgi görmeyi anlasilmayi beklerler. Biri kanser oldugunda herkes ona iyi davranir atlatmasi icin yardimci olur ama intihari düşünen insana tam tersi sacmalama mal misin denir. O yuzden cok daha yalniz cok da anlasilmaya muhtactirlar psikolojik sorunlari olan insanlar. Gözle görülür biseyleri yoktur cogu insana gore kabul ettiremezler yakarislarini.

Yani bunu en iyi sen gozlemlersin ne denli ciddi. Baskalarina kulak asma icinden geleni yap. Duzelmek için gayreti var mi neler yapio?
düzelmek için tek gayreti birşeyler yapıyo gözükmesi insanlara diyorki evde duruyorsam boş durmuyorum yemek yapıyom çamaşır ütü ev temizliyom diyor ben ondan böyle birşey istemiyorumki çalış erkek gibi evini geçindir sürekli karının sırtından nereye kadar yani

Eşimle severek evlendik 6 yıldır evliyiz 3 yaşında bir oğlum var ben çalışıyorum işim iyi ama eşim sürekli işe girip çıktı 8 ay hiç iş aramadı girdi yine çıktı şuan hala evde ben boşanmak istediğimi söyledim çocuk için piskoloğa gittiğimi söyledim haziranın sonuna kadar süre dedim adam kendini balkondan atmaya kalktı ben sensiz yapamam ölürüm nefes alamam geçmişimden gelen sıkıntılarım var son şans ver kabuğumu kıracam derken bunuda götürdüm piskoloğa 8 seans oldu ben bıraktım eşim devam ediyor geçmişi çok tramvatikmiş piskologda bana sürekli son bi şans ver falan deyip duruyo iyide benim elimi çocuğumun elini kim tutacak ben sürekli işe gidip evin bütün maddi yükünü çekerken herkez neden bana karşı tavırlı ? adam sürekli beni kendisine birşey yapacakmış gibi tehtit ediyo bunalıma girip intihar edenleri anlatıyo ? elim kolum bağlı bu adamdan nasıl boşanırım?
İntihar tehdidi gelmiş geçmiş en bayat tehdit artık yani, yapacak insan söylemez yapar bu bir. İkincisi de eşinizi seviyorsanız ve işsizlikten başka sorununuz yoksa bi şans vermeye değer.

evet canım çalışmıyordu buluruz bir iş dedik zara zor 4 ay sonra bir işe girdi 3 yıl tabiri caizsse eşşek gibi çalıştı askeri ücrete bütün telkinlerime rağmen dinlemedi beni sonre kendini işten attırmaya çalıştı tazminatımı alayım diye işten çıkarttılar bu sefer evde 7 ay boyunca mahkemeye evrak hazırladı alacak davası şu bu davası falan derken işssizlik maaşına güvendi artık yeter derken bi işe girdi tamam oldu derken yine çıkarttılar 5 aydır evde
Sizmi geçindiriosunuz evi.Asgari ucrette olsa çalışması lazım.Her zaman siz yetişemezsınızki.Allahım yardımcınız olsun.Çok zor.Ailen ne dıo canım.

iş arıyamıyormuş rahatsızlığı varmış bir önceki işinden aşırı derecede mobing uygulandığı için tekrar aynı şeyler olacak diye korkuyormuş
Ne alakası var yahu.Mobıng yada baskı hepımıze yapıolar zaman zaman.Ama hayatımızı bi şekılde gecındırmek zorundayız.Sizin maasınızımı alıo.Nasıl gecınıosunuz.

bende bu şekilde düşündüm çocuk sürekli baba ile evde kalmak istiyo normalde kreşe gidiyor ama biliyor baba evde bilinç altı sürekli anne çalışır baba evde durur diyor
Diyebilir bak bunda bence bir sorun yok bir taraf çalışıp bir taraf oturabilir cinsiyet bana göre fark etmez ama eşinize şurada gıcık oldum sizi sömürüyor psikolojik olarak da madem evde duracak yok psikolojim bozuk depresyondayıma vurmasın çalışmak istemiyorum desin ev işi yapsın o zaman diğer türlüsü gıcık gerçekten

Ne alakası var yahu.Mobıng yada baskı hepımıze yapıolar zaman zaman.Ama hayatımızı bi şekılde gecındırmek zorundayız.Sizin maasınızımı alıo.Nasıl gecınıosunuz.
geçim yükünün %95 i bende evi ben çekip çeviriyom ev işlerinde yardımcı oluyor sadece ?

Diyebilir bak bunda bence bir sorun yok bir taraf çalışıp bir taraf oturabilir cinsiyet bana göre fark etmez ama eşinize şurada gıcık oldum sizi sömürüyor psikolojik olarak da madem evde duracak yok psikolojim bozuk depresyondayıma vurmasın çalışmak istemiyorum desin ev işi yapsın o zaman diğer türlüsü gıcık gerçekten
cinsiyet ayrımcılığı farketmez diyorsunuz ama bizim toplumumuz erkeğin evde oturmasını kabul etmez kadını kabul eder ben bunu bir türlü anlatamadım eşime

cinsiyet ayrımcılığı farketmez diyorsunuz ama bizim toplumumuz erkeğin evde oturmasını kabul etmez kadını kabul eder ben bunu bir türlü anlatamadım eşime
Toplum önemli değil, önemli olan sizsiniz. Şayet eşiniz dengesizlikleri için tedaviden olumlu sonuç alırsa evliliğiniz sürer mi? Yoksa ona karşı olan bütün duygularınız tükendi mi? Sabrınızın sonucu psikolojisi toparlanmış bir insan olursa evliliğinizin durumu ne olur? Sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur bu başka bir şey. Peki hissettiğiniz sevginizin tükenmiş olduğu mu yoksa öfke mi? İkisini ayırmak bazen çok zordur.

adam son 5 aydır hala evde 8 ay işssiz kaldı sonra işi girdi tabi hemen çıktı şuan hala evde
[/QUOTE]

Canim isyerinden izin al eve gel isten cikarildim de 1 hafta evde otur bakalim ne yapacak. Eyvah issiz kaldik napacaz çocuğa nasil bakacaz edebiyati yap. Ama adamin suyu isinmis. Cocuga dua et anne baba ayrilmasin demek ne yav.

Eşiniz gerçekten sorunludur belki bu bahanelerle birinin üstünden geçinmeye çalışıyordur

benim eşim 4 yıldır çalışmıyor ve artık ben de tükendim beklemekten. işte aramıyor. boşanalım dediğimde kendine zarar vermekle tehdit etti vs vs. Ben artık bıktım boşanmayı istiyorum. ilk adım ailene anlat. sen de psikologa başla. bu arada hiç bi psikolog boşanma ya da boşan demez. demesi kolay tabi boşa diye umarım yapabilirsin.

Sizmi geçindiriosunuz evi.Asgari ucrette olsa çalışması lazım.Her zaman siz yetişemezsınızki.Allahım yardımcınız olsun.Çok zor.Ailen ne dıo canım.
Ailem ne desin onlarda arada kalmış durumdalar çocuk için sabret deyip duruyorlar ama benim içimde sevgi bitti ne kin ne öfke hiç birşey hissetmiyorum istiyorumki anlaşmalı bir şekilde bitirelim

Toplum önemli değil, önemli olan sizsiniz. Şayet eşiniz dengesizlikleri için tedaviden olumlu sonuç alırsa evliliğiniz sürer mi? Yoksa ona karşı olan bütün duygularınız tükendi mi? Sabrınızın sonucu psikolojisi toparlanmış bir insan olursa evliliğinizin durumu ne olur? Sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur bu başka bir şey. Peki hissettiğiniz sevginizin tükenmiş olduğu mu yoksa öfke mi? İkisini ayırmak bazen çok zordur.
İçimde ne öfke var ne kızgınlık ne sevgi kırıntısı sadece anlaşmalı boşanalım istiyorum okadar çokmu şey istiyorum ya

Ailem ne desin onlarda arada kalmış durumdalar çocuk için sabret deyip duruyorlar ama benim içimde sevgi bitti ne kin ne öfke hiç birşey hissetmiyorum istiyorumki anlaşmalı bir şekilde bitirelim
Peki cinsellik ne durumda.Anlıorum canım karşıdaki adam çalışmayınca sana kadınlıgını hıssettırmeyınce her sey bitiyor.

Canımmm tedavı olsun ortada çocuk var ama bu evlılık sana evlılık deil ezıyetse yapacak çokda bişey yok.Hakıme her seyı anlatırsın.

Tehdit etmek, gerçekten çaba göstermekten daha kolay tabi.
Yani insanın gerçekten psikolojik sorunları olabilir, eşlerimize elbette böyle durumlarda destek olmalıyız da 8 ayda neredeydi bu adamın aklı. Konu sahibinin sabrı tükenmemiş olsa, adam rahatlıkla bir 8 ay daha evde kabak gibi yatardı.
arkadaşım adam hala yatıyor dava hala devam ediyor

Evet adam hala yatıyor
evleri ayırdık davayı açtım
yuva yıkan kadın oldum 🤦‍♀️
eşim boşanmayı kabul etmiyor

Eşimle severek evlendik 6 yıldır evliyiz 3 yaşında bir oğlum var ben çalışıyorum işim iyi ama eşim sürekli işe girip çıktı 8 ay hiç iş aramadı girdi yine çıktı şuan hala evde ben boşanmak istediğimi söyledim çocuk için piskoloğa gittiğimi söyledim haziranın sonuna kadar süre dedim adam kendini balkondan atmaya kalktı ben sensiz yapamam ölürüm nefes alamam geçmişimden gelen sıkıntılarım var son şans ver kabuğumu kıracam derken bunuda götürdüm piskoloğa 8 seans oldu ben bıraktım eşim devam ediyor geçmişi çok tramvatikmiş piskologda bana sürekli son bi şans ver falan deyip duruyo iyide benim elimi çocuğumun elini kim tutacak ben sürekli işe gidip evin bütün maddi yükünü çekerken herkez neden bana karşı tavırlı ? adam sürekli beni kendisine birşey yapacakmış gibi tehtit ediyo bunalıma girip intihar edenleri anlatıyo ? elim kolum bağlı bu adamdan nasıl boşanırım?
Cozmeye calisiyorsa kendini bence de zaman verin.Uzun bir surec yalniz bu bilinc alti mevzusu.Sabirli olmak gerekebilir.Hepimizin cocukluktan gelen travmalari var ama hafif ama agir etkilerinde yasiyoruz.Zaman verin bakalim ne olucak.

Back