• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanamıyorumm :(( bu kadar zor olacağını bilemedim

Eşimle severek evlendik 6 yıldır evliyiz 3 yaşında bir oğlum var ben çalışıyorum işim iyi ama eşim sürekli işe girip çıktı 8 ay hiç iş aramadı girdi yine çıktı şuan hala evde ben boşanmak istediğimi söyledim çocuk için piskoloğa gittiğimi söyledim haziranın sonuna kadar süre dedim adam kendini balkondan atmaya kalktı ben sensiz yapamam ölürüm nefes alamam geçmişimden gelen sıkıntılarım var son şans ver kabuğumu kıracam derken bunuda götürdüm piskoloğa 8 seans oldu ben bıraktım eşim devam ediyor geçmişi çok tramvatikmiş piskologda bana sürekli son bi şans ver falan deyip duruyo iyide benim elimi çocuğumun elini kim tutacak ben sürekli işe gidip evin bütün maddi yükünü çekerken herkez neden bana karşı tavırlı ? adam sürekli beni kendisine birşey yapacakmış gibi tehtit ediyo bunalıma girip intihar edenleri anlatıyo ? elim kolum bağlı bu adamdan nasıl boşanırım?
Sana vicdan yaptırıyor yeme atla aşağıya de geç yanından tepki verirsen üstüne gelir umursamazsan bir şey olmaz çok ölüyorsa senin için kalksın çalışsın iş bulsun evde bir tarafını büyütüp para yemesin ciddi diyorum biri benim için balkondan atlasa zerre vicdan duymam ben itmedim sonuçta kendi canının kıymeti yoksa banane çocuğum böyle bir babayla büyümek zorunda mı

Eşimle severek evlendik 6 yıldır evliyiz 3 yaşında bir oğlum var ben çalışıyorum işim iyi ama eşim sürekli işe girip çıktı 8 ay hiç iş aramadı girdi yine çıktı şuan hala evde ben boşanmak istediğimi söyledim çocuk için piskoloğa gittiğimi söyledim haziranın sonuna kadar süre dedim adam kendini balkondan atmaya kalktı ben sensiz yapamam ölürüm nefes alamam geçmişimden gelen sıkıntılarım var son şans ver kabuğumu kıracam derken bunuda götürdüm piskoloğa 8 seans oldu ben bıraktım eşim devam ediyor geçmişi çok tramvatikmiş piskologda bana sürekli son bi şans ver falan deyip duruyo iyide benim elimi çocuğumun elini kim tutacak ben sürekli işe gidip evin bütün maddi yükünü çekerken herkez neden bana karşı tavırlı ? adam sürekli beni kendisine birşey yapacakmış gibi tehtit ediyo bunalıma girip intihar edenleri anlatıyo ? elim kolum bağlı bu adamdan nasıl boşanırım?
Benm eşimde daha iui b iş blucam cabalıycam dedkce asla cabalamıyor maddi yuk benm omuzlarmda duruyır ıkı tane bes imi bozdurdum ıkı senede borc yuzunden smdi desem ki ben şstemem herkes beni suclar ama yok erkek taşın altına elini koymalı yok oyle uc kurusa bes kofte

Bos tehdit gibi, ama ya gercekse? Adam gidip atlasa hic vicdan azabi duymaz misin?

Bi taraftanda bunlar duzelecekte biz gorecez, gecen zaman ömürdendir..

Tedaviye devam ediyorsa bir süre daha devam edebilirsiniz.evlenirken iyi günde kötü günde diyoruz. sürekli bir işsizlik hali değilse düzelebilirse o konuda da zaman verin.ayrıca karşınıza alın: "sana şu kadar zaman veriyorum. iş bulup çalışmaya başla, tedaviye devam et, aile babası gibi davran, aksi olursa devam etmemiz mümkün değil." gibi bir konuşma yapabilirsiniz.baktınız değişmiyor dava açarsınız. ha eşinize sevginiz saygınız kalmadıysa zaten denemeye zaman vermeye gerek yoktur direkt dava açabilirsiniz.

Tehditleri boş olduğu gibi gerçeğe de dönüşebilir.söylediğinize göre psikolojik rahatsızlıkları var.bunalıma girip ne yapacağı belli olmaz.sözünü dinlediği bir aile büyüğü varsa onunla da konuşup çözüm yolu arayabilirsiniz.Allah yardımcınız olsun.

Bu nasil
[/QUOTE
Bu nasil psikologmus iki senedir gidiyorum psikologa hic bir zaman hayatim ve karar mekanizmamla ilgili sert bir mudahalede bulunmadi. Gittiginiz kisinin egitimi konusunda emin misiniz?

Tehdit etmek, gerçekten çaba göstermekten daha kolay tabi.
Yani insanın gerçekten psikolojik sorunları olabilir, eşlerimize elbette böyle durumlarda destek olmalıyız da 8 ayda neredeydi bu adamın aklı. Konu sahibinin sabrı tükenmemiş olsa, adam rahatlıkla bir 8 ay daha evde kabak gibi yatardı.
Canımmm ilk evle
Kendi hayatına kıymet vermeyen adamın hayatına ben hiç kıymet veremem ya. Hele çoluğu çocuğu varken, intihar edip onlara çektireceği acıyı düşünmeyen adama hiç acımam. Gaddar bulacaksınız belki beni. Hayatındaki insanı mutsuz edeceksin, evliliğini yürütmek için çaba göstermeyeceksin, artık yumurta şeye dayanınca, ilişkiyi devam ettirmek için karının vicdanına oynayacak, kendimi öldürürüm diye tehdit edeceksin filan... Valla eğer kaldıysa son sevgi ve saygı kırıntıları da ışık hızıyla yok olurdu. Gerçekten intihar psikolojisine giren insan bunun ajitasyonunu yapmaz, direkt eyleme döker. Havadan da konuşmuyorum, bundan 20 yıl evvel bu b.ku yediğim için biliyorum.
canım ılk evlendıgınızdede mı aynıydı..Çalışmıyomuydu.

Kendi hayatına kıymet vermeyen adamın hayatına ben hiç kıymet veremem ya. Hele çoluğu çocuğu varken, intihar edip onlara çektireceği acıyı düşünmeyen adama hiç acımam. Gaddar bulacaksınız belki beni. Hayatındaki insanı mutsuz edeceksin, evliliğini yürütmek için çaba göstermeyeceksin, artık yumurta şeye dayanınca, ilişkiyi devam ettirmek için karının vicdanına oynayacak, kendimi öldürürüm diye tehdit edeceksin filan... Valla eğer kaldıysa son sevgi ve saygı kırıntıları da ışık hızıyla yok olurdu. Gerçekten intihar psikolojisine giren insan bunun ajitasyonunu yapmaz, direkt eyleme döker. Havadan da konuşmuyorum, bundan 20 yıl evvel bu b.ku yediğim için biliyorum.
Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum. Kendimi öldürürüm demek ne demektir? Çoluğun çocuğun, evliliğin var senin!!
Bu ne acizliktir. Ya piskolojik destek ve terapiyi kabul edecek ya da ayrılacaksınız. Bence başka bir seçenek yok.
Hakkınızda hayrılısı olsun.

Yapacak olan söylemez yapar diyenler bunu yasamayanlar. Asil yapacaklar olanlar söyler çünkü son bi sans cevreleri tarafindan ilgi görmeyi anlasilmayi beklerler. Biri kanser oldugunda herkes ona iyi davranir atlatmasi icin yardimci olur ama intihari düşünen insana tam tersi sacmalama mal misin denir. O yuzden cok daha yalniz cok da anlasilmaya muhtactirlar psikolojik sorunlari olan insanlar. Gözle görülür biseyleri yoktur cogu insana gore kabul ettiremezler yakarislarini.

Yani bunu en iyi sen gozlemlersin ne denli ciddi. Baskalarina kulak asma icinden geleni yap. Duzelmek için gayreti var mi neler yapio?

Eşini seviyorsan ve evliliğinü korumak istiyorsan iyi bir psikolog bul bence.Adam resmen eşinle arkadaş olmuş eşin yerine sana yalvarıyor.Ne biçim doktor.
Eğer eşin gerçekten rahatsızsa düzelme gösterir zamanla ama değilse keyfinden böyleyse sen de ona göre hareket edersin

o son şansı bana kim verecek de doktora
dedim kim verecek adam kendini attı atack çocuğun var diyorum benim sadece karım var diyor diyo bizim elimizden kim tutacak bu arada çocuğuda acıtasyon olarak kullanıyo( oğlum anne baba ayrılmasın diye dua et falan ) sürekli çocuk çok etkilenecek deyip duruyo

Tehdit etmek, gerçekten çaba göstermekten daha kolay tabi.
Yani insanın gerçekten psikolojik sorunları olabilir, eşlerimize elbette böyle durumlarda destek olmalıyız da 8 ayda neredeydi bu adamın aklı. Konu sahibinin sabrı tükenmemiş olsa, adam rahatlıkla bir 8 ay daha evde kabak gibi yatardı.
adam son 5 aydır hala evde 8 ay işssiz kaldı sonra işi girdi tabi hemen çıktı şuan hala evde

Sana vicdan yaptırıyor yeme atla aşağıya de geç yanından tepki verirsen üstüne gelir umursamazsan bir şey olmaz çok ölüyorsa senin için kalksın çalışsın iş bulsun evde bir tarafını büyütüp para yemesin ciddi diyorum biri benim için balkondan atlasa zerre vicdan duymam ben itmedim sonuçta kendi canının kıymeti yoksa banane çocuğum böyle bir babayla büyümek zorunda mı
bende bu şekilde düşündüm çocuk sürekli baba ile evde kalmak istiyo normalde kreşe gidiyor ama biliyor baba evde bilinç altı sürekli anne çalışır baba evde durur diyor

Tedaviye devam ediyorsa bir süre daha devam edebilirsiniz.evlenirken iyi günde kötü günde diyoruz. sürekli bir işsizlik hali değilse düzelebilirse o konuda da zaman verin.ayrıca karşınıza alın: "sana şu kadar zaman veriyorum. iş bulup çalışmaya başla, tedaviye devam et, aile babası gibi davran, aksi olursa devam etmemiz mümkün değil." gibi bir konuşma yapabilirsiniz.baktınız değişmiyor dava açarsınız. ha eşinize sevginiz saygınız kalmadıysa zaten denemeye zaman vermeye gerek yoktur direkt dava açabilirsiniz.
hepsini yaptım kaç şans verdim en son artık kendini öldürmekle kafayı yemekle falan tehtit ediyo rahatsızım ben hastayım beni öyle gör diyo

inanın bende anlamadım ilk 2 seans dinledi sonra eşimi çağırdı onu dinledi sonra yine onu çağırdı dinledi bana sürekli onun yaşadıklarını anlattı şizofreniden bahsetti tamam kararlıysanızda enazından bu adam belirli seviyeye gelsin yoksa kimse garanti veremez ne yapacağına dedi tekrar çağırdı tekrar tekrar bu arada ben maddi manevi tükendim yani az uz da değil ücreti her gitmeye 200 tl

Canımmm ilk evle
canım ılk evlendıgınızdede mı aynıydı..Çalışmıyomuydu.
evet canım çalışmıyordu buluruz bir iş dedik zara zor 4 ay sonra bir işe girdi 3 yıl tabiri caizsse eşşek gibi çalıştı askeri ücrete bütün telkinlerime rağmen dinlemedi beni sonre kendini işten attırmaya çalıştı tazminatımı alayım diye işten çıkarttılar bu sefer evde 7 ay boyunca mahkemeye evrak hazırladı alacak davası şu bu davası falan derken işssizlik maaşına güvendi artık yeter derken bi işe girdi tamam oldu derken yine çıkarttılar 5 aydır evde

Back