• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanamıyorumm :(( bu kadar zor olacağını bilemedim

ysmnrs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2014
133
140
83
36
Eşimle severek evlendik 6 yıldır evliyiz 3 yaşında bir oğlum var ben çalışıyorum işim iyi ama eşim sürekli işe girip çıktı 8 ay hiç iş aramadı girdi yine çıktı şuan hala evde ben boşanmak istediğimi söyledim çocuk için piskoloğa gittiğimi söyledim haziranın sonuna kadar süre dedim adam kendini balkondan atmaya kalktı ben sensiz yapamam ölürüm nefes alamam geçmişimden gelen sıkıntılarım var son şans ver kabuğumu kıracam derken bunuda götürdüm piskoloğa 8 seans oldu ben bıraktım eşim devam ediyor geçmişi çok tramvatikmiş piskologda bana sürekli son bi şans ver falan deyip duruyo iyide benim elimi çocuğumun elini kim tutacak ben sürekli işe gidip evin bütün maddi yükünü çekerken herkez neden bana karşı tavırlı ? adam sürekli beni kendisine birşey yapacakmış gibi tehtit ediyo bunalıma girip intihar edenleri anlatıyo ? elim kolum bağlı bu adamdan nasıl boşanırım?

Eşimle severek evlendik 6 yıldır evliyiz 3 yaşında bir oğlum var ben çalışıyorum işim iyi ama eşim sürekli işe girip çıktı 8 ay hiç iş aramadı girdi yine çıktı şuan hala evde ben boşanmak istediğimi söyledim çocuk için piskoloğa gittiğimi söyledim haziranın sonuna kadar süre dedim adam kendini balkondan atmaya kalktı ben sensiz yapamam ölürüm nefes alamam geçmişimden gelen sıkıntılarım var son şans ver kabuğumu kıracam derken bunuda götürdüm piskoloğa 8 seans oldu ben bıraktım eşim devam ediyor geçmişi çok tramvatikmiş piskologda bana sürekli son bi şans ver falan deyip duruyo iyide benim elimi çocuğumun elini kim tutacak ben sürekli işe gidip evin bütün maddi yükünü çekerken herkez neden bana karşı tavırlı ? adam sürekli beni kendisine birşey yapacakmış gibi tehtit ediyo bunalıma girip intihar edenleri anlatıyo ? elim kolum bağlı bu adamdan nasıl boşanırım?
Dur sana anlatayim. Once guzel bir avukat bul bosanma surecini konus ve bosanma davani ac. Benim bir tanidigim da kendini oldurmekle tehdit ediyordu. Hatta ip alip adam kendini asmaya falan kalkisti. Hepsi bos tehtit.
Hic canini sikma. Madem bosanmak istemiyor ne travmasiymis. Elin adamini duzeltecegim diye kendin hasta olacaksin. Ac davani boşa. Kendisine ne yapiyorsa yapsin onun sorunu. Seni ilgilendirmez. Adam koca olma olayindan vazgecmis gibi duruyor.
Son yillarsa moda oldu erkekler arasinda isi birakip kendine baktirmak bunalim takilmak. Tanid8klarim var karisina sen atan ben evde durip ev islerini yaparim vs diyen. Amacim cinsiyetcilik yapmak degil. Cok kolay pes edip bunalima giriveriyorlar. Olmayinca da kendimi oldururum demeler. Birak ne hal8 varsa gorsun.

Geçen sene bir velimin kayınbabası kendini gelininin balkonundan aşağı atmıştı öncesinde aileye sık sık atıcam kendimi aşağıya diyip duruyormuş aile de blöf yaptığını düşünüyormuş malesef ki sonunda yapmış yapıcağını tabiki sağlıklı biri böyle bişeyi yapamaz psikolojik olarak da iyi değilmiş zaten tabi ki bu eşinizin de böyle davranıcağı anlamına gelmez sadece yaşadığım ve çok etkilendiğim bir olayı paylaşmak istedim..
Sizin için de hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah rabbim sıkıntılarınızı feraha ulaştırsın:dua:

Bence psikolojik tedavinin seyrine göre karar vermelisiniz.

Evlenirken hastalıkta sağlıkta deniyorsa karşındaki insanın ne kadar çabaladığıyla orantılı olarak sabretmek, yardımcı olmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Zira ortada bir çocuk var.

He diyorsanız ki 'sevgim saygım bitti aynı evde tahammül edemiyorum kafamda bu evliliği bitirdim' o zaman intihar blöfüne aldırmayacak yolunuza bakacaksınız.

Kendi hayatına kıymet vermeyen adamın hayatına ben hiç kıymet veremem ya. Hele çoluğu çocuğu varken, intihar edip onlara çektireceği acıyı düşünmeyen adama hiç acımam. Gaddar bulacaksınız belki beni. Hayatındaki insanı mutsuz edeceksin, evliliğini yürütmek için çaba göstermeyeceksin, artık yumurta şeye dayanınca, ilişkiyi devam ettirmek için karının vicdanına oynayacak, kendimi öldürürüm diye tehdit edeceksin filan... Valla eğer kaldıysa son sevgi ve saygı kırıntıları da ışık hızıyla yok olurdu. Gerçekten intihar psikolojisine giren insan bunun ajitasyonunu yapmaz, direkt eyleme döker. Havadan da konuşmuyorum, bundan 20 yıl evvel bu b.ku yediğim için biliyorum.

Psikologa sana "bir sans daha ver" diyemez. Bir psikolog sana ne yapacagini demez, diyemez. Sadece yolunda bir isik olabilir.

Adam depresyonda olsa neyse, is bulmak ile travmatik bir geçmis arasinda ne baglanti var? Adam kendince kilif buluyor. Cidden is aramiyorsa, artik bosanma davasini aç. Tek maas ile cidden olmuyor.

Bence psikolojik tedavinin seyrine göre karar vermelisiniz.

Evlenirken hastalıkta sağlıkta deniyorsa karşındaki insanın ne kadar çabaladığıyla orantılı olarak sabretmek, yardımcı olmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Zira ortada bir çocuk var.

He diyorsanız ki 'sevgim saygım bitti aynı evde tahammül edemiyorum kafamda bu evliliği bitirdim' o zaman intihar blöfüne aldırmayacak yolunuza bakacaksınız.

Aynen katılıyorum. Birde "bütün maddiyati ben mi yüklenip durucam" diye birşey yok. Yarin bir gün eşim hastalansa tabi ki ben çalışırim ve eve sahip çıkarım. Sirf erkek diye bütün sorumlugu ona yikmak da doğru değil bana göre. Hasta olmasa hak vericem, ama psikolog bile rahatsiz diyorsa sabretmek lazim. Baktı hic olmuyor yine ayrilabilir

İş bulsun öyle dava açın. İşsizim diye sizden nafaka talep etmesin. Yok artık demeyin etraf böyle erkeklerle doldu. 8 aydır iş aramıyor ve sürekli iş değiştiriyorsa geçmiş olsun ömür boyu evde bakacak bir boğazınız oldu. Hatta minnet ve şükran duygusu da zayıf olur böylelerinin hep üste çıkarlar, hep duygu sömürüsü, atar gider yapar, sinirlenir bi süre sonrada sizi ve çocuğunuzu öldürmekle tehdit eder. 3. sayfa haberlerini hiç mi okumuyorsunuz. Ekmek elden su gölden yaşıyor adam niye ayrılmak istesin sizden. Tabiki her yolu deneyecek. Mutsuzsanız, sevmiyorsanız, iyi bir (müşfik, sevecen, ilgili, sabırlı) baba değilse eşiniz direk açın davayı 2-3 yık sürüyor zaten çekişmeli davalar. Tabi mümkünse uzlaşarak boşanın derim ben.

Oh beyimiz işin kolayını bulmuş.. psikolojik sorunlarım var atlarım zıplarım deyip tüm sorumluluğu sana yıkıyor. ne güzel iş ya.. psikolojik sorunu varsa evlenmeden çözecekti elin kızına sıkıntı yaşatmaya ne hakkı var???

Kendi hayatına kıymet vermeyen adamın hayatına ben hiç kıymet veremem ya. Hele çoluğu çocuğu varken, intihar edip onlara çektireceği acıyı düşünmeyen adama hiç acımam. Gaddar bulacaksınız belki beni. Hayatındaki insanı mutsuz edeceksin, evliliğini yürütmek için çaba göstermeyeceksin, artık yumurta şeye dayanınca, ilişkiyi devam ettirmek için karının vicdanına oynayacak, kendimi öldürürüm diye tehdit edeceksin filan... Valla eğer kaldıysa son sevgi ve saygı kırıntıları da ışık hızıyla yok olurdu. Gerçekten intihar psikolojisine giren insan bunun ajitasyonunu yapmaz, direkt eyleme döker. Havadan da konuşmuyorum, bundan 20 yıl evvel bu b.ku yediğim için biliyorum.
Balkona çıkana kadar iş arasa bunlar olmaz.

Balkona çıkana kadar iş arasa bunlar olmaz.
Tehdit etmek, gerçekten çaba göstermekten daha kolay tabi.
Yani insanın gerçekten psikolojik sorunları olabilir, eşlerimize elbette böyle durumlarda destek olmalıyız da 8 ayda neredeydi bu adamın aklı. Konu sahibinin sabrı tükenmemiş olsa, adam rahatlıkla bir 8 ay daha evde kabak gibi yatardı.

Back