- 6 Mayıs 2024
- 2.639
- 2.769
- 29
İşte benim tepkimde bu yüzdendir o bira sadece bir bira değil umarım devamı gelmez. Umarım sizin içinde her şey güzel olurAlkolik birisi olarak söylüyorum . Ne kadar bırakırsa bıraksın … 1 bira ile her şey başa dönüyor . Dışarda 1 bira içip durabiliyorsun sorumluluğun var . Araba süreceksin veya eve geri gideceksin ama sorumlulukların ortadan kalkınca işler en başa dönüyor . Mesela evde içince sınırın yok. 70 lik içiyorsun ayılamıyorsun hafta sonu uyanınca tekrar alıp gelip tekrar içiyorsun . Bu git gide artıyor birde . Başlarda 4 5 bira haftada 3 4 gündü . Hafta içi çalıştığım için erken içip yatıyorum . Sabah erken kalkıp kokmamak için özen gösteriyorum . Hafta sonu ama aralıksız içiyorum . Arkadaşlarla buluşunca içmiyorum . Düğünde içmiyorum ama eve giderken alıp içiyorum . Alkolizm çok kötü bir şey . Tepkin ağır ama çok doğru . Çünkü tekrar ele geçirirse ipin ucunu saldığında hayatındaki herkesi her şeyi kaybedene kadar durmayacak evreye girecek . İçip black out olacak hiç bir şeyi hatırlamayacak seviyelere gelecek . Güzel dille araştır internetten göster . Bir yerden sonra kurtulmak çok zor zaten . İstese bile olmuyor bunun farkına varmasına sağla onu düşündüğünü bilsin yani . Ekşi de konu var orda birisi yorumlardan birinde günlük tutup kurtulma evresinde 3 yıllık yazmış . Alkolizm başlığının altında . O çok dikkatimi çekmişti benim onu gösterebilirsin belki . Çünkü alkolizm beyni bozduğundan kurtulman imkansızlaşıyor psikolojin mahvoluyor . En ağır depresyonlarla aksiyeteler vs sayısız hastalığı başlatıyor . Umarım anlaşırsınız . Çünkü alkol içmek için kavga edip bahanesi vs olmamalı . Bir yerden sonra manipüle sürekli içer hale geliyorsun . Her şeyi dramatize edip bahanelerin oluyor . Zaten bırakırsan toplayacağını sanmıyorum . Hayatı mahvoluyor çünkü sorumluluk ortadan kalkarsa eski günlerden daha çok içecektir . Ölene kadar asla sosyal içiçi olmayacak . Çünkü tedavisi yok . Tek tedavi asla ağzına almamak . Ayık olmak .