- 19 Mayıs 2020
- 47.114
- 211.319
- 548
- Konu Sahibi kafasiikarisiik
Bağımlı değildi zaten, durum ciddileşmeden başının etini yedim, bıraktı.Nasıl bıraktırdın..

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bağımlı değildi zaten, durum ciddileşmeden başının etini yedim, bıraktı.Nasıl bıraktırdın..
Bu konuları okuyunca kötü oluyorum. Hiç mi düzelen yok yüzde 1 ihtimal de mi yok. Boşa mı kürek çekiyorum.Eşimin bı tane müşterisi vardi samimiler eşimle ,adam bağımlı evlendi karısıyla sürekli tartismislar bu yüzden eşim uyardım hep bırak oynama dedim sürekli oynamaya devam ediyo dedi,çok geçmedi 2 senesinde boşadı kadın gitti.yazik oldu benim gözümde.
Bilmiyorum ki inşallah eşiniz tedavi olur bırakır.Bu konuları okuyunca kötü oluyorum. Hiç mi düzelen yok yüzde 1 ihtimal de mi yok. Boşa mı kürek çekiyorum.
Daha tedaviyi yeni deniyorsunuz, salmayın hemen kendinizi.Bu konuları okuyunca kötü oluyorum. Hiç mi düzelen yok yüzde 1 ihtimal de mi yok. Boşa mı kürek çekiyorum.
eşinizi insan olarak kazanmaya değer mi, ailenizi kazanmaya değer mi, bunları tartıp tedavisi için uğraşma gücünüzü aslında siz belirleyeceksiniz, hersey size bağlı, eşinizin yardıma ihtiyacı varBu konuları okuyunca kötü oluyorum. Hiç mi düzelen yok yüzde 1 ihtimal de mi yok. Boşa mı kürek çekiyorum.
eşimden çok razıydım ben, her huyundan razıydım.eşinizi insan olarak kazanmaya değer mi, ailenizi kazanmaya değer mi, bunları tartıp tedavisi için uğraşma gücünüzü aslında siz belirleyeceksiniz, hersey size bağlı, eşinizin yardıma ihtiyacı var
siz çabalamazsanız zaten boşanacaksınız
zor ama bence imkansız değil
Allah sizin de konu sahibinin de yardımcısı olsun, çok zor ve yıpratıcı. Bu sorunu aştığınızda size diğer sorunlar çok küçük görünecek, birbirinizin değerini daha iyi anlayacaksınız, inşallah bir an önce içinize sinen şeyler olureşimden çok razıydım ben, her huyundan razıydım.
ama bir yanlış işte tüm doğruları gölgede bırakıyor ne üzücü.
zor evet yaşayan anlar bunu, yıllar sonra nasıl bir yerde olacağız zaman gösterecek.
Söylediklerinize kısmen katılıyorum.Hiç bir şey sürekli yapmayı istemdikten sonra bağımlılık yapmaz.İddia 50 kişi oynar ama 5 tanesi patolojik kumar bagımlılığı denilen hastalıga yakalanır.aLkol de kötü ama kumarda çok çok kötü..Kumar oynayan kişinin ne çocuklarında ne eşinde psikoloji kalır,Tam bir psikolojik şiddet ve tabii maddi şiddet.Asla sözlerinde durmazlar ve kumar oynamak kişilik bozuklğu yapar ve hertürlü yalanı konuşabilir sınırı yoktur.Başlangıçta farkedilip tedavi edilirse belki düzelir ama ileri dönemde imkansıza yakın..Psikiatrist bir tanıdığım şoyle tanımlamıştı.hayatta duygular vardır sevgi,heyecan,aşk,korku,mutluluk vss..Kumar oynayanlar bunların hepsini bir arada yaşarlar ve bu tadı veren hayatta başka hiç birşey yoktur .O yüzden kumar oynayanlar bir süre sonra bu duyguyu yaşamanın peşine düşüp gittikçe artan dozlarda kumar oynarlar.Para bulamazsa eşin altınları,etraftan yalanla borç,senetli tefecilerden borç,zimmete para geçirmek vb acı süreçler başlar.Off eşler yani bizler neye üzülsek bilemiyorum.Böyle bir insanla yolumun kesişmesi en çok beni üzen sanırım.Talihsiz düşüncesizce yapılmış bir yorum olarak görüyorum bunu. Ya çok toysunuz ya konuyu okumadan mesajıma cevap yazdınız. Konu sahibi, kötü yemeğine bile eşinin güzel olmuş dediğini ve yediğini yazmış. Ona istinaden bunun güzel bir davranış olduğunu hatırlattım, uzun uzun "eşiniz kötü yemek yaptığınızda vs" diye anlatmadım, konu sahibi zaten açıklamış. Bu cidden ince ve güzel bir davranış. Benim eşim de bu konuda mükemmeldir, evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum, beni hiç kırmadı, çok defa peynir ekmek yedik yumurta kırdım sadece. Allah ondan razı olsun. Sizin gibi ev hanımları bunun önemini anlamayabilir, ben hayatımda hamur açmadım mesela. siz belli ki bunları biliyorsunuz, yemeklerinizin beğenilmeme duygusunu tatmamışsınız. ben evliliğimin ilk yılında olmamış yemeklerimi çöpe atıp genellikle yemek sepetinden söylüyordum
iddia tam olarak kumar sayılmaz bence. evet kötü alışkanlık ve çaresiz anlarda bağımlılık yapabiliyor. Evliliğin ilk yılında bir an önce para kazanayım diye de oynuyor olabilir. Birkaç terapi ile çözülebileceğine inanıyorum ancak alkol bağımlılığı çok daha ağırdır, vücut sadece psikolojik değil biyolojik olarak da alkole ihtiyaç duyar yani bir raddeden sonra bağımlı eğer alkol almazsa iş göremez hale gelir ve tedavisi hastanedir. Alkol bağımlılığı tedavi kliniğinde ablamla birkaç kez nöbet tutmuştum, o insanları görmüş olsaydınız alkol bağımlılığı ile iddia oyununu aynı kefeye koymazdınız. Ama haklı olduğunuz birşey var. İddia da bağımlılık haline geldiyse tehlikeli, dışarıdan yardım alınması lazım. Konu sahibinin eşi kendini tutamıyorsa, verilen limiti aşıyorsa dışarıdan yardım almak şart olur, çünkü bağımlılıkların büyük bir çoğunluğuna yalan eşlik eder ve bu da kaçınılmaz olarak evliliğin ilk 5 yılında boşanma ile sonuçlanır (bununla ilgili yayınlanmış bazı çalışmalar var, geçmişte okumuştum).
Kendimi gördüm resmen :) Kaç kez yeminler etti kumar masalarını bıraktım iddia yimi birakamicam dedi oynamıyorum artık dedi yeri geldi ayda yılda bir oynuyorum dedi ...dedi de dedi... Maaşini getirir elime verir arada bodrosuna bakarim isten eve evden ise gider bana her konuda yardimci olur benden daha vicdanli merhametlidir ayni senin gibi dilim sivri ve fevri oldugum zamablarda bile bi kotu soz davranis gostermemistir ...ama Noldu vicdabli merhametli dedigim adam gozumun icine baka baka yalanlari sıralaya sıralaya hiç de vicdanı sızlamadan bana yalanlarına devam etmiş ve ben salak gibi kanmışım ve bu adamdan çocuk yaptım şuan 5 aylık hamileyim . Ki ailesi ile de sıkıntılarımız var lafcilar resmen.Kendilerine laf gelince buna oğulları da dahil(bi kötü huyu da bu) hemen başkasına b.k atarak uste çıkmaya çalışan tipler. Ama asıl konu kocam kumar ve yalanları . Bilmiyorum gittiği yere kadar artik....Telefonumu kurcalamasında bi sıkıntı yok zaten benim saklıcağım hiçbişey yok o konuda rahatım ama o benim kusurumu bulmak için ta 3-5 sene öncceki msjlara kadar gitmiş :) yazdığınız cvp çok hoş ama keşke güvenebilsem koyduğum kotayla sınırlı kalcanı bilebilsem keşke. Yoksa zaten herhangi bi masrafı yok eşimin. Ama benden gizli oynaması, benden gizli kredi kartından harcama yapması, yalan söylemesi ve benim hep farkında olmam vs zoruma gidiyor. Extre mailini her seferinde görüyorum hep eskiden kalan borç diyoyalan söylemeyi de beceremiyo. napcamı şaşırdım bende 2 kuruş fazla maaş alsam hemen söylüyorum :/
Aldatmanın ve şiddetin olduğu evliliklere göre probleminiz çok yokmuş gibi görünebilir. Ama bence bu konu göreceli. Mutlu musunuz kendinize sormanız gereken soru bu? Bu evliliğe yatırım yapılır mı? İki kişi yaşamak bence hayatı kolaylaştırmalı. Ben onun yükünü de sırtlayacaksam gider tek yaşarım açıkçası.İyi geceler kızlar. Ben 10 aydır evliyim ancak sanki 100 yıl olmuş gibi bıkkınım. Eşimin halasıyla tatile çıktım bir hafta. Yola çıkacağımız gün biraz tartıştık farklı bi sebepten. Şunu farkettim ki bizde saygı denen bişey kalmamış bu konuda ben de suçluyum sinirliyken ağır konuşuyorum. Eşim de sinirlenince etrafı kırıp döküyor. Telefonunu kırdı kumandayı vestiyeri vs. Yakında beni de kırıp döker mi ?Birbirimize tahammülümüz kalmamış gibi. Ben baya soğumuşum bana diyoki tatilden gelince soğudun benden. Yok dedim gittiğim gün soğudum o kavgada. Eşim aslında merhametli benden daha vicdanlıdır. Yardımcıdır ev işlerinde. Yemek yapmasam sorun etmez ne koyarsan önüne yer yemeğimin güzel olmadığını fark ederim mesela çok güzel olmuş diyip yer o konularda hiç sıkıntım yok. Ailesiyle ilgili de bi sıkıntım yok gözümün içine bakıyolar. Benim sıkıntım eşimin yalan söylemesi
iddaa oynaması. Parayı çok sevmesi. Ben parayı seven insandan korkarım. Herşeyi yapabilirler. Benden para sakladığını da farkettim.evlilikte olmaması gerekir. Düğün için çektiği kredi borcunu ödememiş eve kağıt geldi kredi çektim onu kapattım mesela o kredi çektiğini bile sakladı benden. Evin mali işleri bende zaten. Ama sanki tüm yük omzumda gibi hissediyorum o sadece işe gidip geliyor maaşını bana veriyor benim hesaba atıyoruz borca faturaya vsgidiyor.Bu akşam üstü duştan çıktım telefonumu kurcalıyodu instama girmiş ta 3-5 yıl önceki dmlere bakıyor
dedim kusur bulcam diye bukadar da uğraşmazsın yani. Tartıştık yarın dedim avukata gidiyorum soğudumartık. Akşam sarıldı öptü sarılmıcan mı dedi hayır dedim. İstediğini alcan dedi gitti uyudu. Çok dağınık anlattım kızlar farkındayım içimi döktüm öylesine işte ya. Hissizleşmişim ama onu farkettim ağladım ama okadar yani sarılmadım öpmedim usandım artık ne bilim. Ay öyle işte..
Benzer bir konu actim. Siddet gitgide artiyor maalesef. Ben de gecer diye bekledim. Tavir koy bir daha yapamasin. Ben tavir koyamadigim için gitgide artirdiİyi geceler kızlar. Ben 10 aydır evliyim ancak sanki 100 yıl olmuş gibi bıkkınım. Eşimin halasıyla tatile çıktım bir hafta. Yola çıkacağımız gün biraz tartıştık farklı bi sebepten. Şunu farkettim ki bizde saygı denen bişey kalmamış bu konuda ben de suçluyum sinirliyken ağır konuşuyorum. Eşim de sinirlenince etrafı kırıp döküyor. Telefonunu kırdı kumandayı vestiyeri vs. Yakında beni de kırıp döker mi ?Birbirimize tahammülümüz kalmamış gibi. Ben baya soğumuşum bana diyoki tatilden gelince soğudun benden. Yok dedim gittiğim gün soğudum o kavgada. Eşim aslında merhametli benden daha vicdanlıdır. Yardımcıdır ev işlerinde. Yemek yapmasam sorun etmez ne koyarsan önüne yer yemeğimin güzel olmadığını fark ederim mesela çok güzel olmuş diyip yer o konularda hiç sıkıntım yok. Ailesiyle ilgili de bi sıkıntım yok gözümün içine bakıyolar. Benim sıkıntım eşimin yalan söylemesi
iddaa oynaması. Parayı çok sevmesi. Ben parayı seven insandan korkarım. Herşeyi yapabilirler. Benden para sakladığını da farkettim.evlilikte olmaması gerekir. Düğün için çektiği kredi borcunu ödememiş eve kağıt geldi kredi çektim onu kapattım mesela o kredi çektiğini bile sakladı benden. Evin mali işleri bende zaten. Ama sanki tüm yük omzumda gibi hissediyorum o sadece işe gidip geliyor maaşını bana veriyor benim hesaba atıyoruz borca faturaya vsgidiyor.Bu akşam üstü duştan çıktım telefonumu kurcalıyodu instama girmiş ta 3-5 yıl önceki dmlere bakıyor
dedim kusur bulcam diye bukadar da uğraşmazsın yani. Tartıştık yarın dedim avukata gidiyorum soğudumartık. Akşam sarıldı öptü sarılmıcan mı dedi hayır dedim. İstediğini alcan dedi gitti uyudu. Çok dağınık anlattım kızlar farkındayım içimi döktüm öylesine işte ya. Hissizleşmişim ama onu farkettim ağladım ama okadar yani sarılmadım öpmedim usandım artık ne bilim. Ay öyle işte..
Hala devam ediyo mu? Ben ayda 100 liralık oyna istersen bigünde harca ister 30 güne yay dedim tamam dedi yarım saat sora geldi biz onu iki ayda 100 yapalım dedi valla sen bilirsin dedim. Ama hala ufak ufak oynuyo kontrol ediyorum galiba benden gizli oynamak hoşuna gidiyo artık öle düşünüyorumKendimi gördüm resmen :) Kaç kez yeminler etti kumar masalarını bıraktım iddia yimi birakamicam dedi oynamıyorum artık dedi yeri geldi ayda yılda bir oynuyorum dedi ...dedi de dedi... Maaşini getirir elime verir arada bodrosuna bakarim isten eve evden ise gider bana her konuda yardimci olur benden daha vicdanli merhametlidir ayni senin gibi dilim sivri ve fevri oldugum zamablarda bile bi kotu soz davranis gostermemistir ...ama Noldu vicdabli merhametli dedigim adam gozumun icine baka baka yalanlari sıralaya sıralaya hiç de vicdanı sızlamadan bana yalanlarına devam etmiş ve ben salak gibi kanmışım ve bu adamdan çocuk yaptım şuan 5 aylık hamileyim . Ki ailesi ile de sıkıntılarımız var lafcilar resmen.Kendilerine laf gelince buna oğulları da dahil(bi kötü huyu da bu) hemen başkasına b.k atarak uste çıkmaya çalışan tipler. Ama asıl konu kocam kumar ve yalanları . Bilmiyorum gittiği yere kadar artik....
Valla bekarken kafam rahatmış diyorum enazından paramın nereye gittiğini biliyodum şimdi üçün beşin hesabını yapmak zorunda kalıyorumAldatmanın ve şiddetin olduğu evliliklere göre probleminiz çok yokmuş gibi görünebilir. Ama bence bu konu göreceli. Mutlu musunuz kendinize sormanız gereken soru bu? Bu evliliğe yatırım yapılır mı? İki kişi yaşamak bence hayatı kolaylaştırmalı. Ben onun yükünü de sırtlayacaksam gider tek yaşarım açıkçası.
Yok çocuk düşünmüyorum öle bi talebi olursa da cevabım belli zaten. Maaşını veriyo ama ara ara para istiyo işteyken yemek yicem diye atıyorum hesabına geçen baktım para gönderdiğim gün bi kısmı yine iddaya gitmiş ve hep kaybediyo hoşuna mı gidiyo çözemiyorum. Artık hissizleştim o konuda çok bunaltmiyim diyorum ses çıkarmıyorum bunu suistimal ederse yine sert çıkcam bi süre sora. Şükür ki ufak meblalar oynuyo kredi çekme vs olayları yok tek tesellim buAile terapistine gidin
Düzelene kadar asla çoluk çocuk düşünme
Tüm maaşını vs sana versin hersey senin kontrolünde olursa kredi çekip kumar oynayamaz.
Yine de yaparsa ayrıl.