Talihsiz düşüncesizce yapılmış bir yorum olarak görüyorum bunu. Ya çok toysunuz ya konuyu okumadan mesajıma cevap yazdınız. Konu sahibi, kötü yemeğine bile eşinin güzel olmuş dediğini ve yediğini yazmış. Ona istinaden bunun güzel bir davranış olduğunu hatırlattım, uzun uzun "eşiniz kötü yemek yaptığınızda vs" diye anlatmadım, konu sahibi zaten açıklamış. Bu cidden ince ve güzel bir davranış. Benim eşim de bu konuda mükemmeldir, evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum, beni hiç kırmadı, çok defa peynir ekmek yedik yumurta kırdım sadece. Allah ondan razı olsun. Sizin gibi ev hanımları bunun önemini anlamayabilir, ben hayatımda hamur açmadım mesela. siz belli ki bunları biliyorsunuz, yemeklerinizin beğenilmeme duygusunu tatmamışsınız. ben evliliğimin ilk yılında olmamış yemeklerimi çöpe atıp genellikle yemek sepetinden söylüyordum
iddia tam olarak kumar sayılmaz bence. evet kötü alışkanlık ve çaresiz anlarda bağımlılık yapabiliyor. Evliliğin ilk yılında bir an önce para kazanayım diye de oynuyor olabilir. Birkaç terapi ile çözülebileceğine inanıyorum ancak alkol bağımlılığı çok daha ağırdır, vücut sadece psikolojik değil biyolojik olarak da alkole ihtiyaç duyar yani bir raddeden sonra bağımlı eğer alkol almazsa iş göremez hale gelir ve tedavisi hastanedir. Alkol bağımlılığı tedavi kliniğinde ablamla birkaç kez nöbet tutmuştum, o insanları görmüş olsaydınız alkol bağımlılığı ile iddia oyununu aynı kefeye koymazdınız. Ama haklı olduğunuz birşey var. İddia da bağımlılık haline geldiyse tehlikeli, dışarıdan yardım alınması lazım. Konu sahibinin eşi kendini tutamıyorsa, verilen limiti aşıyorsa dışarıdan yardım almak şart olur, çünkü bağımlılıkların büyük bir çoğunluğuna yalan eşlik eder ve bu da kaçınılmaz olarak evliliğin ilk 5 yılında boşanma ile sonuçlanır (bununla ilgili yayınlanmış bazı çalışmalar var, geçmişte okumuştum).