• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanacağım, 8 aylık oğlum ve ailesizlik..

Şu kadar imkanınıza sahip olsa asla evli kalmayacak okadar kadın var ki ahh ah Allah yardımcınız olsun bebişinizle yolunuz açık olsun

Amin cok tesekkur ediyorum🦋
Ya lutfen bosan. Kumarin sonu cozumu gercekten yok kac kisi buraya yazdi cozum aramaya gittigi yerlerde uzmanlae kumarin sonu yok dedi. Hadi onu gectim hastayken bile bakmamis bir corba vermemis adami yaninda tutma. Ve burdaki bircok uyeden o kadar cok sanslisinki. Bende seninle ayni durumdayım bizimkinin kumari yok ama bencil. Ben hamileyim ailem arkamda. Ama cok sukur bak senin evin araban azda olsa bir maasin kalacak. Ne olur bosan o cocuga bu kotulugu yapma. Aklina hep yaptigi bencillikle 8 ayda çöküsün gelsin. Simdi asil sorun ev ve araba var bu senin pesini birakmaz gibi insallah kaptirmassin
Sağolun yorum için yok kaptırmam bana ait evlilik öncesine ait zaten o kadar hevesli ki bir günde bitsin bu iş gibi cümleler yazdı bana whatsapptan ben de oraya çocuğun nafakasıyla ilgili rakam yazıcaksan bitsin tamam dedim. Evet bir de benim ailem yok bu adamı ailem bellemişim bir çorba bir sefkat hic bisey görmedim..

Şuan evde eşiniz maddı imkan saglamıyorsa nasil geçiniyorsunuz?
Sağlıyor ama ittire kaktıra, para gelicek edicek diyor kredi kartını geç ödüyor, bize 10 veriyorsa 20 kumara gidiyor gibi gibi. İnanın montum yok botum yok, ihtiyacım oldugunu söylememe rağmen duymazlıktan geliyor aylardır. Ben zaten bunları geçeli cok oldu market alışverişi yapılınca mutlu oluyorum

Siz zaten tek başınasınız, ev araba da varmış. Gerekirse arabayı satarsınız bir sürer vadeli hesapta tutar getiri sağlarsınız. Çocuğunuz kreş yaşına gelince de bir iş bulursunuz. Belki ilk işiniz mükemmel olmaz ama çalıştıkça yeni kapılar açılır. BU süreçte kendinizi geliştirecek kitaplar okuyun, videolar izleyin. Hatta belki evden çalışabileceğiniz bir iş bile denk gelebilir. Umutsuz olmayın, ev ve arabanızın olması çok büyük bir nimet.
teşekkür ederim arabayı vadeye kotmaya cesaret edemeyebilirim cok zorda kalmadıkca fakat dediğiniz gibi, matematik calısıyorum bu aralar belki kpss ye girerim

anlaşmalı boşanma olsada hakim muhakkak nafakanın yazılmasını isteyecek protokolde yoksa boşanmayı kabul etmez. Önce aranızda anlaşmalı boşanma protokolü hazırlıyorsunuz, her hususu buraya yazıyorsunuz. Çocuğun ayda kaç saat babayı göreceği, ziynet eşyaları, maddi manevi karşılıklı alacaklar ve en önemlisi çocuk için nafaka miktarı. Bunu hakim görmezse ya dilekçeyi kabul etmez ya da eksik kısımları kendi doldurur
Çok teşekkür edeim bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu.. ben bu işi çekişmeliye sokmak istemiyorum maaşımın hemen bağlanması için.

Sağlıyor ama ittire kaktıra, para gelicek edicek diyor kredi kartını geç ödüyor, bize 10 veriyorsa 20 kumara gidiyor gibi gibi. İnanın montum yok botum yok, ihtiyacım oldugunu söylememe rağmen duymazlıktan geliyor aylardır. Ben zaten bunları geçeli cok oldu market alışverişi yapılınca mutlu oluyorum
Kenarda paranız var mı hıc birikmiş?
Böyle maaş bağlanana kadar nasıl gecıneceksınız?

Nafakayı sadece çocuk için mi istiyorsunuz kendiniz için istemeyecek misiniz hoş evladına nafaka vermek istemeyen adam size vermek hiç istemez. Tefe tüfe oranında artış istemeyi unutmayın demeye geldim ben.
Yok hayır vermez bana asla cocuk icin yazdırabilirsem şükür edeceğim zaten kendisinin sigortası bile yok üzerine hic bişey yok adamın kredi kartı bile yok vermiyor bankalar

Boşanma kararı aldık biz bugün, olduramadık bir türlü. İlk başta tamam evliliğin ilk senesi kavga dövüş olur dedik, sonra zaten hemen bebeğimiz oldu ben yemin ederim ki.. tek başıma ama gerçekten tek başıma bebeğime bakıyorum 8 aydır. Asla 1 saat yalnız kalamadım.
Annem 6 yıl önce vefat etti, babam zaten yok görüşmüyoruz. Yani demek istediğim çok yalnızım çok zorlanıyorum. Oğlum emen memeye bağımlı bir bebek hala yenidoğan gibi 2 saatte bir meme arar, gece beraber yatıyoruz. Onunla ilgilenirken kendimi unuttum.. çok seviyorum pimpirikli bir anneyim panik atak da var.. ama işte yoruldum.
Bir de üstüne boşanma durumum var eşim evle alakası olmayan, eve veya bana bize para harcamak istemeyen, kumar alışkanlığı olan, bir kez bile sırtımı sıvazlamamış hastayken 1 saat uyu cocuga ben bakarım dememiş bizden kendini soyutlamış bir insan. Ama bosanalım diyemiyordu( ben de diyemiyordum) sadece evladım benim gibi babasız büyümesin düşüncesiyle devam ediyordum susuyordum. Sonuçta aldatmıyor belki düzeliriz diye bekledim fakat olmuyor artık kendini odaya kapatmalar uyumalar, pazarları hep yalnızız, eline para geçse bize harcamak yerine kumar oynaması vs. bugün o kararı aldık öyle veya böyle olacak. Çocuğa nafaka yazmak istemiyor onu ben öderim orda bişey yazmasın vs . diyor ben de istemiyorum en az 5 bin yaz dedim bu konuyu bir yere bağlamadık ama bunu yazdırmadan kesinlikle bosanmak istemiyorum.
Ben dayanamıyorum son noktaya geldim vs.diyor kendi istiyorken ilk kendi konuyu açmışken yazmak zorunda diye düşünüyorum. Kendime ait evim ve arabam var evime geçicem vefat eden annemden de maaş bağlanır ama max. Asgari ücret tutarında olacak o maaş. Sizce geçinebilir miyim? lütfen biraz cesaret arıyorum bu gece yorumlarınızı bekliyorum kusura bakmayın uzun oldu
Allah büyük her zaman geçim verir insan yapamam dediği şeyi öyle bir yapıyor ki sen bile şaşırıyorsun nasıl yapabildim diye sen nasıl mutlu olacaksan kendini nasıl daha huzurlu çocuğuna adayacaksan öyle yap kalbini dinle bol bol dua et belki sana akıl vermek için yaşım çok genç ama inan bana bende çok şey yaşadım annemle babam ben yaşımı doldurmadan ayrılmışlar onca yıl geçti hala birbirlerini kötülüyorlar iyiki ayrılmışlar diyorum bazen tabi her evlat annesi babasını bir arada görmenin hayalini kurar duani eksik etme namaz kıl ne olursa olsun şükret bak ben 15 yıl üvey anne elinde büyüdüm bana karşı kin vardı içinde hep en son öyle bir şey oldu ki bi akşam ağlayarak dua ettim ezan okunuyordu hiç unutmuyorum dedim ki allahım ya sen canımı al yâda beni burdan kurtar ben kendi canıma kıymak istemiyorum diye dua ettim o kadar ezik ve korkaktım ki ağlayarak ettiğim duadan 5 dk sonra cesarerlenip kimliğimi alıp evi terkettim kalbimin sesini dinledim ve şuan çok daha mutluyum önceden yapsaydım keşke demek istediğim dua herşey allaha sığın

4/c emekli sandığı 1. dereceden emekliydi
6 sene aldım genelde hep asgari ücretle bir oluyordu Asgari 7 binken 6 falan alıyordum cok fark olmuyordu
Evet emekli sandığında sizin dediğiniz gibidir hatta şöyle birşeyde var özel de çalışırsanız maaşınız kesilmez.

Ayrıca nafaka arttırım için Tüfe maddesi ekleyin her sene otomatikmen artar.

Nafakayı mecbur öder çünkü ödemezse hapis cezası var hapise giriyor nafaka cezası diğerlerinden farklı oluyor cezaevine giriyor odenmeyince.

Eeee çekincen neden o zaman, gül gibi yaşar gidersin evin barkın varken bu herifin insafını mı bekleyeceksin, evden bir boğaz eksilir öyle düşün, sana zaten bir faydası yok, nafakayı yazdır sözleşmeye en kısa zamanda yol ver gitsin

Evet emekli sandığında sizin dediğiniz gibidir hatta şöyle birşeyde var özel de çalışırsanız maaşınız kesilmez.

Ayrıca nafaka arttırım için Tüfe maddesi ekleyin her sene otomatikmen artar.

Nafakayı mecbur öder çünkü ödemezse hapis cezası var hapise giriyor nafaka cezası diğerlerinden farklı oluyor cezaevine giriyor odenmeyince.
Cok teşekkür ederim 🫶🏼

Yok hayır vermez bana asla cocuk icin yazdırabilirsem şükür edeceğim zaten kendisinin sigortası bile yok üzerine hic bişey yok adamın kredi kartı bile yok vermiyor bankalar

siz bunları düşünerek istemezlik etmeyin. siz talebinizi yüksekten tutun. hakimin takdiri olarak uygun bir nafaka bağlanır ama lütfen hem kendinize hem de çocuğa talep edin.
bildiğim kadarıyla ilk davada nafaka talebinde bulunmazsanız daha sonraları nafaka bağlanmasını talep edemiyorsunuz. buradaki hukukçu hanımlar lütfen doğrusunu söylesin. ben yanlış olabilirim ama bilgim bu yönde idi.

bu arada boşanana kadar adamın banka hesap hareketlerinin dökümlerini toparlayın. bu dava çekişmeliye gidebilir ve giderse sizin işinizi bu banka hesap hareketleri çok kolay şekilde çözer.

Nafakayı mutlaka arttrımlı isteyin. Bak şeymanın aldığı nafaka bile 1 yıla memur maaşı olacak. Mutlaka arttırımlı alın. Eşya durumunuz ne dediğiniz evde eşya mı var.böyle kötü örnek varlığı yokluğu bir babadansa babasız daha iyi büyür.elimizdeki maldan bile olabilirsiniz.ne şanslınız o size boşanalım demiş.hiç durmayın.ama tavsiyem kıt kanaat de olsa 4-5 yaşına kadar kendiniz bakın çocuğunuza başkasına emanet etmeyin.zaten baba faktörü yok iş hayatı kadını yıpratıyor.bütün sevginizi ilginizi çocuğunuza verin.

Allah büyük her zaman geçim verir insan yapamam dediği şeyi öyle bir yapıyor ki sen bile şaşırıyorsun nasıl yapabildim diye sen nasıl mutlu olacaksan kendini nasıl daha huzurlu çocuğuna adayacaksan öyle yap kalbini dinle bol bol dua et belki sana akıl vermek için yaşım çok genç ama inan bana bende çok şey yaşadım annemle babam ben yaşımı doldurmadan ayrılmışlar onca yıl geçti hala birbirlerini kötülüyorlar iyiki ayrılmışlar diyorum bazen tabi her evlat annesi babasını bir arada görmenin hayalini kurar duani eksik etme namaz kıl ne olursa olsun şükret bak ben 15 yıl üvey anne elinde büyüdüm bana karşı kin vardı içinde hep en son öyle bir şey oldu ki bi akşam ağlayarak dua ettim ezan okunuyordu hiç unutmuyorum dedim ki allahım ya sen canımı al yâda beni burdan kurtar ben kendi canıma kıymak istemiyorum diye dua ettim o kadar ezik ve korkaktım ki ağlayarak ettiğim duadan 5 dk sonra cesarerlenip kimliğimi alıp evi terkettim kalbimin sesini dinledim ve şuan çok daha mutluyum önceden yapsaydım keşke demek istediğim dua herşey allaha sığın
Geçmiş olsun annenizle misiniz şimdi

Boşanma kararı aldık biz bugün, olduramadık bir türlü. İlk başta tamam evliliğin ilk senesi kavga dövüş olur dedik, sonra zaten hemen bebeğimiz oldu ben yemin ederim ki.. tek başıma ama gerçekten tek başıma bebeğime bakıyorum 8 aydır. Asla 1 saat yalnız kalamadım.
Annem 6 yıl önce vefat etti, babam zaten yok görüşmüyoruz. Yani demek istediğim çok yalnızım çok zorlanıyorum. Oğlum emen memeye bağımlı bir bebek hala yenidoğan gibi 2 saatte bir meme arar, gece beraber yatıyoruz. Onunla ilgilenirken kendimi unuttum.. çok seviyorum pimpirikli bir anneyim panik atak da var.. ama işte yoruldum.
Bir de üstüne boşanma durumum var eşim evle alakası olmayan, eve veya bana bize para harcamak istemeyen, kumar alışkanlığı olan, bir kez bile sırtımı sıvazlamamış hastayken 1 saat uyu cocuga ben bakarım dememiş bizden kendini soyutlamış bir insan. Ama bosanalım diyemiyordu( ben de diyemiyordum) sadece evladım benim gibi babasız büyümesin düşüncesiyle devam ediyordum susuyordum. Sonuçta aldatmıyor belki düzeliriz diye bekledim fakat olmuyor artık kendini odaya kapatmalar uyumalar, pazarları hep yalnızız, eline para geçse bize harcamak yerine kumar oynaması vs. bugün o kararı aldık öyle veya böyle olacak. Çocuğa nafaka yazmak istemiyor onu ben öderim orda bişey yazmasın vs . diyor ben de istemiyorum en az 5 bin yaz dedim bu konuyu bir yere bağlamadık ama bunu yazdırmadan kesinlikle bosanmak istemiyorum.
Ben dayanamıyorum son noktaya geldim vs.diyor kendi istiyorken ilk kendi konuyu açmışken yazmak zorunda diye düşünüyorum. Kendime ait evim ve arabam var evime geçicem vefat eden annemden de maaş bağlanır ama max. Asgari ücret tutarında olacak o maaş. Sizce geçinebilir miyim? lütfen biraz cesaret arıyorum bu gece yorumlarınızı bekliyorum kusura bakmayın uzun oldu
Size bu cuma gününde Rabbim hayirlj kapilar acsin. Bir bebege gece gunduz desteksiz bakmak cok yipratici ustune birde bu olaylar hic kiyamadim. Bu sekilde olmuyorsa elbetteki yaparsin. 1.5 yasina gelene kdr az sz idare edersiniz sonra sende ise girersin cocuk krese. Sana tek ama tek tavsiyem tum haklarini al

Back